Alterno dames 1 start

           

We mogen weer! Eindelijk, na een jaar geen wedstrijden, half trainen, niet trainen, op gras trainen, met 4 mensen trainen, is het eindelijk weer zover. We zijn los.

Twee weken geleden alweer zijn we gestart met de eerste wedstrijd van het seizoen in Borne tegen Apollo dames 2. Het was een nog wat onwennige start van beide kanten. De eerste set kwamen we al snel achter en moesten we helaas aan Apollo laten met 25-11. Gelukkig konden we ons in de tweede en derde set herpakken en wonnen we met 21-25 en 20-25. In de vierde set lieten we Apollo weer terugkomen en raakten we elkaar een beetje kwijt. Deze ging met 25-17 naar Apollo. Dus in de eerste wedstrijd meteen al een 5-setter. Altijd spannend. Met het publiek weer op de tribunes konden we helaas de laatste set niet naar ons toe trekken. Het was een wisselende eerste pot. We hebben weer een paar mooie leerdoelen voor de aankomende week op de training, om dit vervolgens in Sneek te mogen laten zien. 

25 september stond Sneek dames 2 op het programma. Weer een uitwedstrijd. We startten de wedstrijd met een minuut stilte voor een overleden vrijwilliger. Daarna konden we de wei weer in.   In de eerste set stonden we er nu wel een stuk beter voor dan in de pot vorige week. We speelden lekker ons eigen spel en met onze zelfbedachte doelen in het achterhoofd wonnen we de eerste set met 17-25. De tweede set ging met 25-20 naar Sneek. In de derde set kwamen we weer hard terug. Lekker service series afgewisseld met harde klappen en goed spel. Deze set wonnen we dan ook met 9-25. Nu de proef op de som. De vierde set. Eerst drie punter of toch weer het wisselende niveau van vorige week. Gelukkig is het eerste waarheid geworden. We speelden ons eigen spel door en wonnen met 22-25. Of we onze doelen gehaald hebben en dus een teamschotel van de trainers krijgen, zullen we maandag horen n.a.v. de statistieken die Wouter altijd voor ons verzorgd. Met de eerste drie punten op zak reden we huiswaarts. Sommige van ons gingen in op de uitnodiging van Fleur om bij haar thuis lekker een pizzaatje te eten en spelletjes te doen. Van omschrijven, uitbeelden en met 1 woord aangeven wat er op je kaartje stond tot kabouters op glazen, Garfield roepen en Wickie de Viking spelen, alle elementen voor een gezellige avond waren aanwezig. Veel zijn er nog tot in de late uurtjes doorgegaan. 

Voor morgen staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Donitas uit Groningen is de tegenstander. Helaas zijn er al twee meiden die we moeten gaan missen dit seizoen. Allebei met zeer goede redenen. Onze Silke is namelijk zwanger. Leuk en spannend, maar jammer dat wij onze aanvoerster moeten gaan missen dit seizoen. Gelukkig komt er dan wel een kleine toekomstige Alternoot bij! 😉

De andere met een goede reden is Barbara. Zij zal morgen haar laatste wedstrijd in de topdivisie spelen. Na heel veel seizoenen in de eredivisie en topdivisie gaat zij een einde maken aan haar lange en mooie carrière. Speciaal om dit thuis in de Alternohal te mogen doen, met haar familie en vrienden en haar dochter als mini van de week. Hopelijk zijn er morgen weer veel Alternoten op de tribune zodat zij gepast afscheid kan nemen van haar favoriete sport. Wij zullen haar gedrevenheid, spelinzicht, enthousiasme, maar vooral ook haar humor enorm missen. Barrie, wij wensen jou veel geluk in alle dingen die op je pad komen en waar je vol voor zult gaan. 

Dus KOM MORGEN ALLEN om 20.00 uur naar de hal voor het eerste spektakel in de topdivsie op groene bodem! Trommels mogen de kast weer uit, keeltjes gesmeerd voor het zingen, handjes ingevet voor het harde klappen! Tot dan! 

Groetjes Dames 1.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 oktober 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *