Sport verbindt “tennis avontuur van DS5”

Vanavond 9 april hebben de meiden van Alterno D5 een kijkje mogen nemen op de tennisbaan. Pieter heeft ze de beginselen van het tennis uitgelegd en geprobeerd de volleybal skills om te zetten naar tennistalent. Super om weer even extra te mogen sporten omdat ze al heel lang de volleybalhal niet van binnen hebben gezien.

De meiden vonden het erg leuk en de belofte aan Pieter staat… zodra de competitie weer begint, mag hij een thuiswedstrijd komen aanmoedigen!! Dankjewel TV de Maten, Pieter en Jos voor het mogelijk maken!!

Met vriendelijke groet,

Loïs Valenti

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 april 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Groene Flits april

Clubgenoten, de zevende Groene Flits van dit seizoen is weer klaar. Uiteraard weer alleen in digitale vorm. Nu het clubhuis nog steeds gesloten is, heeft het weinig zin om deze ook gedrukt in ons clubhuis neer te leggen. Dank aan Fleur van Andel voor de opmaak en alle inzenders van artikelen voor de inhoud, wens ik u veel leesplezier. (JM)

Klik op het plaatje om Groene Flits 7 te downloaden of klik HIER

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 5 april 2021 door Jos Mulder
Share Button

Aankondiging ALV

Op 22 april is er een algemene ledenvergadering volleybalvereniging Alterno

Aanvang 20.00 uur een uitnodiging per mail volgt

Secretaris: Marga Tijssen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 5 april 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Paasactiviteit jeugd.

Afgelopen zaterdag (3 april) was er voor onze jeugdspelers een leuke paasactiviteit in en om het park georganiseerd. Meerdere teams gaven zich hier voor op en gingen om de beurt de strijd aan bij verschillende onderdelen. Onder andere bij het vlot en bij het (rauwe) ei gooien ging het er fanatiek aan toe!

Gedurende deze dag liep er ook een echte Alterno paashaas rond in het park die de nodige aandacht wist te trekken.

Achteraf is er gekeken naar de hoeveelheid goede antwoorden, welk ei er heel terug kwam en hoe snel iedere groep de opdrachten heeft uitgevoerd, hierdoor is er ook een winnaar naar voren gekomen. Meiden B3 heeft het best gepresteerd! Gefeliciteerd meiden & we hopen jullie allemaal bij een volgende activiteit weer te zien.

Wij willen Monique Nijhof, Marga Tijssen, Mirjam Zijlstra, Daniëlle Franken, Jordy Klessens, Veerle Buchwald, Floor Schäffer, Casper Klumper, Remco Strikwerda & Pieter Bas Kofman bedanken voor de hulp bij deze activiteit!

Klik HIER voor alle foto’s

Groetjes,
Isa Jonker & Monique van Loon.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 5 april 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Trainingsschema april

https://www.alterno-apeldoorn.nl/wp-content/uploads/2021/03/schema-trainen-beach-april.pdf

Beste leden,

Hierbij weer een nieuw rooster. Dit rooster geld voor de maand april. In mei verwachten we langer door te kunnen gaan in de avonden en zal er een nieuw rooster gaan gelden. Deze zal dan ook weer hier op de site geplaatst worden. Klik HIER voor het rooster

Met vriendelijke groet,

Patricia Leerkes-Geervliet

Dros-Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Paas activiteit jeugd.

Het is al weer bijna zo ver: Pasen! 

Dit lijkt ons een goed moment voor een leuke nieuwe (sport)activiteit op zaterdag 3 april.

Het buitenactiviteiten team heeft een leuke paas-speurtocht/bootcamp voorbereid voor alle jeugdleden binnen de vereniging. Lijkt het jou leuk om (samen met je teamgenoten) mee te doen? Geef je dan snel op!

Houd je mail goed in de gaten voor verdere informatie over deze activiteit.

Met vriendelijke paas groet,
Het activiteitenteam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Gaat het Dros-Alterno terras weer open??

Helaas, zoals het er nu naar uitziet, moeten we nog even wachten. Maar dat wil niet zeggen dat we stil  zitten. De voorbereidingen zijn in volle gang. Alles moet weer netjes schoon, zodat, als het weer zover is, we direct ons terras kunnen openen. Echt, we zien er reikhalzend naar uit. Even weer bijkletsen, even elkaar weer live zien.

En dan natuurlijk genieten van onze nieuwe overkapping, zodat we ook als het weer iets minder is, lekker kunnen blijven zitten, zeker zolang het nog niet binnen in het clubhuis mag. Dus hup, handen uit de mouwen. Jan Voortman van het klusteam vroeg of Dames Top een handje kon helpen. Gedurende de afgelopen periode zijn de klussers druk bezig geweest in en rondom het clubhuis. En dan weet je het wel. Overal en nergens zooi, overal en nergens is iets te vinden. En sowieso, opruimen was hard nodig. Sopje mee, container er naast en alles wat weg kon, is weggedaan. Iets een paar jaar verstoft? Dan weg ermee. En je komt natuurlijk ook dingen tegen die je al jaren kwijt was.

Kortom, wij zijn er klaar voor. En ook bij de bar is alles in gereedheid gebracht. Nieuw biertje, een nieuwe tap, het ziet er schitterend uit. De koelkast onder de bar staat er nu, dankzij Hans, ook weer tiptop bij. En nu de keuken en de bar is opgeruimd, zijn we helemaal klaar voor.

Groet, Monique Nijhof

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Ook de senioren boven 27 jaar weer aan het volleyballen

Oh, wat hadden we een zin. Het mocht weer van Huge de Jonge en Mark Rutte. Maar helaas, de weergoden waren ons niet goed gezind. Balen. Echt balen. We hadden er zo’n zin in. Maar de hevige kou en de striemende regen gooide roet in het eten. Dan is het echt niet fijn beachen.

Dus maar even wachten. Ondanks dat het nog steeds koud is, gingen de 1e teams boven de 27 jaar lekker aan de slag. En wat straalden ze. Niet de zon, maar echt, de spelers in het veld. Zo’n zin hebben ze weer om het balletje aan te raken, elkaar te zien. Niet alles ging direct perfect, maar langzaam kwam het gevoel weer terug. En oh, wat zijn we blij met het beachveld. Onze redding in deze periode. Voorlopig zal het waarschijnlijk hierbij blijven. De zomertijd komt binnenkort en het blijft langer licht. Dan kunnen we ook weer wat langer door beachen en dus de teams allemaal wat meer ruimte/tijd geven om te trainen. Laat de zon maar komen, dan wordt deze fase van Corona toch een waar feestje.

Groet Monique Nijhof

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Trainingsschema van 16 maart tot 29 maart

Huh? Alweer een nieuw rooster?

Ja en helaas ook nog niet de laatste wijzigingen voor de zomer…

Tijdens de laatste persconferentie is aangegeven dat iedereen van jong tot oud weer mag buiten sporten vanaf 16 maart. Vanaf 27 jaar wel met andere regels, maar iedereen mag weer!!!! Geweldig nieuws maar wel tot gevolg dat er een nieuw rooster moest komen, waarbij voor iedereen een mogelijkheid is om te ballen op onze mooie aangelegde beachvelden.

Vanaf morgen starten we dan ook met bijgevoegd rooster. Dit rooster geld tot 29 maart. Tot 29 maart hebben we namelijk nog te maken met de wintertijd en is het nog vroeg donker. Daarom ook voor een aantal teams geen uur maar 45 minuten trainen. Het is anders niet te doen om iedereen te laten trainen met voldoende licht.

Vanaf 29 maart zal er dan weer een nieuw rooster ingaan. Hopelijk hoeven we dan ook geen rekening meer te houden met de avondklok en kunnen we de avonden langer door. Maar dat weten we pas weer na de volgende persconferentie. De volgende versie verschijnt tegen die tijd dan ook weer op de site.

Klik hier voor het rooster

Met vriendelijke groet,

Patricia Leerkes-Geervliet

Dros-Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 15 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Corona protocol per 16 maart 2021

De trainingen buiten op de beachvelden kunnen voor alle leeftijdsgroepen hervat worden per 16 maart as., weliswaar voor senioren vanaf 27 jaar in aangepaste vorm.

Wij houden ons aan de door de overheid opgestelde regels: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

< 27 jaar: Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. 

> 27 jaar: Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband per 16 maart met maximaal vier personen.

Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

En nogmaals (bij iedereen inmiddels wel bekend):

 • Waar mogelijk, houd 1,5 meter afstand
 • Trainers en begeleiders ‘bewaken’ de regels op en rond het beachveld.
 • Maak gebruikte materialen na afloop schoon.
 • Blijf niet hangen bij het beachveld en rondom de Alterno-accommodatie
 • Klachten die kunnen wijzen op corona blijf thuis. En laat je testen. Geef het testresultaat door aan je trainer.
 • Bij een positieve uitslag nemen we aanvullende maatregelen in samenspraak met de trainer en het team (en de mensen waarmee je verder contact hebt gehad bij Alterno).
 • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn rondom het beachveld.

Het corona team.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Blijf lid van je club

’Blijf lid van je club’, onder dat motto is de campagne van start gegaan.

In heel de gemeente Apeldoorn zijn spandoeken opgehangen met de oproep.

RTV Apeldoorn, de Stentor en de Stedendriehoek ondersteunen de actie met artikelen en video’s.

https://www.sportraad.nl/nw-13465-7-3856534/nieuws/nieuw_filmpje_campagne_blijf_lid_van_de_club.html

kijk hier naar de video

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Lekkere dag buiten.

Vrijdag was het eindelijk zo ver, de hockey clinic van AMHC.

De jongsten binnen Alterno waren als eerst aan de beurt. Een kleine warming up, een goede stick uitkiezen en snel aan de slag! Door te beginnen met een vorm van lummelen waren de meesten al heel snel heel actief bezig, dit kwam goed van pas tijdens de partijtjes die later gespeeld gingen worden.

Zo was er knotshockey, hockey met een plastic stick en balletje en natuurlijk ook het ‘normale’ hockey. Vanaf de kant zag het er heel leuk uit en er zijn veel positieve reacties uit voortgekomen!

Bij groep 2 en 3 begon het toch allemaal net wat minder soepel. “Het is zo veel rennen” en “Mag ik al water?” hebben we vaak gehoord. Dit zorgde niet voor minder plezier, er zaten zelfs wel een aantal tussen met veel talent voor het hockey 😉. Ook bij deze 2 groepen werd er begonnen met een warming up die er een klein beetje anders uitzag als die van de mini’s. Er werden een paar loop- en krachtvormen bedacht, deze vielen natuurlijk enorm in de smaak (vooral bij de oudste groep).

Ook deze groepen eindigden met verschillende hockeyspelletjes, iedereen was erg competitief en wilde graag winnen. Al met al een zeer geslaagde dag!

Klik hier voor alle foto’s

Film 1, Film 2, Film 3, Film 4, Film 5, Film 6, Film 7, Film 8, Film 9, Film 10

Namens de mini’s en jeugd van Alterno willen wij Daan Weisink, Peter Prins, Koen van Kreij en Twan Bouwman bedanken voor deze leuke dag.

Groeten,

Het Alterno-activiteitenteam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Trainingsrooster (vanaf 6 maart) onder 27 jaar buiten velden

Het buiten trainingsrooster is bekend, klik hier voor het rooster.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 maart 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Zonnig sportplezier.

Ook vandaag mochten wij weer flink aan de bak. We begonnen met dansen als warming up, dit ging bij de ene wat soepeler dan bij de ander….

Vervolgens gingen we door met een aantal tabata’s en de daadwerkelijke bootcamp met een aantal bekende oefeningen zoals het boksen en de ladder. De burpees waren nieuw deze week, hier zijn we nog niet echt fan van😉.

Zoals op de foto’s te zien was het vandaag heerlijk weer en we kijken nu al uit naar volgende week zaterdag.

Maar voordat we volgende week weer mogen bootcampen, hebben we vrijdag eerst een superleuke hockey clinic bij AMHC!

Zien wij jullie daar ook?

Zonnige groetjes,

MB1, MC1, MC2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Een keer wat anders.

Op vrijdag 26 februari ruilen we onze bal een keer in voor een stick en ons net voor een goal want heren 1 en dames 1 van hockeyclub AMHC biedt ALLE Alterno mini- én jeugdleden een leuke clinic aan.

Een aantal aanmeldingen hebben we al binnen.
Heb jij ook zin om mee te doen, geef je dan individueel of samen met je team op!

Voor de mini’s kan er een mail gestuurd worden naar alterno.miniactiviteiten@gmail.com,

voor de jeugd mag de mail naar jeugdcie@alterno-apeldoorn.nl.
Aanmelden kan t/m zondagavond 21 februari.

Vermeld in de mail duidelijk je naam en team!

(Materiaal zoals sticks en ballen wordt geregeld)

Groetjes,

Het Alterno Winteractiviteiten team.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Het Dros-Alterno Klusteam

Corona, we hebben er langzamerhand genoeg van.

Gelukkig is er voor de jeugd weer activiteiten opgestart, zodat iedereen elkaar weer kan zien. Het was de afgelopen zaterdagen weer ouderwets gezellig bij de Alternohal. Beetje volleybal, Bootcamp en conditietrainingen.

Maar die Corona periode heeft mij als facilitair ook op een spoor gezet van een probleem. Ondanks dat de hele accommodatie gesloten was, hadden we een “groot” waterverbruik. Dit kon alleen maar één oorzaak hebben, nl. LEKKAGE! Onderzoek wees uit dat de lekkage moest zitten in de waterleiding vanaf het z.g. “stookhok” naar de berging. Deze leiding loopt onder de vloer van de Commissiekamer en BSO ruimte naar buiten.

Daar ligt dan weer een kunststof leiding in de grond naar de voorzijde van het pand. En ergens kon het lek zitten. We zijn begonnen met graven nabij de trap van de nooduitgang “Groene Kamer”. De bedoeling was om vanaf dit punt een nieuwe leiding naar binnen te leggen, omdat we dachten dat de lekkage aan de voorzijde van het pand zat. Helaas was deze actie voor niets, want de lekkage zat er nog. Het gat maar weer dicht gegooid en op naar de volgende. Deze keer halverwege de eerste poging en de gevel van de BSO ruimte. Er leek n.l. een verzakking te zitten in de trottoir tegels, dus hup… de tegels er uit en de schop in de grond.

Dan wel jammer als de waterleiding op minimaal 60cm diepte ligt en er weer achter komen dat de lekkage er nog steeds zit. We hadden buiten nog één punt waar we dachten dat het zat en dat was nabij de gevel, waar de waterleiding naar buiten komt. Tonnie zette er met alle enthousiasme de schop in de grond, maar ook hier bleek de grond kurkdroog.

Hier kon de lekkage niet zitten. Dat kon maar één ding betekenen, de lekkage zat binnen, ergens onder de vloer. Gelukkig hebben we hele slanke leden in de Klusteam die niet claustrofobisch zijn en zonder moeite onder de vloer kropen. Het lek was hierna snel gevonden.

En defecte koppeling in de leiding, waar het water duidelijk naar buiten kwam. Gelukkig hadden we nog genoeg onderdelen in ons “magazijn” en was de lekkage snel verholpen. Speciaal dank gaat naar Jan Bijsterbosch en Ruud Klessens. Zij waren de helden die zonder mopperen onder de vloer kropen.

Maar dat was niet het enige wat wij als Klusteam hebben gedaan.

Wij maken handig gebruik van het feit dat de hal even niet in gebruik is en doen we op veel punten “groot onderhoud” en voeren we energie bezuinigingen door.

Hier een opsomming van onze activiteiten die uitgevoerd zijn:

 • Vervangen TL armaturen voor LED panelen in de kleedkamers en douches,
 • Vervangen TL armaturen voor LED panelen in de commissiekamer,
 • Vervangen TL armaturen voor LED panelen in de BSO ruimte,
 • Onderhoud CV ketels,
 • Plaatsen van extra lichtmast nabij de overkapping (hebben we straks meer licht als we weer gebruik mogen maken van het clubhuis) Deze is voorzien van een energiezuinig LED armatuur,
 • Nieuwe airco geplaatst in de “Groene Kamer”,
 • Pantry geplaatst in de commissiekamer t.b.v. de BSO Villa in Kleur,
 • Schakelaars en wandcontactdozen vervangen in de BSO ruimte en commissiekamer,
 • Luchtbehandelingskast is grondig gereinigd en voorzien van schone filters.

CCTV installatie

Helaas worden we elk jaar geconfronteerd met diefstal van fietsen, die aan de zijkant van het gebouw staan. Ook is er eind vorig jaar door een “kunstenaar” graffiti tekening gemaakt op de gevel aan de voorzijde van het gebouw. Deze is al snel door fa. Dros vakkundig verwijderd.

Bedankt Ronald voor de snelle reactie!

Daarom is ons beveiligingssysteem uitgebreid met drie extra CCTV camera’s. We hadden al vier camera’s binnen hangen en de beelden waren zichtbaar op de monitor achter de bar. De extra camera’s hangen onder de overkapping, zijkant van het gebouw, zodat we de fietsenstalling kunnen bewaken en de parkeerplaats om ons “kunstenaars te kunnen vastleggen. Op de voorgevel en aan de zijkant nabij de hoofdingang zijn borden opgehangen die vermelden dat er camerabewaking is.

Ik wil iedereen in het Klusteam weer bedanken voor hun inzet.

Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan.

(Bas, Bert, Bert, Hans, Jan, Laurens, Leon, Martin, Peter, Rick, Sandro, Tonnie, Wim. ) Aangevuld met extra handjes van Jan, Ruud en Anton.

[Volgorde is alfabetisch en zonder iemand tekort te doen])

Klik HIER voor meer foto’s

van bestuur facilitair

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

De ombouw

Dinsdag 9 februari was het dan zo ver.
De bar in het clubhuis wordt omgebouwd door onze nieuwe leverancier AB-Inbev. De nieuwe biertap bestaat uit een zuil met vier tappunten en onder de bar staat een z.g. “Fusten koeling”.
Dat houdt in dat de fusten niet meer in de berging staan, maar direct onder de bar. Voordeel is dat deze fusten lichter in gewicht zijn, dus eenvoudiger tilbaar en de korte leidingen van fust naar tap.
Hierdoor zal er veel minder bier verloren gaan, als een fust leeg is of bij spoelen van de leidingen.


Ze begonnen met het slopen van de bestaande bar.
Bladen weg, bierkoeling in de berging afvoeren, etc.

Wat over bleef was een kale plank. Daarna kon het opbouwen beginnen. Ze begonnen met het plaatsen van nieuwe RVS bladen en de koeling onder de bar. Binnen een dag is de gehele ombouw een feit en staat alles nieuw te glimmen. Nu wachten tot we weer open mogen en kunnen genieten van het heerlijke bier van Hertog Jan. De laatste foto geeft alvast een indruk van wat op ons, in de koeling, ligt te wachten. Klik hier voor nog meer foto’s.

Namens het bestuur wil ik de barcommissie (Jan, Jan en Ruud) en Anton Schäffer (met zijn kennis en deskundigheid van de horeca) bedanken voor hun inzet die het mogelijk hebben gemaakt dat we straks kunnen genieten van een geweldig biertje.

van bestuur facilitair

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Het origineelste sneeuwidee:

Heb jij de afgelopen dagen in de sneeuw gespeeld en iets onwijs leuks bedacht of gemaakt? Of heb jij juist iets onwijs leuks in gedachte om te doen? Maak er dit weekend een foto van en wie weet kan jij wat winnen voor jouw team!

diegene die de meest originele foto opstuurt kan namelijk een prijs winnen. Er zijn twee prijzen te winnen. De mini’s kunnen een shirt winnen met alle handtekeningen van Heren en Dames 1 spelers\speelsters. De jeugd kan een training winnen van onze dames 1 trainer Wilfried Groothuis.

Stuur je mooiste foto voor woensdag 17-02-2021 naar alterno.miniactiviteiten@gmail.com en dan maken wij later de winnaar bekend. Veel speelplezier in de sneeuw en maak er wat moois van!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Sneeuwpret meiden B2

met de slee de heuvel af zonder eraf te vallen of de bosjes in te sleeen Kim. Heuvels genoeg in het park om eraf te gaan.

Zelfs Quinty ging ook van de heuvel af met de slee zonder om te gaan. Erg leuk om te doen maar we hopen wel dat we volgende week weer kunnen trainen.

Oscar

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

MB2 eerste training even wennen.

Oscar is druk bezig geweest om een goed veld te vinden voor de meiden om weer te kunnen gaan trainen. Toen hij dat eindelijk gevonden had liet hij dat enthousiast aan ons weten. Een mooi grasveld in Woudhuis met een net werd onze trainingsplek voor deze avond!

Nadat de dames op de fiets met de ballen op de rug waren aangekomen begonnen ze aan een goede warming-up. Ze hadden het natuurlijk koud, dus na een aantal loopvormen begonnen ze een beetje op te warmen. De meiden hadden er veel zin in om weer lekker te kunnen ballen met elkaar. De sfeer zat er goed in!

De eerste training is altijd even wennen, zeker buiten op gras. Maar het viel niet tegen en er werd veel gelachen samen. We hadden zelfs mensen die even kwamen kijken naar hoe leuk er werd gespeeld met zijn allen. Na een zekere 45 minuten hard gewerkt te hebben, besloten we om naar boven te lopen om daar warme chocomelk met zijn allen te drinken. Zo hoog op de bult hadden wij een leuk uitzicht om ons heen. Er werd nog veel gebabbeld, de meiden hebben elkaar natuurlijk een tijdje niet gezien. Nadat iedereen haar chocolade en slagroom snor schoongemaakt had was het alweer tijd om richting huis te vertrekken, het begon donker te worden.
Even samen beneden afgesloten en samen eruit gekomen dat het hartstikke leuk was! Ze hadden nu al zin in volgende week 😊

Quinty.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Beachvelden blijven bij vorst gesloten

We zijn bijzonder blij met een lekker winters weekje, voor het beachen is het slecht nieuws. We hebben als voorzitters jeugd en mini’s met het bestuur besloten: Bij vorst overdag blijven de beachvelden gesloten.

Met temperaturen onder nul vinden we het als club onverantwoord om te volleyballen.
Natuurlijk kunnen jullie wel met je team gaan schaatsen of sneeuwballen gevecht houden!!

namens de voorzitters van de jeugd en mini commissie.

Rob en Riccardo

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Week 3!

Gister (zaterdag 6 februari) mochten wij voor de derde keer aan het werk tijdens een bootcamp. Dit keer werden we in 2 groepen opgedeeld.

De ene groep ging aan het werk met een aantal kracht- en conditieoefeningen terwijl de andere groep zich in het zweet werkte tijdens een aantal tabata’s. Na een halfuur wisselden wij van activiteit.

Ondanks dat het weer niet helemaal mee zat (plassen van de regen op de grond & kou) hebben wij allemaal weer hard gewerkt zodat we weer in topvorm zijn zodra we de zaal weer in mogen!

Groetjes,
MB1, MC1 & MC2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Ook de mini’s aan het werk.

Zaterdag 6 februari waren de oudste mini’s (E & D) aan de beurt om weer te sporten. Voor hen was er een bootcamp ingepland.
Ondanks dat de weersvoorspellingen niet al te best waren, hadden toch een aantal enthousiaste mini’s zich opgegeven!

De kids werden in tweetallen opgedeeld en mochten na een warming-up met verschillende oefeningen aan de slag. Zo konden ze onder andere boksen en waren er een paar oefeningen op muziek.

Deze week gaan er helaas een aantal trainingen niet door in verband met de sneeuw, maar we hopen alle mini’s zo snel mogelijk weer te zien bij een andere leuke activiteit!

Isa & Monique

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Alterno-wintersport activiteiten

Wintersporten maar dan op een andere manier? Bootcamp, boksen, …Lekker actief bezig zijn (met je team of individueel). Zaterdag 6 februari kan het weer.

De Alterno-wintersport activiteiten gaan door en deze week doen we dat niet zomaar, maar met een bootcamp van Sportlokaal! De bootcamp gaat plaatsvinden op de parkeerplaats bij de Alternohal. Het wordt niet zomaar een bootcamp. Er gaat bijvoorbeeld ook gebokst worden! Waan jezelf een Rico of Badr.

Je kunt je als team hiervoor aanmelden, maar ook als individu. De bootcamps zijn voor alle jeugdleden. Je meldt je aan door een mailtje te sturen naar vvalterno.clinics@gmail.com. Laat even weten met hoeveel spelers jouw team aanwezig is of dat je als individu komt. De bootcamps vinden aankomende Zaterdag plaats. Laat even in de mail weten wat je voorkeurs tijd is. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Ook voor onze senioren?

Voor alle leden, dus ook leden boven de 18 jaar, is het mogelijk om een gratis bootcamp-les te volgen bij Sportlokaal. Deze gratis proefles geldt voor alle leden van Alterno. Mocht je dan zo enthousiast zijn om hier te gaan sporten, dan krijg je 15% korting op het pakket dat je zelf kan uitkiezen.

Remco & Sanne

Kijk voor meer info op de facebook pagina of op instagram van sportlokaal1.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Weer of geen weer DS5 wilde graag weer wat gaan doen

Elkaar zo lang niet zien en niet volleyballen is niet leuk voor deze gezellige groep volleybal vriendinnen. DS5 is een hechte groep meiden die het leuk vinden om samen te volleyballen. Daarom dachten Oscar en ik we gaan een oplossing zoeken we gaan de meiden weer aan het werk zetten! Na dat we heel Apeldoorn hebben afgezocht voor een juiste plek om met DS5 aan de gang te gaan, hebben we deze gevonden. Een mooi volleybalveld op het grasveld in Woudhuis. 

De meiden van DS5 kwamen met goede zin door de regen naar het veld toe. Ze zijn aan de bak gegaan en volleyballen konden ze gelukkig nog. Na een zware training in de kou en de regen hadden Oscar en ik met dank aan Mirjam (de moeder van Jeske) een wel verdiende verrassing voor de natgeregende meiden. 

Een lekker bekertje warme chocolademelk met slagroom! Weer een beetje opwarmen.

Volgende week gaat DS5 weer aan de slag om lekker te blijven volleyballen.

Loïs 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

De jeugd spelers van H5 zijn weer begonnen!

Op de basket-voetbalvelden bij school de Schakel is heren 5 weer begonnen met “trainen”. Aangevuld met de jeugd spelers (onder de 18 jaar) uit H1 en H2 beginnen de mannen eerst met een warming-up waarna er diverse potjes basketbal en voetbal wordt gespeeld. Halverwege de training genieten de mannen van een warm kopje thee en een gevulde koek van Vladimir.

Hopen dat er van de week weer getraind kan worden op het zand bij Alterno, want dat is toch dat de mannen het liefst doen, volleyballen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Jongens B1 gaat van start op het badmintonveld!

Nadat JC1 s’ochtends het veld had opgebouwd op de parkeerplaats en er een uur gebruik van heeft gemaakt waren de jongens van de B1 aan de beurt om in beweging te komen!

In het begin fris, maar eenmaal in beweging word je vanzelf warm!

Mooie start van een actieve periode want er staan nog meer dingen op de planning, met onder andere een bootcamp en een mountainbike tocht, en natuurlijk niet te vergeten de winter-beach trainingen gaan weer van start.

Voor deze week was het in ieder geval een succes voor JB1 & JC1!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Brrrrr!

Vandaag (zaterdag 30 januari) weer een bootcamp voor MB1, MC1 & MC2, het wordt er helaas niet warmer op maar dat mag de pret niet drukken.

Voor vandaag waren er zelfs echte bokshandschoenen en trapzakken geregeld! Hierdoor blijft er afwisseling in de oefeningen en ook tussen verschillende sporten.

Volgende week misschien wel wat hockey of rugby er bij!

Aan het eind hebben een aantal meiden het net neergelegde beachveld mogen testen en aan de lachende gezichten te zien, is het veld helemaal goedgekeurd! Vanaf volgende week kunnen alle jeugd- en miniteams hier weer gebruik van maken.

Groetjes

MB1, MC1 & MC2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Alterno Jongens C2

Elke zaterdagochtend verzamelt JC2 om 10.00 uur in het Mheenpark. Casper begint dan met de warming-up. Lekker warm joggen, verschillende loopvormen en oefeningen. Dit duurt ongeveer 20 min. Daarna rekken/strekken en krachtoefeningen.
Na 30 min zijn wij dus goed warm en joggen wij naar de tennisbaan in het Mheenpark. Hier vervolgen wij de training. Eerst lekker ingooien en inspelen, daarna draaien wij een paar oefeningen met natuurlijk Kaboem-bal. De gehele training duurt ca 1,5 uur.
Pieter Bas en Casper

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 30 januari 2021 door Riccardo van Ernst
Share Button

Contributie in coronatijd

Bericht van het bestuur: Allereerst hopen wij dat jullie allen nog steeds gezond zijn en dat het ook met familie en dierbaren goed gaat.

Het is al weer bijna een jaar geleden dat wij als bestuur het besluit moesten nemen om te stoppen met alle trainingen en ons clubhuis moesten sluiten in verband met het corona virus. Nadien hebben we al wel weer gevolleybald zowel binnen als ook buiten, ook op ons eigen beachvolleybalveld. We begonnen vol enthousiasme aan het nieuwe volleybalseizoen. Helaas stak het corona virus opnieuw de kop op en zitten we thans opnieuw in een “lockdown”.

De mini’s en de jeugd hebben meer mogelijkheden maar voor de senioren ligt het sporten stil. Voor de mini’s en de jeugd zijn respectievelijk de mini- en de jeugdcommissie bezig met een alternatief programma. Het is helaas nog niet bekend hoe de ontwikkeling de komende weken zal zijn en of de overheid sporten in de zaal weer toestaat. Hopelijk mogen we over een aantal weken weer in kleine groepjes volleyballen. De coronawerkgroep volgt alle ontwikkelingen en denkt mee om de activiteiten daar waar het kan binnen de RIVM maatregelen mogelijk te maken.

Contributie

Het sluiten van onze hal en clubhuis heeft grote impact. Niet alleen sportief maar ook financieel. Ook hebben we acties ondernomen om onze vaste kosten te verlagen en onze (verhuur)opbrengsten te laten toenemen, met succes. In de afgelopen maanden hebben we als vereniging ook enige compensatie gehad vanuit de overheid en de Nevobo, maar dat is niet voldoende om het verlies aan inkomsten en de vaste lasten volledig te compenseren. 

In 2020 hebben we ieder kwartaal de contributie geïnd, daarbij hebben we na het tweede kwartaal de mogelijkheid gegeven om één maand contributie terug te vragen. Normaliter hadden we begin januari 2021 de contributie voor het 1e kwartaal geïnd. We hebben dat uitgesteld omdat we de persconferentie van het kabinet van midden januari hebben afgewacht. We hadden verwacht/gehoopt op een verlichting van de maatregelen, maar het tegenovergestelde is gebeurd. Als bestuur bespreken we periodiek de recente ontwikkelingen waaronder vragen van leden om een teruggave van de contributie. Het is en blijft moeilijk in te schatten wat de exacte impact van het coronavirus op het financiële resultaat van onze vereniging zal zijn. Wanneer kan bijvoorbeeld ons clubhuis open zodat we barinkomsten hebben, wat doet de Nevobo met haar kosten, kunnen we nog aanspraak maken op subsidies? Het is niet goed in te schatten. Toch hebben we uiteindelijk als bestuur besloten om de leden ingedeeld in contributiecategorieën senioren en recreanten, 1 maand contributie niet te laten betalen. Deze senioren en de recreanten hebben, in tegenstelling tot de jeugd, niet kunnen volleyballen in de afgelopen periode. Voor deze leden zal de contributie voor het 1e kwartaal 2021 2/3 zijn van de normale contributie. 

In plaats van begin april 2021 zullen we de contributie van het 2e kwartaal 2021 pas eind april 2021 innen. Dan is, naar alle waarschijnlijkheid, meer bekend wat de financiële gevolgen van corona voor onze vereniging zijn. Ook dan zullen wij analyseren en beoordelen of het mogelijk is om opnieuw een deel van de contributie niet te innen. De inschatting die dan gemaakt wordt is ook afhankelijk van welke leden het minst hebben kunnen volleyballen en rekening houdend met de compensatie die we in het 1e kwartaal van 2021 hebben gedaan. Zo hopen we recht te doen aan alle leden en tevens zo onze vereniging door corona te leiden!

In het afgelopen kwartaal hebben we wel gemerkt dat er meer storneringen zijn dan gebruikelijk. Dat betekent mogelijk dat jij als lid het ook financieel moelijker hebt als gevolg van de coronacrisis. Als er door de gevolgen van het coronavirus financiële problemen zijn en je kunt de contributie niet betalen, neem dan contact op met Leo Bottema via penningmeester@alterno-apeldoorn.nl. Dit zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. 

Met sportieve groet, Bestuur VV Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 januari 2021 door Jos Mulder
Share Button

JC1 leuke/leerzame Quiz avond.

Deze avond is jongens C1 bij elkaar gekomen om gezellig wat te gaan doen.
Helaas is dit in verband met corona niet in de buitenlucht, maar via het vertrouwde scherm.
Ditmaal niet om te gamen, maar om de hersenen op te warmen voor we weer kunnen volleyballen.
Afgelopen weekend zijn Stephan en Marnick druk bezig geweest om vragen te bedenken voor de zelfgemaakte Quiz.
Na een kleine intro zijn we met de jongens aan de slag gegaan.
De vragen gingen over de geschiedenis van het volleybal, geschiedenis van Alterno en ook om grappig dingen die gebeurt zijn tijdens trainingen en/of wedstrijden.
Er waren een aantal lastige vragen bij voor de jongens, waarin ze even goed moesten nadenken.
Ze hadden ook maar 20 seconden, zoveel tijd had je niet.
Hoe sneller je antwoorde, en dit goed was, kreeg je meer punten.

Voorbeelden: 

 1. Wanneer is Alterno opgericht? 1973. 
 2. Sinds wanneer heeft Alterno een eigen accommodatie? 1988. 
 3. Welke kleur vloer had Alterno na opening? Groen. 
 4. Werd Alterno ooit Nederlands kampioen met zitvolleybal? Ja. 
 5. In welk jaar werd Alterno met een jeugdteam Nederlands kampioen? 1992, onder leiding van Theo Roelofs en Henk Bijl. 
 6. Hoeveel jeugdteams heeft Alterno nu? 16 stuks. 
 7. Wanneer ging Alterno voor het eerst naar het Jeugdkamp Heino? 2010. 
 8. Wie is de langste speler van de Nederlandse mannenploeg? Luuc van der Ent. 
 9. Wie is er over badmintonrackets gevallen? (daar krijgen jullie geen antwoord op). 
 10. Werden Marnick en Stephan ooit gezamenlijk Nederlands kampioen? Ja, tijdens gesloten club in Emmeloord. 

Uiteraard waren er nog meer vragen. We hebben jullie even kort meegenomen naar de Quiz.
De antwoorden zullen sommige wel verbazen dat het alweer zolang geleden is.
Uiteraard hadden wij bij de laatste vraag een strikvraag. 

Wie is de leukste trainer van JC1? 

 • Marnick Bredenoort 
 • Stephan Draaijer 

Tijdens de vragenronde konden de jongens, maar 1 antwoordt invullen. Behalve natuurlijk bij de laatste vraag. Hier hadden ze eigenlijk allebei moeten invullen, maar helaas vraag fout.  Leuk avondje gehad met de jongens en ondanks de lastige vragen een goed resultaat.

Groetjes Jongens C1, Marnick Bredenoort en Stephan Draaijer 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Eerste keer buiten!

Na heel lang niet gevolleybald te hebben, zijn wij vandaag weer begonnen met trainen. Helaas niet binnen op het veld zoals we gewend zijn maar buiten in het park. Volleyballen zat er buiten ook nog niet in, wel hebben wij met z’n allen genoten van een bootcamp, estafettes en een potje voetbal geregeld door onze trainsters.

Binnenkort krijgen wij de mogelijkheid om ook weer te beachvolleyballen, hier kijken wij erg naar uit en we hopen snel weer met iedereen lekker warm binnen in de Alternohal te staan!

Groetjes,

Meiden B1, C1 & C2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Activiteit Alterno jeugd voetbaltoernooi

De afgelopen dagen werd er al het een en ander op de site vermeld over een afwisselend programma voor de jeugd. Aankomende zaterdag 23 Januari gaan we hier al mee van start! Op het BSO-veldje bij Alterno kan je met je team namelijk gaan voetballen.

Voor wie? Voor de jeugd C t/m A en jeugd spelers t/m 17 jaar. Wat moet je hiervoor doen? Je hoeft alleen maar een mailtje te sturen naar vvalterno.clinics@gmail.com om je in te schrijven. Geef in dit mailtje  even aan om welk team het gaat en of er een voorkeur is voor een bepaald tijdstip. Op basis van de doorgegeven tijden maken wij een schema welk team wanneer terecht kan op het veldje.

Elk team krijgt 45 minuten het veldje tot zijn beschikking. Daarnaast moet je per team zorgen voor een eigen voetbal. Wij zullen zorgen dat er pylonnetjes klaarstaan om doeltjes mee te maken.

De trainer van het team zorgt ervoor dat je team wordt aangemeld. De trainer is ook aanwezig bij het voetballen als corona coördinator. Mocht de trainer niet kunnen, is het ook akkoord als een ouder erbij is.

Mocht je team nou niet willen, maar wil jij wel heel graag bieden we dit ook aan. Je kunt je dan ook aanmelden door een mailtje te sturen naar vvalterno.clinics@gmail.com. Degene die zich aanmelden worden dan aan elkaar gekoppeld en kunnen samen voetballen.

Op het moment dat je klaar bent met het voetballen, zorg je er ten eerste voor dat het veldje weer netjes achter gelaten wordt en de pylonnetjes weer opgeruimd worden. Als jouw tijdsblok voorbij is verlaat dan ook direct het veldje, zodat de volgende groep op het veld kan. Zorg als trainer ervoor dat contactmomenten met andere sporters zoveel mogelijk vermeden worden.

Jeugdcommissie Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Goed nieuws voor de jeugd

Aan alle trainers met jeugd t/m 17 jaar. Dat was een mooie bijeenkomst met 25 mensen!! Er zijn heel veel ideeën geopperd. Die gaan we uitwerken.

Er gaan drie dingen gebeuren: (gaan we proberen – er moet geld beschikbaar komen en ruimte)

 1. Vanaf volgende week gaan alle teams weer trainen. Buiten, op het zand. Locatie volgt.
 2. Er komt een gaaf afwisselend programma met buitensport en -spel, teamoverstijgend. Wordt deze week uitgewerkt.
 3. Alle trainers gaan vanaf vandaag zorgen voor teambinding door iets leuks te doen, actief of via het scherm. Minimaal 1x per week. Dit kan naast het beachen als het zover is.

Aan alle Alterno jeugdleden,

Goed Nieuws
Vanaf volgende week gaan we weer activiteiten organiseren bij Alterno. Buiten!

 1. We gaan zorgen dat alle teams kunnen gaan Winter-beach-volleyballen.
 2. Alle trainers gaan minimaal 1 activiteit per week organiseren, online of actief buiten.
 3. Er komt een programma met buitenactiviteiten, waarvoor je je kunt inschrijven. We denken aan bootcamps, atletiekachtige sporten, conditie- en krachttraining, voetbal etc.

Je hoort snel meer van ons!

Rob van den Dool, voorzitter Jeugdcommissie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 januari 2021 door Jos Mulder
Share Button

Mijn groen volleybalhart breekt…..snif.

Het valt niet mee, maar was wel te verwachten: nog steeds geen volleybal.

Ik denk dat het merendeel van jullie de persconferentie van gisteren heeft gezien. En zeker ook het merendeel had al wel verwacht dat premier Rutte niet zou zeggen dat VV Alterno weer mag volleyballen. Helaas, helaas en met pijn in ons volleybalhart, gaan we weer verder waar we staan. Ja, waar staan we eigenlijk? Vooralsnog dus nog geen volleybal, voor niemand. Geen trainingen, geen wedstrijden, geen clubhuis open,….

Maar er wordt achter de schermen hard gewerkt om toch nog wat volleybalplezier/sportplezier te gaan bieden aan onze mini’s en jeugd. De plannen worden gesmeed, er is overleg,… dus binnenkort meer over de initiatieven die nu bedacht worden.

Intussen heeft ook de Nevobo bekend gemaakt dat de door hen opgestelde scenario’s 1 voor 1 afvallen. Bekend is nu dat er geen P/D meer zal plaatsvinden, want zelfs een halve competitie spelen is qua tijd niet meer mogelijk. Mogelijk dat er nog wel wedstrijden gespeeld zullen worden dit seizoen, maar dat zal dan ook het maximale zijn. Voor meer info:

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2021/01/12/lockdown-verlengd-geen-p-d-seizoen-2020-2021

Het coronateam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Vervolg kluschallenge Heren 2 > Dames 7.

Allereerst iedereen de beste wensen namens heren2! Het is alweer een paar weken geleden (31 oktober) dat wij van heren 2 de kluschallenge aangingen. Wij kregen technische klussen, netten repareren, isoleren van waterleiding, beach-netten sorteren en inpakken, kast verplaatsen (dit ging door eerst de kast te demonteren, zonder dat dit moest, oeps foutjee). Eenmaal de kast gerepareerd op de nieuwe plek en de overige klussen gereed, hadden wij het lijstje afgerond. Het was een grote lijst maar gelukkig heeft het klusteam weer nieuwe klussen bedacht. Daarom dagen wij van heren 2, dames 7 uit om aanstaande zaterdag 16 januari te gaan klussen. We zien jullie acties graag voorbijkomen.

Groetjes Heren 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Nieuws vanuit de barcommissie!

Gedurende zo’n 20 jaar hebben we Grolsch getapt en hebben daar zeker van genoten. Wie kent het niet? “Grolsch Weizen”, “Grolsch Herfstbok”, “Grolsch Blond”. Met de Weizen zijn wij zelfs één van de grotere afnemers geweest. Maar het contract liep eind vorig jaar af en zijn we op zoek gegaan naar het vervolg.

Het bestuur heeft Anton Schäffer gevraagd of hij de zoektocht op zich wilt nemen en dat heeft hij meer dan uitstekend gedaan. Drie brouwerijen hebben een voorstel gedaan, waaronder uiteraard Grolsch. Ondanks dat Grolsch voor veel mensen een smakelijke biertje was, kunnen we jullie met veel genoegen melden dat we met ingang van 1 januari een biertje hebben van de tap!

Fa. AB-Inbev kwam als financieel meest gunstig uit de onderhandelingen en vanmiddag 08-01-2021 is de overeenkomst officieel getekend.

Namens AB-Inbev tekende Katrien van Praet en voor Alterno Henk Wijnsma (voorzitter) en Leo Bottema (penningmeester).

En uiteraard werd er met een Hertog Jan geproost op het ondertekenen.

De bar zal enigszins omgebouwd worden. Onder de bar komt een z.g “Fusten koeling”. Dat houdt in korte leidingen en bier van betere kwaliteit. De fusten staan dus direct gekoeld onder de bar. In de berging zal ook een “Fusten koeling” komen om de voorraad op temperatuur te houden.

Dit zal even wennen zijn, maar we zijn overtuigd dat dit snel het geval zal zijn. Ook de bovenzijde van de bar gaat veranderen. Er komt een nieuwe viervoudige tapkraan opstelling,  inclusief RVS lekbladen.

Daarnaast gaat AB-Inbev ook de levering van de frisdranken verzorgen en dat zijn de merken die we nu ook al in ons assortiment hebben. Daar verandert dus niets aan. Achter de bar wordt wel een nieuwe driedelige frisdrank koeling geplaatst met glazen deuren.

Dan is er snel te zien wat er is en of er bijgevuld moet worden. In de berging komt eenzelfde koeling voor de reguliere voorraad. We gaan er van uit dat we de komende jaren gaan genieten van het heerlijke Pils van Hertog Jan. En natuurlijk niet alleen Pils, maar ook speciaal bieren zoals we al gewend waren.

van het bestuur.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Nieuwjaarswens

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Uitslag Grote clubactie

Beste Alternoten

Ik hoop dat jullie allemaal een enorm leuke prijs hebben gewonnen bij de Grote Club Actie. Check zelf je lotnummer (deze staat op je bankafschrift). Gen prijs?? Jammer, maar weet dat je in ieder geval een grote bijdrage hebt geleverd aan Alterno. Van ieder lot a € 3,- euro gaat 2,40 naar de club. En dat is op zich natuurlijk ook prachtig iets.

En wie weet, volgend jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Grote Clubactie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Corona nieuws, 14 december

POTJE DICHT

Het zal niemand ontgaan zijn. Wij, Alterno, heel Nederland gaat dicht. Op slot. Het is niet anders, vervelend, niet fijn, maar wel begrijpelijk in deze situatie. We gaan per direct dicht. En we gaan lang dicht. Tot maar liefst 19 januari 2021. Dat is echt lang, besef ik mij.

Dat betekent 5 weken geen volleybal, geen teamgenoten zien, geen trainingen houden.

De hal is op slot. Er zullen dus ook geen andere bijeenkomsten mogen worden gehouden. Geen toernooien, geen vergaderingen.

Op 12 januari is er weer een nieuwe persconferentie en laten we hopen, écht hopen, dat we dan het virus zodanig hebben klein gekregen, dat we weer mogen volleyballen. In ieder geval weer voorzichtig mogen starten. Op moment dat er weer meer bekend is of we een nieuwe fase ingaan, komen we als Coronateam weer in de lucht.

Intussen rest ons alle Alternoten een hele gezellige, maar vooral gezonde kerstdagen en oud/nieuw te hebben. Maak er het beste van. Beleef het als een speciaal jaar, want laten we er maar vanuit gaan dat dit eenmalig op deze manier zal plaatsvinden. Toch wel weer met z’n allen een uniek moment meegemaakt…. (je moet het toch maar een beetje positief blijven bekijken).

Wel andere ballen (of bollen) mogelijk:

Het ophalen van de bestelde oliebollen mag wel gewoon. We zullen dat zorgvuldig regisseren en organiseren. Dus mocht je nog willen bestellen, bestel online.

Namens het coronateam, Monique Nijhof

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 januari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Corona Protocol 6 december

 • Geef elkaar de ruimte. Denk aan de 1,5 meter
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst
 • In het Alterno-comlex is een mondkapje verplicht, TOT je op het veld staat
 • Trainers mogen tijdens het trainen geven het mondkapje af doen. Denk wel aan de veiligheid
 • De kleedkamers zijn gesloten, dus kom omgekleed naar de hal.
 • Kom niet té vroeg naar je training en ga direct na afloop weer weg uit de hal.
 • Boven de 18 jaar: dan maximaal in groep van 4 trainen
 • Ben je ziek/verkouden? Blijf dan thuis en laat je testen. Meld dit aan je trainer.
 • Ook de uitslag doorgeven aan je trainer. Zo voorkomen we verdere verspreiding.
 • Het is niet toegestaan als niet-speler/trainer om in het complex te zijn. Ouders wachten buiten op hun kinderen.
 • Geen toeschouwers bij de trainingen.
 • Het clubhuis is gesloten voor iedereen
 • Vergader zoveel mogelijk digitaal en in zo klein mogelijke groep als fysiek noodzakelijk is. Maak hier een verstandige en goede afweging.
 • Er mogen geen wedstrijdvormen plaatsvinden bij boven 18 jaar tussen de groepjes van 4
 • Er mogen geen wedstrijden plaatsvinden tussen verschillende verenigingen. Onderling mag wel onder de 18 jaar.
 • Er is een speciale Coronawerkgroep opgericht. Heb jij een suggestie/vraag, mail dan naar corona@alterno-apeldoorn.nl
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Ben jij ‘De slimste mens’ van Alterno??

Alterno’s 1e POP-/PUBquiz. Jij doet toch ook mee??

Als het allemaal lukt, dan gaat het gebeuren. De eerste online pop/pubquiz van Alterno. Test je kennis en kijk of jij net zoveel weet als andere Alternoten.  Het leukste is als je geen gebruik maakt van hulpmiddelen, zoals Google, wikipedia etc.

Wanneer: vrijdagavond 18 december om 19.30 uur

Duur: Ik verwacht dat het ongeveer 1,5 uur zal duren.

Wat: allerlei vragen over sport, muziek, cultuur en andere wetenswaardigheden.

Voor wie: voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen. Je kunt als individu meespelen, maar ook met je gezin of je team/vrienden/commissie

Hoe: meld je aan via activiteiten@alterno-apeldoorn.nl

Wat: geef je (team)naam door en je telefoonnummer

Wat heb je nodig: natuurlijk een PC/laptop met geluid en een telefoon.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf vrijdagavond 19.30 uur gaan we starten. Via Teams ontvang je, als je je hebt aangemeld, een uitnodiging. Dan zitten we met alle deelnemers in eenzelfde meeting en ga ik de vragen stellen. Ik denk dat we zo’n 4 a 5 rondes gaan spelen. Na iedere ronde moeten jullie als deelnemers jullie antwoorden van die ronde door-appen naar het telefoonnummer dat je krijgt ná je aanmelding. Bij mij thuis zit de jury en zij proberen zo snel mogelijk de antwoorden te checken.

Ook na iedere ronde zal ik de antwoorden geven. Dan krijg je waarschijnlijk al een idee hoe je het er van afbrengt.

Doe je mee met je team/gezin/vrienden, heel erg leuk. Je moet zelf zorgen dat je de contacten onderling regelt. Bij een gezin kun je gewoon rondom de PC zitten, bij je team kun je een aparte teams of appgroep opzetten. Let wel, er is beperkt tijd voor de antwoorden.

Je krijgt, na aanmelding, ook nog wat extra instructies.

Misschien ben jij wel ‘de slimste mens’ van Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Resultaat van de Grote Clubactie / en de winnaar is …MC3

Resultaat van de Grote Club Actie

De Grote Club Actie is achter de rug. We hebben bijna 540 loten verkocht. Dit is een klein aantal minder dan vorig jaar, maar toch weer een fantastisch resultaat. Ook dit jaar konden teams een prijs winnen. Per verkocht lot krijg je 50 cent voor het financieren van een teamuitje als je als team de meeste loten hebt verkocht. De winnaar dit jaar is MC3 geworden. Zij hebben nipt gewonnen van MC2 en op de 3e plaats is MG1 geëindigd. Fantastisch gedaan allemaal. Ook de andere teams hebben goed werk verricht. Dank jullie wel maar weer voor jullie inzet. De opbrengst van de Grote Club Actie wordt gebruikt voor de overkapping (die er inmiddels al staat).  Dus dankzij jullie allemaal is het gelukt voldoende geld bij elkaar te krijgen om dit te realiseren.

En de winnaar is….   MC3

Ze waren druk bezig met het Sinterklaas en pieten spel. Tal van pakjes lagen op de mat en iedereen keek met spanning naar mij toen ik binnenkwam. Nee, het is niet Sinterklaas, maar ik kwam wel degelijk met een prachtige verrassing binnen voor dit team. Want MC3 is de winnaar geworden van het team dat de meeste loten heeft verkocht. Nipt van MC2 overigens, daar zaten maar 4 loten tussen.

De cheque met het bedrag erop (maar liefst 39 euro), heb ik donderdag tijdens de training overhandigt. Zij gaan hier een leuk teamuitje van doen. Wat, hoe en wanneer gaat zij nog verzinnen. En beloofd is om hiervan ook een verslagje voor de website van  te maken. Zij waren al blij met het feestje tijdens deze training en nu werd deze feestvreugde nog iets vergroot. Bijzonder goed gedaan, meiden. En heel veel plezier tijdens jullie uitje. Gefeliciteerd met jullie prijs. Goed gedaan. En wie weet, volgend jaar weer? Of dagen jullie een ander team uit?

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 februari 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Nieuws vanuit het Corona team

Iedere dag worden we geconfronteerd met actueel nieuws. Snel schakelen, snel appen, snel discussie voeren en een besluit nemen. De laatste dagen gaat het wel heel snel allemaal. De inkt is amper droog of we moeten alweer bijstellen.

We doen ons best om met vertegenwoordigers vanuit het Bestuur, de mini-commissie, de jeugd-commissie, de seniorenlijn, de accommodatie-commissie en nog enkele vrijwilligers, om de lijnen goed en duidelijk uit te zetten. Maar wij zijn net een stukje Nederland. Diverse belangen, diverse meningen. 17 miljoen mensen weten inmiddels alles over  virussen en wat te doen. Zo ook binnen ons team. Geeft niets, want dat houdt een ieder scherp en zo komen we vaak tot discussie en vervolgens tot het meest optimale oordeel en maatregel voor dat moment. Dat wil niet zeggen dat deze dichtgespijkerd is. Dat wil ook niet zeggen dat er geen grijze randjes aan ons maatregelen-pakket zit. Het blijft lastig. Als dit, mag dat dan wel? Als het zo kan, waarom doen we dat dan niet? Als er dit gebeurt, wat gaan we dan doen? Vragen, vragen, vragen, waar we niet altijd direct en eenduidig een antwoord op hebben.

En nu is het hot. Hot in onze regio. Er zijn veel besmettingen in en rondom Apeldoorn. Er worden veel mensen getest en soms helaas met een positieve uitslag. Wij acteren zo snel mogelijk met de informatie die we dan hebben. Via ouders, via spelers, via trainers… En we wegen iedere keer de belangen tegen elkaar af. Per individu, per team, voor de hele mini-/jeugd-/en seniorenlijn. En eerlijk, dat valt niet mee. Ook niet omdat, als we advies opvragen bij de NeVoBo, RIVM of GGD, wij ook niet een eensluidend advies terug krijgen. Zelfs binnen dezelfde discipline hangt het nog af van wie je spreekt. Dat maakt het niet gemakkelijk.

Deze week zijn de mini-trainingen vervallen. Dat is een besluit in en na overleg met de Corona-commissie. We wikken en wegen en vinden het verantwoord dat de jeugd en senioren nog blijven trainen. (let wel, dit schrijf ik op vrijdag 4 december om 09.00 uur en het kan zo maar anders worden). Tot en met zondag geen trainingen voor de jongsten. We blijven de besmettingen binnen Alterno volgen.

Daarbij komt dat wij ook vinden dat spelers en trainers (en ouders) ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Ben je verkouden/ziek, blijf thuis en laat je testen. Meld dit dan ook aan je trainer en teamgenoten. Laat de mensen waarmee je nauw contact hebt gehad weten dat je je laat testen, zodat zij goed opletten wat zij gaan doen. In zelfquarantaine is het beste totdat de uitslag er is. Daar hangt dan veel vanaf. Op dat moment geldt dat de mensen waarmee je in nauw contact bent geweest, ook in quarantaine moeten en zich bij voorkeur nu ook laten testen (dat kan inmiddels vanaf 1 december). De trainer kan een besluit nemen om het hele team dan die week niet te laten trainen.

Kortom, iedere dag, of zelfs gedurende dag, wijzigt de situatie. Wij proberen daar zo goed mogelijk op te reageren. We communiceren naar de trainers via de trainersapp. Maar (en toch) blijkt dat onvoldoende. Dus daarom nogmaals een oproep aan iedereen: wil je iets kwijt, ben je het niet eens met het standpunt, mail naar corona@alterno-apeldoorn.nl. We kunnen uitleggen, we kunnen heroverwegen, we kunnen aanhoren. Het is en blijft een lastige tijd. We willen graag weer naar het normale. De koffie in ons clubhuis en dan onze sores bespreken, waarbij het dan een keer NIET gaat over Corona. En dan,…, dan weten we pas zeker of we de juiste beslissingen hebben genomen, destijds.

Het coronateam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Namens het bestuur

Beste leden,

Een bericht dit keer van de voorzitter en penningmeester samen. Hopelijk gaat het met jullie en familie & vrienden goed in deze roerige tijden. Een bijzondere en roerige tijd is het ook voor het bestuur. Regels die veranderen, wat kan en mag wel, het blijft puzzelen maar gelukkig worden we daarin geholpen door een Coronawerkgroep.  Mede daarom is het mogelijk dat velen van jullie in aangepaste vorm toch volleyballen/trainen.

Mede door een terugloop in inkomsten en de vaste kosten voor de vereniging maakt dat de penningmeester met de nodige zorgen naar de financiën kijkt. Het afgelopen jaar hebben we goed afgesloten maar voor het huidige en komend jaar hebben we wel onze zorgen.

Seizoen 2020/2021

Met onze positieve begroting voor 2020-2021 en positieve ontwikkelingen bij de verhuur, zouden we het lopende sportjaar zonder Corona afstevenen op een gezond financieel resultaat. Maar met Corona zien we naast de sportieve impact een tweetal ontwikkelingen die ons resultaat helaas negatief beïnvloeden. Enerzijds hebben we te maken met een teruglopend ledenaantal en hogere incassoproblemen, anderzijds was ons clubhuis eerst nog beperkt open maar op dit moment helemaal niet. Deze negatieve ontwikkelingen leiden ertoe dat ons resultaat onder druk staat en als ons clubhuis gesloten moet blijven verdampt zelfs ons resultaat. We hebben echter wel een positief resultaat nodig om o.a. aan onze aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Er zijn diverse overheidsregelingen waar wij als vereniging gebruik van maken, al is deze ondersteuning niet voldoende om de teruggang in inkomsten volledig te dekken. Met name de teruggang van onze inkomsten van het clubhuis wordt helemaal niet gecompenseerd. Aan onze kostenkant waren we al, met succes, blijvend bezig om deze structureel naar beneden te krijgen. Voor de kosten van externe zaalhuur is ons een teruggave toegezegd (huur t/m juni 2020). Ook bij de Nevobo hebben we druk uitgeoefend om een teruggave van gelden te doen, zowel over het afgelopen sportjaar als ook voor het lopende sportjaar. Hier zijn de eerste resultaten behaald, alhoewel we ook hier niet volledig gecompenseerd worden. Daarnaast worden ook opbrengsten gegenereerd, maar ondanks alle inzet staat ons resultaat zwaar onder druk.

ALV

Onze statuten bepalen dat we jaarlijks binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar de ALV moeten houden, dus voor 31 december.

Een noodwet i.v.m. de Corona bepaalt dat de ALV met 4 maanden uitgesteld mag worden. We geven de voorkeur aan een fysieke bijeenkomst, daarom hebben we als bestuur besloten om de ALV, waarin de jaarrekening over afgelopen seizoen vastgesteld moet worden, voorlopig uit te stellen.

Contributie

Om de impact te beperken en onze financiën ondanks de roerige tijd toch op pijl te houden heeft het Bestuur besloten dat we op dit moment niet anders kunnen dan de contributie de komende kwartalen gewoon te innen. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor. Aan het eind van het seizoen zullen nogmaals kijken naar onze financiën en bepalen of we alsnog een deel van de contributie niet zullen innen.

Namens het Bestuur

Leo Bottema en Henk Wijnsma

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Action Volley

De wereld om ons heen veranderd en zo ook de sportbehoefte van onze jongste volleybalvrienden.

De afgelopen periode is gebleken dat een andere manier van opleiden bij de mini’s noodzakelijk is om te kunnen blijven wie we willen zijn: een club waarin we met elkaar zorgen dat we op onze eigen plek op ons eigen niveau kunnen sporten en ontspannen. In onze opleiding kan iedere speler zich optimaal ontwikkelen als volleyballer en teamspeler.

Sinds dit jaar zijn we binnen onze vereniging gestart met Action Volley. Action volley is programma / visie op volleybal waarbij centraal staat dat kinderen plezier hebben en spelende wijs beter leren volleyballen. Is Action Volley beter dan het aanleren van technieken? Nee zeker niet, zonder die technieken word je nooit een goede volleyballer/volleybalster. Maar je moet wel de kans krijgen om de jeugd die technieken aan te leren. Met andere woorden: ze moeten wel blijven volleyballen tot ze ‘groot genoeg’ zijn om die technieken te beheersen. En dat is precies van wat Action Volley als doel heeft.

We hebben ons als vereniging ten doel gesteld om de visie van Action Volley de komende jaren op alle trainingen bij de mini’s (en jeugd) te gaan toepassen. Dat vergt aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Dingen anders doen dan normaal is lastig, echter we zijn er van overtuigd dat het goed is. Het liefste doen we dat zo veel mogelijk met onze eigen trainers. Gelukkig willen onze bekende gezichten bij de mini’s: Daphne, Hilda en Rutger hier de komende maanden dan ook sterk op inzetten. Vanuit de technische commissie hebben we Rutger gevraagd aankomend jaar de pioniersrol hierin op zich te nemen.

Rutger: “Ik ben zeer verheugd om deze rol in te mogen vullen voor dit seizoen. Mijn doel voor dit seizoen is om niet alleen alle mini’s te enthousiasmeren met het principe van Action Volley, maar ook de trainers. De wijze waarop we de trainingen willen invullen sluit aan bij de visie van mijn opleiding. Bij mijn sportopleiding op de Calo staat centraal dat we kinderen spelende wijs nieuwe bewegingsvaardigheden aanleren”.

De komende maanden zullen in het teken staan van de ontwikkeling van de trainer. In persoonlijke gesprekken willen we samen met de trainers kijken wat de juiste wijze is om onze trainers bekwamer te maken in het trainersvak / met Action Volley. Rutger zal, zodra de situatie met Covid-19 dit toelaat, een inspirerende clinic organiseren onder leiding van Remko Kenter, dé grondlegger van Action Volley. Graag nodigen we je t.z.t. uit om hier aan deel te nemen. Remko heeft al aangegeven graag zijn visie te willen presenteren aan onze trainers.

Namens de technische commissie,

Mathijs Mast

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 november 2020 door Riccardo van Ernst
Share Button

Van Hintum en Van den Heuvel over spelen bij Alterno (Heren 1)

Twee rasechte Apeldoorners, Jochem van Hintum en Thom van den Heuvel, spelen sinds jongs af aan al in het groen. Deze twee ‘jonkies’ (19 en 20 jaar) zijn nu halverwege hun tweede seizoen in het eerste herenteam van Dros Alterno. Volleyinfo NL stelde de jongens wat vragen over hun volleybal carrière tot nu toe. Lees hier verder

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 november 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Black december

Koop nu voordelig sportkleding voor de feestmaand

Jij gaat natuurlijk ook niet eindeloos shoppen in de stad om de spullen bij elkaar te krijgen die op het verlanglijstje staan? Nou, de Sint ook niet. Daarom lekker online bestellen. Ook Alterno zorgt voor een stukje gemak, vanaf de bank. Bestel op tijd, want in huis is maar in huis!

Via Tempelman regelt Alterno haar clubkleding. En ook voor andere sportartikelen. Speciaal voor de maand december hebben we een paar bijzonder leuke cadeau’s er uit gepikt en een leuke prijs meegegeven.

Een mooie rugtas met een apart schoenenvak, een hooded trui, een inspeelshirt, … en dat alles met het Alterno logo erop, en.. als je wilt, ook nog je naam. Altijd handig als een teamgenoot ook eenzelfde tas of trui heeft.

De rugtas is groot genoeg om alle spullen in op te bergen, zeker met het handige schoenenvak onderin de tas.

De hooded trui, al jaren bijna een vast item voor Alternoten is er in zwart en groen te verkrijgen.

Het inspeelshirt is zooooo fijn. Snel droog en heerlijk om in te sporten.  Velen kennen dit type shirt van de Week van Alterno shirt. Let even op: de damesmaten vallen wat klein uit, dus neem een maatje groter.

En nogmaals, bestel op tijd, zodat je het op tijd in huis hebt of op kunt halen bij Tempelman. Better safe than sorry. En er staan ook nog andere leuke sportartikelen in de webshop. Bestel nu in de webshop!

T/m 27-11-2020 bestellen is voor 5 December in huis.

T/m 16-12-2020 bestellen is voor 25 December in huis.

Je kunt de bestelling laten bezorgen, maar ook afhalen in de winkel van Tempelman. Dan weet je zeker  dat je je bestelling op tijd in huis hebt.

Openingstijden Tempelman:

Maandag: 08:30 – 17:00
Dinsdag: 08:30 – 17:00
Woensdag: 08:30 – 17:00
Donderdag: 08:30 – 17:00
Vrijdag: 08:30 – 17:00
Zaterdag: Tijdelijk gesloten
Zondag: Gesloten

Prinses Beatrixlaan 297A
055 – 355 0038

Wij wensen iedereen heel veel plezier tijdens de toch wel heel bijzondere feestdagen. En we hopen elkaar weer snel te kunnen ontmoeten in meer normale omstandigheden.

Fijne december maand!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Nieuwe huurders

Zoals jullie wel weten heeft Smallsteps (v.h. het Kindercentrum) het contract voor de zomervakantie beëindigd. Dat was voor onze vereniging een behoorlijke financiële tegenvaller, omdat het Edison ook geen gebruik meer maakt van onze hal. Met genoegen kunnen we melden dat we inmiddels twee nieuwe huurders hebben in onze accommodatie.

De eerste zijn onze buren, Villa in Kleur, die van maandag t/m vrijdag gebruik gaat maken van onze BSO ruimte.Villa in Kleur is een kinderopvang organisatie die in 2010 is opgericht door Ingrid en Natasha. Zij zijn in Ede begonnen met een kinderdagverblijf en heten m.i.v. van 2016 “Villa in Kleur” en groeien lekker door. Omdat hun huidige onderkomen inmiddels te klein is geworden, zijn ze blij een ruimte te hebben gevonden naast hun eigen pand. Zo blijven de lijntjes kort.

De tweede huurders zijn nieuwkomers op sportgebied.

Twee jonge mensen, Remco Langenbach en Sanne Reinds, zijn sinds kort als zelfstandige gestart met het persoonlijk begeleiden van mensen die een “reguliere” sportschool te massaal vonden. Zij gaan gebruik maken van De Groene Kamer van maandag t/m donderdag en incidenteel de zondag.

Remco en Sanne maken zich hieronder zelf bekend bij jullie:

Wij zijn Remco & Sanne. Sinds kort zijn wij begonnen met het geven van personal training binnen onze eigen locatie Sportlokaal. Dit is gevestigd in De Groene Kamer van Alterno. Willen jullie fit blijven? Dan is het mogelijk om bij ons te komen sporten onder persoonlijke begeleiding. Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus. Wij realiseren ons dat in deze tijd het sporten op een lager pitje staat. Desondanks kunnen wij je helpen bij het afvallen, conditie op peil houden en kracht opbouwen. Naast personal training, geven wij ook voedingsadvies, small group training, bootcamp training en sportmassages. Onze passie is dat klanten hun doelstelling samen met ons behalen.

Daarnaast verzorgd Remco sportmassage op reservering. Dus als je denkt dat het wel iets voor jezelf is, aarzel dan niet om contact met Remco op te nemen 06-24779438 .
Wij zijn er op maandag t/m donderdag tussen 17:00-21:00 uur en de zondag ochtenden tussen 08:00-12:00 uur aanwezig.

Voor Alterno leden geldt het volgende: Gratis introductie, en bij aanbreng van nieuwe leden een korting van 15% op je eerste trainingspakket.

Remco 06-24779438, Sanne 06-42443860
Hopelijk tot snel.

Met sportieve groet,
Remco Langenbach & Sanne Reinds

Bestuur Dros Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 november 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Rabo Club Support: mooie actie met dank aan alle Alternoten

Evenals vorig jaar deden we ook dit jaar mee met Rabo Club Support. En net als in Amerika geldt ook hier: Iedere stem telt! En er is massaal gestemd, zeker ook voor VV Alterno. Bijna 1600 euro is er opgehaald. Een meer dan fantastisch bedrag. Dit geld komt zeker in deze tijd goed van pas en zal goed besteed worden. Onze penningmeester Leo zal dit bewaken. Voor Nijntje Beweeglessen is nog materiaal nodig, dus daar zal zeker een beroep op gedaan worden. Een centje achter de hand voor gederfde omzetverlies van het clubhuis is ook NIET verkeerd. En misschien nog een beetje voor de inrichting van onze overkapping?

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 december 2020 door Peter Bredenoort
Share Button