De Week van Alterno

1. Inleiding

Bij het 25 jarig bestaan in 1998 werd er een hele week met allemaal verschillende activiteiten voor alle leden van de vereniging (en ouders en partners) georganiseerd.  Deze “week” werd een enorm succes. Voor herhaling vatbaar, was de algemene mening. En zo is “De week van Alterno” ontstaan, altijd aan het einde van het seizoen, en inmiddels al 16 keer gehouden. Ieder jaar kende een eigen thema. In 2011 bijvoorbeeld: Welcome to the USA, in 2012 De Olympische Spelen en in 2013 met het oog op het jubileum: De seventies.

De “Week van Alterno” is dus daardoor de naam voor de feestweek waarmee het volleybalseizoen bij Alterno ieder jaar werd afgesloten.  Deze Week werd georganiseerd  door een feestcommissie, de weekcommissie,  die elk jaar weer probeerde om een programma samen te stellen waarin voor ieder wat wils te vinden was. Via deze pagina kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en uiteraard blikken we terug op de afgelopen edities.

Wilt u contact opnemen met de organisatie, meedenken of meedoen: klik hier

2. Laatste nieuws

Thema 20e week van Alterno; Boer en Bont
 
 

16.06.2018: De foto’s van de 20e Week van Alterno vindt u HIER

 

 

 


3. Historie

Bij het 25 jarig bestaan in 1998 werd er een hele week met allemaal verschillende activiteiten voor alle leden van de vereniging (en ouders en partners) georganiseerd.  Deze “week” werd een enorm succes. Voor herhaling vatbaar, was de algemene mening. En zo is “De week van Alterno” ontstaan, altijd aan het einde van het seizoen, en totaal 16 keer gehouden. Ieder jaar kende een eigen thema. In 2011 bijvoorbeeld: Welcome to the USA, in 2012 De Olympische Spelen en in 2013 met het oog op het jubileum: De seventies.

De “Week van Alterno” stond bekend voor de feestweek waarmee het volleybalseizoen bij Alterno ieder jaar werd afgesloten.  Deze Week werd georganiseerd  door een feestcommissie, de weekcommissie,  die elk jaar weer probeerde om een programma samen te stellen waarin voor ieder wat wils te vinden was. Met het 40-jarig jubileum als mooie mijlpaal heeft de Weekcommissie aangegeven dat het tijd wordt voor anderen om het stokje over te nemen. Hieraan is gehoor gegeven en is tevens de naam gewijzigd in een “seizoensafsluiting” met een eindfeest en een aantal losse initiatieven.


 De 20e week in 2018

De ‘Boer en Bont’ Week van Alterno kent een warm begin. Op 1e Pinksterdag was de organisatie druk bezig met de tape te schilderen voor het BlackLightToernooi. En wat was het warm. In en buiten de hal. Het zweet drupte gestaag op de grond. Maar goed, aan het eind van de middag, toen de door Esther geregelde Blacklights aangingen, was daar het prachtige resultaat. Mooie afgetekende lijnen lichten op en ook het net en de palen waren goed zichtbaar gemaakt.
Eind van de dag, 2e Pinksterdag. Met een deel van de organisatie waren we klaar om de mini’s te ontvangen. Helaas geen uitbundig aantal, maar wat hadden de kinderen het leuk. En ook het uur daarna, met de jeugd, was er buitengewoon veel plezier.
 
Zelfs even pauze nemen voor een drankje zat er niet in. Oke, daar doen we het voor. De vrolijke gezichten, het plezier dat er vanaf spat.Dinsdag staat de uitdaging standaard op de kalender. Al 20 jaar lang is dat zo, dus ook dit keer weer de nodige teams die zich de laatste jaren ook als vast onderdeel van het programma mogen noemen. MC1 tegen de ouders (en wat hadden de ouders het moeilijk, maar wat hebben ze hard gevochten voor iedere bal); Dames 10 tegen Heren 8 (eindelijk winst van de Heren, hoorde ik 1 van hen zeggen, maar ze kregen het zeker niet cadeau); Heren 7 tegen Dames 9 was zeker een gezellige pot met veel pret en tenslotte Dames Top tegen Dames Top in de Dop (met veel gewicht in de schaal en een teller met extreem veel medelijden, is het alsnog niet gelukt om Dames Top aan winst te helpen, ook al stonden ze soms met 8 personen in het veld). Veel plezier was er op het veld, maar zeker ook nog daarna in de kantine.En dan woensdag de Clinic. Dames 1 en Heren 1 spelers die onze mini’s en jongste jeugd voorbereiden op het echte werk. En wat deden ze het leuk en wat vonden de kinderen het fantastisch. Wederom was het erg warm in de hal en de inspanning die geleverd moest worden, zorgde voor nog rodere hoofden.
   
En complimenten over en weer: verbazingwekkend wat sommige mini’s uit de H, G of F al kunnen en zeker ook uit de D en E. Onze lange mannen en vrouwen waren diep onder de indruk. Maar ook andersom. De mini’s keken hun ogen uit naar het gemak waarmee gespeeld werd door onze routiniers.
Heren van 1 en Dames van 1: heel veel dank weer voor de organisatie van de clinic.Donderdag is er nog het Tonnie Nijhof Mix-Mix-Mix toernooi. Altijd gezellig en goed voor hilarische momenten. Vrijdag gaan we de zaal opbouwen voor het slotfeest van zaterdag, waarbij we een extra podium zullen maken voor de live band Thats It. Monique

De 18e week in 2016

18e week van Alterno, even terugblikkenDit jaar geen Generatie toernooi. De mini’s zijn immers op kamp. Misschien lukt het om dit een andere keer te doen.
De officiele start van de week is dan maandag, 20 juni. Blacklight volleybal. Eerst voor de jeugd en daarna voor de volwassenen. Hoe moeilijk het spelen in het donker is, kom je pas achter als je daadwerkelijk in het veld staat. Maar ook wat een lol. Juist doordat je de bal pas laat ziet, gebeuren er leuke, verrassende dingen in het veld. De aanwezigen hebben zeker genoten.
Op dinsdag was er de uitdaging. Een spannende pot tussen MC1 en JC1. JC1 heeft nipt gewonnen met 3-2. H8 speelde tegen JA2 en ook daar werd er hard gewerkt om de eer hoog te houden. En ook dames Top deed een verwoede poging om te winnen van de partners. Nou, we moeten nog flink oefenen.
 18e Week (8)  18e Week (23)
Woensdag aan het eind van de middag en begin van de avond was het tijd voor de clinic. Onder leiding van Dames 1 speelsters werden de mini’s en jeugdleden getrakteerd op wijze lessen volleybal. Deze extra training van ervaren speelsters komt zeker van pas voor het nieuwe seizoen.
Tijdens dit spektakel was er voor de vrijwilligers de bekende vrijwilligersavond met bbq.
Op donderdag is er dan het Tonnie Nijhof mix-mix-mix toernooi. Gezellig, veel plezier, maar ook leuk volleybal. Jong, oud, recreant of competitie speler, het maakt niet uit. Iedereen deed zijn best om de tegenstander onder druk te zetten. Zo leer je ander Alternoten kennen.
Vrijdagavond valt er menig zweetdruppel op de vloer in de hal. Want de hal moet omgetoverd worden tot feestzaal voor het Black&white feest van zaterdag. Dat het wederom is gelukt om een ware metamorfose van de hal te maken, bleek zaterdagavond. Velen hebben ons laten weten dat de hal wederom fantastisch was aangekleed. Onze nieuwe DJ deed het prima en het was gezellig druk.
 18e Week (100)  18e Week (120)
Volgend jaar weer? Ja, dat was de vraag. Maar tijdens de feestavond hebben diverse mensen laten weten ons te willen ondersteunen komend jaar. Dus, zoals het er nu naar uitziet, ook komend jaar weer een slotfeest.
Wij kijken terug op een geslaagde, zeer sfeervolle week. Soms met veel deelnemers, soms met minder. Dat laatste is jammer, want besef dat iedere activiteit die georganiseerd wordt, met veel inzet wordt gedaan voor jou. Laat het dan niet afweten!

De Seizoensafsluiting 2014

Het thema van de seizoensafsluiting van 2014 was “de foute camping party” en dat was blijkbaar een thema dat aansprak want de Alternohal, voor de gelegenheid omgevormd tot kampeerterrein, was propjevol. Om 19.00 uur was het eerst de beurt aan de mini-afdeling. Een uurtje swingen, de nodige glaasjes ranja, chippies en daarna tijd voor wat serieuzere zaken. De kampioenen werden gehuldigd. Jongens E1, Jongens D1 en meisjes F2 krijgen allemaal een leuke prijs en Jongens E1 nog een mooie beker toe omdat ze werden uitgeroepen tot team van het jaar. Klik HIER voor de foto’s.
Daarna was het tijd om met een lach en een traan Inge Visser in het zonnetje te zetten. Haar afscheid van de mini’s mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en de feestavond was het perfecte moment daarvoor. Na toegesproken te zijn door voorzitter Leo Dadema mocht mini-voorzitter Maurice Baijens namens alle kinderen een mooie verzameling bloemen overhandigen en een boek waarin ieder team een mooie pagina voor zijn/haar rekening had genomen.
de week-foto44 Vanaf 20.30 uur druppelden de senioren en de jeugd binnen en keerden de mini’s huiswaarts. Fout verklede camping gangers namen bezit van de feestzaal en waar de avond voor de mini’s eindigde, begon die voor de jeugd en senioren met het officiële gedeelte. Ceremoniemeester Jaap van Brummen riep één voor één de kampioenen Meisjes C4, Meisjes B2 en meisjes B1 naar voren, huldigde Jongens A1 als team van het jaar en kampioen in de Topklasse, zette Jongens C Open club in het zonnetje en feliciteerde het recreantenteam dat kampioen van Apeldoorn is geworden. Tjerk Loopik kreeg de prijs als beste voorspeller overhandigd en tot slot werd Dames 1 naar voren geroepen en na het overhandigen van de Landskampioensbeker nog éénmaal luid toegejuigd. Daarna kon het feest, of beter gezegd, de foute camping party, lekker los en de DJ zorgde ism Kugel Sound and Vision voor een lekker sfeertje waardoor het een lange en vooral gezellige en sfeervolle campingparty werd. En zoals bij een echte kampeerfeest hoort, geniet je natuurlijk na afloop nog even lekker na met alle foto’s.

De 16e week van Alterno van 21 t/m 30 juni 2013

De 16e week viel samen met de viering van ons 40 jarige jubileum

Vrijdag 21 juni 2013: Mix-Mix-Mix toernooi

de week-foto50
Voorzitter Leo Dadema opende met een service  tijdens het mix-mix-mix toernooi niet alleen de 16e week van Alterno, maar ook de start van een week vol activiteiten rond het 40 jarig bestaan van de vereniging.

Zaterdag 22 juni 2013: Generatietoernooi voor mini’s en jeugd

Traditiegetrouw kwamen de jeugd- en mini- spelers en speelsters vergezeld door ouders, broers, zussen of andere familieleden bij elkaar om het tegen elkaar op te nemen in het generatietoernooi. de week-foto52

Zaterdag 22 juni 2013: Reünie en onderscheiding

de week-foto53
Leden en oud leden ontmoeten elkaar in dit jubileumjaar tijdens een heuse reünie. Na uitvoerig bijpraten, een hapje en een drankje wordt Jouke de Haan benoemd tot erelid van de vereniging. Direct aansluitend op deze gebeurtenis is hij ook nog eens benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Zondag 23 juni 2013: Zitvolley clinic

Nauwelijks bekomen van wat hem gisteren overkwam mag Jouke deze zondag in actie komen om een zitvolley clinic te geven. Voor sommigen de eerste ervaring met deze sport en even later proberen de jeugdspelers het (staan) op te nemen tegen het zitvolleybalteam van Alterno. de week-foto54

Maandag 24 juni 2013: Jeugdclinic

de week-foto55 Spelers en coaches van Heren 1 en Dames 1 proberen hun kennis over te brengen tijdens de clinic aan de jeugd. Door middel van vele oefeningen wordt gesleuteld aan het duiken / springen / smashen enz. om dit nog beter onder de knie te krijgen.

Dinsdag 25 juni 2013: De Uitdaging

Met onder andere partijen tussen Meisjes C1 & ouders, maar ook Heren 6 tegen Dames 2 staat de Uitdaging ieder jaar weer garant voor leuke partijen volleybal. de week-foto56

Woensdag 26 juni 2013: Minimiddag en clinic

de week-foto57 Dat het moeilijk is om gelijktijdig een volleybal te stuiteren en een ballon hoog te houden, ondervonden de mini’s tijdens de minimiddag en clinic. Maar aan doorzettingsvermogen geen gebrek bij de mini’s van Alterno.

Donderdag 27 juni 2013: 40-tegen-40

Geheel in stijl met het 40-jarig jubileum van de vereniging werd de hal omgebouwd tot 1 groot volleybalveld. Eerst mochten 40 mini’s tegen 40 mini’s aan de andere kant van het net strijden met een strandbal. Later die dag werd dit nog eens dunnetjes overgedaan door de junioren en senioren. de week-foto58

Zaterdag 29 juni 2013: Minidisco, huldigingen en feestavond

de week-foto60 Nadat de organisatie de hele vrijdag had besteed aan het opbouwen van de hal was deze dan ook omgetoverd tot een gezellige feestzaal. De mini’s konden hier zaterdag als eerste van genieten met de mini disco. Vervolgens starte die avond het slotfeest met dit jaar zelfs een eigen “Alterno band”. Traditiegetrouw werden de kampioenen gehuldigd, waarna het feest in alle hevigheid los barste.

 


De 15e week van Alterno 01 t/m 10 juni 2012

Vrijdag 01 juni 2012: Start 15e Week ruw verstoord

de week-foto1 Wat een gezellig, sportief en sfeervol avondje moest worden, eindigde in mineur. De teams waren net uitgespeeld en zaten nog na te puffen in de kantine. De prijsuitreiking had net plaatsgevonden en we zaten gezellig te babbelen. Plots wordt er geroepen dat de voordeur wordt ingetrapt door een paar onbekende jongelui. Een aantal stoere heren rent naar buiten en probeert de daders te achterhalen. Helaas gingen zij er in noodtreinvaart vandoor op de fiets. Het resultaat: een kapot glas in onze voordeur. Een stuk woede en onthutsing komt bij ons boven. “Hoe durf je terwijl wij nota bene in de kantine zitten. Wij proberen steeds weer met een grote groep vrijwilligers in onze spaarzame vrije tijd de boel netjes te houden en op te knappen als iets kapot gaat. Maar om moedwillig je voet tegen een raam te trappen…. De daders beseffen geenszins wat dit weer betekent”. De politie wordt gebeld en komt langs, evenals de glaszetter die een noodraam plaatst. Jammer, jammer, jammer. Dit leidt er toe dat er maatregelen moeten worden getroffen dat mensen van andermans spullen moeten afblijven en zeker niet moet vernielen. De weekcommissie dankt de mensen die alert hebben gereageerd en hebben geholpen met opruimen.

Vrijdag 01 juni 2012: Met z’n twee op veldje D

Twee tegen twee gezellig en sportief openingsevenement van de 15e Week van Alterno. Vrijdagavond, 19.00 uur; De 15e week van Alterno gaat van start. De teams staan klaar; zijn warm en wachten op het fluitsignaal om te beginnen aan de 1e wedstrijd. De eerste van vele, want er is een goede bezetting van dit toernooi. Maar liefst 14 teams doen mee in 2 categorieën. Er wordt bijzonder sportief gespeeld, veel gelachen, hard gewerkt en menig zweetdruppel vliegt in het rond. Het valt niet mee om met z’n 2-en te spelen op D-veld. Er komen nog de nodige mensen aanmoedigen en sfeertje proeven. Leuk dat er publek op dit evenement af komt. In de kantine is het ook sfeervol en teams sluiten bij elkaar aan. Een geslaagde start van de 15e Week. de week-foto2

Zondag 03 juni: Ouderwets gezellig generatietoernooi

de week-foto5 Vanmorgen vroeg uit de veren, want om 10.00 uur start het generatie-toernooi. Al jaren een vast onderdeel in het programma van de week en altijd gezellig. Zo ook nu weer. De teams zijn vernoemd naar de landen die meedoen aan de Olympische Spelen. Vooraf is verteld dat het team dat het best in de kleuren van het land zichtbaar was, ook een prijs zou winnen. Veel teams hadden daar gehoor aan gegeven, maar 1 sprong er toch echt bovenuit door de eigen creativiteit. Canada had de t-shirts zelf beschilderd met de vlag en op de achterzijde ook nog de naam en nummer van de speler vermeld. Prachtig! Bij binnenkomst moeten de teams zich melden. Alle teams zijn op tijd. Mooi. De warming-up kan starten. Eerst even blokkeren met z’n allen, dan shuffelen en sprinten. Anton (zitvolleyballer met de nationale titel) doet de zitvolley-warminig-up. Nooit geweten dat de vingers zo opgerekt kunnen worden. Dan start het toernooi. Een kleine 7 minuutjes later dan gepland, maar dat wordt vakkundig door Marga ingehaald. De ervaring is aanwezig, want eigenlijk hoeven we niets meer uit te leggen over wisselen van speelhelft, wedstrijdbriefjes aan de paal en zelf tellen. Het gaat er bijzonder sportief aan toe. Af en toe wordt er geroepen: ‘he pap, die bal is voor jou’ en ‘mam, toe nou’.
de week-foto4 Met verbazing heeft de organisatie gezien hoe mooi en goed er gespeeld wordt door onze allerkleinsten. Keurig serverend, strak passend en hard geslagen werd er door de kinderen die nog zelfs onder het net door kunnen lopen. Bij de D/E poule werd volwaardig gespeeld. Zo als het hoort, in 3 keer spelen. Ouders leerden van de kinderen en kinderen weer van de ouders. Spannende setjes en soms een teleurstelling, doordat net met 1 puntverschil werd verloren. Maar zo gaat sport. De finales werden gespeeld en waren spannend. Amerika heeft toch Italië kunnen verslaan, hoewel het nipt was. Ook Duitsland is een terechte winnaar met net 1 punt meer dan Griekenland. Verrassend was ook de spontane hulp van Marloes Steunenberg. Ze bood aan om te helpen met het wedstrijdsecretariaat. En ze heeft er gevoel voor. Dank je wel en wellicht tot een volgende keer. De medailles en de taarten (gesponsord door Heren 7) werden uitgedeeld . Het was een gezellige ochtend/middag in de hal.

Maandag 04 juni 2012: Piet Graaff drie-tegen-drie toernooi

Veel heeft Piet Graaff, erelid van Alterno en al weer enige jaren geleden overleden, betekend voor de jeugd van onze vereniging. Vandaar dat zijn naam moet blijven voortleven binnen Alterno en dit is dan ook de reden dat deze gekoppeld is aan het 3 tegen 3 toernooi dat vast onderdeel uitmaakt van de Week van Alterno. Zo ook tijdens deze 15e Week. In het bijzijn van ere-voorzitter Fop ten Broek reikte Monique Nijhof maandagavond na afloop van het toernooi weer de prijzen uit aan de teams die het er tijdens de onderlinge wedstrijdjes weer het beste hadden af weten te brengen. De teamschotel vormde de tastbare beloning maar het ging toch voornamelijk om de eer en om het spelplezier deze avond. Een mooie groep (15 teams) had zich opgegeven en in een sfeervolle ambiance werd het toernooi gespeeld en de krachten gemeten. Wederom een geslaagde avond in deze 15e Week de week-foto6

Dinsdag 05 juni 2012: Mini- en Jeugdclinic

de week-foto7 Zoals woensdag traditioneel gehaktdag is en in de week van Alterno de dag van de Uitdaging, zo was de dinsdag Clinicdag. Maar liefst 5 stonden er op het programma. Te beginnen om 4 uur toen de allerkleinsten aan bod kwamen en oei….die meisjes van Dames 1 en spelers van Heren 1 zijn toch wel heel erg lang. De mini’s werden een goed uur bezig gehouden met allerlei oefenvormen onder de kundige begeleiding van onze toppers uit Dames en Heren 1. Om 17.00 uur schoven vervolgens de kinderen uit de E aan die om 18.00 uur weer werden afgelost door onze oudste mini’s uit de D. Een mooi spektakel. De kinderen uit de D, met al iets meer praatjes stelden onder het spelen nog allerlei vragen zoals: speel jij ook in dames 1…en…hoe lang bent u eigenlijk? Gelukkig was er ook voldoende tijd om het een en ander te leren en doordat er ook veel begeleiding aanwezig was lukt dat uiteindelijk prima zodat na de groepsfoto de mini’s tevreden weer de kleedkamers konden opzoeken.
de week-foto8 Want inmiddels was er een grote groep jeugd gearriveerd en die werd gedurende 90 minuten bezig gehouden door Paul ten Broeke met H1-spelers, vergezeld door Rinke van den Brink die weer ondersteund werd door een groot deel van de selectie van Dames 2. Als klap op de vuurpijl kwam er na een uur trainen ook nog een speciale gast. Robert Horstink, speler van het Nederlands team die, nu de competitie in Italië is gestopt, weer in Nederland is, kwam aan het einde van de clinic de Alterno jeugd nog verrassen door mee te spelen in de laatste oefeningen en partijtjes. De ruim 2 meter lange Horstink was natuurlijk na afloop ook genegen om even op de foto te gaan met onze jeugd zodat deze clinic een nog diepere indruk achter liet op de meesten dan anders.
de week-foto9 Om 20.45 uur werd de Clinicdag afgesloten met een training voor onze sponsors. Hoewel de opkomst beperkt was, waren de aanwezigen unaniem enthousiast over de door Carlijn, Quirine en Lisa verzorgde sessie. Super gezellig en leerzaam luidde het oordeel na afloop onder het genot van een hapje en dranje in de kantine. Een geslaagde dag dus met namens de organisatie dank aan de aanwezige mini’s en jeugdspelers maar bovenal aan Paul ten Broeke, Rinke van den Brink en de spelers en speelsters van Dames 1, Dames 2 en Heren 1. Top!

Woensdag 06 juni 2012: Uitdagen en uitgedaagd worden

De Uitdaging leverde vanavond weer een aantal interessante duels op. Wat dacht u bijvoorbeeld van Dames 2 – Heren 8, Dames 3 – Heren 7, Meisjes B1 – Ouders (alleen de vaders) en Dames 8 – Heren 8? Daarnaast werd er ook op zitvolleybalgebied flink uitgedaagd. Heren 7 , de weekcommissie, jeugd….allemaal durfden ze het aan om het op te nemen tegen de Nederlandse kampioen en allemaal gingen ze strijdend ten onder tegen diezelfde Nederlandse kampioen. de week-foto10
Maar winst of verlies, daar draait het allemaal niet om tijdens deze avond. Gezelligheid, sportiviteit,verbroedering, dat zijn woorden die meer passen bij de geest van de uitdaging. Woensdagavond waren al die ingredienten weer aanwezig tijdens de avond dat iedereen tegen iedereen kan spelen. Zelfs de weekcommissie ontkwam niet en kon dan ook aan den lijve ervaren dat dat zittend volleyballen toch wel weer een stuk lastiger is dan gedacht. Gelukkig wachtte na afloop weer onze gezellige kantine waar met een natje en een droogje de avond op passende wijze werd afgesloten. de week-foto11

Donderdag 07 juni 2012: Senioren uitgemixt

de week-foto12 Een mix van ruim 40 recreanten en seniorenspelers had donderdagavond de weg naar de Alternohal weer weten te vinden om onder leiding van het legendarische duo Frank en Frank “in the mix” te gaan. Even voor de niet kenners onder ons: door het trekken van een speelkaart voorafgaand aan elke ronde kom je telkens weer in een ander team te spelen. De punten die het team aan het einde van de wedstrijd heeft gescoord, mag iedere individuele speler van dat team telkens bij zijn eigen totaal optellen. Degene met het hoogste aantal aan het einde wint. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Wouter Langendijk, de officiele winnaar dus van het MiX-mix-mix toernooi. Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat zijn overwinning uitbundig is gevierd, niet alleen door zijn teamgenoten maar uiteraard eveneens door alle overige deelnemers.

Vrijdag 08 juni 2012: Mini’s aan de Bingo

Om 18.30 uur kwamen 36 mini’s uit de F en H naar de Alternohal om te strijden voor leuke prijzen. De ouders mochten gaan genieten van een uurtje rust en de kinderen kregen begeleiding van de minicommissie. Onder deskundige bingo-wedstrijdleiding van Marnick, Menno en Vera scoorden de mini’s vele prijzen (dankzij de zolderverkoop was er een hele mooie prijzentafel). Het was trouwens letterlijk een MINI-bingo want Annemieke had een klein bingospel gescoord waarvan de balletjes bijna alleen maar met een loep te lezen waren. Winnaars mochten iets grabbelen uit de mooi versierde Alterno-grabbeldoos. De ronde eindigde met een keuze van de prijzentafel, met voor ieder wat wils, jongen of meisje, klein of groot, er was keus te over. de week-foto14
Na 3 rondes, een glaasje ranja en een finaleronde was de bingo voor de jongsten al weer aan zijn eind gekomen. Er waren veel gelukkige prijswinnaars en gelukkig kregen diegenen die helemaal niets hadden gewonnen nog de kans om een keer te grabbelen en kon iedereen met een aardigheidje huiswaarts terugkeren. Na een korte pauze voor de minicommissie stroomden de 32 E-tjes en D-tjes binnen om 20.00 uur. De stemming zat er al snel in en Peter en Annemieke maakte er snelle bingotrekkingen van, zodat de mini’s lekker door konden blijven strepen op hun papiertje. Het was duidelijk dat de deelnemers meer ervaring hebben met de bingo dan de minicommissie, want er werd toch wel duidelijk aangegeven dat als iemand een valse bingo zou krijgen die persoon dan op de stoel moest staan en een liedje moest zingen. de week-foto13
Sommige jongens bleven dit ook bij elke bingo heel nadrukkelijk roepen. Halverwege de 2e ronde kondigde Peter aan dat diegene die het middelste hokje had afgestreept (blanco hokje) diegene naar voren moest komen, want die had een valse bingo en mocht een liedje gaan zingen. Quinten was de gelukkige en kreeg steun van 2 kameraden en samen zongen zij, ze deden lang over de keuze van het liedje, een “aangepast” Sinterklaasliedje. Ook tijdens deze mini-bingo gingen de kinderen met vele prijzen en grabbeltoncadeautjes naar huis. Iedereen heeft veel plezier gehad en het is zeker voor een herhaling waard. de week-foto15

Zaterdag 09 juni 2012: Knallend EINDFEEST

de week-foto16 Met een knallend eindfeest werd het seizoen 2011-2012 op een passende wijze afgesloten. Het “tot dan toe” voor Alterno meest succesvolle seizoen ooit leverde een drietal Nederlandse kampioensteams op bij de jeugd, het landskampioenschap voor de zitvolleyballers, kampioenschappen in de 2e divisie voor heren 1, in de 1e klasse voor Dames 5 en in de topklasse voor meisjes A1 en C1. Daarnaast wist meisjes B een 3e plaats te halen op de Open jeugdkampioenschappen en was er een 2e plaats voor Jongens B op het Gesloten NK. Dames 1 en Dames 2 zetten met respectievelijk een 4e plaats in de A-league en een 2e in de B-league beide een topprestatie neer waarbij bovendien nog de twee halve finaleplaatsen van beide teams in het nationale beker toernooi een bijzondere vermelding verdienen. Een prima reden dus voor een knallend eindfeest.
de week-foto17 En dat werd het. Helemaal toen aan het begin van de avond Rien Scholten een koninklijke onderscheiding kreeg opgespeeld door locoburgemeester Dhr. Kruithof voor zijn 30 jarig trainerschap van meisjes C1 van Alterno. Na de huldiging van de overige kampioenen kon het feest losbarsten, De 15e weekcommissie had weer alles uit de kast getrokken om de zaal op zijn mooist aan te kleden. Zo was de kampioensbokaal op groot formaat aanwezig, was de zaal behangen met landsvlaggen en als klap op de vuurpijl kon je persoonlijke SMS-boodschap live on screen vertoond worden, iets waar niet alleen door de jeugd, ruimschoots gebruik van werd gemaakt.
de week-foto19
De DJ voelde de Alternosfeer weer prima aan en toverde de ene na de andere hit tevoorschijn waarop door de teams, die kosten nog moeite hadden gespaard om weer als mooiste en origineelste uitgedost op de party te veschijnen, in ruime mate de dansvloer wisten te vinden. Met recht een knallend eindfeest, dat nog tot de late uurtjes werd gevierd.

De 14e week van Alterno 13 t/m 21 juni 2011

Vrijdag 13 mei 2011: Gezellige start van de 14e week van Alterno

Met het Late-Night-Volleytoernooi, is vrijdagavond de 14e Week van Alterno geopend. Een select gezelschap had de weg naar de Alternohal weer weten te vinden en ging, in drie- of tweetal de strijd aan met de tegenstander aan de andere zijde van het net. Een strijd die de avond grotendeels in beslag nam en waar na afloop het team Fossielen 2 (“What’s in a name”) als glorieuze winnaar uit de bus kwam.
De hoofdprijs, die na afloop gebroederlijk met alle deelnemers kon worden gedeeld, bestond uit de altijd geslaagde, vers bereide en gretig afdtrek vindende teamschotel. Helaas voor de deelnemers betekende deze culinaire afsluiting van het toernooi nog niet het slot van de avond. Er wachtte de dames en heren spelers namelijk nog een schone doch belangrijke taak: opbouwen voor de Finale ronde Asics Open, die vandaag, zaterdag 14 mei, in 4 hallen,waaronder de Alternohal, in Apeldoorn zal worden gehouden. Vele handen maken licht werk en toen ook deze taak cum laude was volbracht, daalde er een diepe rust neder in een stille en verlaten Alternohal……tot morgenochtend 08.00 uur.

Zaterdag 14 mei 2011: Korte Mini-nacht

Een latertje dit jaar en dus een realtief korte mini-nacht. Wegens de finaleronde van de Asics Open begon de mininacht zaterdagavond namelijk pas om 20.00 uur. Een openingsdansje. Nog maar eentje. Het was weer een vrolijk hossen en springen tijdens de gemeenschappelijke warming up in de snel voor de mini’s in gereedheid gebrachte Alternohal. Vervolgens gingen de meeste mini’s het volleybal veld op voor de slotronde van het jaarlijkse twee tegen twee toernooi. De allerkleinsten gingen in de frisse buitenlucht aan de gang met een spelvorm waardoor ook zij de eerste twee uurtjes onder de pannen waren.
Na die vele intensieve 2 tegen 2 wedstrijdjes werden de kelen nog even snel gesmeerd met wat ranja’tjes waarna in de disco de laatste restjes energie konden worden weggedanst. Voor de eerste kinderen werd het toen al tijd om de slaapzak op te zoeken want zoals altijd was de rechterhelf al weer omgetoverd tot superslaapzaal. De volgende dag wacht nog een druk programma.

Zondag 15 mei 2011: Huldiging Mini-kampioenen & Generatie toernooi

Met de slaap van de (te) korte mini-nacht nog in de ogen, zaten spelers en speelsters gezamelijk met coaches en ouders te wachten tot het moment van de prijsuitreiking. Na het gebruikelijke toespraakje door het bestuur, het applaus en de felicitaties van de meegekomen ouders, werden de kampioensteams voorzien van een fraai diploma en geëerd met een echte medaille. Nog even poseren voor de fotografen en al weer plaats maken voor het volgende team.
Tweetallen die bestaan uit een mini met een ouder (of grootouder of oom of tante, vele combi’s zijn mogelijk) worden samengevoegd tot een team van vier die dan weer strijden tegen andere viertallen. Op zondag stonden er een groot aantal van dit soort viertallen klaar om een ochtendje lekker te ballen. Zo groot was de interesse dat er naar een vijfde veld moest worden uitgeweken. Het kon de pret niet drukken want na de gezamelijke warming-up streden de naar Amerikaanse steden vernoemde teams voor wat ze waard waren en de kleine jongens en meiden lieten de ouders van tijd tot tijd tot het uiterste gaan. Na de inspannende mini-nacht zullen de eerste oogjes al wel eens tijdens het korte ritje naar huis kunnen zijn dichtgevallen.

Maandag 16 mei 2011: Superbowl

Een redelijk aantal deelnemers en toeschouwers waren afgekomen op het volgende evenement “de Superbowl”. Het MiLaKa team won uiteindelijk de prijs voor de fraaiste, aan het thema-gerelateerde shirt. Prachtige shirt beschilderd met de Amerikaanse vlag. Alle spelers kregen een beachbal, om ook nog deze zomer in vorm te blijven. Een lekkere teamschotel voor de beide winnaars en het was al weer over negenen. Tijd om op te ruimen en ons klaar te maken voor de clinic van morgen, gegeven door D1 en H1 spelers.

Dinsdag 17 mei 2011: Jeugdclinic; Paul ten Broeke inspireert jeugd

De clinic, met medewerking van spelers en speelsters van ons eerste dames- en herenteam doceerde Heren 1 trainer Paul ten Broeke voor ruim 50 jeugdspelers van de C- t/m de A-teams ruim 1,5 uur lang om de aanwezigen de fijne kneepjes van het spelletje bij te brengen. Bovenhandse techniek, onderarm passen, set-ups geven, opslaan, blokkeren…het kwam allemaal aan bod in de, naarmate de clinic vorderde steeds warmer wordende, Alternohal. Uiteraard kon de jeugd aan de aanwezigen ook tonen wat het al in huis heeft, want het laatste gedeelte van deze clinic was geheel gereserveerd voor partijvormen in alle soorten en maten. Jeugdteams onderling tegen elkaar, jeugdteams tegen 6 speelsters van dames 1 of 6 spelers van heren 1, of soms met z’n zessen tegen 2.
Zo namen Remco Brouwer en Sanne Brandsma het op tegen diverse 6-tallen en moest de ervaren Heren 1 man toch af en toe even flink naar de grond om de bal nog te redden. Dat lokte uiteraard weer bewonderende reacties uit aan de andere kant van het net want wat is er tenslotte mooier dan te proberen bij onze toppers te scoren! Vurige wangen dus aan beide kanten na 1,5 uur flink werken, die vervolgens met een glaasje fris konden worden afgeblust, waarna het laatste restje verkoeling tijdens de afsluitende teamfoto gevonden kon worden.

Woensdag 18 mei 2011: Mini middag en “de uitdaging”

Ook deze middag was weer een daverend succes. Maar liefst 115 mini’s deden mee aan deze clinic verzorgd door een afvaardiging van Dames 1, 2 3 en 4 aangevuld met Heren 1. Alle clinics begonnen met een leuk tik spel om lekker warm te draaien. Daarna werden de fijne kneepjes van het volleyballen aangeleerd. Bezweet en met rode hoofden kregen alle mini’s tot slot nog limonade met iets lekkers, waarna zij moe en voldaan weer richting huis konden keren.
Het eerste uur van de uitdaging was voor de jeugd. Of beter gezegd, voor de ouders van de jeugd. Die mochten namelijk nu eens in de praktijk brengen wat ze normaliter alleen vanaf de tribune roepen. En dat dat nog niet eens meeviel, bleek wel uit de uitslagen. Meisjes B1 had geen kind aan de pappa’s en mamma’s en ook bij meisjes C1 moesten de opvoeders toch iets verder en iets dieper gaan dan hun kroost.
“Toch moeilijker dan je dacht hé, was een regelmatig terugkerende opmerking deze avond. Verder werden deze avond nog de volgende uitdagingen aangegaan; Dames 7 – Meisjes A1 ; Heren 8 – Heren 6 en Heren 7 tegen het Bestuur.

Donderdag 19 mei 2011: Senioren mix ; The King of Mix

Het mooie van dit mixfestijn zijn altijd weer de steeds wisselende teamcombi’s per speelronde van senioren, recreanten en jeugd. Dat levert in het veld ook verrassende situaties op. Dames 3 libero die lange middenman van heren 4 afblokt. Jeugd die tegenover recreanten komt te staan. Toppers van onze herenteams die de bal in eens niet meer serverend over het net krijgen. Ik noem geen namen….en trouwens dat hoeft ook niet want er stonden genoeg andere sterke volleybalstaaltjes tegenover. Belangrijkste van de avond was echter dat iedereen weer ruim 2 uur lekker bezig was in een prima sfeertje.
Frank ten Katen werd op deze avond uitgeroepen tot “King of Mix”. Uit handen van toernooi-naamgever Tonnie Nijhof ontving de succescoach van Dames 7 de hierbij behorende prijs. Hij was niet de enige die in de prijzen viel, want zoals altijd streden na afloop van het toernooi de 12 hoogst geklasseerden weer voor de eindoverwinning, wat uiteindelijk een 6-tal Mixkampioenen opleverde (Teamschotel!).

Zaterdag 21 mei 2011: Feestavond – PartyTime

Party-time bij Alterno. De feestavond had, in het teken van de USA-week, het thema Viva Las Vegas meegekregen en dat was te merken. Met de dames van drie als cow-girls, de organisatie in foute glitterjasjes en de kampioensdames van 2 ook al in passende feestkleding, was de toon meteen aan het begin van de avond al gezet. Uiteraard stond het begin van de avond zoals altijd in het teken van de huldigingen en het afscheid nemen.
Dames 2 en dames 7 werden gehuldigd voor het behaalde kampioenschap, dames 4 voor de promotie naar de regiodivisie en bij de jeugd mochten kampioensteams meisjes A1, B3, C4 en C1 de felicitaties in ontvangst komen nemen met bijbehorend diploma en sleutelhanger. Jongens C1 mocht daarnaast de prijs voor beste Alternoteam van het seizoen komen afhalen. Een mooi volleybal-beeldje. Daarna was het de beurt aan Sandro Harwig die na een korte toespraak afscheid nam van Michiel Smid, Iris Zweet en Anne-Britt Kneijnsberg die na imposante carrières heren 1, respectievelijk dames 1 vaarwel zeggen om aan een nieuw avontuur, al dan niet binnen de volleybalsport, te beginnen.
de week-foto35b Nadat het bal geopend was verklaard, kon er naar harte lust gedanst worden, wat dan ook in ruime mate gebeurde. Tot in de kleine uurtjes. De “morning-after” restte de organisatie niets anders dan de lege glazen te verzamelen en na het traditionele gezamelijke ontbijt langzaam te beginnen met de boedel weer in de oude staat terug te brengen. Ons rest nu alleen nog het wachten op de foto’s en de film, die ongetwijfeld zeer binnenkort te bewonderen zullen zijn. Het was weer een oer-gezellige avond.

4. De Weekcommissies door de jaren heen

 2018: 20e week van Alterno

Bovenste rij: Claudy, Heleen, Marga, rij 2: Jan en Patricia. Rij 3:  Annet,Ruud en Monique.

Rij 4: Karin, Wouter, Peter, Rij 5:Eline, Karlijn, Esther, Dorine, Maureen/Kathy/Kim

2013: 16e week van Alterno (Jubileumeditie)

  • Mark van Brummen, Roy van Velp, Jordy Lammerink, Jan Voortman, Patricia Geervliet, Marlous v.Loosbroek, Karin Bredenoort, Willemien Kemkes, Marga Tijssen, Ina Merfol, Annemarie Koldenhof, Yolanda Kreijkes, Corry Franken en Tonnie en Monique Nijhof.
2012: 15e week van Alterno

  • Jan, Frank K, Onno, Frank M., Anne-Britt, Monique, Mark, Yolanda, Jordie, Marga.
de week-foto39 2011: 14e week van Alterno

  • Anne-Britt, Monique, Frank, Yolanda, Jan, Jordie, Mark, Frank, Marga, Onno (niet op foto)
de week-foto40 2010: 13e week van Alterno

  • Jordie, Frank, Yolanda, Jan, Marga, Onno, Monique, Anne-Britt, Frank en Mark.
de week-foto41 2009: 12e week van Alterno

  • Jordie, Frank, Yolanda, Jan, Marga, Onno, Monique, Anne-Britt, Frank en Mark.
de week-foto42 2008: 11e week van Alterno

  • Jordie, Monique, Jan, Tonnie, Marga, Onno, Yolanda en Mark.

5. De Thema T-Shirts door de jaren heen

 1e week 1998 (25-jarig bestaan)  2e week 1999 3e week 2000 
 de week-shirt1 de week-shirt2  de week-shirt3 
 4e week 2001 5e week 2002  6e week 2003 
  de week-shirt5  de week-shirt6 
 7e week 2004  8e week 2005 9e week 2006 
 de week-shirt7 de week-shirt8  de week-shirt9 
 10e week 2007  11e week 2008 12e week 2009 
 de week-shirt10 de week-shirt11  de week-shirt12 
 13e week 2010 14e week 2011  15e week 2012 
 de week-shirt13  de week-shirt14 de week-shirt15 
16e week (2013 Jubileum)

17e week (2015)

(2014, niet gehouden )

18e week 2016
 LOGO40def1  logo week (2) logo week van alterno week 18 (2016)
19e week 2017 20e week 2018
 

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button