Bestuursmededeling

Op dinsdag 15 oktober jl. heeft de overheid wederom besloten tot strengere maatregelen.  Zij heeft diverse regels opgesteld om verspreiding en besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Sporten is n.a.v. de nieuwe maatregelen nog maar beperkt mogelijk, dus ook voor ons als vereniging heeft dit impact. De nieuwe maatregelen betekenen concreet dat alleen eigen Mini- en jeugdleden tot 18 jaar (ook jeugdleden die in een seniorenteam spelen) nog  mogen trainen, waarbij er maximaal 2 trainers per veld bij mogen staan.

De competitie ligt voorlopig geheel stil (ook voor de mini’s en de jeugd tot 18 jaar). Hoe de competitie verder gaat verlopen is nog niet bekend. De Nevobo werkt de mogelijke scenario’s uit voor het vervolg van de competities. De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie.

Als Bestuur vinden we dit erg jammer, gezien het feit dat ook in het voorjaar een aantal maanden al het sporten stil heeft gelegen. In de afgelopen weken heeft het Alterno Coronateam zo haar best gedaan om het clubhuis en de sporthal coronaproef in te richten. De eerste livestreams waren er zodat thuis vanaf de bank een wedstrijd gevolgd kon worden maar helaas worden we ingehaald door de regels van de overheid.

Voor ons als Bestuur is dit overmacht. Maar door alle goede voorbereidingen in de afgelopen periode staan we in de startblokken en zodra het mag kunnen we weer snel opstarten.

Het Alterno Coronateam is in de afgelopen dagen druk geweest om de impact van de nieuwe regels te bepalen en zij houdt ook de ontwikkelingen in de gaten. Regelmatig wordt het protocol aangepast, dus houdt de website en het coronanieuws goed in de gaten.

In de komende weken gaan we als Bestuur de (financiële) impact bekijken. We doen een beroep op jullie om je te houden aan het protocol, hopelijk kunnen we dan snel weer met elkaar volleyballen.

Blijf gezond!

Heb je vragen/suggesties: mail naar corona@alterno-apeldoorn.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 19 oktober 2020 door Jos Mulder
Share Button

Corona protocol Dros-Alterno per 15 oktober

Momenteel is amateursport zeer beperkt mogelijk. Alleen spelers/speelsters onder de 18 jaar mogen nog trainen. Wedstrijden spelen is voorlopig niet aan de orde, ook niet voor onder de 18 jaar..

Het clubhuis en de kleedkamers (en dus ook de douches) zijn dicht.

Alleen eigen Mini- en jeugdleden (ook jeugdleden die in een seniorenteam spelen) mogen nog  trainen, waarbij er maximaal 2 trainers per veld bij mogen staan. De trainers dienen nadrukkelijk 1,5 m afstand van elkaar te houden.

Ouders/chauffeurs van spelers/speelsters mogen NIET naar binnen en dienen buiten (of in de eigen auto) te wachten.

Fysieke overleggen door teams/commissies zijn niet toegestaan, tenzij strikt noodzakelijk. Maak zoveel mogelijk gebruik van Teams/Zoom. Als het echt niet anders kan, dan maximaal 6 personen en is reserveren van een ruimte verplicht.

De TC-leden zijn momenteel druk bezig om snel een aantal trainingsgroepen van onder 18 jaar samen te stellen vanuit de seniorenteams.

Heb je vragen/suggesties: mail naar corona@alterno-apeldoorn.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 15 oktober 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Overkapping: stand van zaken

Het geld voor de overkapping is binnen. Voldoende om de overkapping te kunnen gaan bestellen en gaan plaatsen. De voorbereidende acties zijn afgerond, offertes aangevraagd en we kunnen aan de slag. Het klusteam maakt nu een planning om met de juiste mensen aan de slag te kunnen gaan. Want we gaan het zelf plaatsen. Dat scheelt enorm veel geld en we hebben expertise binnen de vereniging beschikbaar (maar als je denkt dat je ook kunt helpen, laat het dan vooral weten aan Jan Voortman).

Met dank aan ons allen, veel Alternoten, maar zeker ook aan onze sponsor De Tuinman, is het geld er snel gekomen. En er lopen nog acties om wat extra’s te kunnen doen, zoals verlichting, een verwarming,  zitplaatsen etc. Dus koop nog een lot van de Grote Club Actie en stem nog even via RaboClubSupport.

Wordt vervolgd.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 oktober 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Het Alterno Coronateam

Sinds een tijdje is er binnen Alterno een Corona team actief. Zij bekijkt iedere keer op basis van de overheidsmaatregelen wat er moet gebeuren binnen Alterno. Zo goed mogelijk probeert dit team de Alternoten in te lichten, de informatie te delen en ook de looproutes en aanwijzingen in de zaal en het clubhuis vast te stellen. Iedereen heeft vast gezien dat dit gaat met vallen en opstaan. Zo zijn er de afgelopen weken diverse keren wijzigingen doorgevoerd in de looproutes. Op basis van ervaringen waren er soms aanpassingen nodig. En dat onze ruimten niet ingesteld zijn op 1,5 meter afstand, is duidelijk. Daar waar dat niet mogelijk is, vragen wij de Alternoten zelf om zich hieraan te passen en zo goed en kwaad als het gaat de 1,5m te hanteren, door bv even te wachten totdat iemand uit het smalle gangetje is. En dat dat soms lastig is, zeker in het clubhuis, weten we. Maar toch, ons primaire doel is om te kunnen blijven volleyballen, zowel trainen als wedstrijd spelen. En dat alles binnen de richtlijnen van de overheid, RIVM en NOC NSF/NeVoBo.


Binnen dit team hebben we, net als in heel Nederland, soms ook de nodige (pittige) discussies. Wat werkt wel, wat mag wel, hoe kunnen wij het op onze locatie doen, hoe doen andere verenigingen dit, etc. En iedere nieuwe aanpassing volgt weer overleg. Bij regelmaat moeten we even de Nevobo bellen, want ook daar is niet alles in detail duidelijk. Gelukkig komen we er vaak uit.
Voor de looproutes en alle aanwijzingen hebben we advies ingeschakeld van de gemeente Apeldoorn. Op onze locatie is gecheckt en fijn dat het goed geregeld is (een enkele opmerking/advies waar we aan moeten werken). Maar alles staat en valt met ons gedrag. En dat zijn wij zelf. Spreek elkaar hierover aan, want volgens mij willen we allemaal hetzelfde: geen Corona-uitbraak bij Alterno en als er al iemand besmet is, dan geen verdere verspreiding. Dus ook bij ons de maatregelen gewoon opvolgen. 1,5 meter, niet met meer dan 6 in de kleedkamer (als je ouder bent dan 18 jaar), niet met meer dan 3 tegelijk douchen, volg de looproutes en de aanwijzingen op. Ook informeren wij geregeld via de trainersapp wat de richtlijnen zijn, zodat trainers dit kunnen hanteren bij de trainingen en wedstrijden.
Ook is er nauw contact met Esther over de zaalwachtrichtlijnen. Het is anders dan anders en er wordt best veel gevergd van de zaalwacht. Streng, controleren, aanspreken, … best lastig, omdat niet altijd iedereen even begripvol is. Maar het moet nu eenmaal.

Het Coronateam bestaat uit Anne Britt Knijnsberg, Anton Schaffer, Bert Kemkes, Jan Voortman, Marga Tijssen, Mark Zijlstra, Mirjam ter Voorde, Peter Bredenoort, Rene Steenman, Riccardo van Ernst en Monique Nijhof. Nagenoeg alle disciplines van onze vereniging zijn vertegenwoordigd. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het horen. Alleen samen krijgen we dit voor elkaar. En lees met regelmaat op onze site wat de Corona richtlijnen zijn van de Nevobo en binnen onze eigen vereniging en locatie. En als je uit moet spelen, check dan altijd even de richtlijnen va de uitspelende vereniging.

voor vragen /opmerkingen mailen naar Corona@alterno-apeldoorn.nl

Blijf Gezond, Monique Nijhof, namens het Coronateam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 oktober 2020 door Riccardo van Ernst
Share Button

Livestream vanuit de Alternohal.

Omdat er momenteel geen publiek aanwezig mag zijn bij onze wedstrijden, proberen we toch het publiek beelden te tonen van de wedstrijd. Daar waar mogelijk zal dit live vanuit de Alternohal gebeuren. Bij geen bezwaar van het eigen team en de tegenstander, is het een mooie manier om toch de spelers/speelster te volgen.

https://www.youtube.com/channel/UCDseBpjQNIkghfO930fo56w

Is er wel bezwaar, dan graag vooraf kenbaar maken. Zie ook voor verdere maatregelen ons corona-protocol.

Mocht er straks wel weer publiek aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden, zullen we overleggen wat te doen met deze aanvullende mogelijkheid.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 oktober 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Rabo Clubsupport: Stem op ons!

Maandag 5 oktober is het dan zover. We kunnen gaan stemmen. Doe ook mee!!

Ook dit jaar doen we nu mee met Rabo Clubsupport. Doe mee en stem op ons. Je kunt ons vinden onder VV Alterno, of zoek op Alterno.

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stemmen kun je vanaf maandag 5 oktober in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.(je moet dan wel even inloggen). Je vindt ons onder de naam Volleybalvereniging Alterno (of zoek even in het zoekveld op Alterno).

Heb je wel een Rabobank rekening maar ben je nog geen lid? Geen probleem. Je kunt heel simpel lid worden. Volg de instructies nadat je bent ingelogd. En let op, iedere stem telt, dus vraag ook je opa en oma, je buren en je andere familieleden.

Waarom doet de Rabobank dit?

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken.

Met Rabo ClubSupport bieden zij kennis, een netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om de clubs sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help mee ons doel te behalen! Wij sparen nog even voor de overkapping, juist voor de extra dingen die hiervoor moeten worden geregeld, zoals verlichting, verwarming, banken etc.

https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport

Op 2 november horen wij de uitslag.

Monique Nijhof, namens de activiteitencommissie Dros-Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 oktober 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Release clublied ‘Wij zijn Alterno’ geeft Dames 1 vleugels in stadsderby

Het was een zwaarbewaakt geheim, maar toch deden de afgelopen maanden in de wandelgangen de nodige verhalen de ronde; aan het begin van het 2020-seizoen zou Dros-Alterno een heus eigen clublied krijgen. De geruchten bleken uiteindelijk op waarheid berust te zijn en in de derby tegen het eerste vrouwenteam van SV Dynamo was de onthulling na maanden van intensieve voorbereidingen dan eindelijk daar.

Voorafgaand aan het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werd zelfs het kamp van Dynamo verrast door dit waanzinnig goede nummer. De tekst is zo aanstekelijk dat zelfs enkele dames in het geel spontaan mee beginnen te klappen en te zingen.

Diezelfde avond kregen we direct al aanvragen van meerdere teams waar het nummer te vinden was. Ons antwoord: nergens. Maar zoals het eerste couplet van het nummer al verraadt, binnen Alterno blijft niet veel privé. Binnen 48 uur hadden de eerste teams de volledige audio al weten te bemachtigen.

Dat is alleen maar mooi. We zijn enorm blij dat het nummer goed ontvangen wordt en dat inmiddels de gehele verenging hoogte heeft gekregen van het clublied. Bedankt voor jullie enthousiasme, enorm gaaf om te zien! Onze dank gaat verder in het bijzonder uit naar Harry Vesseur en Wim de Vries. Zonder deze twee toppers had ‘Wij zijn Alterno’ nooit gerealiseerd kunnen worden.

Door de nieuwe maatregelen van de overheid is het voorlopig helaas niet mogelijk om het nieuwe clublied door de hal te horen schallen. Daarvoor hebben we een oplossing bedacht. Het nummer is namelijk over een paar dagen te beluisteren op Spotify. Wanneer precies zeggen we nog niet, want we gaan toch nog een poging iets ‘privé’ te houden 😉. Voeg ‘m dus eind deze week toe aan de playlist van je team! 

We presteren u tot slot de complete lycris van ‘Wij zijn Alterno’. We gaan ervan uit dat songtekst geen verdere toelichting behoeft.


Hopelijk tot snel in de Alternohal (als het weer mag)!

Corwin, Jochem, Nathan en Thijs


De volledige songtekst van ‘Wij zijn Alterno’ is hieronder te lezen:

Wij-zijn-Alterno
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 30 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Clubhuis per direct dicht

In de afgelopen weken zijn we druk geweest om onze accommodatie coronaproef te maken, maar de realiteit haalt ons in. Het aantal besmettingen is in de afgelopen periode opgelopen, daarop heeft overheid (persconferentie 28 september) ondermeer besloten dat alle sportkantines/clubhuizen de komende 3 weken dicht moeten.

Ons clubhuis is dus per direct gesloten.

Goed nieuws is wel dat we mogen blijven sporten!! Helaas zonder publiek…

De komende dagen werken we uit wat de nieuwe maatregelen verder betekenen voor Alterno en op basis daarvan passen we ons Coronaprotocol aan.

Hou de website goed in de gaten. We zullen ook de trainers informeren.

Namens het bestuur, Marga Tijssen

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Geen Wenz-toernooi

Wie had dat begin dit jaar kunnen bedenken? Toen vierden we nog het 1e lustrum. We zouden gaan voor het volgende lustrum. En dat gaan we nog steeds, maar niet in het tempo dat we voor ogen hadden. Helaas hebben we als organisatie, in overleg met onze sponsor WENZ- uitvaart ( https://www.wenz-uitvaart.nl/) moeten besluiten om de 6e editie begin januari 2021 niet door te laten gaan. Jammer, helaas, maar het is niet anders. Gezien de huidige situatie rondom de verspreiding van Corona, lijkt het ons verstandig om pas op de plaats te maken. Misschien kan het nog later in het volleybalseizoen. We hopen het van harte.  En dan hopen we wederom op een gezellig toernooi. We laten het horen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 27 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Pijlen, bordjes, handgel, reserveringen, 1,5 m…..

Best druk zijn we geweest om alles in goede banen te leiden. Nu maar hopen dat het allemaal duidelijk is voor onze supporters en spelers/speelsters. Na een paar weekenden testen, wijzigingen aanbrengen, nog een keer alles doorlopen, opnieuw pijlen plakken en de route vaststellen, kon dit drukke weekend beginnen.

Complimenten

En wat hebben we veel geleerd. Over hoe het anders kan, beter kan, duidelijker kan. Maar ook, wat zijn er toch veel zaken waar je aan moet denken. En wederom wordt er een beroep gedaan op de toch al drukke vrijwilligers. En dan lees je de volleybalkrant met een dik compliment hoe wij het hebben georganiseerd. En dat doet mij deugd.

Tips?

Ik dank iedereen, supporters, spelers, zaalwacht, bardienst, officials, dat zij zich zo goed als het maar kon hebben gehouden aan de opgestelde regels. We doen het met elkaar en dat dit afgelopen weekend zo goed is gegaan, maakt mij trost. Wij gaan maandagavond met het deze zomer in het leven geroepen Coronateam de tips die we hebben gekregen, bespreken. Heb jij ook nog suggesties? Laat het weten.

Om het artikel van Rob Kruitbosch van de Volleybalkrant te lezen klikt u op de link: https://www.volleybalkrant.nl/nieuws/dames-alterno-houden-dynamo-op-gepaste-afstand/

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 27 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Alterno presenteert nieuwe kledinglijn

Vol trots presenteren wij de nieuwe ALTERNO-kledinglijn. Deze nieuwe kledinglijn bevordert de uitstraling, representativiteit en herkenning en heeft als positief gevolg dat er geen onderscheid meer plaats vindt tussen de diverse volleybalteams. Alle teams presenteren zich namelijk in hetzelfde wedstrijdtenue. Van de senioren tot de mini’s. Daarnaast zijn wij als vereniging niet meer afhankelijk van een kledingleverancierslijn omdat wij nu zelf het ontwerp beheren en tevens draagt deze nieuwe kledinglijn bij aan het vergroten van onze sponsorinkomsten. Kort en goed een mooie win – win – win !!!

Graag willen wij de volgende 5 clubkleding sponsoren bedanken die mede de invoering van de Alterno-kleding lijn mogelijk hebben gemaakt..

DROS SCHOONMAAKDIENSTEN

Als eerste uiteraard onze bekende hoofsponsor DROS Schoonmaakdiensten (www.dros.nl). Ronald Dros (eigenaar DROS Schoonmaakdiensten) is als erelid van onze vereniging altijd al nauw verbonden met onze vereniging maar hij heeft zich middels clubkleding sponsor weer voor de komende 5 jaar aan onze mooie vereniging verbonden. Helemaal top!

WENZ UITVAART

Ook zijn we als Alterno enorm blij met trouwe sponsoren als Wenz Uitvaart (www.wenz-uitvaart.nl). Onno van Andel is zeker geen onbekende binnen Alterno. Hij heeft zich jarenlang altijd wel op de een of andere wijze ingezet voor onze vereniging. Hoe mooi is het dan ook dat Wenz zich eveneens voor de komende 5 jaar heeft verbonden aan Alterno als club kledingsponsor.      

VERKEERSSCHOOL DE WEERD

De volgende die we willen bedanken is Verkeersschool De Weerd. (www.deweerd.net). Eigenaar Joris van Hintum is al een paar jaar als sponsor betrokken bij onze vereniging en heeft zijn sponsorschap uitgebreid met clubkleding sponsoring. Ook hij heeft zich voor de komende 5 jaar verbonden met Alterno. Met een zoon die zeker niet onverdienstelijk meespeelt in ons eigen Heren 1 moet het toch een mooi gezicht zijn als hij speelt in een shirt met De Weerd erop!

TEMPELMAN BEDRIJFSKLEDING

Een relatief nieuwe naam in onze sponsor portfolio is Tempelman Bedrijfskleding ( www.tempelmanapeldoorn.nl). Eigenaar Enno Troost heeft zich eveneens voor de komende 5 jaar verbonden aan Alterno en zal de leveringen en bedrukking van onze club kleding gaan verzorgen. Met Daniel Hofman ( voor heen betrokken bij InterSport ) aan boord weet Tempelman zich verzekerd van iemand die de kledingsport wereld als geen ander kent. Tevens beheert Tempelman de kledingwebshop. In deze webshop is een compleet overzicht van diverse Erima-artikelen terug te vinden die je online kunt bestellen. Tempelman is ook de importeur/dealer van het merk Erima. Erima is vanaf dit seizoen onze exclusieve partner voor alle kleding.

WVL Design

LOGO WvL

Nieuwe clubkleding kan eigenlijk niet ontstaan zonder een goed ontwerp en dat is nu juist waar WvL Design (www.wvldesign.nl) ons als Alterno enorm mee heeft geholpen. Het altijd maar weer vol enthousiasme meedenken over het ontwerp, het uitwerken van de design voorstellen en zelfs pro-actief meedenken van eigenaar William van Luttikhuizen van WvL design heeft tot het mooie ontwerp van onze nieuwe clubkleding geleid.

Daniël v Bruggen ( Commerciële zaken )

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 oktober 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Grote clubactie

Alterno doet ook dit jaar mee aan de Grote Clubactie. We willen zoveel mogelijk loten verkopen en hiermee geld ophalen om ons doel te bereiken.  
 
Ons doel voor dit jaar is: we willen een overkapping bij ons clubhuis (ivm Corona is meer ruimte nodig). 
 
Koop nu een lot. koop nu een lot

Van het verkochte lot gaat 80% naar onze vereniging. En dat is goud waard! 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Heerlijke overwinning op Apollo 8

Yes we mogen weer! Volgens ons rijschema verzamelen we om 13.40 uur bij de Alternohal om vervolgens om 13.45 te vertrekken naar Borne.

Na enig onderzoek blijkt dat we niet eerder de hal inmogen dan dat de wedstrijd voor ons afgelopen is. Dat is rond 15.30 – 15.45 uur. Normaal beginnen we om 15.30 uur met onze teambespreking dus die verplaatsen we naar buiten. Aangekomen bij de hal mogen we er toch eerder in. Om 15.30 uur bespreken we onze doelen voor de wedstrijden. Doelen die gebaseerd zijn op ons eigen spel, punten waar we beter in willen worden en waar we elkaar bij kunnen helpen ons spel beter te maken. Met deze drie doelen in ons achterhoofd stappen we om 15.55 uur het veld op. Ook hier geldt weer, normaal zouden we om 15.40 starten maar dat past niet qua tijd. We hebben tijd voor de helft van onze warming up. Prima, niet optimaal maar hoort erbij.

Dan de line up… tja hoe moeten we staan. We mogen niet met alle 12 op een rij, geen handen schudden met de tegenstander.. ok. Dus de helft op de achterlijn, de helft ervoor en naar elkaar zwaaien. Heel onwennig, vreemd en vooral lachwekkend. We zwaaien en maken ons op voor de start van de eerste set in de competitie van 2020-2021!

Ook in de eerste set is veel nog erg onwennig. Geen geluid in de hal, publiek mag niet aanmoedigen, het team mag geen Alternoliedjes zingen… we durven bijna niet met elkaar te praten want je hoort alles en natuurlijk de start van het seizoen, altijd wel even spannend. We probeerden wel ons spel te spelen en bij een aantal punten lukte dat ook maar we konden elkaar nog niet echt vinden. De eerste set ging dan ook helaas verloren.

Ook de start van de tweede set was niet optimaal. Britt R en Silke komen of zijn al in de ploeg gekomen en langzaam zien we het tij keren. We vinden elkaar, maken goede punten en kunnen de tweede set binnenslepen.

Langzaam vinden we onze draai, kunnen we ons weer beter focussen op onze eigen doelen. Hoe het met deze doelen gegaan is, weet ik nu nog niet helemaal. We zullen de statistieken hierop naslaan.

Wat ik wel weet is dat we met de eerste drie punten van het seizoen in de gang een drankje hebben gedaan in Borne. Heerlijke overwinning. Vreemde start, niet het nieuwe normaal hoop ik, maar we hebben een aardige start gemaakt, ook is er gelukkig genoeg om weer op voort te borduren!

Volgende week weer lekker aan de bak in onze eigen hal, om zaterdag a.s. thuis te mogen knallen tegen de buren! De gelen komen op bezoek. Ook zij hebben hun eerste wedstrijd gewonnen dus zaterdag spelen de nummers 1 en 2 al tegen elkaar! 🙂 Nog niet op het kampioenschap maar wel om de volgende punten van het seizoen te verdelen.

Nu het afgelopen zaterdag zo stil was in de hal hebben wij al zitten bedenken hoe we dat kunnen veranderen.

Natuurlijk hebben wij wel dj’s! Jochem en Corwin hebben zich weer gemeld en daar zijn wij heel blij mee. Dus tussen de punten en de sets door zal we gelukkig muziek klinken, maar voor onder het spel kunnen jullie natuurlijk allemaal heel creatief zijn. Ik noem maar een wat, ratels, pannendeksels met pollepels, toeters, bellen, je kunt het zo gek niet bedenken. Het enig waar je aan moet denken is dat je je toeter helaas niet uit mag lenen aan de buurvrouw die op 1,5m van je op de tribune zit 🙂

Wij hopen jullie zaterdag in de toegestane getale te ontmoeten in onze eigen hal!

Tot dan!

Groetjes dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Reserveer nu uw zitplaats op de tribune.

Beste supporters.

Het zal dit seizoen een beetje anders zijn dan u van ons gewend bent.

U kunt zich via deze link deze link  nu aanmelden om te komen kijken naar een wedstrijd naar keuze. Klik op de betreffende wedstrijd. Maar hou er wel rekening mee dat er maar beperkt plaatsen zijn. Vol=Vol

Kom niet te vroeg want u wordt dan nog niet toegelaten in de hal. Pas vanaf het tijdslot dat u heeft aangeven te komen kijken bent u welkom.

Om zeker te zijn van een plaats op de tribune is het raadzaam om te reserveren.

Wanneer de tribune vol is, wordt er om uw reservering gevraagd, en heeft u niet gereserveerd wordt u vriendelijk verzocht om plaats te maken voor gereserveerde toeschouwers. Alle mensen moeten zich registreren bij binnenkomst van de hal. Dus ook als je komt tellen en ballen rollen. Dit geldt niet voor het team/coach dat op dat tijdstip speelt.

Heeft u gereserveerd, dan hoeft u geen apart registratieformulier meer in te vullen.

Mocht u gereserveerd hebben maar toch onverwachts niet kunnen, laat dit ons dan z.s.m. weten zodat wij iemand anders uw plek kunnen geven.

Voordat u komt zou u dan nog even onderstaand protocol willen doornemen.

Klik hier om naar het corona protocol te gaan.

U bent na de wedstrijd ook van harte welkom in ons Alterno café voor een drankje.

Hier gelden natuurlijk ook de nodige richtlijnen.

Wij wensen u heel veel kijk plezier. En samen gaat dit lukken.

Met vriendelijk groet.

Dros-Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 18 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Wedstrijd en corona gerelateerde klachten

Nu het eerste wedstrijdweekend voor de deur staat, komen ook de vragen wat als ik klachten heb, mag ik dan trainen, mag ik een wedstrijd spelen etc.?

Het Bestuur heeft de volgende richtlijn (in lijn met het RIVM):

“Heb je klachten? Blijf dan thuis, ga je niet volleyballen en laat je je testen”.

Maar wat doe je als je na het testen door de GGD géén corona blijkt te hebben, maar je klachten nog niet voorbij zijn?

Het advies van RIVM daarover is vorige week aangepast: als je negatief getest bent, hoef je niet langer thuis te blijven en mag je ook weer sporten.

Blijf wel alert en houd voldoende aftand tot andere spelers/speelsters.

Wanneer één of meerdere spelers of speelsters in een team  corona gerelateerde klachten hebben en nog niet getest zijn, bestaat de mogelijk om een wedstrijd te verzetten.

Neem daarvoor contact op met wedstrijdsecretariaat@alterno-apeldoorn.nl

Lees het protocol en check met regelmaat de website voor de laatste informatie

Namens het bestuur Marga Tijssen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 19 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Rabo clubsupport: Stemmen!

Ook dit jaar doen we weer mee met Rabo Clubsupport. Doe mee en stem op ons.

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stemmen kun je vanaf 5 oktober in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.

Je vindt ons onder de naam Volleybalvereniging Alterno

Heb je wel een Rabobank rekening maar ben je nog geen lid? Geen probleem. Je kunt heel simpel lid worden. Volg de instructies nadat je bent ingelogd. En let op, iedere stem telt, dus vraag ook je opa en oma, je buren en je andere familieleden.

Wil je stemmen maar ben je nog geen lid van de Rabobank? Dan kan je dat supersnel regelen. Via de app of via de website van de Rabobank:

https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Klaar voor de start…!

Alhoewel bijna iedereen een lange geschiedenis heeft bij Alterno of na een omweg weer terugkomt, behalve Paula en Sophie is het ook leuk om even samen iets anders te doen dan volleyballen. Met een gezellige lunch bij Yume hebben we elkaar de hemden van het lijf gevraagd. Vooraf had iedereen twee vragen bedacht, die gingen in een grote pot. Aan tafel werd er om de beurt een vraag uit de pot gesteld aan iemand aan tafel.

Zo weten we dat:

 • Claudia haar quilty pleasure het foute uur van Q-music is,
 • Frans soms graag naar klassieke muziek luistert en dat het heel iets anders is als zijn gebruikelijke muziekkeuze “Rammstein”…
 • Wilfried vroeger iedereen op de middelbare school deed geloven dat hij iedere twee weken op vrijdagmiddag naar de ortho moest, eigenlijk was dit maar 1x per twee maanden…
 • Sophie lijkt op een giraf, volgens haar ouders,.. ze weet zelf alleen niet waarom. Wij vinden haar na de vragen meer een kleptomaan 😉
 • Noa is trots op haar diploma en is minder blij met haar vader in de ochtend:)
 • Fleur, als ze geboren zou zijn met een gave voor musical, ze dat boven haar volleybalcarriere zou hebben gekozen. Wij zijn heel blij met haar volleybalcapaciteiten!!!!
 • Imre ‘s nachts wakker gemaakt kan worden voor p…. (vul zelf maar in)
 • Paula heel graag een wereldreis wil maken door Azië en voor onbepaalde tijd op pad wil. 
 • Barbara, op de vraag ‘eerst plassen dan omkleden of eerst omkleden dan plassen’ antwoordde: eerst plassen, dan omkleden, dan weer plassen.. Anne-Britt en Marloes konden dit beamen…. iets met kinderen???
 • Brittje Rosler liever op jungle expeditie met Wilfried dan elke trainen zijn benencircuit! Wrowl … de leeuw is los!
 • Britt van der Weij het niet kan laten om gekke manoeuvres uit te voeren in haar slaap. Die oefent staand in haar bed alle nieuwe tactieken die op de training aan bod zijn geweest. Zo worden wij dus beter! Heerlijk!
 • Dat we bij Silke en Gina zelf leuke verhalen mogen bedenken omdat ik die antwoorden gemist heb… ik dus heel hard nadenk over iets grappigs maar jullie wel kan vertellen dat Silke onze fantastische aanvoerder blijft en dat Gina de planken uit de vloer slaat!

Het was een heerlijke lunch met gezellige vragen dus een geslaagd uitje. Zo daar gaan we dan eindelijk bijna!

De korte periode van oefenwedstrijden is ook bijna afgerond.
Afgelopen zaterdag hebben we een driekamp in Sneek gespeeld.

Eerst tegen de dames van Sudosa Assen dames 2. Deze wedstrijd hebben met 3-0 gewonnen. We hebben goed kunnen slijpen aan ons eigen spel, dat nu nog meer van belang is als winnen, maar toch is winnen ook wel fijn.

Tegen de dames van Sneek dames 2 moesten we iets meer aanpoten. Uiteindelijk is de wedstrijd na 4 sets gestopt en stond het 2-2. Geen echte winnaar, maar ook hier is winnen nog ondergeschikt en hebben we goed spel laten zien.
We nemen de belangrijkste punten weer mee naar de training van maandag en de allerlaatste oefenwedstrijd tegen het Talentteam a.s. woensdag. Dat is echt de generale repetitie. Het niveau aan de andere kant van het net zal hoog zijn, dus we kunnen de laatste puntjes nog even op de i zetten zodat we zaterdag kunnen aantreden voor de eerste echte pot van het seizoen.

Dan mogen we aantreden in de mooie hal van Apollo in Borne. We hebben er ontzettend veel zin in.
Ik hoop van harte dat we snel veel supporters mogen ontvangen want we gaan er een mooi jaar van maken.

Dus hopelijk tot ziens in de hal. Zaterdag 26 september mogen we voor het eerst aantreden in onze eigen hal en wel meteen tegen onze stadsgenoot!

We hopen jullie daar te zien!

HUP GROEN!

Groeten Dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Scheidsrechters gezocht!!

Het volleybalseizoen is weer begonnen en zoals elk jaar blijken er weer hiaten in het rooster te zitten van de scheidsrechters. Zoals de Nevobo al kopte:” scheidsrechters gezocht!”, doen wij dit ook, want zoals jullie allemaal weten; ” GEEN SCHEIDSRECHTERS, GEEN WEDSTRIJD “. 

Om het wedstrijdseizoen zo goed mogelijk van start te laten gaan, hebben we besloten dat we actief gaan opleiden tot scheidsrechters. Dames 5 en Heren 5 geven hierin de aftrap en zullen iedere wedstrijd bijgestaan worden door een buddy. Dit om iedereen een kans te geven om ook goed te worden in wat je doet.
Naarmate het seizoen vordert zullen meerdere jeugd/ seniorenteams opgeleid worden tot scheidsrechter. We gaan hierin ook aanspraak maken op jullie verantwoordelijkheidsgevoel voor de vereniging, want uiteindelijk doen we het met z’n allen. En natuurlijk gaat bij iedere wedstrijd het groene hart kloppen, maar ja geen scheidsrechter, geen wedstrijd!! 😉 Dus iedereen: denk daaraan!

Mocht je vrijwillig willen aanmelden voor scheidsrechter, van harte welkom en meld je aan bij Esther Zinnemers.

En nu het volgende: in de week van 2 oktober t/m 11 oktober is het de week van de scheidsrechters. Dus teams bedenk iets leuks/ ludieks voor de week van de scheidsrechters om jullie verenigingsscheidsrechters te bedanken. Maak een foto of een filmpje en upload deze naar de Facebookpagina van Alterno. Laat zien hoe erg jullie de scheidsrechters waarderen!!! (Hou het netjes en gepast, anders wordt het verwijderd)
Alvast dank!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Corona maatregelen in het Alterno complex

Jullie hebben het vast al gezien. Heel veel plaatjes, heel veel strepen en tal van aanpassingen om zoveel mogelijk te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, NOCNSF en de Nevobo. Maar… we kunnen VOLLEYBALLEN!

We zijn aan het testen, uitproberen, wat werkt wel, wat werkt niet, wat is handig etc. Ook hebben we hulp van veel Alternoten die met ons meedenken. Dus heb je een suggestie, laat het weten.

Dringend verzoek om zoveel mogelijk de richtlijnen en looprichtingen te volgen en zonder politieagent te spelen, ook anderen mensen die het even vergeten, hierop te attenderen. Zo kunnen we blijven volleyballen en gebruiken maken van ons clubhuis.

Ook staat er op de site een Corona protocol. Lees deze eens goed door. Met enige regelmaat wordt dit protocol gewijzigd, dus kijk af en toe even of je de laatste versie hebt gelezen.

Corona button boven aan de pagina

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Heren 1 goed van start!

Heren 1 van Dros-Alterno, dat dit seizoen uitkomt in de 2e divisie is zaterdag goed van start gegaan.

In een goed corona ingerichte hal stond de bekerwedstrijd om de nationale beker op het programma. Tegenstander was de 1e divisionist NVC. Lars Olav begon de wedstrijd met Wouter, Marco, Rene, Jochem, Mathijs, Marnick en Thom.

De eerste set ging in het begin gelijk op maar gaande weg de set nam Alterno afstand en won de eerste set met 25-17.

De tweede set met dezelfde opstelling was een ander verhaal, NVC ging beter spelen en waar ze de eerste set Aterno misschien onderschat hadden was het de hele set een gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk ging ook de tweede set met de set stand van 28-26 naar Alterno.

De derde set wederom met dezelfde opstelling was de wedstrijd eigenlijk al gelopen en kon NVC zich niet meer herpakken. Waar Lars Olav Jordy nog inwisselde voor Jochem om iets meer service druk te geven ging de derde set met 25-16 ook naar Alterno en bekert heren 1 verder.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Alterno is drie ereleden rijker

De algemene ledenvergadering werd vrijdagavond, geheel coronaproof, in het clubhuis bezocht door slechts een handvol leden. Corona zal hier ongetwijfeld debet aan zijn geweest. De aanwezigen kregen in eerste instantie via penningmeester Leo Bottema de financiële situatie van de vereniging voor de kiezen, die ondanks de wereldwijde pandemie, nog immer zeer gezond mag worden genoemd. Daarna werd de vergadering voortgezet met een tweetal luchtigere onderdelen.

Nieuw bestuurslid

Als eerste stond de toetreding van Pamela de Koning tot het bestuur op het programma. Pamela, een nieuw gezicht binnen de vereniging , gaat de post Algemene zaken op haar schouders nemen. Een bestuursfunctie die al enige tijd in de vacaturebank terug te vinden was na het vertrek van haar voorganger Bert Kemkes naar het Verenigd Koninkrijk . Pamela gaf in haar korte toelichting aan door haar beperkte kennis van het volleybalspel, graag op een andere wijze toch een bijdrage aan de club te willen leveren, iets wat door de voltallige vergadering met een instemmend applaus werd bekrachtigd.

Pamela de Koning

Ereleden

Vervolgens sprak bestuurslid facilitaire zaken René Steenman, in aanwezigheid van de inmiddels binnengekomen kinderen en echtgenote, drie kersverse ereleden toe. Beginnend met Tonnie Nijhof.

René sprak als motivatie voor de voordracht de jarenlange inzet van Tonnie, als “stille kracht” binnen de vereniging in diverse commissies waaronder de klus- en de kledingcommissie, zijn betrokkenheid bij bijna alle activiteiten van de vereniging en het feit dat hij voor iedereen klaar staat en bijna altijd met een gepaste oplossing weet te komen.

Tonnie Nijhof

Daarna was Marga Tijssen, secretaris, de aangewezen persoon om Monique Nijhof , als “iemand met een echt groen hart” eveneens voor het erelidmaatschap voor te dragen. In haar verklaring gaf Marga aan dat de lijst met activiteiten die Monique voor de vereniging ontplooit te lang is om op te noemen. Bovendien is zij ook iemand die via diverse acties jaar na jaar de nodige extra inkomsten voor de vereniging weet te realiseren. Zij is “de motor van Alterno”.

Tonnie en Monique Nijhof

Last but not least werd Jan Voortman naar voren geroepen en ook hij werd geprezen om zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Als er iets op klusgebied bij de vereniging op het programma staat is het Jan die er de schouders onder zet. “Zijn bed staat regelmatig in de hal”, aldus René. Daarbij is Jan ook hij jarenlang bij diverse activiteiten van de vereniging betrokken geweest.

Jan Voortman

Het wekt dan ook geen verbazing dat deze voordracht van het bestuur door de ledenvergadering met algemene stemmen werd bekrachtigd en de vereniging daardoor een drietal prachtige ereleden rijker is geworden.

JM.

Bekijk meer foto’s van de ALV op 09 september

Bekijk alle ereleden van onze vereniging

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Tweede uur gratis springen bij Krazy Kangaroo

Krazy Kangaroo Apeldoorn heeft een leuke actie voor leden van VV Alterno. Gedurende de maand september mag je het tweede uur gratis springen bij Krazy Kangaroo. Meld dat je lid bent van VV Alterno. De actie is niet geldig i.c.m. andere acties. Bekijk de mogelijkheden en openingstijden op www.krazykangaroo.nl/apeldoorn.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Ja, we mogen weer !!!

Clubhuis Alterno is weer (als pilot) open  

Het Nieuw Normaal, wat is dat en hoe gaan we dat regelen?? Er is een hoop discussie aan vooraf gegaan, een hoop bedacht en nu gaan we het dan proberen in het echie. We gaan het clubhuis openen. Met alle maatregelen die daarbij horen. We gaan van start, wetende dat er ook nog wel eens iets niet goed is geregeld, net niet goed gecommuniceerd is, of toch nog iets anders moet worden aangepakt.

 Maar… we mogen weer. We mogen weer gezellig na afloop van een training of wedstrijd bijkletsen. Want volleybal is en blijft een teamsport en met een team onderhoud je ook sociale contacten. Zeker zo belangrijk. Maar het is spannend. Kunnen we voldoen aan alle richtlijnen, gaan de volleyballers en supporters zich hier aan houden? We hebben vertrouwen. Dus vanaf dinsdag 8 september is het clubhuis weer open. Nog niet volledig, want we draaien een pilot. In de trainersapp is daarover gecommuniceerd. Er moet, zeker de 1e 2 weken iemand aanwezig zijn die toezicht houdt. We willen dit, vooralsnog, niet neerleggen bij de bardienst. Eerst maar eens even oefenen, bijsturen en evalueren.  

Wil je dus iets drinken voor of na afloop van de training? Laat je trainer dat verzoek doen in de trainersapp. En zorg voor een aanspreekpunt, zodat die persoon even meegenomen wordt in de aangepaste looproutes etc.

Ook tijdens wedstrijddagen willen we ons clubhuis weer openstellen. Ook dit met de nodige aanpassingen. 

Maar we gaan ervoor en we kunnen dit samen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 oktober 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Tegenvaller overkapping

Wat een succes …. En toch ook een beetje teleurstelling. De overkapping laat nog even op zich wachten.

Wat een grandioze betrokkenheid hebben wij bij Alterno. In een zeer korte tijd is er voldoende geld opgehaald om de overkapping te kunnen plaatsen. En zoals vermeld, is er mogelijk nog wat geld over voor de verlichting, een bewakingscamera, de heaters en de inrichting. Een klein beetje roet is wel in het eten gegooid.

Navraag levert op dat de overkapping vergunning plichtig is. Dit betekent een aanvraagformulier met de benodigde tekeningen aanleveren bij de gemeente en wachten op goedkeuring. De doorlooptijd van een dergelijke vergunning is 6-8 weken en kost best wel veel geld. 400 euro voor de aanvraag en vervolgens nog een bedrag per m2. Inschatting is dat dat zo rond de 750-1000 euro extra gaat kosten. Best wel een teleurstelling voor ons, maar zonder bouwvergunning gaan we niet aan de slag.

We gaan dus nog even door met sparen. Zodra de vergunning binnen is, zullen we ook daadwerkelijk tot bestellen over gaan. Daarna moet de overkapping nog geplaatst worden. Aanvankelijk dachten we dat we aan het begin van de competitie wellicht zo ver zouden zijn, maar naar alle waarschijnlijkheid duurt het nu iets langer. Maar we zijn op de goede weg.

Nog geen donatie gedaan, maar wel willen doen? Ga naar https://www.alterno-apeldoorn.nl/product/bijdrage-overkapping/

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Vrijwilligers onmisbaar!

Iedere vereniging heeft er velen…vrijwilligers. Grote of kleine taken; veel tijd of weinig tijd, zichtbaar of onzichtbaar….ze worden uitgevoerd door vrijwilligers en deze vrijwilligers zijn onmisbaar.

In de afgelopen jaren heeft Bert Hofs de financiële administratie ondersteunt. Na al die jaren geeft hij het stokje door aan Martin Koldenhof. Bert bedankt en Martin veel succes.

Naast Leo Bottema, de penningmeester, is ook Harold Rössler actief. Een nieuw team (Leo, Harold en Martin) dat ervoor zorgt dat de financiële administratie van de vereniging goed wordt uitgevoerd.  Achter de schermen, niet altijd zichtbaar maar super belangrijk.

Ook belangrijk is de ondersteuning voor de jeugd. Zichtbaar…niet altijd, belangrijk…..Jazeker! De jeugdcommissie is op zoek naar 1 of meerdere coördinatoren voor de jeugdteams.

Ouders die organisatorische taken zoals communicatie met spelers/speelsters/ouders/trainers, teamindelingen, hulp bij een toernooi etc. op zich willen nemen, zijn onmisbaar om de jeugd binnen de vereniging te laten volleyballen.

Wilt u zich aansluiten bij de jeugdcommissie of wilt u meer informatie neem dan contact op met Jacqueline Koopman en/of Rob van der Dool

Jeugdcie@alterno-apeldoorn.nl

Voor alle vrijwilligers….grote of kleine taken, zichtbaar of onzichtbaar, dank voor jullie inzet.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Update overkapping!

Helpt u mee met de overkapping?

Deze vraag hebben wij jullie gesteld op 31 augustus.

Wat veel donaties hebben wij al gehad! Super en al bedankt hiervoor.

De teller staat op dit moment op €4525,00, dus we zijn er bijna.

Maar er is nog een kleine eindsprint nodig voor we er zijn. Alle kleine beetjes helpen.

Doneren kan nog steeds en gaan we over de €5000,00 heen, dan kunnen we ook al (een gedeelte van) de inrichting, verlichting en het camerasysteem aanschaffen.

Om te doneren ga naar onze webshop:

https://www.alterno-apeldoorn.nl/product/bijdrage-overkapping/

p.s. Bij een gift van €50,00 of meer word je uitgenodigd bij de opening van de overkapping met BBQ.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 september 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Dames 1 van start

Jullie hebben ons al een beetje voorbij zien komen op social media, maar dan nu is het seizoen echt los. Een echte zomerstop hebben we niet gehad maar de meeste zijn wel even lekker op vakantie geweest.

Afgelopen zaterdag mochten we voor het eerst weer aantreden tegen echte tegenstanders, die we vanaf maart hebben moeten missen. Eindelijk weer op naar een andere sporthal en dit keer de grote hal in Dwingeloo. Dit toernooi stond op naam van Veracles uit Groningen.

We speelden de eerste wedstrijd tegen US uit Amsterdam.

De start was met Barbara, Silke, Imre, Anne-Britt, Noa, Marloes en Sophie.

We kwamen goed uit de startblokken ondanks hier en daar een klein zenuwtrekje. Ik ben niet goed in standen, maar we wonnen de eerste set zonder problemen. Dit voelde goed.

Op naar de tweede set. Met dezelfde mensen ‘t veld in. Halverwege de set maakten we ons op voor een blok-verdediging actie. De bal werd naar rechtsachter geslagen, de blokkeerders draaiden zich om om de verdedigende bal te volgen, maar de bal viel op de grond… HUH… niemand op rechtsachter? Dat moet een vergissing zijn…. Helaas zagen we Barbara naar de kant hinkelen… er knapte iets in haar kuit. Gelukkig lijkt het mee te vallen en hopen we dat ze snel weer fit is.

Britt mocht haar plekje innemen en deed dat prima. Zo wonnen we ook de tweede en derde set en was de eerste winst van het seizoen een feit. Uiteindelijk is winnen leuk, maar vooral het geleerde nemen we mee naar de volgende potjes.

In de tweede wedstrijd speelden we tegen Veracles zelf. We startten nu met Britt vd V, Fleur, Paula, Britt R, Gina, Marloes en Sophie. Nieuw team, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Ook hier startten we goed en wonnen we de eerste set. Met mooie acties en goed eigen spel. Start tweede set… we waren net een paar punten onderweg toen we Paula op midvoor op de grond zagen liggen.. Pijn…. knie… GVD, niet nog 1… Even de knieschijf eruit en er weer in. Niet heel dik, kon wel bewegen.. maar wel pijnlijk. Gelukkig hebben we goede fysio’s bij Alterno rondlopen, die begrijpen dat snelle actie naar een orthopeed heel fijn is voor sporters die willen weten wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Wouter bedankt! Nu maar duimen dat het meevalt….

Anyway. De tweede set. Helaas kwamen we niet meer in ons eigen ritme. Teveel eigen foutjes zorgde ervoor dat we de tweede set helaas verloren. Op naar set 3. De mouwen weer opgestroopt, paar goede tips en aanwijzingen van de kant en we konden weer. Bam toch 2-1 gewonnen.

Dan nog 1 potje te gaan. Op naar Donitas. Vanaf het begin stonden we passend onder druk en we kwamen er niet goed meer bovenop. Ondanks een betere uitspurt ging deze wedstrijd met 3-0 verloren.

Al met al een goede start van het seizoen. Afgelopen maandag in een teamgesprek nog even alle puntjes op de i. En we kunnen weer door.

Helaas had de trainer van Veracles zich vergist en gaat de oefenpot tegen hen a.s. Zaterdag niet door. Onze eigen feestcommissie van Britt R, Britt vd W, Silke en Barbara gaan iets leuks bedenken als teamactiviteit zodat we wel even samen iets leuks doen! Daarover later meer…

HE LUCHA

HUP GROEN

ALTERNO DAMES 1!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Helpt u mee met de overkapping?

Bizarre tijd, maar we zitten niet stil!

Het is een bizarre tijd. We weten nog niet goed of we straks ons clubhuis wel kunnen/mogen openen, omdat we niet aan alle voorschriften kunnen voldoen. Het is afwachten. Maar intussen zitten we niet stil. We hebben bedacht dat het fijn is om een mooie grote overkapping (9×4 meter) aan ons clubhuis te plaatsen, zodat we meer ruimte hebben én zo langer buiten kunnen zitten met een terrasverwarmer voor de wat koudere periode.

Verschillende initiatieven

De kosten voor dit idee bedragen € 5000,-. Om dit geld bij elkaar te krijgen worden er verschillende initiatieven opgestart. Zo willen we oa. de opbrengst van de Grote Club Actie (start begin sept) hiervoor gebruiken. Indien er meer dan €5000,- binnen komt, kunnen we misschien ook de terrasverwarming, verlichting, bewakingscamera , inrichting meteen aanschaffen.

Giften

Daarnaast hopen we ook dat Alternoten en hun familie/vrienden een kleine gift willen doen.

U kunt 5 euro of een veelvoud daarvan doneren als uw bijdrage voor de overkapping van ons clubhuis.

Bij een gift van 50 euro word je uitgenodigd bij de opening van de overkapping met BBQ. Heb je andere ideeën, laat het ons weten!!

Om te doneren, ga naar onze webshop: https://www.alterno-apeldoorn.nl/product/bijdrage-overkapping/

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

En door!

Het was even zoeken naar een datum, maar zaterdag 22 augustus was het voor dames 6 dan eindelijk tijd om het klus-stokje over te nemen van dames 8.

Eenmaal gearriveerd werd al snel duidelijk dat er in deze rare Corona periode niet is stilgezeten en de club (mede dankzij de kluschallenge) weer nagenoeg spik en span is. Aan ons de taak om nog een paar van de laatste deuren en kozijnen te schuren en van een nieuw likje verf te voorzien. Muziek aan en gaan!

Ook al vloog er hier en daar een verfroller door de lucht, gingen we bijna tegen de vlakte van de ammoniaklucht en schuurden we onze vingers (Alterno)groen: het was een gezellige ochtend en de taak is maar weer volbracht.

Een nieuwe nominatie is (voorlopig) niet meer aan de orde. Doordat er vanaf volgende week weer gestart wordt met de trainingen is het even zoeken naar geschikte momenten om te schuren en te schilderen. Want er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden!

Rest ons voor nu niets anders dan iedereen vanaf volgende week een fijn en sportief volleybalseizoen te wensen in een opgeknapte hal. Wij hebben er in ieder geval weer zin in!

Groetjes dames 6

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Trainer gezocht!

De jeugdcommissie zoekt met spoed een trainer(s) voor ons jeugdteam MA3. 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de jeugdcommissie via mail, jeugdcie@alterno-apeldoorn.nl

Reageer snel zodat we bij de start van de training MA3 van een trainer kunnen voorzien.

Jeugdcommissie Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

5e MIX MIX MIX Beach toernooi

Donderdag 20 augustus is alweer het 5e en voorlopig laatste MIX MIX MIX Beach toernooi voor senioren. Voorgaande toernooien gemist, kom dan nu het nog kan. Aanwezig om 18.45 uur, start toernooi 19.00 uur.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Trainingsrooster 2020 / 2021

Het trainingsrooster 2020/2021 staat op de site. Zoals het er nu naar uitziet starten vanaf 24 augustus de trainingen in ieder geval voor de jeugd en de senioren weer. De minileden krijgen via de minicommissie het rooster en de startdatum. Het rooster is nog niet definitief en er kunnen dus nog wijzigingen plaats vinden. Houd daarom de site in de gaten. https://www.alterno-apeldoorn.nl/wp-content/uploads/2020/08/rooster-2020-2021.pdf

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

ALV 11 september

Beste leden,

Op 11 september schrijft het Bestuur  de ALV ( Algemene Leden Vergadering) uit waarin o.a. de jaarrekening 2019-2020 wordt gepresenteerd.

Hoe we deze ALV gaan organiseren (fysiek en/of digitaal), kunnen we op dit moment nog niet aangeven dat is mede afhankelijk van de RIVM maatregelen die op dat moment gelden.

Noteer de datum van 11 september alvast in de agenda. 

We houden jullie op de hoogte in welke vorm we de ALV gaan organiseren.

Namens het Bestuur,

Marga Tijssen

Secretaris

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 15 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

4e MIX MIX MIX Beach toernooi

Donderdag 13 augustus alweer het 4e MIX MIX MIX Beach toernooi voor de senioren. Ben je net terug van vakantie, en heb je de 3 voorgaande toernooien gemist, kom dan nu naar het 4e MIX MIX MIX Beach toernooi. Aanwezig om 18.45 uur, start toernooi 19.00 uur.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

De kluschallenge gaat door, D8 daagt D6 uit.

Beste Alterno Teams, Dames 8 heeft er even goed over na kunnen denken, welk team zij zouden willen uitdagen. Het heeft even geduurd maar we hebben een team gekozen.

Wij dagen graag Nieuw D6 uit om ons clubje voor het nieuwe seizoen spik en span te maken. Het klus team zou het fijn vinden als jullie op zaterdag 22 augustus een handje komen helpen.

Graag even een berichtje sturen voor 19 augustus naar Jan Voortman, met hoeveel personen jullie komen.

Namen dames 8

Heel veel succes.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

3e MIX MIX MIX Beach toernooi

beachbal

wegens groot succes wordt ook dit keer het senioren beach mixmixmix toernooi herhaald. Maar liefst voor de 3e keer deze zomer wordt dit toernooi gespeeld. Aanstaande donderdag weer vanaf 19 uur. Komt allen, het is hoe dan ook bere-gezellig.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Een 3×3 beachtoernooi met 3×3 gezelligheid

De voorspellingen hadden het al aangegeven. ‘s Morgensvroeg om 07 uur zou het gaan onweren. Ik bedacht me dat dit wel eens roet in het eten kan gooien. En het ging inderdaad onweren. Echter al om 05.00 uur, en heftig. En om 06.00 uur was het klaar. Gelukkig, we kunnen. 

Om 09.30 uur starten we met het eerst beach 3×3 toernooi deze zomer. 3 poules van 4 teams. Het maximaal aantal deelnemers. Lekker ballen op het wat harde zand. Het weer was ons de hele dag gunstig gestemd. Wat een bofkonten zijn wij.

Af en toe een toeschouwer die de spelers kwamen aanmoedigen. En dan een en al gezelligheid op het terras. Bijkletsen met andere Alternoten in het zonnetje. Eerste de poulewedstrijden afronden en dan de finale ronde. Het was warmer en er moest meer gevochten worden. Zweten. Maar gelukkig, daar viel het laatste fluitsignaal.

Snel, water! De prijsuitreiking was een formaliteit. Daar ging het tenslotte niet echt om. Vandaag zijn er alleen maar winnaars! https://www.alterno-apeldoorn.nl/fotos/3×3-beachtoernooi/3×3-beachtoernooi/

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Kledinglijn en kleding webshop

Misschien heeft u het al voorbij zien komen, Alterno wordt aankomend seizoen helemaal in het nieuw gestoken. Verschillende mensen zijn druk bezig geweest om een uniek shirt te ontwerpen. Dit shirt zal worden gedragen door de gehele club, van mini’s tot aan de senioren . Als alles goed gaat, worden de shirts in augustus geleverd. De kledingcommissie zal per team een tas met shirts samenstellen en uitdelen. Deze shirts worden na iedere wedstrijd weer verzameld in de tas en worden door één ouder gewassen. Zo houden we de kleur en kwaliteit goed. Het shirt blijft eigendom van de vereniging, dus wees er zuinig op. Het is de bedoeling dat de leden zelf een eigen  Erima wedstrijdbroekje aanschaffen bij Tempelman. Hier wordt dan het Alterno-logo op gedrukt. Daarmee hebben we als vereniging helemaal een uniforme uitstraling.

Kleding webshop

Op de Alterno site is een button geplaats met een link naar de nieuwe webshop om kleding te bestellen https://vvalterno.clubwereld.nl. In deze webshop zijn tevens allerlei andere volleybal gerelateerde spullen te koop, zoals trainingsshirts, kniebeschermers, trainingspakken, inspeelshirts ect. Dit kan natuurlijk ook altijd direct bij Tempelman in de winkel. Van alle spullen die bij Tempelman besteld worden krijgen de leden korting op de advies prijs, tevens zal de vereniging ook weer een bijdrage krijgen van de gekochte artikelen.

Wil je liever eerst het broekje passen? Dat kan. Vanaf woensdag 5 augustus kan je bij Tempelman broekjes passen en bestellen. Voor passen graag een afspraak maken met Tempelman.

Tempelman, Prinses Beatrixlaan 297A, 7312 DG Apeldoorn, Telefoon 055 – 355 0038

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 08:30 – 17:00
Zaterdag: Tijdelijk gesloten

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 19 augustus 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

MIXMIXMIX beachtoernooi senioren: wat een feest! En as donderdag weer.

Wat een opkomst! Dat overtrof de stoutste verwachting. En dan wordt het improviseren, want er zijn ‘maar’ 2 beachvelden. Door veel enthousiasme, een goede sfeer en positieve stemming wist iedereen zijn draai te vinden. Dan maar 6 beachers in het veld, met nog mensen indraaien. Af en toe een speler ‘op de bank’ om even uit te rusten en iets te drinken. Er werd super lekker gebald, mooie reddingen, het zand spatte soms hoog op. Af en toe een bal richting het schoolplein, maar de pret was top. Veel gejuich en gelach. En zo hoort het.

En toen was het afgelopen. Het werd donker. De prijsuitreiking met de hoofdprijs voor AnneBritt, een 2e plek voor Sophie en Olaf werd 3e. Een leuke beachbal voor de rest van de zomer in de pocket!

Opeens zegt iemand: volgende week weer? Tja, dat stond niet in de planning, maar het kan natuurlijk. Even een rondje langs de velden en iedereen reageert bijzonder enthousiast. Tuurlijk, wij zijn weer van de partij.

Deze 1e keer gemist?? Donderdag is het weer ‘bal’.  19.00 uur starten we op de beachvelden. Zorg dat je iets voor 19 uur aanwezig bent om je in te schrijven. Het belooft goed weer te worden, dus het wordt vast weer een prachtig MIXMIXMIX toernooi. De  dames van dames 1 gaan dit keer wel trainen in de hal, dus ik verwacht nu de heren van 1 om te komen volleyballen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 juli 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

2e MIXMIXMIX Beach toernooi

beachbal

Beste Alternoten,

Wegens groot succes donderdag, 30 juli, het 2e mixmixmix toernooi op het zand. Kom en speel gezellig met andere Alternoten. Altijd dikke pret.

Druk bezet 1e MixMixMix beach toernooi

MIXMIXMIX zegt het eigenlijk al: je vormt samen met andere Alternoten een team. Ieder wedstrijdje speel je weer met andere Alternoten, waardoor je snel veel clubgenoten leert kennen. Op donderdag 30 juli voor de senioren (+ A-jeugd).  

We starten om 19.00 uur. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven, maar wel graag uiterlijk 18.50 uur aanwezig.

NB als het echt slecht weer is, gaat het toernooi niet door.  

Groet, MIXMIXMIX

Monique, namens de activiteitencommissie

Voor een paar sfeerbeelden klikt u HIER

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 24 juli 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Veel interesse voor het Open voorbereidingstoernooi voor Jeugdteams

Op zaterdag 12 en zondag 13 september organiseren Dros-Alterno en Dynamo met ondersteuning van de Nevobo een voorbereidingstoernooi voor jeugdteams.

Tot dusver hebben 67 teams uit alle delen van Nederland zich aangemeld om op een van deze dagen in Apeldoorn te volleyballen.  

Wil je ook in Apeldoorn volleyballen?

Op 1 juli ontvingen verenigingen in de regio onderstaande e-mail met een link naar een digitaal aanmeldformulier.  Heb je de mail niet ontvangen en wil je graag mee doen, lees dan onderstaande en vul het aanmeldformulier in.


Beste volleyballiefhebber/trainer/coach van een jeugdteam,

Tweede editie van Apeldoorn Volleybalstad Voorbereidingstoernooi

Vorig jaar ging de 1ste editie van het Apeldoorn Volleybalstad Voorbereidingstoernooi van start, op initiatief van de Nevobo, Dros-Alterno en SV Dynamo. Dit geweldige toernooi werd georganiseerd als side-event van het EK-volleybal in september en was een groot succes! Hierdoor hebben wij besloten om er als Dros-Alterno en SV Dynamo een gevolg aan te geven en meer teams uit de regio uit te nodigen om aan het voorbereidingstoernooi deel te nemen.

12 & 13 september

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn de speeldagen. Op één van deze twee dagen (circa 4,5 uur) word je ingedeeld om met je team te spelen. Voor alle deelnemende ploegen worden poules op een zo gelijk mogelijk niveau samengesteld. Je gaat met elkaar, door het spelen van oefenwedstrijden, je voorbereiden op het komend volleybalseizoen. In verschillende Apeldoornse sporthallen gaat dit toernooi plaatsvinden. Zodra er meer over de indeling bekend is, wordt dit met jullie gedeeld.

Hoe doe je mee?

Geef je team op via het inschrijfformulier. Per team vul je een apart formulier in. Vervolgens krijg je de nodige informatie tijdig toegestuurd!  Voor een bijdrage in de kosten van de zaalhuur  vragen wij € 25,- per team.

We gaan er gave dagen van maken, waarbij het vooral gaat over jeugd, sports and fun!

 Met vriendelijke groet,

Organisatie Apeldoorn Volleybalstad Voorbereidingstoernooi

Nevobo, Dros Alterno en SV Dynamo.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 juli 2020 door Riccardo van Ernst
Share Button

DROS Alterno Beach Bootcamp

Fit de zomer doorkomen? Dan test je nu hoe je ervoor staat.

Onder professionele begeleiding gaan we een bootcamp doen. Voor jong en oud, fit of minder fit, op je eigen niveau. Lekker bewegen, uitdagend, maar ook zeker gezellig.

Ook familieleden (neem je vader of moeder mee), buurvrouw/-man en vrienden/vriendinnen zijn welkom. Trek je sportkleren aan en kom naar het beachveld van Alterno. Na afloop lekker een kop koffie of iets anders, gezellig bijkletsen.

Zaterdag 25 juli van 09.30 tot 11.00 uur.

Neem zelf een flesje water mee.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 juli 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Alterno 3×3 Beach toernooi

beachbal

Schrijf je nu in voor het Alterno 3 tegen 3 Beach Toernooi SENIOREN! Jij doet toch ook mee? We hebben nu 2 prachtige beachvelden naast onze hal liggen. En waarom niet gebruiken deze zomer? Daarom een aantal activiteiten deze zomer voor op het beachveld. Het aloude 3 tegen 3 toernooi is back! Op zaterdag 1 augustus.

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar: activiteiten@alterno-apeldoorn.nl met daarin je teamnaam (minimaal 3 spelers, mag gemengd, mag met familie/vrienden die geen lid zijn van Alterno) en welk niveau je in de zaal speelt. Doe dit vóór woensdag 29 juli. Op donderdag 30 juli krijg je het programma.

We starten om 09.30 uur en streven naar een eindtijd rond 12.00 uur. Omdat dit de 1e keer is en we nog geen ervaring hebben, én niet weten hoeveel deelnemers er komen, blijft dat een gokje. En natuurlijk zijn we afhankelijk van onze weergoden.

Schrijf je snel in, want het kan ook maar zo vol zijn. En vol = vol.

Monique, namens de activiteiten-commissie

PS zelf nog een leuke suggestie om te doen deze zomer op het beachveld van Alterno? Kom maar op!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 juli 2020 door Peter Bredenoort
Share Button

Uitbreiding mediateam (3)

Goed nieuws vanuit het mediateam. Het internetteam krijgt versterking in de persoon van Peter Bredenoort. Geen onbekende binnen onze vereniging, dus een uitgebreide introduktie laten we maar achterwege, behalve dat deze rol Peter op het lijf is geschreven, gezien zijn affiniteit met websites.

Peter zal zich als webmaster gaan bezighouden met de seniorenafdeling. Naast Riccardo van Ernst, die zich richt op de mini-afdeling en ondergetekende , die berichten en pagina’s van de jeugd, recreanten en algemene zaken onder zijn hoede neemt, bestaat het AIT (Alterno Internetteam) nu uit drie personen.

Daarnaast konden we ook al melden dat Fleur van Andel (oa. opmaak Groene Flits), Quinty Wolters (social media), Rudy Biekart (fotografie) en Erwin van Amersfoort (technische ondersteuning), komend seizoen deel van het Alterno mediateam zullen uitmaken.

Ook heeft Wim Burghout deze week aangegeven komend seizoen weer video-opnames van de wedstrijden van dames 1 te zullen gaan maken en daarnaast verenigingsactiviteiten te willen blijven filmen. Iets waar we uiteraard heel blij mee zijn.

JM

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 juli 2020 door Jos Mulder
Share Button

Gewijzigde teamindeling senioren en trainers

Van de seniorencommissie ontvingen we vandaag de gewijzigde teamindeling voor zowel de mannen- als de vrouwenteams. Komend seizoen zal Alterno aan de competitie beginnen met elf vrouwen- en acht mannenploegen. De indeling vindt u hieronder terug en zal ook binnenkort op de teampagina’s te zien zijn. We hopen dat mutaties, alsmede, aanvullende info zoals rugnummers, lengtes en posities ook aan ons worden doorgegeven als ze bekend zijn. De sponsoren die vermeld staan op het nieuwe wedstrijdshirt zullen bij alle teams op de pagina worden toegevoegd.

Overigens staat er bij een aantal teams nog vacature vermeld bij de positie van trainer. Zo zijn Heren 4 en 7 en Dames 6, 9 en 11 nog niet voorzien van een eigen oefenmeester (m/v). Geïnteresseerden kunnen contact met de seniorencommissie opnemen. (JM)

Nieuwe indeling mannenteams: klik hier

Nieuwe indeling vrouwenteams: klik hier

Seizoen 2020-2021: mannenteams

Heren 1: 2e divisie: Lars Olav Massa

Heren 2: Promotieklasse: Anton Schäffer

Heren 3: Promotieklasse: Gijs Waardenburg

Heren 4: 1e klasse: vacature

Heren 5: 1e klasse: Vladimir Lukic

Heren 6: 2e klasse: Jan Voortman

Heren 7: 2eklasse: vacature

Heren 8: 2e klasse: Rob van den Dool

Seizoen 2020-2021: vrouwenteams

Dames 1: Topdivisie: Wilfried Groothuis

Dames 2; 1e divisie: Marcel rutte/Anton Schäffer

Dames 3: 3e divisie, Koen Leusveld

Dames 4: promotieklasse: Rutger Boerdam

Dames 5: 1e klasse: Oscar de Ruig/Lois Valenti

Dames 6: 1e klasse: vacature

Dames 7: 2e klasse: Monique Nijhof en Leon Rietberg

Dames 8: 2e klasse Monique van Loon

Dames 9: 3e klasse: vacature

Dames 10: 3e klasse; Harry Bijsterbosch

Dames 11: 4e klasse: vacature

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 juli 2020 door Jos Mulder
Share Button

Open voorbereidingstoernooi voor de jeugd

Vorig jaar ging de 1e editie van het Apeldoorn Volleybalstad Voorbereidingstoernooi van start, op initiatief van de NeVoBo, Dros-Alterno en SV Dynamo. Dit geweldige toernooi werd georganiseerd als side-event van het EK-volleybal in september en was een groot succes!

2e editie van Apeldoorn Volleybalstad Voorbereidingstoernooi

Hierdoor hebben wij besloten om er als Dros-Alterno en SV Dynamo op zaterdag 12 en zondag 13 september een gevolg aan te geven en meer teams uit de regio uit te nodigen om aan het voorbereidingstoernooi voor jeugdteams deel te nemen.

12 & 13 september

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn de speeldagen. Op één van deze twee dagen (circa 4,5 uur) word je ingedeeld om met je team te spelen. Voor alle deelnemende ploegen worden poules op een zo gelijk mogelijk niveau samengesteld. Je gaat met elkaar, door het spelen van oefenwedstrijden, je voorbereiden op het komend volleybalseizoen. In verschillende Apeldoornse sporthallen gaat dit toernooi plaatsvinden. Zodra er meer over de indeling bekend is, wordt dit met jullie gedeeld.

Hoe doe je mee?

Binnenkort ontvangen verenigingen in de regio een e-mail met een link naar een digitaal aanmeldformulier. 
Heb je de mail (nog) niet ontvangen en wil je graag mee doen, stuur dan een e-mail naar apeldoornvolleybal@svdynamo.nl. Voor een bijdrage in de kosten van de zaalhuur vragen wij € 25,- per team.
Nb. Teams van Dynamo en Alterno hoeven zich niet op deze wijze aan te melden.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Update nieuwe kleding

Even weer een update vanuit de Kledingcommissie. De bestelling voor de nieuwe wedstrijdshirts is de deur uit. Dit betekent dat Tempelman en Erima aan de slag gaan om het speciale Alterno wedstrijdshirt te gaan maken. Dit shirt is door William van Luttikhuizen (WvL Design) speciaal voor Alterno ontworpen. Daarmee zijn wij dus onafhankelijk van de looptijd van de standaard-shirts die in de collectie van Erima gebruikt worden en de hele vereniging van mini’s tot senioren hebben hetzelfde shirt. We hebben ook de kleuren zelf kunnen bepalen.

Het is een zgn. gesublimeerd shirt, wat betekent dat alle opdruk ineens wordt aangebracht. Dit komt de kwaliteit ten goede. Bovendien zijn gelijk de logo’s van de shirtsponsors opgedrukt. Dit zijn DROS, Wenz-Uitvaart, verkeerschool De Weerd en Tempelman. Zij zijn dus de komende jaren de shirtsponsor van Alterno.

Als de shirts in augustus geleverd worden, gaat de kledingcommissie per team een tas met shirts samenstellen en uitdelen. De bedoeling is dat deze shirts na iedere wedstrijd weer verzameld worden in de tas en door één persoon gewassen worden. Zo houden we de kleur en kwaliteit goed. Het shirt blijft eigendom van de vereniging, dus wees er zuinig op.

Het is de bedoeling dat de leden zelf een eigen wedstrijdbroekje aanschaffen bij Tempelman. Hier wordt dan het Alterno-logo op gedrukt. Daarmee  hebben we als vereniging helemaal een uniforme uitstraling.

Tevens zal er een webshop geopend worden,. Hier kan ook het wedstrijdbroekje besteld worden.     In deze webshop zijn ook allerlei ander volleybal gerelateerde spullen te kopen, zoals trainingsshirts, kniebeschermers , trainingspakken, inspeelshirts etc. Dit kan natuurlijk ook altijd direct bij Tempelman in de winkel. Van alle spullen die bij Tempelman besteld worden, zal de vereniging ook weer een bijdrage krijgen.

Zodra de webshop in de lucht is zal dit op de site worden vermeld.

Voor vragen neem dan contact op met de kledingcommissie kleding@alterno-apeldoorn.nl

Mocht jij voor jullie team een “teamsponsor” weten voor inspeelshirts, trainingspakken , etc. neem dan contact op met de Sponsorcommissie sponsorcie@alterno-apeldoorn.nl . Zij weten alles met betrekking tot de mogelijkheden.

Kledingcommissie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Alterno terras weer open

Het mag weer! Even lekker bijkletsen onder het genot van een kop koffie of een ander drankje. Vanaf aanstaande woensdag mag het Alterno terras open. En dat gaan we dan ook doen. Woensdag om 19.00 uur gaat het terras open en zal er een beperkt assortiment aan drankjes verkrijgbaar zijn. Alles wordt volgens de RIVM-richtlijnen gedaan. Dat betekent ook dat we uitsluitend PIN-betalingen accepteren, en voor de veiligheid ook koffie/thee in papieren bekers en blikjes drinken verstrekken. Ook zullen er ijsjes zijn.  

Dus wil je met je team even voor- of nakletsen? Deze week is het terras in ieder geval woensdag en donderdag vanaf 19.00 uur open. Daarna, tot 18 juli, vooralsnog alleen de dinsdag en donderdag. Wil je ook op een andere dag het terras open, laat het dan even weten.

En zoals altijd staat en valt het met hulp. Hoe meer Alternoten zich aanmelden om ook 1 avond achter de ‘bartafel’ te staan, hoe meer we het terras kunnen openen.

Dus tot woensdag.

Agenda komende maanden:

Zaterdag 4 juli: trainersbijeenkomsten (11.00 uur minitrainers; 14.00 uur jeugdtrainers

Donderdag 23 juli: MIXMIXMIX Beachtoernooi voor senioren van 19.00 uur tot 22.00 uur

Zaterdag 25 juli: bootcamp op zand  van 09.30 tot 11.00 uur (voor jong en oud, fit en minder fit; iedereen kan meedoen op eigen niveau, onder professionele begeleiding)

Dinsdag 28 juli: MIXMIXMIX Beachtoernooi voor jeugd van 18.30 uur tot 21.00 uur.

Zaterdag 1 augustus:  3×3 toernooi van 09.30 uur tot 12.00 uur senioren

Zaterdag 8 augustus: 3×3 toernooi van 09.30 uur tot 12.00 uur Jeugd

Zaterdag 29 augustus: seizoensopening met oa clinics

Zaterdag/zondag 5/6 en 12/13 september: Apeldoorn Volleybalstad


Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 augustus 2020 door Jos Mulder
Share Button

Alterno 47 jaar

Afgelopen zaterdag 27 juni vierde Alterno een klein feestje. Onze vereniging bestond die dag exact 47 jaar. Een korte terugblik.

Op 27 juni 1973 werd tijdens de eerste algemene ledenvergadering volleybalvereniging Alterno opgericht. De club ontstond uit een fusie tussen de “oudere” verenigingen BBSC, opgericht in 1967 en United dat zijn oorsprong nog verder terug in de geschiedenis vindt, nl. in 1958.  Aan deze fusie, overigens niet de laatste in de Alterno geschiedenis waren er reeds een aantal vooraf gegaan. Zo was BBSC, dat stond voor Blokkers, Blue Stars en Smash Combinatie weer ontstaan uit de afzonderlijke verenigingen BBC (Blokkers en Blue stars combinatie) en Smash & Blok, de volleybalvereniging van de toenmalige koninklijke HBS (KSA). Maar de vereniging BBC was zelf ook al geen origineel produkt. De fusie van Blokkers en Blue stars ging weer aan het ontstaan van deze club vooraf.

Meer lezen over de historie van Alterno: https://www.alterno-apeldoorn.nl/vereniging/historie/

In 2023 bestaat Alterno 50 jaar. Het plan is om dat, evenals bij de vorige jubilea, weer groots te vieren. Dit duurt echter nog even. Voorlopig zijn we blij dat ook bij onze verenigingen de Coronamaatregelen steeds meer ruimte bieden. Zo worden er vanaf juli diverse activiteiten voor onze leden georganiseerd waarover in een volgend bericht meer informatie komt.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 juni 2020 door Jos Mulder
Share Button

Dames 8 houdt de spanning er in.

Op 25 april is Dames 4 begonnen met het uitdagen van het eerste team. Hierna volgden er meer. Om de hal weer spik en span te maken voor het nieuwe seizoen. Daarna hebben al vele teams hun steentje bijgedragen.

D1 heeft de uitdaging bij D8 neergelegd en wij zijn natuurlijk de uitdaging aangegaan. Op zaterdag 25 juni zijn de dames samen met het Alterno klus team aan de slag gegaan.

onkruid verwijderen

We begonnen om 9.30 met een lekker bakkie koffie en een stroopwafel. Daarna kwam de lijst met klussen op de tafel met wat er moest gebeuren. Jan en René gaven de meiden een taak. Na de uitleg zijn we aan de slag gegaan.

schoonmaken

Sommigen zijn aan het schilderen gegaan, anderen hebben de keuken gesopt, en twee meiden zijn bezig geweest met het onkruid weghalen bij de fietsenrekken! 

Het vaste klus team kan daardoor nu ook dingen doen waar ze anders niet aan toe waren gekomen.

schilderen

Super om weer meer mensen in de hal te zien, maar natuurlijk wel op 1.5 meter afstand. We zijn echt ver gekomen op deze klus dag ,maar er is nog genoeg te doen.

Wie wij uitdagen is nog een verrassing en deze horen jullie zo spoedig mogelijk! 

DUS HOU DE SITE IN DE GATEN.!!

Mvg Dames 8.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 juni 2020 door Jos Mulder
Share Button