Jeugd top toernooi

1. Nieuws

Wil je een team(s) inschrijven en meteen aan de betalingsverplichting voldoen? Dat kan pas als de inschrijving weer geopend is.

 

 

 

 

03.03.2018: Voor het jeugdtoptoernooi zin we op zoek naar nieuwe sponsoren, mail ons bij interesse.
03.03.2018: Foto’s DBS Jeugdtoptoernooi 2017: klik hier

 

2. Algemeen

De toernooicommissie bestaat uit: Monique Nijhof & Marga Tijssen (voorzitter) . Voor vragen en opgeven voor deelname, mail naar jeugdtoptoernooi@alterno-apeldoorn.nl

Voor het jeugdtoptoernooi zijn wij nog op zoek naar een sponsor.

3. Uitslagen en verslag laatste editie

DBS Jeugd Top Toernooi 2016

Dit jaar waren weer de jongsten van de Open Club aan de beurt om af te trappen. De D-tjes (volgens Peter CMV ;)) hadden er duidelijk zin in. Met veel plezier werd ingespeeld op 6 velden. De organisatie was er klaar voor en het eerste fluitsignaal klonk. Met dit jaar 2 MAS stagiaires, Olaf en Marnick, die de organisatie kwam helpen.

Er werd hard gestreden in het veld, maar ook coaches waren hard aan het werk om de spelers op de juiste positie te krijgen en ze enthousiast toe te spreken. De ervaringen vanuit de organisatie zijn bijzonder positief.

Uitslag CMV:

Jongens                                                                                             Meisjes

 1. Orion                                                                                  1. SV Dynamo
 2. Alterno                                                                                              2. VC Sneek
 3. SV Dynamo                                                                      3. Ecare Apollo
 4. Emmen ’95                                                                       4. Tornado Geesteren
 5. Avior                                                                                   4. Alterno
 6. Prima Donna Kaas                                                         5. Prima Donna Kaas

Avior

En na de CMV is de C-jeugd aan de beurt. Helaas hebben we hier een afzegging van een meisjesteam en dus moet het programma een beetje op z’n kop. Erg leuk is dat er een gelegenheidsteam ontstaat om tijdelijk even het gat op te vangen van SV Dynamo en Alterno speelsters. Groen en geel vormen samen 1 team. Dank jullie wel, dames.

Er zit duidelijk wat niveau verschil tussen de teams, maar dat wil niet zeggen dat er hard gevochten moest worden om de 25 vlekkeloos te halen. De grootste tegenstander is dan de concentratie. Coaches gaan dan andere tactiek gebruiken om het team scherp te houden. Variaties in serve en aanval.

Eindstand C-jeugd:

Meisjes:

 1. VC Sneek
 2. Alterno
 3. Ecare Apollo
 4. Hengelo
 5. Set Up IJsselmuiden

Jongens:

 1. Orion
 2. Alterno
 3. Bochold
 4. Kangeroe

De tweede dag is de B aan de beurt. Eerst de meisjes. 6 teams strijden om de eer. Tussendoor fluiten de scheidsrechters, doet het wedstrijdsecretariaat haar ding, wordt er links en rechts wat van de grond geraapt en tapt de bardienst de koffie en thee.

De eindstand:

 1. Alterno
 2. Dynamo Tubbergen
 3. Avior
 4. Set Up IJsselmuiden
 5. Allvo
 6. Reflex Kampen

Daarna moesten de jongens. Zij zaten in een poel met 4 teams: Orion, VVH, Avior en Alterno. Het waren spannende wedstrijden. Alle teams deden heel goed hun best. Na alle wedstrijden heeft de wedstrijdsecretariaat de punten uitgerekend.

De eindstand:

 1. Orion
 2. VVH
 3. Alterno
 4. Avior

De derde dag gaat de A-jeugd strijden. Helaas hebben we hier een afzegging in de jongenspoule, maar goed, het schema wordt aangepast en de teams kunnen voldoende wedstrijden spelen.

Uitslag meisjes:

 1. Alterno
 2. Scylla
 3. Avior
 4. Kangeroe

Uitslag jongens:

 1. Alterno
 2. Set Up IJsselmuiden
 3. Orion

Het waren lange dagen en het uitrusten van deze dagen is nu begonnen.

4. Verslagen editie 2014 en 2015

Jeugtoptoernooi 2015 

Alterno DBS Jeugd Top Toernooi toernooi van start

Zondagmorgen 07.00 uur gaat de wekker. Tijd om op te staan, want de hal moet open. De voorbereidingen zijn zaterdagavond al getroffen, nu nog even de netten op hoogte hangen, de koffie klaar zetten, muziek aan en het toernooi kan beginnen. Gelukkig zijn alle teams op tijd aanwezig. De meisjes zijn goed aan elkaar gewaagd. Ook worden er leuke wedstrijden gespeeld door de JA teams. Na een dag vol met mooi volleybal, is de eindstand”
MA poule:
1. Emmen ‘95
2. SV Dynamo
3. Alterno
4. Devolco
JA poule:
1. SV Dynamo
2. Taurus
3. Devolco
4. Orion
5. Alterno
En dan de maandag. Ook weer vroeg op. Het wordt een lange dag. De dag start minder. Met bakken komt het uit de lucht, waardoor wij echt door en doornat bij de Alternohal aankomen. Snel de boel weer opbouwen en klaarzetten. De teams komen keurig op tijd en we spreken af dat we strak de tijdsplanning volgen. De MB teams starten eerst. Het zijn echt spannende wedstrijden en de  teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Na een prachtige finale om de 3e en 4e plaats en een schitterende wedstrijd om plek 1 en 2, waar het echt spannend werd tijdens set 2 en 3.
Tussendoor wordt er genoten van de heerlijke erwtensoep van onze Drie Beste Slagers, de sponsor van dit toernooi. Complimenten van menigeen die hiervan genoten heeft.

Eindstand MB poule:
1. Alterno
2. SV Dynamo
3. Sudosa/Desto
4. Emmen ‘95
5. VC Alvo en Devolco
6. Kangeroe en Set Up IJsselmuiden

Eindstand JB poule:
1. Alterno
2. VVH
3. Dynamo
4. RTC Almelo
5. Orion

En dan dag 3.  De allerjongsten zijn aan de beurt. Maar liefst 16 mini teams strijden tegen elkaar en laten mooi volleybal zien. Het is druk en gezellig. De spanning is voelbaar.  Coaches staan ongelooflijk positief te coachen. Complimenten. Voor sommige teams is het niveau wat te hoog gegrepen, maar ze leren enorm veel.

Uitslag CMV

Poule A/B:

1. Orion JD
2. Alterno MD
3. Alterno JD
4. Dok Dwingelo MD
5. Emmen ’95 MD
6. Pegasus MD
7. Labyellov
8. RTC Nijmegen MD1

Poule C/D:
1. PDK Huizen JD
2. SV Dynamo MD
3. Tivoc MD
4. Tornado JD
5. SV Dynamo JD
6. RTC Nijmegen MD
7. Volar JD
8. PDK Huizen MD

Tot slot zijn dan de C-tjes aan de beurt. Iets meer niveau-verschillen tussen de teams, maar nog steeds ook fantastische wedstrijden. Vooral hier ervaren we dat er veel vanaf de zijkant gecoached wordt. Beginnende toppers zijn het die nog de nodige aanwijzingen nodig hebben mn in het samen spelen.

Poule MC A:
1. Emmen ‘95
2. Alterno
3. Flash
4. Kangeroe
5. Devolco

Poule MC B:
1. Sneek
2. Sudosa
3. SV Dynamo
4. Tornado
5. Set Up

Poule JC:
1. Taurus
2. Alterno
3. Orion
4. SV Dynamo
5. PDK Huizen

Dank aan al onze scheidsrechters, barhulp, tellers, stagiaire, fotograaf, hulpouders, kookploeg, opbouwers, opruimers, die  allemaal insprongen waar nodig en natuurlijk de spelers/coaches en het publiek, waardoor we een leuk, leerzaam en gezellig volleybaltoernooi hebben kunnen draaien. Tot volgend jaar.

Wij wensen namens de toernooi-organisatie iedereen een fijne kerst en een heel goed, gezond  en sportief 2016. En natuurlijk heel veel succes tijdens het NOJK

Jeugdtoptoernooi 2014.
Volle bak bij Alterno Jeugd Top Toernooi; dag 1
RUD_1500-2
Gisteren gingen als eerste de A-teams van start. Ondanks een aantal afzeggingen 2 dagen voor het toernooi, was het toch een vol programma. De wedstrijden worden allemaal in onze eigen hal gespeeld, en warm spelen gebeurt in de kleine zaaltjes, zodat het wedstrijdschema goed gevolgd kan worden.Moeten teams natuurlijk wel op tijd komen!
Maar goed, het 3-daags toernooi ter voorbereiding op het Jeugd Open Club Toernooi is begonnen.De teams binnen de poules zijn redelijk gelijkwaardig en dat levert mooie en spannende wedstrijden op. Uiteindelijk spelen onze MA tegen het ook in het groen gestoken Emmen de finale wedstrijd. Wat is die spannend. De 2e set gaat zelfs tot 35-33 (voor Emmen), waardoor er nog een3e set gespeeld moet worden. Alterno wordt 2e en Emmen wordt 1e na een schitterende finale wedstrijd.  Apollo wordt 3e en Dynamo wordt 4e bij MA. RUD_1445-2

Dan de mannen.  Ja, wat zijn het eigenlijk. Hier zie je duidelijk verschil in het veld. Lang en kort, maar ook nog jochies en al echte mannen. Maar volleyballen kunnen ze allemaal. Wat wordt er hard gewerkt en hard geslagen. De poule wedstrijden van poule B zijn echt spannend . Alle teams hebben gelijk gespeeld tegen  elkaar. Even puzzelen en dan is bekend wie er 1,2 en 3 zijn in de poule en dus de volgende ronde om plek 1-2, 3-4 en 5-6 spelen.

Bij de jongens spelen Orion en  Tub Bocholt om plek 5 en 6, waarna Tub Bocholt 5e wordt. Plek 3 gaat naar Dynamo en op de 4e Twente.  Dan een heel spannende pot van Alterno tegen Apollo 8.  Wat meppen die jongens hard. Ik zou niet graag aan de andere kant van het net willen staan.

RUD_1447-2 Soms moet je zelfs daar dekking zoeken, want dan zoeft de bal uit en kletst die keihard tegen de muur. Toch mooi volleybal met gedreven spelers. Apollo wordt 2e en Alterno mag zich winnaar noemen van dit toernooi.
(te)Vroeg uit de veren op het Jeugdtoptoernooi Meisjes A
De standaard afspraak voor een wedstrijd is anderhalf uur van te voren aanwezig zijn. Wat doe je dan als de eerste wedstrijd om 9 uur ’s ochtends is. Nou eigenlijk precies wat u denkt, dan ben je dus om half 8 aanwezig (althans een aantal van ons). De rest had gelukkig de wekker iets later gezet en waren op de werkelijk afgesproken tijd aanwezig. Zo stonden we met zijn allen om kwart over 8 op het veld klaar voor de eerste wedstrijd. Wij mochten ons toernooi openen tegen onze mede stadgenoten dynamo.
Het was duidelijk te merken dat we niet meer gewend waren om zo vroeg te moeten spelen. Gelukkig ging er een soort tweede wekker af en werden we wakker geschut door de surf serie van Romy en begonnen we te knallen. Het werd een hele spannende wedstrijd met een 25-23 winst en een 26-24 verlies. (ach het had ook andersom kunnen zijn zei Wilfried na de wedstrijd). Met een 1-1 op zak op naar de tweede wedstrijd tegen Emmen. Ook hier wisten wij het erg spannend te maken. Weer wonnen wij de eerste en zij de twee set. Na een kleine pauze waren weer klaar voor de laatste poulewedstrijd tegen Apollo. RUD_1329-2
RUD_1217-2 Deze wedstrijd verliep niet vlekkeloos ,maar eigenlijk had iedereen er wel vertrouwen in dat het goed kwam. Dit gebeurde dan ook. Met wat nieuwe frisse mensen in het veld wisten wij de wedstrijd met 2-0 mooi af te sluiten. Wij hadden er alles aan gedaan en nu maar afwachten op de anderen. Na het verlies van Dynamo was het duidelijk dat wij bij de laatste twee zaten en nog een keer tegen Emmen moesten.
Tussendoor nog even een wedstrijd bij de jongens kijken/aanmoedigen. Die aanmoediging hadden ze niet echt nodig aangezien ze dik wonnen. De finale begon “groen tegen groen”, “Emmen tegen Alterno”. Dit beloofde weer een spannende pot te worden. We begonnen enthousiast, energiek en positief en dit leverde ons de eerste setwinst op. Met een mooie 1-0 voorsprong op naar set twee. Een feest om naar te kijken. Setpoint voor ons, setpoint voor hen, aanval van Kelly, aanval van tegenstander nummer 10, setpoint voor ons en weer voor hen, aanval van Emma, aanval van nr. 10, aanval van Romy, aanval van iris, aanval van tegenstander nr. 6, punt voor Imre en weer aanval van Kel. Jaja, zo was de wedstrijd mensen tot aan 33-33 en met tussendoor aantal surffouten gelukkig aan beide kanten. En toen, toen gebeurde het hoor Emmen trok helaas aan het langste eind met 35-33. “Zooo” dacht de organisatie van Alterno, dan nu de prijsuitreiking. Prijsuitreiking??? Uuh wat dachten jullie van nog een derde set? Er moest na die zenuwslopende verloren set nog een derde set komen waarin de winnaar bekend zou worden. En daar gingen we weer hoor 16-16, 18-18, 20-20, …… ownee was dat maar zo’n feest. Deze set hadden we helaas met iets meer dan twee punten verschil verloren en eindige gewoon bij de 15. Na pas 3 trainingen samen te hebben gespeeld zag het er van de kant prima uit. We hebben hard gewerkt, we waren enthousiast en hebben een mooi begin neergezet. We zijn in het toernooi gegroeid, zo begonnen we slaperig en stonden als een paar zombies in het veld die nog ff wakker geschud moesten worden en eindigde als een energiek stel djambo’s. Dit was ook aan ons publiek te merken.  Waar we de eerste wedstrijd 1, 2, 3 uiteindelijk nog ongeveer 10 man hadden en we de krekels buiten konden horen tsjilpen zat bij de laatste wedstrijd de tribune vol en kwamen de trommels tevoorschijn. De eerste ronde van Openclub hoeven wij niet te spelen. Wij mogen 7 februari knallen en hopen u dan ook allen weer te zien en te horen.Fleur Wesselink
 
Lange dag bij Alterno Jeugd Top Toernooi; dag 2
Vandaag zijn de B teams aan de beurt. De meiden begonnen vanmorgen al vroeg. De teams waren aan elkaar gewaagd. Uit poule A is Alterno 1e geworden en Dynamo 2e. In poule B is dynamo Tubbergen 1e geworden en set up IJsselmuiden 2e . dus dat betekent dat Alterno en Dynamo Tubbergen  gaan spelen voor de 1e en 2e. Dynamo en set up IJsselmuiden  speelden voor de 3e en 4e plek dat was ook spannend maar dynamo nam al snel de leiding en ze wonnen met 2-0. Alterno heeft het moeilijk gehad in de wedstrijd de 1e set hebben ze gewonnen en de 2e zet ging het wat moeilijker waardoor Dynamo Tubbergen die set heeft gepakt. Het stond 1-1 dus betekent het dat er een 3e set gepeeld moet worden.  RUD_1982
De laatste set was heel erg spannend maar alterno heeft de set toch gewonnen met 16-14. De welverdiende teamschotel ging er goed in.En dan de mannen of jongens. Een lastige poule- indeling (met 7 teams)  en dan kun je niet tegen iedereen spelen (ivm tijd). Maar goed, het wedstrijdschema biedt voldoende mogelijkheden om te oefenen voor de Open club en daar is dit toernooi voor bedoeld. Hier wel wat niveau verschil, maar ook teams die zeer gewaagd waren aan elkaar. Hier geen finale rondes, maar spannende poule wedstrijden. Veel publiek, met trommels,  verhoogde de sfeer.
 RUD_2040 Intussen zijn de bardiensters druk in de weer achter de bar. Met koffie/thee en andere drankjes, maar ook met het serveren van macaroni en boerenkool. Gepoetst wordt er ook volop. Klasse allemaal.Ook onze stagiaires doen hun ding. Bardienst , wedstrijdsecretariaat, fluiten,…  Fijn deze hulp. De JB Alterno doet uitstekende zaken. Ze eindigen als 1e en verdienen  de welverdiende teamschoten met een drankje. Blij zijn ze, en ook de coach is tevreden.Een lange dag. De laatste wedstrijd werd gespeeld om 21.30 en eindigde rond 22.10 uur. Nog wat bardienst, de zaal ombouwen voor morgen de D-tjes, wedstrijdbriefjes neerhangen, teltafels, stoelen, zaaltjes inrichten, bar netjes achterlaten, rommel in de zaal opruimen… kortom, we waren nog lang niet naar huis.
 Om 23.45 uur ben ik thuis. Moe, maar toch voldaan, want het verliep uitstekend. Geen afmeldingen, ernstige blessures of klachten. Zo hoort het eigenlijk te lopen. En wat ik ook fantastisch vind?? De hulp die onverwacht van Alterno leden komt. Even een ouder die achter de bar helpt, een boodschap doet, rommel opruimt of helpt met opbouwen. Dat is onze vereniging. Dus alle helpende handen, enorm veel dank.
Nog 1 dag te gaan. Toch nog wel een redelijk lange dag (maar tot 18.30 uur) als het niet uitloopt. Dan alles opruimen en naar huis. Kerst vieren (of uitrusten).Foto’s OC JB: klik hier
Een dag uit het leven van meisjes B Open Club
Ja hoor, het was maandag 22 december en de wekker ging alweer rond 7 uur. Ik stond op en dacht gelijk “dit wordt onze dag”, de eerste wedstrijd met het openclubteam Meisjes B. Jammer genoeg waren Lieke, Femke & Eric er niet bij. Lieke omdat ze op vakantie was, Femke was net voor deze super leuke dag jammer genoeg ziek geworden & Eric was ook gevlogen. Dus we gingen deze super leuk & leerzame dag in met z`n 13e. Om 8:15 uur verzamelde we in de bestuurskamer om te bepreken hoe we het aan zouden pakken. Iedereen had nog wel kleine oogjes maar die waren gelukkig bij iedereen al snel weg. Met onze nieuwe en krachtige yell “scappa”, bedacht door Yvette gingen we vol goede moed & vechtlust de dag in.  Meisjes B, OC 2014-2015
De eerste wedstrijd speelde we tegen Devolco. We kwamen bij elkaar, yellen hard en de dag was begonnen! We begonnen de set enthousiast en dat hielp. Wij begonnen met de surf en dit bracht ons met een mooie surfserie van Selina tot een stand van 15-0 voor Alterno. We kregen 2 punten tegen en de uiteindelijke stand was 25-2!
 RUD_1940 We gingen vol goede moed de 2e set in. We begonnen met een andere opstelling alleen kregen we de survespass niet goed onder controle en verloren hierdoor veel punten. We gingen meespelen met de tegenpartij en ook door veel eigen onnodige fouten verloren we deze set met 25-15.  Wie had dit kunnen bedenken, de eerste set zo dik winnen en dan de 2e set toch weggeven. We vergeten die 2e set snel & bereiden ons voor op de volgende wedstrijd geel tegen groen!Na een pauze begonnen we om 11:00 met de 2e wedstrijd tegen Dynamo. Van te voren dachten we al “ dit kan een leuke en goede pot worden’’. We concentreerde ons en waren super enthousiast naar elkaar toe en dat voelde goed in het veld. Daar gingen we! We gaven aan het begin van de wedstrijd een paar punten weg, maar kwamen al weer snel bij. Gedurende set ging het gelijk op en waren we erg gelijk aan elkaar.

Toch wisten we de set binnen te halen met 25-22. Het enthousiasme heeft dus zeker geholpen & natuurlijk ook de positieve aanmoedigingen naar elkaar toe.  Zo gingen we ook de 2e set er tegen aan. We begonnen met de zelfde opstelling zoals in de eerste set. We gingen zoals de eerste set weer heel erg gelijk op. We gingen er nog steeds vol voor. Uiteindelijk stond het 17-17 en kwam dynamo op een voorsprong. Nu moesten we er dus echt een tandje erbij zetten en ja hoor we haalde de set binnen met een krappe overwinning 25-22. Met super vrolijke en blije gezichten liepen we het veld af.

Daar gingen we dan de laatste poule wedstrijd tegen Kangeroe. Als we deze wedstrijd winnen staan we 1 in de poule en staan we dus in de finale. Met het zelfde gevoel als de vorige wedstrijden begonnen we deze wedstrijd ook weer. We hadden deze wedstrijd wel iets meer servicefouten dan normaal, maar geen paniek deze wedstrijd wonnen we ook met 2-0.

OP NAAR DE FINALE! De enigste vraag was nog tegen wie we de finale zouden spelen. Uiteindelijk speelden we de finale tegen Dynamo Tubbergen. We hadden ze al zien spelen en wisten dat dit een zware maar ook leuke pot zou worden en al onze verwachtingen kwamen uit. Ze waren verdedigend goed en hadden veel. Door de goede tegenstand gingen wij ook goed volleyballen en was het een leuke wedstrijd om te zien. En yes WINST! Helaas was Dynamo de 2e set de betere. Na 1-1 in sets wisten wij de 3e set gelukkig toch nog te winnen met een stand van 16-14. RUD_1900

Wat waren we trots! Ik heb een super leuke, enthousiaste, leerzame dag gehad. Zondag hoofdstuk 2 van onze voorbereidingen op het toernooi in Varsseveld.Gina Valenti

Wedstrijdfoto’s Peter den Hollander OC MB: klik hier

De laatste dag
Zo, de 3e dag Jeugd Top toernooi zit erop. Volle bak. Maar liefst 16 teams stormen rond 08.00 uur binnen. Allemaal komen ze volleyballen. Ze hebben veel plezier. Ouders moedigen aan. De scheidsen staan weer klaar en de tellers worden uit het publiek gehaald. Lekker veel lawaai.
Ik zie zeer positief coachende coachen. Geven de jongens en meisjes uitdagende opdrachten. Niet om te winnen (of stiekem toch een beetje), maar zeker ook om te leren. Soms een somber gezicht na een wat mindere bal of een achterstand, maar ook heel veel lachende gezichten. In ieder geval veel plezier. Geen gemopper op de scheidsen, dat zie ik graag.
Rode hoofden van inspanning. Goede aanmoedigingen vanaf de zijlijn. Complimenten aan iedere deelnemer.En dan de C-tjes
We beginnen iets later dan gepland, zo’n 20 minuten. Tja, de spannende wedstrijden bij de D-tjes en dan worden het lange potjes, maar wel fantastisch om te zien.  C in de zaaltjes?? Het wordt steeds twijfelachtiger of we dit moeten doen. We zullen dit meenemen in de evaluatie. Betekent wel minder teams kunnen plaatsen.
De C-tjes, zowel de jongens als de meisjes poules, laten wisselend niveau zien. Mooie momenten afgewisseld met ongelukkige fouten.  Maar er  wordt hard gestreden voor iedere punt. Coaches die enthousiast mee bewegen met iedere bal, coaches die rustig toekijken en aanwijzingen geven.
Een drukke middag. Op enig moment zijn er 16 D-teams én 16 C teams in ons complex. Best vol, mag ik zeggen.
Wij wensen iedereen hele fijne dagen en een gezond, gelukkig en sportief 2015.
Wij bedanken iedereen die dit toernooi weer heeft mogelijk gemaakt. Natuurlijk de teams, spelers, coaches, scheidsrechters, tellers, maar ook de mensen die elders bezig waren. Bardiensters, programma makers, omroepers, vegers, op- en afbouwers, muziek aanleggers, zaalhuurder, inkoop, … noem ze maar op. Heeeeeeeel hartelijk dank voor jullie inzet.
CMV jongens swingen op eigen toernooi…..

Tja dinsdagochtend half negen. De velden liggen er mooi bij en de jongens zijn aan het inlopen. De eerste tegenstander van vandaag = sv Dynamo onze dorpsgenoot. Met maar een paar opdrachten een dag beginnen is niet moeilijk maar hoe blijven de jongens scherp? We weten wel iets……zingen en klappen. de wedstrijd tegen Dynamo swingt en het galmt heerlijk in de zaal. 2-0 winst het resultaat.

Dan start het wachten op de tweede pot…. Om 10:30 staat Orion (vorig jaar in de finale nipt van verloren) op het programma. We starten hetzelfde als de eerste wedstrijd, swingend, goede service, geconcentreerd spel en bij tijd en wijlen een vreselijke klap van een van de aanvallers. En natuurlijk zingen, zingen en swingen. Iedereen is enthousiast. Toch wel verassend winnen we eenvoudig de eerste set. De keeltjes worden al wat rauw, de service wat stroever en de 2e set wordt heel spannend, maar we vergeten niet te zingen en te swingen. Weliswaar gaat de set verloren maar de (juiste) toon is gezet. We zijn klaar voor ecare Apollo. Hier kunnen we kort over zijn, de wedstrijd swingt de pan uit maar nu zien we dat de kwaliteiten in deze wedstrijd in het zingen gezocht moet worden. Het wordt een eenvoudige overwinning (2-0) en hiermee zijn we poulewinnaar.

Op naar de finale van de dag tegen ons eigen meidenteam. Reden te meer om te zingen, swingen en springen. Ondertussen zijn de keelsnoepjes rond gegaan en maken we ons op voor de kraker van de dag. Ik kan zo nog even door gaan maar uiteindelijk winnen we met 2-0 en zijn de meiden zichtbaar onder de indruk van het zangtalent van de jongens. We winnen ons eigen toernooi en gaan komende zondag spelen in st. Anthonis om zo de voorbereiding te kunnen afronden voor de eerste ronde NOJK in eigen hal. Wilt u spektakel, zingen en swingen? Wij dagen u uit om op 3 januari ons te komen aanmoedigen en ons te overstemmen.

Een speciaal dankwoord voor de organisatie is op zijn plaats! Dames super bedankt voor een voor allen geslaagd toernooi.

Verder natuurlijk ook dank aan de supporters en liefhebbers die ons hebben ondersteund.

Anton

De weg naar succes met cmv meisjes OC
Dinsdag 23 november was het eindelijk zover.
Om 8.30u verzamelden we in de kantine van de hal om inspeel- en wedstrijdshirtjes te passen. Iedereen met het nummer die zij wilde en iedereen in de juiste maat, althans dat hoopten we. Iets te grote shirts, of eigenlijk jurkjes en licht verontwaardigde gezichtjes waren het gevolg. Maar de meiden zijn de moeilijkste niet en besloten de jurkjes in hun volleybalbroekje te stoppen en zo konden we dan eindelijk aan de lange ochtend beginnen.In de kleedkamer werd het wedstrijdschema uitgelegd en is er vertelt dat we vandaag in 2 teams zullen spelen, zodat iedereen evenveel speelt en spelritme opdoet in een CMV-veld. Op Noa na, spelen de meiden namelijk allemaal in de jeugd, met zijn 6-en in een veld, met zwaardere ballen en op een groter veld. Wel zou team 1 aanmoedigen bij team 2 en andersom als ze niet tegelijkertijd speelden.Zo gezegd zo gedaan, de eerste wedstrijd moest het eerste team tegen Devolco’88, waar we goed 2-0 van hebben gewonnen. Er was leuk spel van beide kanten dus dit gaf vertrouwen voor de volgende wedstrijden.
De tweede wedstrijd moesten beide teams tegelijk spelen. Team 1 moest tegen Emmen’95 en team 2 tegen Kangeroe.
Bij team 1 was het een enorm spannende wedstrijd! 0-1 stonden ze achter na de eerste set die overigens met 25-27 verloren ging. In de tweede set gaf het scorebord 21-23 aan in het voordeel van de tegenstander maar uiteindelijk, door met veel doorzettingsvermogen en lef te spelen werd het 27-25 in het voordeel van ons! Noa, Roos, Amber en Noah hebben laten zien dat ze ook onder druk kunnen presteren! Uitslag dus 1-1! Team 2, was voor de wedstrijd nog niet zo zeker van hun winst. Kangeroe had veel lange en sterke meiden in het team. Desondanks hebben Loïs, Luna, Lynn en Sanne het enorm goed gedaan. Na wat twijfel hebben Luna en Sanne ‘gewoon’ hun sprongfloater gedaan, Loïs heeft veel kunnen oefenen met de aanval en haar serve met spin, die overigens beide erg goed gingen! En Lynn was diegene die alle ballen slim weglegde en prachtig serveerde in de hoeken. Resultaat 2-0 winst.
De 3e wedstrijd ronde had team 1 even rust. Team 2 moest aan de bak tegen Sneek. Een spannende pot tegen een goede tegenstander die gelukkig ook gewonnen werd.
De 4e en tevens laatste wedstrijdronde voor team 1 moest tegen de jongens van Reflex. Doordat de 1e set met 25-04 gewonnen werd hebben we in de 2e set opdrachten gegeven. Noa, Noah, Amber en Roos moesten gericht gaan serveren en ballen op bepaalde plekken plaatsen en tot slot; zo veel mogelijk 3e ballen aanvallen. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen waardoor zij 1e in de poule waren!
Hierna brak de 5e wedstrijdronde aan. Voor team 1 betekende dat finale tegen Sv-dynamo en voor team 2 betekende dat nog een poulewedstrijd tegen Tornado Geesteren. Een moeizame wedstrijd, de vermoeidheid sloeg een beetje toe en desondanks hebben we nog wel wat goed volleybal laten zien. 1-1 in sets was genoeg om 1e te worden in de poule dus ook om de finale te spelen. Ondertussen was team 1 al bezig met de finale tegen onze buren uit Apeldoorn. Een enorm spannende wedstrijd waar wij uiteindelijk aan het kortste eind trokken in de 3e set, waardoor we met 2-1 verloren.
Team 2 moest de finale tegen de jongens van alterno! Hier waren 2 sets helaas voldoende om onze meerdere te erkennen in de jongens, maar we hebben echt een goede pot gespeeld!Twee keer tweede betekent:
– 2 goede teams wat samen 1 team is
– een hele goede 1e oefendag voor open club
– veel sprongen in de benen
– vermoeide en enthousiaste meiden
– vertrouwen in open club
– zin in het 2e oefentoernooi a.s. zondag
– 2 teamschotelsAls laatste wil ik toch nog even zeggen dat het erg fijn is om er na de wedstrijden achter te komen dat de jurkjes waar we in hebben gespeeld, de shirts waren voor de jongens en dat de jongens in getailleerde meidenshirts hebben gespeeld. Snel wassen en ruilen dus!Kortom; een dag waar ik met veel plezier op terug kijk en de meiden met mij. We mogen super blij zijn met wat we hebben laten zien. En met dit gezegd te hebben heb ik nu al heel veel zin en vertrouwen in 3 januari in de Alternohal!Zie jullie daar! Met de groetjes van Ruth,Lotte Leukenhaus

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button