Afscheid van twee iconen

De laatste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport van woensdagavond was tevens de laatste wedstrijd van een tweetal speelsters die de afgelopen seizoenen een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de successen van ons eerste dames team. Linda te Molder en Kathy Bonsen stoppen er mee, al sluit de laatste niet uit dat ze over een tijd de volleybalschoenen weer zal aantrekken.

Kathy Bonsen (26) debuteerde in dames 1 in het seizoen 2009-2010 onder Matt van Wezel. Als passer/loper speelde ze 7 seizoenen in het eerste en maakte ze deel uit van de ploeg die in 2013 de nationale beker en een jaar later het landskampioenschap won. In de laatste twee seizoenen deed Kathy een stapje terug en ging ze in het tweede team in de topdivisie spelen. Toen in de playoff-serie Ali Moghaddasian een beroep op haar deed, keerde ze terug in een voor haar bijna nieuw team en drukte ze meteen haar stempel op het spel van deze jonge ploeg. Waar dat toe geleid heeft, konden we de afgelopen weken allemaal met eigen ogen zien. Voor Kathy is de combinatie van haar huidige baan met het spelen van topvolleybal dusdanig zwaar dat ze heeft besloten dat de wedstrijd van afgelopen woensdag op haar 26e verjaardag, haar laatste is geweest. De zilverenmedaille die ze die dag kreeg omgehangen, zal over een tijdje vast voelen als een mooi verjaardagcadeau.

Linda te Molder (29) kwam in het succesjaar 2013-2014 (Landskampioen) bij de ploeg van Ali Moghaddasian. Daarvoor speelde ze in dames 2. In de laatste wedstrijden van dat memorabele seizoen was te Molder op haar allerbest en het is dan ook niet toevallig dat het Linda was die op de haar bekende wijze het kampioenspunt in de uit haar voegen barstende Alternohal wist te verzilveren. De diagonaal, oorspronkelijk afkomstig uit de achterhoek, speelde vijf seizoen in dames 1,waar ze de laatste jaren de rol van aanvoerster op zich nam, en daarvoor twee seizoenen in het tweede onder Rinke van den Brink. Linda gaf na afloop van de verloren wedstrijd tegen Sliedrecht aan dat ze in de Achterhoek een huis gaat bouwen en het voor haar niet haalbaar is om vijf keer per week de reis naar de Alternohal te kunnen maken. De zilveren plak van dit seizoen kan dan ook worden beschouwd als de kroon op haar mooie volleybalcarrière.

Kathy en Linda bedankt. Het ga jullie goed. (JM)

Video: Het laatste punt van Linda en de tranen van Kathy bij het kampioenschap in 2014

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *