Alterno wint in Weert

Na een lange reis met de Coolen Alternobus arriveerden de dames uit Apeldoorn gisteren in de sporthal van Weert. Januari is een belangrijke maand met de halve finale beker en een aantal belangrijke wedstrijden voor plaatsing voor de play-offs, en zo ook deze. Ook voor de Limburgse dames, die, om nog mee te doen om een play-off plek, punten moesten pakken. Alterno begon met Bregje, Iris, Romy, Linda, Kirsten, Eline en Gio als libero sterk aan de eerste set. Weert liet zich echter niet zomaar van de wijs brengen en de stand ging gelijk op (10-10). Alterno schakelde een tandje bij op serve en blok en wist zo een gaatje te slaan. Zij behielden deze en wonnen zeer overtuigend de eerste set (15-25).

De tweede set gingen de Apeldoornsen door waar ze eind eerste set gebleven waren (2-6). Weert kwam halverwege de set nog terug door de servicedruk op te voeren, maar mede door goede invalbeurten van Danielle en Kristy kwamen de passjes weer goed aan het net. Met name Iris en Linda (beide 10 aanvalspunten) waren aanvallend goed op dreef en Romy had vat op de aanvalsters van Weert (6 killblocks). Met 21-25 was het 2-0 voor Alterno.

Aan het begin van de beslissende derde set werden de punten een tijd lang eerlijk verdeeld. Lange rallies werden uitgevochten waarbij Alterno in de meeste gevallen het punt naar zich toe wist te trekken. Toen Bregje ook nog door middel van een pancake een shotje van de vloer haalde en Iris een tandje bij schakelde vanachter de servelijn, liep Alterno een paar punten uit. Vervolgens wisten zij het tweede matchpoint te verzilveren en stelden zij de 3 belangrijke punten veilig. Alterno neemt nu de vijfde plek in met 23 punten (nr.6: 18 punten, nr. 7: 15 punten) en heeft weer een grote stap gemaakt richting play-offs. Zaterdag 27 januari spelen de dames om 17.30 uurs tegen Peelpush Dames 1 in de eigen Alternohal. Bij winst kan een play-off plek veilig gesteld worden dus kom de dames naar een overwinning juichen!

Lisanne Baak

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Trackback