Wenz Midwintertoernooi

 

Laatste nieuws:

Om je team voor het 4e Wenz Midwintertoernooi in te schrijven klik je HIER.

29.10.2018: Alterno Wenz Midwinter Recreanten Volleybal Toernooi 2019: zondag 6 januari: Meld je NU aan met je team, vriendengroep of familie.

Ja, inderdaad, een mond vol. Maar het is wat het is. Een prachtig, gezellig toernooi met een meer dan prima sponsor. WENZ staat garant voor iets lekkers al voor dat er een bal is gespeeld. Daar hopen we stiekem ook dit jaar weer op, ondanks dat we net de oliebollen weggewerkt hebben. Het is altijd gezellig om zo kort na de start van het nieuwe jaar even bij te praten onder het genot van een kop koffie en overheerlijke vlaai (en de keuze is reuze!). Dit aanbod wordt dan ook erg gewaardeerd.

Ook deze (mid) winter weer een recreantentoernooi. Voor bestaande recreantenteams, maar zeker ook voor familie- of vriendenteams van enig recreatief niveau. Let wel, er moeten altijd 3 dames in het veld staan). Doe gezellig mee, want wij gaan voor de Olympische gedachte. Meedoen is belangrijker dan winnen (maar oh, wat is het leuk om te winnen!).  Trommel je volleybal vrienden bijeen en schrijf je in. Nog nooit heb je gevolleybald met zoveel gezelligheid.

Ga naar de inschrijfpagina om je aan te melden. Inschrijven  Doe dit voor 20 december

En bekijk ook eens de site van onze sponsor: WENZ Uitvaart

3e WENZ TOERNOOI: WAT WAS HET WEER GEZELLIG
Alterno WENZ Midwinter Recreanten Toernooi: wat was het gezellig!!!!! Maar liefst 12 teams hebben zich ingeschreven. Een mooi aantal om een prachtig toernooi te spelen. En weer meer dan voorgaande jaren.
We starten om 10.00 uur, het is immers zondag. Niet al te vroeg ballen, maar wel velden opbouwen, muziek installeren, koffie zetten, programma ophangen etc. De eerste spelers komen binnen en wensen iedereen een goede start en een gezond 2018. Dat is toch echt het enige dat telt!
Vooraf is er al dolle pret bij menig team. Er wordt gesproken over de oliebollen, over het zwaar tafelen met kerst en dat het tijd wordt om weer aan de slag te gaan. Ze hebben er zin in. Met 1 teamnaam heb ik wat moeite: Novokuybyishevsk. Deze naam verdient toelichting: ik heb me laten vertellen dat dit een Russische stad is met een volleybalvereniging waarvan het 1e team nu 4e staat in de nationale competitie. Ik heb het vaak maar uitgesproken als Novo….
Na een welkomstpraatje van Onno (WENZ) en de overheerlijke taarten die klaar staan, gaan we starten. Zonder scheidsrechters en dat verloopt zeer goed. We missen de beste vrouw of man niet. Er is geen enkele discussie. Prachtig hoe we ons zo redden.
De bar wordt bezet door Willemien, die iedereen keurig voorziet van koffie/thee of iets anders. Het loopt allemaal gesmeerd. Willemien, dankjewel. Menigeen wordt een illusie armer in het veld. Het hoofd wil nog wel, maar het lijf werkt niet mee. Allerlei excuses komen naar voren: jij zou toch…?, het veld is te groot, of te klein, de bal te zacht of te hard, het net te hoog, het plafond te laag, …..
En dan gaat het erom. De finaleronde. Wat er nog aan energie is, wordt gebruikt. Moe maar voldaan gaan we douchen en ons opmaken voor de prijsuitreiking. Vera stelt namens WENZ de teamschotels beschikbaar.
Het was weer een bijzonder gezellige, sfeervolle, sportieve dag. Complimenten aan een ieder.
De eindstand:
1. Margriet & Co
2. Alterno Blues
3. Spiker
4. Jaaps Hoogvliegers
5. WENZ
6. De Goeiste
7. Zwembad de Schaeck
8. Prima voor elkaar
9. De Tuinman
10. Dio Donderdag
11. Toppers
12. NovokuybyisevskEn voor volgend jaar zijn de plannen er al weer. WENZ heeft toegezegd weer als sponsor te willen optreden. Dus dat betekent weer heerlijke taart. Zoals het er nu naar uitziet is de datum: zondag 6 januari 2019. Dank alvast, Onno en Vera.Monique

Voor de foto’s klikt u HIER.

 Geslaagd 2e WENZ toernooi
Het is volle bak in de Alternohal. Maar liefst 10 teams doe mee aan het WENZ recreantentoernooi, zo kort in het nieuwe jaar. Iedereen schudt elkaar de hand en er wordt gezoend en elkaar de beste wensen voor 2017 gewenst. Velen hebben elkaar nog niet gezien dit jaar.
Nadat Onno de spelers heeft welkom geheten en verteld heeft dat er voor iedereen een lekker gebakje klaar staat voor bij de koffie, klinkt het eerste startschot. De wedstrijden kunnen beginnen. Plezier en sportiviteit staat voorop en dat is te zien in het veld. Er wordt veel gelachen, hard gewerkt en zonder scheids verlopen de wedstrijden prima. Geen onvertogen woord. Discussies over een bal die in of uit is: geen probleem, dubbel fout of het wordt zondermeer geaccepteerd door eenieder. Fijn dat het ook zo kan.
Tussen de wedstrijden door even op adem komen, erwtensoep van onze DBS slager, gezellig bijkletsen en weer opwarmen voor de volgende ronde. De bardienst wordt bediend door Willemien en waar nodig ondersteund door andere spelers van Alterno.
Uiteindelijk is er een zeer spannende finale rond, waarbij met name de strijd om de 1e plaats nog even uitgesteld moest worden omdat de setstanden echt gelijk waren. Een extra setje tot de 10 is nodig.
De winnaar van het toernooi is bijzonder blij. Wij Wenzen is 1e geworden; 2e is Recreanten 2; 3e WENZ en 4e De Tuinman. De overige teams zijn allemaal 3 tm 5 geworden in de poule. Rudy, onze huisfotograaf maakt weer mooie foto’s om de spannendste, grappigste en fraaiste momenten vast te leggen.
We blikken terug op een mooi toernooi en gaan op voor de volgende. Ergens beging januari 2018 zal dit dan weer plaats gaan vinden.MoniqueFoto’s: klik hier

Verslag 1e Alterno Wenz Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi 2015

Het eerste Midwintertoernooi voor de recreanten vond plaats op 27 december in de Alternohal.
Voor de foto’s: klik hier. Het verslag lees u hieronder.

Op zondag 27 december ging het eerste Alterno WENZ Midwinter Recreanten Volleybaltoernooi in Apeldoorn van start. Na alle volleybal gekte van afgelopen zomer bij het WK Beachvolleybal en vervolgens in de herfst de sensationele prestaties van de Oranje Dames bij het EK Volleybal in Nederland, was het nu tijd voor de recreatieve volleyballers deze winter. Volleybalvereniging Alterno wil daarin iets betekenen.Om 10 uur barstte het spektakel los. 8 teams stonden klaar om op deze ‘derde kerstdag’ de stramme spieren en de overtollige calorieën van de twee dagen ervoor weg te werken. De organisatie lag in handen van de recreanten zelf. Deelnemers zorgden voor de veldopbouw, muziek in de zaal, wedstrijdsecretariaat, barbezetting, puntentellers en zelfs voor de arbitrage. Scheidsrechters? Neen, die hebben de recreanten niet nodig. Daar komen ze zelf wel uit. Bij recreantenvolleybal gaat het niet om de regels maar om het spel en het plezier daaraan.
m_DSC_7618-3-2 m_WENZ_1

De deelnemende teams Jaap&Co, De Tuinman, Alterno-R2, Jump, WENZ, Primavo 3, Team Divers en Alterno blues speelden per wedstrijd 2 sets van 12½ minuut. Voorwaarde was dat er minimaal drie dames per team in het veld stonden. Dit leek bij één van de wedstrijden wel even een obstakel. Team De Tuinman beschikte bij dit treffen tegen Alterno R2 over slechts twee dames. De tegenstander had gedurende het gehele evenement een onderbezetting van dames, maar dames uit andere teams staken telkens de helpende hand toe. De Tuinman stelde voor om deze titanenstrijd uit te vechten met slechts twee dames per team. R2 was met vijf heren in de gelederen hier snel voor te vinden en aldus werd het probleem samen opgelost. De charme van het recreantenvolleybal gaat boven regels!

Sponsor WENZ uitvaart had niet alleen een eigen team vanuit de familie van Andel op de been gebracht, maar ook gezorgd voor ‘wat lekkers’ bij de koffie. Onno van Andel genoot van alle aandacht voor het WENZ toernooi. “Opvallend veel nieuwe gezichten op de tribunes en in de Alternohal, heel mooi”, aldus de sponsor.

De finale werd een strijd tussen Jump die alle wedstrijden in de poule in winst hadden omgezet, tegen het Team Divers. Laatstgenoemde was een mengelmoes van deelnemers vanuit verschillende recreantenteams. In de poule eindigde Team Divers ex aequo met WENZ, maar werd poulewinnaar door een veel beter saldo tegen Primavo 3. WENZ had hier duidelijk een kans laten liggen, want Team Divers kon in de finale geen vuist maken tegen het team van Jump. De gasten uit Epe maakten in 2 keer 12½ minuut korte metten met Team Divers en werden uitgeroepen tot toernooiwinnaar van het allereerste Alterno WENZ volleybaltoernooi. De beloning was een fraaie en lekkere slagroomtaart versierd met het logo van het toernooi.

De aanvoerder van Jump bedankte de organisatie voor een geweldige volleybaldag en stelde de hoofdprijs beschikbaar. Zo kon iedereen nogmaals de smaak proeven van het recreantenvolleybal.
Op de vraag aan de verzamelde deelnemers “Hebben jullie genoten en is dit evenement voor herhaling vatbaar?”,klonk een overweldigend “JAAAAA” door clubhuis de Boei.
Na afloop werd gezamenlijk alles opgeruimd en vertrok iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Harry Lamers

m_DSC_7726-2-2 m_WENZ_2
Eindstand:
1. Jump
2. Team Divers
3. WENZ uitvaart
4. De Tuinman
5. Alterno Blues
6. Alterno R2
7. Jaap&Co
8. Primavo 3
  Wenz

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button