Alterno start samenwerking met Rabobank

Verenigingen kampen met een teruglopend aantal vrijwilligers, financiële bijdrages van lokale overheden en leden. Maar ook met een veranderend consumptiegedrag en de wens van de samenleving voor een meer maatschappelijke rol voor de vereniging. Dit vraagt om een nieuwe toekomstbestendige aanpak en wij helpen daar als coöperatieve bank graag aan mee’, aldus Barry van de Lagemaat, directievoorzitter Rabobank Apeldoorn en omgeving. ‘Afgelopen voorjaar hebben wij clubs uitgenodigd om een pitch in te dienen met hun ambities voor de toekomst. Tijdens intakes is gekeken welke hulpvragen de clubs hebben en hoe we hen daarbij zo goed mogelijk kunnen helpen.’

Het is een onderdeel van het nieuwe sponsorbeleid van de Rabobank voor clubs in de gemeenten Apeldoorn en Voorst. In samenwerking met NOC*NSF, LKCA en Kunstbende ondersteunt Rabobank Apeldoorn en omgeving via het programma 10 lokale clubs met kennis en mankracht om hun ambities te realiseren.

De deelnemers aan het programma Verenigingsondersteuning zijn De Adelaar, HC Ares, Stichting Kristal Samen Leven, Alterno, Dynamo, TC Sprenkelaar, AV’34, VHC Twello, SV Twello en Excelsior Twello.Op 9 juli jl. kwamen deze verenigingen bijeen in het clubhuis van wielervereniging De Adelaar, om de 2-jarige samenwerking te vieren.

Procesbegeleider Theo Hermsen NOC*NSF: ‘De ondersteuning kan per vereniging verschillen. Waar de ene club bijvoorbeeld vooral ondersteuning zoekt bij het verduurzamen van een clubgebouw, of het opzetten van samenwerking met andere verenigingen, zoekt een andere verenging naar haar maatschappelijke rol.

Ons thema zal zijn: “ Help ons om onze leden te betrekken bij het opstellen van een nieuwe visie voor de vereniging”.

Vanuit het bestuur zal m.n. Daniel van Bruggen dit project trekken.

Heb je vragen of wil je graag meedenken, neem dan contact op met Marga Tijssen: bestuur@alterno-apeldoorn.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *