Alterno maakt gehakt van Italianen

Alterno maakte vanavond in de zeer goed gevulde en uiterst sfeervolle Mheenhal duidelijk geen genoegen te nemen met een bijrol in het tweeluik tegen het Italiaanse Novara. Het topteam uit Italië zal zijn redenen gehad hebben om de Italiaanse Internationals en sterspeelster en Amerikaans international Kimberly Hill thuis te laten, maar als een van die redenen was dat deze wedstrijd met de overgebleven speelsters toch wel gewonnen zou worden, dan is het team vanavond bedrogen uitgekomen. Vooral het niet aanwezig zijn van hoofdcoach Pedulla deed menig Alterno-wenkbrouw fronsen. Des te mooier was het dat onder het toeziend oog van de Apeldoornse burgemeester dhr. John Berends, en een grote schare Alterno supporters, onze meiden een puike wedstrijd op de mat wisten te leggen, waarin ze op alle fronten de dames van Novara wisten af te troeven. Vooral serverend was Alterno erg goed op dreef en behoudens eind derde set, die met 22-25 naar de gasten ging, wist de ploeg van Groothuis haar wil constant aan de tegenstander op te leggen. Kijkend naar het team vroeg menig supporter zich af of dit dezelfde dames waren die er enkele weken geleden tegen Zwolle nog roemloos waren afgegaan in het bekertoernooi maar de ploeg weet zich juist voor dit soort belangrijke en sfeervolle duels uitermate goed op te laden.

Met de winst in de eerste set, waarin Alterno nauwelijks in de problemen kwam, begon er al snel een gevoel te komen dat er iets moois kon ontstaan vanavond in de inmiddels 2e thuishaven van Alterno en toen er daar nog een walkover van 25-16 overheen kwam. voelde menig supporter al aan komen dat er wel eens een 3-0 zege in zou kunnen zitten. Dat het uiteindelijk “maar” 3-1 werd, was niet zozeer te danken aan briljante Italiaanse acties maar meer aan een even iets teruglopende scherpte aan Alterno zijde. Blokballen die net buiten vielen en smashes die net werden uitgeslagen zorgden ervoor dat het enthousiaste publiek nog een toetje kreeg voorgeschoteld in de vorm van een vierde set. Hierin nam Alterno  meteen vanaf het begin het initiatief in handen en bouwde een twee puntenvoorsprong uit naar de uiteindelijke negen punten, waarmee de derde setwinst en daardoor de wedstrijdzege werd binnengehaald.

In de return die volgende week in Novara op het programma staat, wacht de dames overigens geen gemakkelijke klus. Het zou zo maar kunnen dat Alterno dan uit het europese toernooi wordt geknikkerd want de Italiaanse lijstaanvoerder zal dan op volle oorlogsterkte aantreden, in de wetenschap dat er vier sets gewonnen zullen moeten worden. Alterno heeft in de reguliere wedstrijd genoeg aan twee sets of kan bij een 0-3 of 1-3 nederlaag alsnog verder komen middels winst in de Golden set. Dat de kans groot is dat er zo’n golden set komt, is dan wel de verdienste van een vanavond uitstekend spelend Alterno en hoe de uitkomst daarvan ook moge zijn, het feestje van vanavond in de Mheenhal pakt niemand ons meer af. (JM)

Foto’s Rudy Biekart: klik hier

Wedstrijdvideo Alterno: klik hier.

Foto’s Ron Voet: klik hier
Foto’s Fred Fiets: klik hier
Foto’s Roel Ubels: klik hier
Foto’s Ronald Hoogendoorn: klik hier

Nieuwsberichten:

Stentor: Historische zege Alterno
Nos: Alterno straft arrogantie af (incl. audiofragment)
Volleybalkrant: Alterno serveert Novara weg
 Stindt geniet van afstraffing

Uitslag: Coolen Alterno – Igor Volley Novara: 3 – 1. Setstanden: 25-21,25-17,22-25,25-16.

Speelsters Alterno: Lisette Stindt, Heleen Hesselink (Lotte Leukenhaus), Kathy Bonsen, Linda te Molder,  Marlou Sommer, Moniek Jansen, Rosita Blomenkamp (L)

Novara: Laura Partenio, Mina Kim, Sara Bonifacio, Valeria Alberti, Veronica Guidozzi, Elisa Zanette, Giulia Prinzipe (L).

Op de foto: Burgemeester John Berends juicht samen met supporters en team na de overwinning van dames 1.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 februari 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties