Alterno MB2 kampioen!

Na een spannend seizoen was het afgelopen zaterdag in Omnisport aan de meiden van Alterno MB2 om te proberen het kampioenschap binnen te halen. In de eigen Alternohal werden alle wedstrijden met 4-0 gewonnen, maar uit ging het niet altijd even soepel en dus kwam het op de laatste wedstrijd aan. Aan het begin van de wedstrijd stonden de meiden in punten gelijk met concurrent HEVO die al uitgespeeld was. En dus was 1 set voldoende om het kampioenschap binnen te halen.

Leidde die situatie tot teveel druk? De eerste set was in ieder geval niet de beste van deze competitie. Er werden veel foutjes gemaakt en de meiden keken ondanks een aantal mooie bloks van Fenne en lastige services van Nicole de hele set tegen een achterstand aan die uiteindelijk met 25-19 naar Dynamo ging. De tweede set was het vanaf het begin een heel ander spelbeeld. Met name door sterk serveerwerk van Mila en Lisette en mooi aanvallend werk van Luna en Annemarte stonden de meiden al snel op een flinke voorsprong. En door de set met 25-8 binnen te halen, was het kampioenschap definitief een feit. Meteen reden voor een klein feestje voor het massaal opgekomen publiek. De derde set was de meest spannende, maar ging ondanks een paar mooie verdedigende acties van Kim en Ilse helaas net met 25-23 verloren. In de 4e set wist Kaja het spel weer uitstekend te verdelen en deze set werd na een aantal slimme ballen van Carmen overtuigend binnengehaald met 25-17. Daarna was het een beetje op en ondanks de steun van Dames 5 ging de 5e set verloren.

Dat mocht de pret echter niet drukken. Zowel vanuit de club als de ouders werden de meiden en de trotse coaches Oscar en Quinty na afloop in het zonnetje gezet. We hebben de afgelopen 2 jaren kunnen genieten van een team dat zich ondanks de coronatijd sterk heeft ontwikkeld: van een enigszins onsamenhangend stelletje individuen naar een mooi samenspelend team.