De Week van Alterno

Bij het 25 jarig bestaan in 1998 werd er een hele week met allemaal verschillende activiteiten voor alle leden van de vereniging (en ouders en partners) georganiseerd.  Deze “week” werd een enorm succes. Voor herhaling vatbaar, was de algemene mening. En zo is “De week van Alterno” ontstaan, altijd aan het einde van het seizoen, en inmiddels al 20 keer gehouden. Ieder jaar kende een eigen thema. In 2011 bijvoorbeeld: Welcome to the USA, in 2012 De Olympische Spelen en in 2013 met het oog op het jubileum: De seventies.

Wilt u contact opnemen met de organisatie, meedenken of meedoen: klik hier

Laatste nieuws

19.04.2019: De foto’s van het Generatietoernooi, de Uitdaging, het Mixtoernooi en de Feestavond staan: HIER

Verslag Week 2019

De 21 Week van Alterno

Jong en oud samen bij Generatietoernooi

Jong belegen, belegen en oud belegen: samen volleyballen geeft enorm veel plezier. We kennen allemaal het liedje: Oma’s aan de top. Nou, met recht was het vandaag zo: de oma’s stonden aan de top. Veel plezier, hard werken, veel gelachen en vandaag misschien een beetje spierpijn. Maar hoe leuk is dat: samen in 1 veld: 2 oma’s met 2 kleindochters. Dat verdient een bijzondere prijs. Speciaal voor hen de unieke Alterno Sjaal met als opdracht wanneer zij naar hun kleinkinderen gaan kijken, deze goed zichtbaar te dragen. Dat gaat vast lukken. Oma’s, leuk dat jullie meededen. Volgend jaar weer???

Drie poules dit jaar: E, D en F/G. Gezellig, al dat kleine grut dat aanwijzingen staat te geven aan papa of mama. ‘Pààààp, die bal is voor jou. Ga dan!’. Of ‘Je moet wel los roepen, anders botsen we”. En wat werd er hard gewerkt. Zweetdruppels in het veld, rode hoofden. Hardlopers (met voldoende conditie) ervaren dat voor volleybal toch een heel ander soort conditie nodig is. Lange mannen die niet hoeven te springen om te blokkeren. Oh zo flauw voor die hardwerkende hoogspringende mini. Oef, een val, een duik, een hang in het net; de muur was toch wel heel dicht bij; oeps, tribune; ach, was jij er ook? En dan winnen. Veel gejuich, handen omhoog en toch ook dat koppie dat boos kijkt naar mama: door jou hebben we verloren lijkt dat te zeggen. Maar in het clubhuis is alles weer koek en ei, en bereiden de teams zich weer voor op de volgende ronde.

De Uitdaging

Volle bak vanavond tijdens de Uitdaging. Maar liefst 20 teams durven het aan elkaar uit te dagen. Veel jeugdteams en dat is gezellig. Vaak komen ouders even kijken (of zelfs meedoen). Jongens tegen de meisjes, waarbij verschil in techniek en kracht op de jeugdige leeftijd goed zichtbaar is. Heren 1 tegen JA1: tja, nog een hoop te leren, jongemannen. Maar wel een gave pot en leuk om te zien. De ervaring speelt dan toch echt een grote rol.

Ook recreantenteam Dames Top doet mee tegen de Dames Top in de Dop. En inderdaad, een team in de dop, want zij moesten aanvulling van elders zoeken. Geen probleem, want we hebben leuk en gezellig gebald.

En om 21.00 uur op groot scherm de fantastische wedstrijd van Ajax – Juventus. En wát een mooi resultaat. Het werd wat later dan gepland in ons clubhuis, want het was nog heel lang gezellig.

Mix Mix Mix toernooi

Het was een feest van herkenning. Leuk dat jij er ook bent, gezellig.
Nagenoeg iedereen kent het concept, dus na een superkorte uitleg, gaan we
van start. Precies 24 spelers, hoe mooi is dat. Later zal Anton nog
aansluiten en zal Maureen invallen door de helaas geblesseerde Gijs. Gijs,
sterkte. En nog een oud-Alternoot die even overkwam uit Utrecht om mee te doen. Leuk, Sharon.
Maar wat was het weer gezellig. Iedere ronde weer. Zoeken naar elkaars
kracht, zoeken naar elkaars zwakten. Werkelijk, er werd hard gewerkt, hard gelachen en vooral ook aangemoedigd. Wat mijzelf het meest opviel: het ongelofelijk sportieve gedrag. Bal uit? Nee, toch niet. Helemaal goed. Het 3 keer spelen was uitgangspunt. En dat ging ook voortreffelijk. Iedereen op de set-up positie, midden- of buiten. Het maakte allemaal niets uit. Grondgevechten over een bal werden ter plekke weer met een ferme handdruk ‘bevriend’.

Het blijft een mooie sport, volleybal. Iedereen kan aansluiten. Verrassende
ballen, mooie reddingen, ontzettende blunders, aangepast spelen, ….
kortom, een groot feest. Wendy Spijkerbosch is dit jaar overall winnaar
geworden. Haar prijs kon zij helaas niet in ontvangst nemen, maar wij hebben haar teamschotel verorberd. Het smaakte zoals altijd.
Dank nog aan de scorebord-bijhouders, Maureen, Esther, Marloes, .. en vele
anderen. Fijn dat iedereen ook zelf de bardienst oppakte. Zo trots op dat
wij dit als Alternoten zo kunnen!

Tot volgend jaar. Monique

Black Friday in het clubhuis

De afsluiting van de 21e week van Alterno (Green goes Black) met als slotfeestthema Black Friday mag bijzonder geslaagd worden genoemd. De organisatie had vorig jaar besloten om niet meer de hele hal op zijn kop te zetten, gezien het afnemend aantal bezoekers van onze feestavond. Achteraf een wijs besluit. We schatten in dat de opkomst gelijk is aan vorig jaar. Het was een beregezellig feest. Een beperkt aantal kampioenen werd bij de mini’s en jeugd  gehuldigd, inclusief de 2e prijzen van de Open Club teams. En de promotie van Heren 7.  En de avond ervoor was het recreantenteam van WENZ kampioen geworden in de recreantencompetitie. Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd. Een geweldig resultaat.

Het feest kende een leuke start met de mini-disco. DJ Arjen van Musicsession wist de juiste liedjes te vinden en de polonaise ging al snel door het clubhuis. Met drinken, chips en rode hoofden werd er lustig op los gedanst. Buiten zaten de ouders te genieten van het heerlijke zonnetje. Rond 20.00 uur kwamen de 1e jeugdteams om het feest voort te zetten. Ook volwassenen druppelden langzaam binnen en kon het ‘grote mensen’  feest beginnen. Het was warm in het clubhuis, maar gelukkig kon er verfrissing worden gezocht buiten of in de hal zelf. Al met al een geslaagde opzet. Menigeen was het hierover eens.

Over het feest zal ik kort zijn: iedereen die er was heeft genoten, tot in de laatste nachtelijke uurtjes. Om 01.00 uur stopte DJ Arjen, maar was er nog een klein afterparty tot een uurtje of 03.00 uur. Een gezellige afsluiting van het seizoen.

Namens de organisatie iedereen dank voor het meedoen aan de 21e week van Alterno. Kugel, bedankt voor de verlichting.

Groet namens de weekcommissie: Peter, Karin, Annet, Ruud, Claudy, Dorine, Eline, Wouter, Maureen, Laurens, Patricia, Kathy, Jan, Marga, Esther, Jan, Kim, Tonnie en Monique

Verslag Week 2018

De 20e Week van Alterno

De ‘Boer en Bont’ Week van Alterno kent een warm begin. Op 1e Pinksterdag was de organisatie druk bezig met de tape te schilderen voor het BlackLightToernooi. En wat was het warm. In en buiten de hal. Het zweet drupte gestaag op de grond. Maar goed, aan het eind van de middag, toen de door Esther geregelde Blacklights aangingen, was daar het prachtige resultaat. Mooie afgetekende lijnen lichten op en ook het net en de palen waren goed zichtbaar gemaakt.
Eind van de dag, 2e Pinksterdag. Met een deel van de organisatie waren we klaar om de mini’s te ontvangen. Helaas geen uitbundig aantal, maar wat hadden de kinderen het leuk. En ook het uur daarna, met de jeugd, was er buitengewoon veel plezier. Zelfs even pauze nemen voor een drankje zat er niet in. Oke, daar doen we het voor. De vrolijke gezichten, het plezier dat er vanaf spat.Dinsdag staat de uitdaging standaard op de kalender. Al 20 jaar lang is dat zo, dus ook dit keer weer de nodige teams die zich de laatste jaren ook als vast onderdeel van het programma mogen noemen. MC1 tegen de ouders (en wat hadden de ouders het moeilijk, maar wat hebben ze hard gevochten voor iedere bal); Dames 10 tegen Heren 8 (eindelijk winst van de Heren, hoorde ik 1 van hen zeggen, maar ze kregen het zeker niet cadeau); Heren 7 tegen Dames 9 was zeker een gezellige pot met veel pret en tenslotte Dames Top tegen Dames Top in de Dop (met veel gewicht in de schaal en een teller met extreem veel medelijden, is het alsnog niet gelukt om Dames Top aan winst te helpen, ook al stonden ze soms met 8 personen in het veld). Veel plezier was er op het veld, maar zeker ook nog daarna in de kantine.En dan woensdag de Clinic. Dames 1 en Heren 1 spelers die onze mini’s en jongste jeugd voorbereiden op het echte werk. En wat deden ze het leuk en wat vonden de kinderen het fantastisch. Wederom was het erg warm in de hal en de inspanning die geleverd moest worden, zorgde voor nog rodere hoofden.
En complimenten over en weer: verbazingwekkend wat sommige mini’s uit de H, G of F al kunnen en zeker ook uit de D en E. Onze lange mannen en vrouwen waren diep onder de indruk. Maar ook andersom. De mini’s keken hun ogen uit naar het gemak waarmee gespeeld werd door onze routiniers.
Heren van 1 en Dames van 1: heel veel dank weer voor de organisatie van de clinic.Donderdag is er nog het Tonnie Nijhof Mix-Mix-Mix toernooi. Altijd gezellig en goed voor hilarische momenten. Vrijdag gaan we de zaal opbouwen voor het slotfeest van zaterdag, waarbij we een extra podium zullen maken voor de live band Thats It. Monique

Voor alle foto’s van de 20 Week: klik hier

Jubileumweek: 16e Week in 2013

De 16e week, van 21-30 juni 2013, viel samen met de viering van ons 40 jarige jubileum

Vrijdag 21 juni 2013: Mix-Mix-Mix toernooi

Voorzitter Leo Dadema opende met een service  tijdens het mix-mix-mix toernooi niet alleen de 16e week van Alterno, maar ook de start van een week vol activiteiten rond het 40 jarig bestaan van de vereniging.

Zaterdag 22 juni 2013: Generatietoernooi voor mini’s en jeugd

Traditiegetrouw kwamen de jeugd- en mini- spelers en speelsters vergezeld door ouders, broers, zussen of andere familieleden bij elkaar om het tegen elkaar op te nemen in het generatietoernooi.

Zaterdag 22 juni 2013: Reünie en onderscheiding

Leden en oud leden ontmoeten elkaar in dit jubileumjaar tijdens een heuse reünie. Na uitvoerig bijpraten, een hapje en een drankje wordt Jouke de Haan benoemd tot erelid van de vereniging. Direct aansluitend op deze gebeurtenis is hij ook nog eens benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Jouke de Haan

Zondag 23 juni 2013: Zitvolley clinic

Nauwelijks bekomen van wat hem gisteren overkwam mag Jouke deze zondag in actie komen om een zitvolley clinic te geven. Voor sommigen de eerste ervaring met deze sport en even later proberen de jeugdspelers het (staan) op te nemen tegen het zitvolleybalteam van Alterno.

Zitvolleybalclinic

Maandag 24 juni 2013: Jeugdclinic

Spelers en coaches van Heren 1 en Dames 1 proberen hun kennis over te brengen tijdens de clinic aan de jeugd. Door middel van vele oefeningen wordt gesleuteld aan het duiken / springen / smashen enz. om dit nog beter onder de knie te krijgen.

Jeugdclinic

Dinsdag 25 juni 2013: De Uitdaging

Met onder andere partijen tussen Meisjes C1 & ouders, maar ook Heren 6 tegen Dames 2 staat de Uitdaging ieder jaar weer garant voor leuke partijen volleybal.

De uitdaging: meisjes C1 neemt het op tegen de ouders

Woensdag 26 juni 2013: Minimiddag en clinic

Dat het moeilijk is om gelijktijdig een volleybal te stuiteren en een ballon hoog te houden, ondervonden de mini’s tijdens de minimiddag en clinic. Maar aan doorzettingsvermogen geen gebrek bij de mini’s van Alterno.

Donderdag 27 juni 2013: 40-tegen-40

Geheel in stijl met het 40-jarig jubileum van de vereniging werd de hal omgebouwd tot 1 groot volleybalveld. Eerst mochten 40 mini’s tegen 40 mini’s aan de andere kant van het net strijden met een strandbal. Later die dag werd dit nog eens dunnetjes overgedaan door de junioren en senioren.

40 mini’s tegen 40-mini’s

Zaterdag 29 juni 2013: Minidisco, huldigingen en feestavond

Nadat de organisatie de hele vrijdag had besteed aan het opbouwen van de hal was deze dan ook omgetoverd tot een gezellige feestzaal. De mini’s konden hier zaterdag als eerste van genieten met de mini disco. Vervolgens starte die avond het slotfeest met dit jaar zelfs een eigen “Alterno band”. Traditiegetrouw werden de kampioenen gehuldigd, waarna het feest in alle hevigheid los barste.


De 15e week van Alterno 01 t/m 10 juni 2012

De 14e week van Alterno 13 t/m 21 juni 2011

Weekcommissies door de jaren heen

2018: 20e week van Alterno


Bovenste rij: Claudy, Heleen, Marga, rij 2: Jan en Patricia. Rij 3:  Annet,Ruud en Monique.
Rij 4: Karin, Wouter, Peter, Rij 5:Eline, Karlijn, Esther, Dorine, Maureen/Kathy/Kim

2013: 16e week van Alterno (Jubileumeditie)


Mark van Brummen, Roy van Velp, Jordy Lammerink, Jan Voortman, Patricia Geervliet, Marlous v.Loosbroek, Karin Bredenoort, Willemien Kemkes, Marga Tijssen, Ina Merfol, Annemarie Koldenhof, Yolanda Kreijkes, Corry Franken en Tonnie en Monique Nijhof.

2012: 15e week van Alterno

Jan Voortman, Frank Koekoek, Onno van Andel, Frank Meeske, Anne-Britt Kneijnsberg, Monique Nijhof, Mark van Brummen, Yolanda Kreijkes, Jordie Lammerink, Marga Tijssen.

2011: 14e week van Alterno


Anne-Britt Kneijnsberg, Monique Nijhof, Frank Koekoek, Yolanda Kreijkes, Jan Voortman, Jordie Lammerink, Mark van Brummen, Frank Meeske, Marga Tijssen, Onno van Andel (niet op foto)

2010: 13e week van Alterno


Jordie, Frank, Yolanda, Jan, Marga, Onno, Monique, Anne-Britt, Frank en Mark.

2009: 12e week van Alterno


Jordie Lammerink, Frank Koekkoek, Yolanda Kreijkes, Jan Voortman, Marga Tijssen, Onno van Andel, Monique Nijhof, Anne-Britt Kneijnsberg, Frank Meeske en Mark van Brummen.

2008: 11e week van Alterno


Jordie Lammerkink, Monique Nijhof, Jan Voortman, Tonnie Nijhof, Marga Tijssen, Onno van Andel, Yolanda Kreijkes en Mark van Brummen.

Week-shirts van jaar tot jaar


 1e week 1998 (25-jarig bestaan)
2e week 1999
3e week 2000
4e week 2001
5e week 2002
6e week 2003
7e week 2004
8e week 2005
9e week 2006
10e week 2007
11e week 2008
12e week 2009
13e week 2010
14e week 2011
15e week 2012
16e Week 2013, t.g.v het 40-jarige jubileum

In 2014 is er geen Week van Alterno gehouden

17e week 2015
18e week 2016
19e week 2017
20e week 2018
21e week 2019
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 oktober 2021 door Jos Mulder
Share Button