Action Volley

De wereld om ons heen veranderd en zo ook de sportbehoefte van onze jongste volleybalvrienden.

De afgelopen periode is gebleken dat een andere manier van opleiden bij de mini’s noodzakelijk is om te kunnen blijven wie we willen zijn: een club waarin we met elkaar zorgen dat we op onze eigen plek op ons eigen niveau kunnen sporten en ontspannen. In onze opleiding kan iedere speler zich optimaal ontwikkelen als volleyballer en teamspeler.

Sinds dit jaar zijn we binnen onze vereniging gestart met Action Volley. Action volley is programma / visie op volleybal waarbij centraal staat dat kinderen plezier hebben en spelende wijs beter leren volleyballen. Is Action Volley beter dan het aanleren van technieken? Nee zeker niet, zonder die technieken word je nooit een goede volleyballer/volleybalster. Maar je moet wel de kans krijgen om de jeugd die technieken aan te leren. Met andere woorden: ze moeten wel blijven volleyballen tot ze ‘groot genoeg’ zijn om die technieken te beheersen. En dat is precies van wat Action Volley als doel heeft.

We hebben ons als vereniging ten doel gesteld om de visie van Action Volley de komende jaren op alle trainingen bij de mini’s (en jeugd) te gaan toepassen. Dat vergt aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Dingen anders doen dan normaal is lastig, echter we zijn er van overtuigd dat het goed is. Het liefste doen we dat zo veel mogelijk met onze eigen trainers. Gelukkig willen onze bekende gezichten bij de mini’s: Daphne, Hilda en Rutger hier de komende maanden dan ook sterk op inzetten. Vanuit de technische commissie hebben we Rutger gevraagd aankomend jaar de pioniersrol hierin op zich te nemen.

Rutger: “Ik ben zeer verheugd om deze rol in te mogen vullen voor dit seizoen. Mijn doel voor dit seizoen is om niet alleen alle mini’s te enthousiasmeren met het principe van Action Volley, maar ook de trainers. De wijze waarop we de trainingen willen invullen sluit aan bij de visie van mijn opleiding. Bij mijn sportopleiding op de Calo staat centraal dat we kinderen spelende wijs nieuwe bewegingsvaardigheden aanleren”.

De komende maanden zullen in het teken staan van de ontwikkeling van de trainer. In persoonlijke gesprekken willen we samen met de trainers kijken wat de juiste wijze is om onze trainers bekwamer te maken in het trainersvak / met Action Volley. Rutger zal, zodra de situatie met Covid-19 dit toelaat, een inspirerende clinic organiseren onder leiding van Remko Kenter, dé grondlegger van Action Volley. Graag nodigen we je t.z.t. uit om hier aan deel te nemen. Remko heeft al aangegeven graag zijn visie te willen presenteren aan onze trainers.

Namens de technische commissie,

Mathijs Mast

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 november 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *