Alterno 47 jaar

Afgelopen zaterdag 27 juni vierde Alterno een klein feestje. Onze vereniging bestond die dag exact 47 jaar. Een korte terugblik.

Op 27 juni 1973 werd tijdens de eerste algemene ledenvergadering volleybalvereniging Alterno opgericht. De club ontstond uit een fusie tussen de “oudere” verenigingen BBSC, opgericht in 1967 en United dat zijn oorsprong nog verder terug in de geschiedenis vindt, nl. in 1958.  Aan deze fusie, overigens niet de laatste in de Alterno geschiedenis waren er reeds een aantal vooraf gegaan. Zo was BBSC, dat stond voor Blokkers, Blue Stars en Smash Combinatie weer ontstaan uit de afzonderlijke verenigingen BBC (Blokkers en Blue stars combinatie) en Smash & Blok, de volleybalvereniging van de toenmalige koninklijke HBS (KSA). Maar de vereniging BBC was zelf ook al geen origineel produkt. De fusie van Blokkers en Blue stars ging weer aan het ontstaan van deze club vooraf.

Meer lezen over de historie van Alterno: https://www.alterno-apeldoorn.nl/vereniging/historie/

In 2023 bestaat Alterno 50 jaar. Het plan is om dat, evenals bij de vorige jubilea, weer groots te vieren. Dit duurt echter nog even. Voorlopig zijn we blij dat ook bij onze verenigingen de Coronamaatregelen steeds meer ruimte bieden. Zo worden er vanaf juli diverse activiteiten voor onze leden georganiseerd waarover in een volgend bericht meer informatie komt.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 juni 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *