Minikamp

Ieder jaar organiseert de mini-commissie voor de jongste volleyballertjes van Alterno een mini-kamp. Van 13 tot15 juni 2022 vindt de 17e editie plaats, waarbij we weer te gast zijn op de Wildwal in Lunteren. Het zal weer een waar spektakel worden. Met de hulp van vele vrijwilligers Op deze pagina vindt u naast alle actuele informatie uiteraard ook een terugblik op vorige edities!

1. Nieuws

08.04.2020: Dit jaar gaan we terug naar de middeleeuwen. Kom verkleed als ridder of prinses naar het kamp!

Alle deelnemers hebben via de mail de meeneemlijst ontvangen.

29.03.2020: Helaas heeft het bestuur besloten dat het Minikamp dit jaar niet doorgaat ivm de Coronacrisis.

 
 Minikamp 2018: Held op sokken
Vandaag is het dan eindelijk zover. Minikamp gaat van start!!! Thema dit jaar is held op sokken dus de kinderen worden door echte helden verwelkomt. Megamindy, Tinkerbell, Superman en Pocahontas stonden onze eigen minihelden al op te wachten. Voor veel kinderen was dit niet de eerste minikamp, voor andere kinderen weer wel. Maar het blijft natuurlijk altijd spannend. Nadat iedereen helemaal is gesetteld, kunnen we beginnen. Eerst ons kamplied maar oefenen.
Daarna zwaaien we alle ouders uit en kan ons avontuur dan echt beginnen! Dit jaar hebben we 10 groepjes met de volgende namen: Gebreide sokken, Happy Socks, Teen Sokken, Wandelsokken, Kniekousen, Enkelsokken, Kindersokken, Skisokken, Stinksokken en Witte sport sokken. Nadat iedereen kennis heeft gemaakt met zijn eigen groepje gaan we knutselen. Opdracht was om een mooi schilderij te verven van je eigen groepje. Daarnaast maak je een eigen vlog. Het team met de leukste vlog wordt beloond met een klein prijsje. Nadat iedereen creatief bezig is geweest komen de mooiste creaties ter tafel. Daarna is er heerlijk vrij spelen. Volleyballen, schommelen, op het springkussen of gewoon een spelletje spelen. Iedereen gaat lekker zijn gang.  
  Inmiddels is de avond al redelijk gevorderd. Tijd voor een verhaal bij het kampvuur en marshmellows voor de aller jongsten. Kim verteld een spannend verhaal en iedereen is muisstil. Dan is het bedtijd voor de kleinste kinderen. Na zo’n inspannende avond protesteert er wonderlijk genoeg ook niemand en de kinderen gaan braaf naar bed. De oudsten mogen nog het smokkelspel in het bos spelen. In kleine groepjes in een donker bos met je zaklamp is ook niet iets wat je dagelijks doet. Ver na 12 uur komen de kinderen dan binnen. Zelfs voor de oudsten is het nu dan ook bedtijd. Ook hier weer geen protesten om naar bed te gaan. De begeleiders sluiten nog even af met een evaluatie van deze dag. Moe maar voldaan zoeken wij ook ons bed op. De eerste dag is leuk verlopen. Morgen weer een volle dag met leuke activiteiten. Wij hebben er nu al zin in!
Held op sokken dag 2. Vanochtend ging voor de begeleiders de wekker om half 7 weer. Een hele opgave na een zware, korte nacht. Gelukkig is het al mooi weer en we hebben een leuke dag voor de boeg. Dus de vermoeidheid is gauw weg. Natuurlijk zoals elk jaar worden de kinderen luidruchtig gewekt door Eric. En al gauw stroomt de eetzaal vol met nog half slapende kinderen in hun pyama, klaar voor de ochtendgymastiek. Na de nodige rek en strek oefeningen zijn we klaar voor het ontbijt. Na het ontbijt staan er verschillende activiteiten op het programma. Het veld wordt omgebouwd tot volleybalvelden en de kinderen gaan in 10 teams verschillende velden af. Blind volleyballen, boter kaas en eieren, stand in de mand; alles komt aan bod.
   
Heerlijk zijn de kinderen bezig met hun eigen groepje totdat het tijd is om ons weer klaar te maken voor het middagprogramma. De meeste kinderen weten het al van de vorige keren, maar we gaan weer op survival. Altijd goed voor veel enthousiasme tijdens ons minikamp elk jaar. Hoe leuk is het om door een modderbaan te kruipen, tot je oksels door de modder ploegen. En natuurlijk kunnen we net als elk jaar weer rekenen op de mannelijke begeleiders onder ons, die er persoonlijk voor zorgen dat iedereen zijn eigen modderbad krijgt.
   

Bij terugkomst iedereen onder de douche, en klaar voor de bbq. Eric, Richard en Frans zorgen ervoor dat het vlees goed gaar wordt zodat iedereen weer heerlijk kan eten. Op het avondprogramma staat vandaag een karaoke show. Het is weer een gezellige boel.

We eindigen de zaterdag met een disco. Dus muziek aan en dansen maar, zowel de kinderen als begeleider. Om 12 uur gaan de laatste kinderen moe maar voldaan naar bed. Wederom een leuke, maar vermoeiende dag voor iedereen. Morgen alweer de laatste dag van ons kamp. En maken er natuurlijk weer een feest van!

Dag 3. Na weer een enerverende dag dachten we allemaal uit te kunnen slapen tot 7:45 uur. Dachten we…..Totdat we om 7:00 uur gewekt werden door de grote bel. Zelfs de begeleiding wist niet wat er gebeurde. Was het een oude bekende van de minicommissie Gertjan die ons een verrassingsbezoekje kwam brengen! Erg leuk en wat een verrassing! Met als gevolg dat we allemaal een uur te vroeg met ons nog slaperig gezicht aan de ochtendgymnastiek zaten. Als bedankje naar Gertjan voor het vroege wekken, mocht hij van ons meedoen met onze ochtendgymnastiek.

Na het ontbijt gingen we met ons tafelgroepje het spellencircuit buiten doen. Er waren 10 velden gemaakt met verschillende spelletjes zoals bijvoorbeeld konijnen jagen, ratten en raven, lichaamsdelenspel. Met dank aan Loïs die dit allemaal voor ons georganiseerd heeft gingen de kinderen fanatiek alle speelvelden af. Daarna vrij spelen tot aan de lunch en zoals elk jaar is de lunch op zondag bij minikamp patat zonder borden en bestek eten. Alle sauzen zo op tafel gesmeerd, patat en frikandel of hamburgers op de tafels en smullen maar!

Voor sommige kinderen begon de spanning al te komen om papa en mama weer te kunnen zien. Andere kinderen wilden liever nog een nachtje blijven. Nadat alle ouders kwamen hebben we dit jaar minikamp afgesloten met ons kamplied. Moe maar voldaan weer huiswaarts. Ook dit jaar weer een geweldig leuk minikamp gehad. Jammer dat het weer voorbij is. Op naar volgend jaar!!!

Minicommissie

 Minikamp 2017: Het Groene Circus

Vrijdag 23 juni 2017

Dit jaar hebben we ons minikamp gehouden op een locatie die voor iedereen bekend terrein was, onze eigen Alterno hal.

93 mini’s hadden zich hiervoor aangemeld en vrijdagmiddag werd het startsein gegeven.

De hele kleintjes hadden een aparte slaapplek in de bso ruimte en de rest mocht in de grote hal hun slaapspullen neerleggen. Nadat er een hoop afscheidsknuffels, zoentjes waren gegeven en een paar traantjes werden gelaten, werden de ouders uitgezwaaid en kon ons avontuur dan echt beginnen.

Thema van dit kamp was circus. De zaal was mooi aangekleed op dit thema. Nadat we allemaal gewend waren, stond onze 1e activiteit op het schema. Rollerdisco bij Villa Bailar! Was toch even heel wat anders dan volleybal is wel gebleken. Ingepakt met helm, knie- en ellenboogbeschermer gingen de mini’s al rollend de baan op. De begeleiding was er maar druk mee om met de mini’s mee te lopen, onderweg kinderen oprapen die waren gevallen en rollende kinderen ondertussen te ontwijken die zoevend voorbij kwamen.

Daarna afgesloten met marshmallows bij het vuurtje en moe naar bed.

   
 
   
 

Zaterdag 24 juni 2017

Zaterdag weer een druk programma. Na het ontbijt gingen we op de fiets naar het klimbos. De kleinsten onder ons gingen glowgolfen. Het klimbos was een geweldige ervaring. Om zo’n 12 meter hoog een parcour te volgen is ook zo niet volleybal maar wel zo leuk. Gelukkig is alles goed gegaan en top dat de mini’s het ook allemaal aangedurfd hebben. Wat een stoere mini’s hebben wij toch. Bij het glowgolfen was het voor de kleinsten de uitdaging om het van de begeleiders te winnen natuurlijk. Wat volgens mij ook wel gelukt is (ps. Ook niet zo moeilijk hoor. De begeleiders konden er stiekem niet veel van). De avond is traditioneel afgesloten met een bonte avond en een disco en de dag was alweer om gevlogen.

   
   

Zondag 25 juni 2017

De laatste dag alweer van ons minikamp. Maar zeker niet een rustige dag. Bounce stond vandaag op het programma! In groepjes op de fiets richting bounce en de kleinsten gingen met de auto. Na uitleg mocht je vrij springen op wel 20 trampolines! Wie sprong er het hoogst, wie durfde een salto, alles kwam voorbij. Allemaal bezwete, rode hoofdjes die ik voorbij zag komen. Gelukkig op een paar pijntjes na ging het allemaal prima. In de middag weer bij Alterno bourgondisch patat eten en toen was het alweer tijd om de slaapspullen bij elkaar te gaan zoeken.

Een vermoeiend en erg leuk weekend voor zowel de begeleiding als de mini’s als afsluiting van ons volleybal seizoen!

   
   

2. Sponsoren van het 14e Alterno Minikamp

   

3. Historie

1e editie: aug-sept 2004: De Olympische spelen  
Helaas had de allereerste editie in 2004 nog niet zo’n mooie vlag Minikamp 2004 groep
 2e editie: aug-sept 2005: Het Piratenkamp  
 Minikamp vlag 2005  Minikamp 2005 groep
 3e editie: aug-sept 2006: Een reis om de wereld  
 Minikamp vlag 2006  Minikamp 2006 groep
 4e editie: aug-sept 2007: Welkom in de jungle  
 Minikamp vlag 2007  Minikamp 2007 groep
 5e editie: aug-sept 2008: Het Wilde Westen  
 Minikamp vlag 2008  Minikamp 2008 groep
6e editie: aug-sept 2009: De onderwater wereld  
 Minikamp vlag 2009  Minikamp 2009 groep
7e editie: aug-sept 2010: De tijdmachine  
 Minikamp vlag 2010  Minikamp 2010 groep
8e editie: aug-sept 2011: Zoop in Epe  
 vlag 2011  Minikamp 2011 groep
9e editie: aug-sept 2012: Ik hou van Holland  
 Minikamp vlag 2012  Minikamp 2012 groep
   
10e editie juli 2013: Feest  
Minikamp vlag 2013 Minikamp 2013 groep
   
11e editie juli 2014: Een wereld vol kampioenen!  
m__DSC0013 m__DSC0440
12e editie juli 2015: Er was eens!  
m_DSC_0182 m_DSC_0527
13e editie juni 2016: Rood2Rio  
m_DSC_0002 m_DSC_0429
14e editie juni 2017:  
  Groep 1
 
  Groep 2
15e editie Juni 2018  
 

 

4. Video’s

Minikamp 2011

Minikamp 2013

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 april 2022 door Jos Mulder
Share Button