Ali tot besluit

Met een mooi overwinning op Set Up sluit Dames 1 het seizoen in stijl af. Alhoewel de eindklassering (4e plaats) lager ligt dan de oorspronkelijke doelstelling om voor de prijzen mee te gaan spelen, moeten we constateren dat er mede door de vele zware en langdurige blessures dit seizoen niet meer in zat. Het bereiken van de 4e plaats was zeker niet vanzelfsprekend. Na een moeizame begin hebben de meiden de draad goed opgepakt en een succesvolle reeks van 8 overwinningen op rij neergezet om zich als nog te kwalificeren voor de kampioenspoule. Helaas werden we ook in de kampioenspoule weer achtervolgd door zware blessures en dat bleef niet zonder gevolgen. Tja wat doe je er tegen….

Een realistische blik geeft aan dat je op dit niveau, zeker als je de kampioenspoule haalt, een bredere bank nodig hebt. Wat dat aangaat onderscheiden Sliedrecht en Sneek zich van de rest. Los van de bestaande kwaliteiten die ze hebben, zijn ze als team steeds in staat geweest om de blessures of speelsters die tussentijds vertrokken op te vangen en daarom staan ze ook terecht in de finale.

De individuele ontwikkeling van onze speelsters, zoals bijvoorbeeld Eline, Anna, Bregje, Joëlle en nog een paar anderen, stemt tot tevredenheid, maar waar ik als trainer het meest bewondering voor heb, was om te zien hoe elke speelster ondanks de tegenslagen, die van verschillende aard waren, alles gaf om het team te helpen. Of het nu ging om het werken aan het herstel van de blessures, het omgaan met privé-leed (wat alle zwaarste is), het combineren van topvolleybal met het drukke werk of studie, file of geen file toch maar iedere dag honderden kilometers rijden om te trainen en ik kan zo nog even doorgaan. Wat dat aangaat niets minder dan lof voor de meiden.

Namens Dames 1 wil ik alle sponsoren groot of klein, maar ook de vrijwilligers die voor ons klaarstonden, van harte bedanken voor hun bijdragen. Zonder jullie is dit simpelweg niet mogelijk.

Tot slot gaat mijn bijzondere dank uit naar mijn eigen staf Marc, Yvonne, Wouter, Manon en niet te vergeten GOOD OLD Hans, deze man verdient een pluim voor al zijn werk voor Dames 1.

Ali

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 april 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *