Acht teams door naar 1/2 finale

Eerste ronde NOJK door Jos Mulder. De wedstrijden van de eerste ronde van de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen behoren weer tot het verleden. Voor Alterno was deze ronde succesvol. Vooraf was al bekend dat Jongens B, Meisjes A en Meisjes B vrijgesteld waren en daarom dus al zeker van een plaats in de volgende ronde, de halve finale die op 08 februari zal plaatsvinden. Maar hoe zouden de andere teams het er vandaag vanaf brengen. Beide CMV teams mochten in onze eigen hal aan de bak en wisten met overmacht poulewinnaar te worden waardoor ze de kruisfinales ontliepen en rechtstreekse plaatsing wisten af te dwingen. De Jongens, onder leiding van Eric Meijer en Moniek Jansen kwamen allemaal aan spelen toe en kunnen terugzien op een leuke dag. Dat geldt evenzeer voor de meiden van Inge Visser en Tamara Poeles die alleen in de laatste poulewedstrijd tegen Orion nog even flink aan de bak moesten maar daar mooi konden laten zien dat een OC-team toch echt bestaat uit 8 speelsters die allemaal van tijd tot tijd leuke dingen deden in het veld. Jongens A dan. De mannen van Paul ten Broeke speelden om het team compleet te krijgen leentjebuur bij de C en de B-jongens en reisden vol goede moed af naar Ootmarsum. Daarvandaan ontving ik al voor twee uur een SMS’je dat de mannen na drie overwinningen op rij poulewinnaar waren. Dan de C-teams. Zowel de jongens als de meisjes speelden in Denekamp. Dat de dames niet echt vol aan de bak moesten bleek wel uit een uitslag van 25-02 en 25-04 die ik doorkreeg. Om 15.30 stond de laatste wedstrijd op het programma tegen thuisploeg Devoko dat tot dan toe ook nog ongeslagen was. Met 25-18 en 25-16 toonden de meiden van Rien en Jessica aan het meeste recht te hebben op de titel van poulewinnaar. De nummer 1 positie na de poulewedstrijden was eveneens weggelegd voor de jongens. Zij hadden in hun laatste wedstrijd tegen Apollo (25-04 en 25-10) geen enkel probleem met de mannen uit Twente.

Bij de drie reeds geplaatste teams kwamen vandaag dus alle vijf de teams die wel in actie moesten komen. Al deze teams wisten de kruisfinales te ontlopen en zich ongelsagen als poulewinnaar te plaatsen voor de volgende ronde op 08 februari. In deze ronde zullen de meeste teams vol aan de bak moeten ( er moet sowieso altijd een kruisfinale worden gewonnen) om zich te plaatsen voor de finaleronde in maart waar de 8 sterkste teams per leeftijdscategorie zullen gaan strijden om de titel: Kampioen van Nederland. (JM)

Meer verslagen volgen binnenkort.
Foto’s van Jongens C: Klik hier

Foto’s van Meisjes C: Klik hier

meer foto’s volgen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 februari 2014 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Alle teams van harte gefeliciteerd met bereiken van de volgende ronde.
    Niet alle wedstrijden waren even moeilijk en sommige tegenstanders waren niet echt een uitdaging. Toch geldt bij Open Club altijd……..je moet wel winnen om door te kunnen. Sommige tegenstanders kunnen niet van jou winnen, maar je kunt wel van ze verliezen (waar heb ik dat meer gehoord?)
    En winnen hebben jullie gedaan. Nogmaals gefeliciteerd en op naar ronde 2.