Jeugdkamp

Voor de jeugd van Alterno is er sinds 2010 een eigen kamp, dat jaarlijks plaats vindt eind juni/begin juli. Ook voor de 9e editie in 2018 waren we weer te gast op het terrein van het “Summercamp” te Heino. Het jeugdkamp vond plaats van 29 juni tot en met 1 juli. Het thema was Harry Potter, dus de spellen stonden dan ook in het teken van deze magische wereld. “Hij die niet genoemd mag worden” loopt nog vrij rond, en de hulp van de jeugdspelers kon goed gebruikt worden om te zorgen dat er niet meer slachtoffers vielen.

1. Nieuws

27.08.2018: Voor de foto’s van het jeugdkamp klik hier.

 

Verslag Jeugdkamp 2017
   
Goeiemorgen, dag 2 is aangebroken, omdat de kids nog steeds de moord niet hadden opgelost moesten ze maar wat training hebben.
En wat is de beste training om te oefenen om moorden op te lossen?… Precies, Cluedo!
Maar met een gewoon potje Cluedo was vast iedereen in slaap gevallen, een actief potje Cluedo dus!
Met verschillende onderdelen zoals twistervolleybal en een spinnenweb waar je doorheen moest kruipen met je team konden hints verdient worden.
De rest spreekt voor zich natuurlijk.Nadat de training voorbij was kon het echte werk weer beginnen, op naar het Jakobsgat (soort Bussloo in het klein, het is niet echt Jakob’s gat)
Bij de dames mocht er een estafette gedaan worden, Jaap was kapitein van 2 zinkende schepen bij de bootjesrace en Harold was hoofd-conciërge met z’n emmers en sponzen bij de sponzenloop.
Het weer werd iets minder en vooral heel koud als je in je zwembroekie of badpakkie staat.
Gelukkig hadden de volgende activiteiten niets met water en zeep te maken… Of toch wel?!
Bij het levend sjoelen bleek de baan te lang. Helaas Pindakaas, niemand met punten, allemaal onvoldoende!
Maar wat een groot succes was het Glij-slagbal daarentegen, ik kan het niet eens beschrijven, zo grappig was het.
Wilt u weten hoe het was? Vraag het uw kind en vraag vooral naar zijn of haar blauwe plekken, en gelukkig hebben we de foto’s nog!Ondertussen had elk team de moordenaar, het moordwapen en de locatie ontrafeld, en nee het was niet Freek Vonk!
Het was onze bloedeigen Harold, de ouwe boef!
Je moet wel het goede voorbeeld geven, Harold!Helaas komt aan al het leuks een einde, zo ook aan het kamp, de laatste dag was aangebroken.
Dit keer tot genoegen van de leiding wel met wat nachtrust.
Ontbijt erin en zwemmen!
Beetje tactisch ingedeeld door de kampleiding want ik gok dat Heino Summercamps er niet blij mee was geweest als we al ons kleurenpoeder in het zwembad van Heino hadden gedumpt.
Dus maar na het zwemmen en de kamers opruimen even wat kleur aan de horizon brengen met wat poeder, dankjewel Willemien!Nadat de kinderen er wel zo erg onder zaten hebben we ze maar naar huis gestuurd want als we ook nog eens die viezigheid hadden moeten opruimen had je ons zelf kunnen opvegen.
Sorry voor de vieze bekleding van de auto, oeps!Ook wij als kampleiding hebben het enorm naar ons zin gehad op kamp mede dankzij jullie, ja zelfs door jullie Jongens A1!We hebben nu al zin in volgend jaar, en hopelijk jullie ook, tot daar!Groetjes,Jordy, Jesse, Jaap, Harold, Sharon en RuthVoor meer foto’s klik je hier

2. Algemene informatie

Sponsor voor het  jeugdkamp gezocht. Wegens het stoppen van de huidige sponsor zoeken we dringend een nieuwe hoofdsponsor.

We zijn tijdens het  jeugdkamp te gast op de locatie van het Summercamp te Heino. Wil je eens een kijkje nemen op de website, klik dan hier. Als wilt weten hoe je bij het jeugdkamp moet komen, kun je terecht bij de routebeschrijving. Deze vindt u hier

3. Historie

2010: Thema: Survival
banner Jeugdkamp 2010 Deelnemers Jeugdkamp 2010
2011: Thema: Wie is de mol
 Banner Jeugdkamp 2011  Deelnemers Jeugdkamp 2011
2012: Thema: The Lowland games
 Banner Jeugdkamp 2012  Deelnemers Jeugdkamp 2012
2013: Thema: Glitter-Glamour
 Banner Jeugdkamp 2013  Deelnemers Jeugdkamp 2013
Jeugdkamp  166-BorderMaker
logo_jeugdkamp_wit  Lockershop-kamp-2015(513)
logo jeugdkamp 2016 def  Helaas geen groepsfoto

Verslagen van de vorige edities van het jeugdkamp

Verslag Video
1e jeugdkamp 2010 klik hier Geen video
2e jeugdkamp 2011 klik hier
3e jeugdkamp 2012 klik hier
4e jeugdkamp 2013 klik hier
5e jeugdkamp 2014 klik hier

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 december 2018 door Jos Mulder
Share Button