Alterno vier keer beste jeugdvereniging

Verslag van de NOJK, de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen door Jos Mulder. Alterno heeft voor de derde keer op rij, en voor de vierde keer in totaal, de Jaap van Kasteel Trofee gewonnen op de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen op zaterdag 22 maart en mag zich daardoor weer opnieuw een jaar lang de beste Jeugdvereniging van Nederland noemen. Eerder won Alterno deze prijs al in 2006 en vervolgens in 2012 en 2013. En nu dus voor de vierde keer.

Alterno begon als favoriet aan de finaleronde. Maar liefst zes van onze teams hadden zich weten te plaatsen bij de beste 8 ploegen van Nederland, wat op zich al een prestatie van formaat is.  De meeste teams begonnen ook als serieuze titelkandidaat aan het toernooi, een extra druk voor onze jongens en meiden. Van deze zes teams wisten uiteindelijk vijf teams de kruisfinales te halen. Meisjes A lukte dat net niet en dat was toch wel een tegenvaller maar dat kan natuurlijk op zo’n toernooidag ook gebeuren. Van de teams die de kruisfinales wisten te bereiken deden MC, JC, JCMV en MCMV dat eigenlijk zonder al te veel problemen. Al deze teams werden winnaar in hun poule. Meisjes B, hoewel uiteindelijk ook poulewinnaar, had aanmerkelijk meer moeite maar wist zich na twee gelijke spelen door winst in de laatste wedstrijd toch te plaatsen bij de laatste vier. Een finale plaats zat er echter niet in want na een slechte openingsset en een sterke tweede bleek uiteindelijk de derde set niet gewonnen te worden waardoor de meiden voor het brons op moesten gaan. Deze wedstrijd werd met goed spel gewonnen. Een top prestatie na de teleurstelling van het niet halen van een finaleplaats. Meisjes C lukte het ook niet om de kruisfinale te winnen. Sneek bleek te sterk en ook de strijd om het brons was teveel voor de dames van Rien Scholten, die uiteindelijk op de ondankbare vierde plek eindigden ( toch vinden wij dat ook een hele knappe prestatie hoor!). Meisjes CMV en Jongens CMV en Jongens C wonnen wel hun kruisfinale waardoor Alterno met drie teams de finalewedstrijd om het Nederlands kampioenschap mocht gaan spelen. Wat een luxe! Hierin lukte het Jongens C om de titel binnen te slepen. Kampioen van Nederland: Jongens C: Een prestatie van formaat! De beide CMV teams wisten het in de finale net niet af te maken en moesten helaas genoegen nemen met het zilver maar ook hier mogen beide teams heel trots op wezen want als je 2e van Nederland weet te worden heb je het ook gewoon heel erg goed gedaan.

We zijn trots op onze jeugdteams die alles bij elkaar vandaag weer uitstekend hebben gepresteerd. Ons bestuurslid technische zaken  memoreerde dit in zijn toespraak na afloop in ons clubhuis waarin hij spelers, trainers, kader en supporters bedankte voor hun inzet en de Jaap van Kasteeltrofee de prijs noemde van de gehele vereniging. Tot slot was er een speciaal woord van dank voor Inge Visser die na 10 jaar als OC-trainster heeft aangegeven dat dit haar laatste kunstje was. Een mooi kunstje als je je team weer tot 2e van Nederland weet te brengen. Inge bedankt! (JM).

Eindklasseringen:

Jongens C: 1e plaats: kampioen van Nederland: klik hier voor de foto’s
Meisjes CMV: 2e plaats: klik hier voor de foto’s
Jongens CMV: 2e plaats: klik hier voor de foto’s
Meisjes B: 3e plaats: klik hier voor de foto’s
Meisjes C: vierde plaats: klik hier voor de foto’s
Meisjes A: vijfde plaats: klik hier voor de foto’s

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 januari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *