Weer kwartet voor Dames 1

Persbericht: Volleybalvereniging Dros-Alterno is afgelopen week tot overeenstemming gekomen met een tweede kwartet speelsters. Daarmee staat de teller van de selectie van hoofdcoach William Klaver momenteel op acht. Het management van het eerste damesteam verwacht binnenkort de laatste namen bekend te kunnen maken.

Begin van deze maand kon er al contractverlening worden aangekondigd met Lisa Nobel, Kirsten Bröring, Yvet Visser en Daphne Broekhuis. Vier speelsters die ook afgelopen seizoen deel uitmaakten van de selectie. Aan dit rijtje kan nu een vijfde naam worden toegevoegd, want ook Froukje Hoenderboom (19) zal voor het tweede achtereenvolgende seizoen deel gaan uitmaken van de hoofdmacht.

Daarnaast kan William Klaver komend seizoen beschikken over een tweetal nieuwkomers. Benthe Wismans (19) en Lauri Luijken (24) maken de overstap van Warnsveld naar Apeldoorn. Luijken speelde bij Topdivisionist WSV op de passer/loper positie. Daarvoor maakte ze deel uit van het Beach Team Nederland.

Lauri Luijken

Over haar komst naar Dros-Alterno zegt Luijken: “Ik zie dit als mooie kans en uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen en om samen met een groep jonge en talentvolle meiden in de Eredivisie te spelen

Benthe Wismans vervulde bij WSV de positie van diagonaal speelster. Voor haar is de komst naar Apeldoorn een mooie kans om in de Eredivisie te spelen, kei vaak te trainen en zichzelf nog verder te ontwikkelen.

Benthe Wismans

Laatste nieuwkomer in de selectie van Klaver is de voor Alterno bekende Anna Zijl (17). Anna is terug van weggeweest, want vanuit Dames 2 speelde ze vorig seizoen in het Talent team. Daarnaast maakte ze deel uit van de selectie van Jong Oranje. Zijl, opgegroeid bij Alterno vindt het “een echte familieclub”. Over team en trainer geeft ze aan: ” William ken ik nog van Pre-jeugd Oranje en Papendal, dus ik weet hoe hij training geeft. Bovendien hebben we nu een hele leuke groep met jonge meiden.”

Anna Zijl
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Zwerfboekenschap

Lekker lezen tijdens de vakantie en op zoek naar een goed boek?

We wilden het iets huiselijker maken in het clubhuis van Alterno. En nu hebben we een  schap met boeken geplaatst, bedoeld om uit te lenen, door te geven, andere boeken voor in de plaats te zetten,… kortom, we hebben nu ons eigen Zwerfboeken-schap. Neem gerust een boek mee. Daar is het voor bedoeld. Ook na de vakantie-periode zullen de zwerfboeken er staan. We hopen op intensief gebruik, zodat er steeds weer andere boeken staan.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 19 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Nieuwe trainer voor Heren 2

Vorige week konden wij al melden dat in het komende seizoen Lars Olav Massa het eerste herenteam weer onder zijn hoede zal nemen. Het wordt zijn tweede seizoen. Vandaag kunnen we tevens bekend maken dat ook voor het tweede mannenteam een trainer is vastgelegd. Het is Frank Brouwer. Frank is bij Alterno uiteraard geen onbekende.

Afgelopen jaar was hij trainer van Jongens B1 en trainde hij samen met Anton Schäffer het Open Club team Jongens B, waarmee op het NOJk een vijfde plaats werd gehaald. Frank maakt komend seizoen dus de overstap naar de seniorenlijn. Wij wensen hem veel plezier en succes.

JM.

Frank Brouwer
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Voetbal en gevonden kleding

Wat een drama! En wat sneu.Daar zaten we dan. Recht voor het grote scherm, te wachten op de spannende wedstrijd tussen Ajax en Tottenham. Tot echt het laatste moment dachten we dat het zou lukken: Ajax in de finale. Maar wat jammer. NET NIET! We hebben het gezellig gehad in het clubhuis: de oh’s en ah’s en zitten op het puntje van je stoel, maar in the end was de teleurstelling enorm groot, Ajax-fan of niet.

Bedankt, mannen van de techniek voor het goed regelen van beeld en geluid.

Gesponsorde kleding gevonden

In de ruimte bij de kleedkamers/scheidsrechtershok hangt een ‘waslijn’ met daaraan gevonden kleding, waarop sponsoring is geplaatst. Deze sponsorkleding is vaak in bruikleen gegeven aan de speler/speelster. Mis jij jouw shirt, vest, broek? Kijk even of het daar hangt zodat dit weer bij het team terecht kan komen. Ongeveer 1 juni zullen we wat is blijven hangen, verwijderen.

Sponsorkleding is vaak eenmalig bedrukt en dus is het kostbaar om 1 shirt/broek apart te laten bijdrukken. Wees dus zuinig op je gekregen spullen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Selectie dames 1

Persbericht: Staf en selectie krijgen vorm. Het management van Dros-Alterno is tot overeenstemming gekomen met de eerste speelsters. De onlangs aangestelde, kersverse trainer William Klaver, kan het komende seizoen in ieder geval rekenen op Lisa Nobel, Kirsten Bröring, Yvet Visser en Daphne Broekhuis.

Alle vier de speelsters beginnen aan hun tweede seizoen in de hoofdmacht van de eredivisionist. Broekhuis werd begin van dit seizoen, door de naar België vertrokken Eric Meijer, vanuit het tweede team meegenomen naar de eerste selectie. Datzelfde gold voor Yvet Visser. Nobel en Bröring kwamen van respectievelijk Talent Team en Inter Rijswijk over naar Apeldoorn.

Yvet Visser zegt over haar verlenging: “Ik blijf hier nog een jaar, omdat ik hier door het vele trainen nog veel mogelijkheden heb om door te groeien. Waar kan dat beter dan bij je eigen club waar je bent opgegroeid”. Soortgelijke woorden komen ook van Kirsten Bröring: “Ik blijf nog een jaar bij Alterno, omdat ik hier de kans krijg om veel uren te maken en om mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is er een fijne sfeer en heb ik het hier erg naar m’n zin.”

De technische staf is inmiddels nagenoeg compleet. Er wordt alleen nog gezocht naar een extra assistent trainer.  Frans Schaffer, afgelopen jaar assistent trainer, zal dat ook komend seizoen zijn. Daarnaast blijft Vincenzo Valenti de krachttraining voor zijn rekening nemen. Scout is evenals vorig seizoen Rick van Andel. Het management van Dames 1 is gewijzigd. Alex Vlessert is gestopt. In zijn plaats zullen Eline Konijnenberg en Claudia Cornelies de functie van teammanager overnemen. Claudia Cornelies behoud tevens haar rol als sportmasseur. Eric Meijer blijft een bijdrage leveren aan Alterno en onder andere één avondtraining van Dames 1 verzorgen.

William Klaver: “We willen graag verder bouwen met programma, staf en team. Met de stabiliteit in de staf zorgen we ervoor dat Alterno een uitstekende plek blijft om je als speelster te ontwikkelen. Om komend seizoen tot prestaties te komen is het essentieel dat de kern van het team vergelijkbaar is met afgelopen seizoen en dit eerste kwartet speelsters is daarin een mooie stap.”

Met een aantal speelsters wordt nog gesproken. Het management van Dames 1 verwacht binnenkort meer over de selectie bekend te kunnen maken.

Einde persbericht

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Teamindeling senioren

Hierbij de indelingen voor de trainingsgroepen voor het nieuwe seizoen. We denken dat we voor iedereen een plek hebben waarin hij/zij weer met veel plezier kan volleyballen. We hebben geprobeerd met alle belangen rekening te houden; dat is iets anders dan voldoen aan alle individuele belangen. Uiteraard hebben we dat wel zo goed mogelijk geprobeerd.

Als je vragen hebt over de indeling, neem dan in eerste instantie contact op met je trainer en anders met je coördinator.

Hoe gaat het nu verder? Volgende week gaan de trainingen in de nieuwe groepen van start. We proberen voor ieder team een passende trainer te vinden; helaas is dat nog niet voor alle teams gelukt. 

Het trainingsrooster kun je terugvinden op de site onder roosters, of klik hier.

Komende weken verzamelen we alle reacties, ook die van trainers. Rond de zomervakantie maken we de indelingen definitief.

Groet, TC senioren

Indeling trainingsgroepen herenlijn: klik hier

Indeling trainingsgroepen dameslijn: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Teamindeling Jeugd

Hieronder vind je de indeling voor de trainingsgroepen voor het nieuwe seizoen. We denken dat we voor iedereen een plek hebben waarin hij weer met veel plezier kan volleyballen. We hebben geprobeerd met alle belangen rekening te houden. Dat is trouwens iets anders dan dat voldoen aan alle individuele belangen. Maar we hebben dat wel zo goed mogelijk geprobeerd.
Als je vragen hebt over de indeling, neem dan in eerste instantie contact op met je trainer en anders met je coördinator. Als je daarna nog vragen over hebt kun je mailen naar de jeugdcommissie.
Hier  kun je nog nalezen wat de uitgangspunten zijn bij de teamindelingen.

Hoe gaat het nu verder? Volgende week gaan de trainingen in de nieuwe groepen van start. Klik hier voor het rooster. We zorgen ervoor dat iedere groep een trainer heeft. In de meeste gevallen is dat al je trainer voor het komende seizoen. In een paar gevallen zijn we nog op zoek.
We verzamelen de reacties, ook die van trainers. Rond de zomervakantie maken we de indelingen definitief.

Goed om alvast te weten: we doen in 2020 met 8 teams mee aan de open clubkampioenschappen.

De voorlopige data Open Club Kampioenschappen                                                
* voorronde 4 januari 2020                                  
* halve finale 15 februari  2020                    
* finale 11 april 2020.

Voor deze Open Club Kampioenschappen vinden er selectietrainingen plaats. We rekenen er op dat als je voor de Open Club Kampioenschappen wordt geselecteerd, je daar dan ook werkelijk aan meedoet. Als dit een probleem voor je is (bijv. vanwege vakantie), laat dat dan zo snel mogelijk weten aan je coördinator.

Jeugdcommissie Alterno

Teamindeling Jongenslijn: klik hier

Teamindeling Meisjeslijn: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Contract Massa verlengd

Persbericht: Dros-Alterno verlengt contract MassaHet bestuur van Dros-Alterno is verheugd te kunnen melden dat Lars Olav Massa ook komend seizoen aan het roer zal staan bij het eerste herenteam.

Dros-Alterno Heren 1 kwam afgelopen seizoen uit in de derde divisie en bereikte daar de derde plaats. Vanwege de wederzijdse tevredenheid is besloten om het contract met Lars Olav met 1 jaar te verlengen.

Het bestuur geeft aan komende jaren te gaan investeren in de jeugd met als doel met zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding weer op een hoger niveau te kunnen gaan volleyballen. Hiertoe zullen op korte termijn al acties worden ondernomen, waaronder het samenvoegen van de eerste en tweede selectie en het zo mogelijk versneld inpassen van jeugdspelers.

Trainer Lars Olav Massa en het bestuur delen hierover dezelfde visie.

Lars Olav Massa

Het bestuur is momenteel nog op zoek naar een geschikte kandidaat-trainer voor het tweede herenteam. Op niet al te lange termijn hoopt men ook deze positie te kunnen invullen.

Einde persbericht

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 mei 2019 door Jos Mulder
Share Button

Fop ten Broek overleden

Met droefheid in ons hart moeten wij helaas meedelen dat ons erelid Fop ten Broek na een periode van afnemende gezondheid, vandaag is overleden. Hij is 86 jaar geworden.

Fop ten Broek werd voorzitter van onze vereniging in 1975 en bleef dit gedurende 23 jaar. Hij werd hierdoor de langst zittende voorzitter van Alterno. Bij zijn aftreden in 1998, het jaar dat Alterno het 25-jarig bestaan vierde, werd hij door de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid en ere-voorzitter van de vereniging. Na zijn periode als praeses bleef Fop nauw betrokken bij het wel en wee van Alterno. Ook in zijn laatste levensjaren jaren was hij nog geregeld bij “zijn cluppie” te vinden.

Fop tijdens het 40-jarige jubileum in 2013.

Onder de bezielende leiding van Fop groeide Alterno tot de vereniging die het heden ten dage is. Van 200 leden tijdens zijn aantreden tot een vereniging met meer dan 700 leden nu. Met seniorenteams die actief zijn op ieder volleybalniveau, en een jeugd- en mini-afdeling die behoort tot de top van Nederland. De basis hiervoor werd gelegd tijdens zijn voorzitterschap.

In deze periode werd onder zijn leiding de Alternohal gebouwd en kreeg de vereniging de beschikking over een eigen clubgebouw. Twee belangrijke zaken die zonder de inspanningen van onze ere-voorzitter niet gerealiseerd hadden kunnen worden.

Met het heengaan van Fop verliest Alterno één van zijn markante clubiconen. Fop’s humor, energie, enthousiasme en betrokkenheid bij onze vereniging zullen zeer worden gemist. Wij zullen echter met dankbaarheid terugdenken aan alles wat Fop ten Broek voor Alterno heeft betekend. Fop bedankt! Rust zacht.

Wij wensen zijn vrouw Elly, zijn kinderen en zijn kleinkinderen veel sterkte toe.

Namens volleybalvereniging Dros-Alterno.

Jos Mulder.

Informatie over het afscheid van Fop ten Broek: klik hier.

Reacties aangaande het overlijden van Fop ten Broek die u hieronder plaatst zullen later aan de familie worden aangeboden.

Fop ten Broek 1933 – 2019
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Minicie zoekt vrijwilligers

Ivm. het opzeggen van een aantal minicie-leden ontstaan er aan het begin van het nieuwe seizoen een aantal plekken binnen de mini-commissie. Logischerwijs zijn wij dan ook op zoek naar enthousiaste ouders die iets meer willen doen dan alleen hun eigen kroost naar de sporthal brengen. Het zou fijn zijn als er een warme overdracht plaats vindt en er mensen enthousiast worden om hierin iets te willen betekenen. Hieronder leest u de functies waar het omgaat.

 • Voorzittersfunctie
 • Secretaris
 • Mini-activiteitencommissie
 • Wedstrijdzaken

Mocht u op het inloop moment niet kunnen, schroom dan niet om contact op te nemen via het bekende mailadres minicie@alterno-apeldoorn.nl, zodat wij een inventarisatie kunnen maken van enthousiaste ouders die zich aanmelden. Een goed bezette commissie is noodzakelijk binnen een grote vereniging als Alterno, zeker om de jongste leden wat extra’s aan te bieden. Dit moeten we met elkaar kunnen voortzetten.
Hopelijk ontvangen wij een aantal positieve reacties en kunnen we na de zomer met een voltallige commissie verder.


Namens de minicommissie, Eline Konijnenberg, voorzitter.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 27 april 2019 door van E
Share Button

Weekshirt nog te bestellen

Wil je het week t-shirt nog bestellen? Dat kan nog tot 1 mei. Daarna is het echt niet meer mogelijk. klik voor je bestelling onder aan deze pagina op de link.

Let op, de shirts vallen iets kleiner uit dan de maten doen vermoeden.

Bestel nu het 21e week T-shirt voor slechts 12,50 want ook dit jaar is er weer een uniek 21e week t-shirt. Dit keer zwart, passend bij het thema van de Week van Alterno: Green goes Black.

Bestel nu het Week t-shirt: voor slechts 12,50 heb je ‘m al.

Alternoot en geen week t-shirt?? Dat kan toch echt niet. We hebben gekozen voor dezelfde prachtige kwaliteit als afgelopen jaar. Een prachtig shirt waarmee ook gesport kan worden. Stretch en lekker soepel en bovendien snel droog. Doordat het shirt van hetzelfde merk is als afgelopen jaar, zijn de maten ook hetzelfde. Maar mocht je toch willen passen, dan kan dat kan binnenkort!!

Dit jaar is gekozen voor een mooi zwart shirt met een mooi ‘Green goes Black-logo” opdruk.

Bestellen kan nu al! Je betaalt via Ideal. Hoe makkelijk is dat!

Er zijn kindermaten, damesmaten en herenmaten. De damesmaten zijn getailleerd.

Let op, de shirts vallen wat klein uit. Daarom zijn er passets beschikbaar in de hal. Regelmatig zijn er Alternoten in de hal die je verder kunnen helpen. Vraag er naar bij een van de mensen van de Week-organisatie.

De shirts zijn vanaf zondag 14 april af te halen in de Alternohal.

De volgende maten zijn beschikbaar:

Heren in de maten S t/m XXL
Dames in de maten S t/m XL
Kids in de maten S t/m XL

Meer weten over de WEEK VAN ALTERNO…ga dan naar de pagina.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Black Friday in het clubhuis

De afsluiting van de 21e week van Alterno (Green goes Black) met als slotfeestthema Black Friday mag bijzonder geslaagd worden genoemd. De organisatie had vorig jaar besloten om niet meer de hele hal op zijn kop te zetten, gezien het afnemend aantal bezoekers van onze feestavond. Achteraf een wijs besluit. We schatten in dat de opkomst gelijk was aan vorig jaar. Het was een bere-gezellig feest. Een beperkt aantal kampioenen werd bij de mini’s en jeugd  gehuldigd, inclusief de 2e prijzen van de Open Club teams. En de promotie van Heren 7.  En de avond ervoor was het recreantenteam van WENZ kampioen geworden in de recreantencompetitie. Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd. Een geweldig resultaat.

Het feest kende een leuke start met de mini-disco. DJ Arjen van Musicsession wist de juiste liedjes te vinden en de polonaise ging al snel door het clubhuis. Met drinken, chips en rode hoofden werd er lustig op los gedanst. Buiten zaten de ouders te genieten van het heerlijke zonnetje. Rond 20.00 uur kwamen de 1e jeugdteams om het feest voort te zetten. Ook volwassenen druppelden langzaam binnen en kon het ‘grote mensen’  feest beginnen. Het was warm in het clubhuis, maar gelukkig kon er verfrissing worden gezocht buiten of in de hal zelf. Al met al een geslaagde opzet. Menigeen was het hierover eens.

Over het feest zal ik kort zijn: iedereen die er was heeft genoten, tot in de laatste nachtelijke uurtjes. Om 01.00 uur stopte DJ Arjen, maar was er nog een klein afterparty tot een uurtje of 03.00 uur. Een gezellige afsluiting van het seizoen.

Namens de organisatie iedereen dank voor het meedoen aan de 21e week van Alterno. Kugel, bedankt voor de verlichting.

Groet namens de weekcommissie: Peter, Karin, Annet, Ruud, Claudy, Dorine, Eline, Wouter, Maureen, Laurens, Patricia, Kathy, Jan, Marga, Esther, Jan, Kim, Tonnie en Monique

Voor alle foto’s van de feestavond: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Zaterdag 13 april was het …

Zaterdag 13 april was het zover. Kampioen of toch uiteindelijk niet?!

Na 10 wedstrijden stonden de meiden van de E4 (Lotte, Aymee, Linte, Evi en Janna) precies gelijk in punten met de jongens van de E2. Beide teams hadden 35 punten behaald. De meiden hadden echter meer punten in de sets behaald. De voorsprong bedroeg 67 punten.

We wisten dat we in ieder geval twee keer moesten winnen op de slotdag en het liefst met zoveel mogelijk punten. Dat waren de twee opdrachten van de dag. Vervolgens zou het wachten worden op de resultaten van de jongens die veel later op de dag moesten spelen.

Na de warming-up werden de koppies kort voor de wedstrijd nog even bij elkaar gestoken. Plezier maken, mooi spelen en alles in drie keer over het net waren de zaken waarmee de overwinningen vanzelf zouden volgen spraken we af. Na de Alterno-yell en nog wat aanmoedigingen vanaf de goed gevulde tribune ging de eerste wedstrijd van start.

Ondanks wat spanningen in de lichamen van de speelsters en de coach werden de punten in bijzonder rap tempo binnengehaald. De eerste set was dan ook met 43-8 voor ons. Het niveau ging een klein beetje achteruit de tweede set, maar desalniettemin werd ook die gewonnen. Met 29-16.

Direct na de eerste wedstrijd volgde de tweede. Dit was fijn. Een pauze tussen de wedstrijden door komt de concentratie vaak niet ten goede.

Ook de tweede wedstrijd werd goed gestart. Al snel werd er een mooie voorsprong gepakt en werd de eerste set binnen gehengeld. De tweede set begon wat stroef, maar de meiden herpakten zich snel en wonnen ook set twee. Einduitslag 36-17 en 36-15

Hiermee waren de twee opdrachten van de dag zeer goed volbracht! Twee mooie en zeer ruime overwinningen. Bij de 67 punten voorsprong die we al hadden kwamen er nog eens 88 bij. Dit maakte dat we een buffer van 155 punten hadden.

Helaas kon er nog geen feest gevierd worden aangezien de jongens van de E2 pas uren later moesten spelen. Zij zouden nog roet in het eten kunnen gooien met twee zeer ruime overwinningen. Er volgde veel app-verkeer met ouders van het jongensteam. Na hun eerste wedstrijd kwamen de felicitaties voor onze meiden binnen via de telefoon. De jongens hadden weliswaar gewonnen, maar met minimaal verschil. Nu durfden we het eindelijk hardop te zeggen: KAMPIOEN!!! Aangezien het niet met het hele team gevierd kon worden op de wedstrijddag, staat er een uitje gepland op Goede Vrijdag. Met de huldiging als klap op de vuurpijl tijdens het Slotfeest!

Groet een trotse coach!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 april 2019 door van E
Share Button

Mix Mix Mix Toernooi

Het was een feest van herkenning. Leuk dat jij er ook bent, gezellig.
Nagenoeg iedereen kent het concept, dus na een superkorte uitleg, gaan we
van start. Precies 24 spelers, hoe mooi is dat. Later zal Anton nog
aansluiten en zal Maureen invallen door de helaas geblesseerde Gijs. Gijs,
sterkte. En nog een oud-Alternoot die even overkwam uit Utrecht om mee te doen. Leuk, Sharon.
Maar wat was het weer gezellig. Iedere ronde weer. Zoeken naar elkaars
kracht, zoeken naar elkaars zwakten. Werkelijk, er werd hard gewerkt, hard gelachen en vooral ook aangemoedigd. Wat mijzelf het meest opviel: het ongelofelijk sportieve gedrag. Bal uit? Nee, toch niet. Helemaal goed. Het 3 keer spelen was uitgangspunt. En dat ging ook voortreffelijk. Iedereen op de set-up positie, midden- of buiten. Het maakte allemaal niets uit. Grondgevechten over een bal werden ter plekke weer met een ferme handdruk ‘bevriend’. 

Het blijft een mooie sport, volleybal. Iedereen kan aansluiten. Verrassende
ballen, mooie reddingen, ontzettende blunders, aangepast spelen, ….
kortom, een groot feest. Wendy Spijkerbosch is dit jaar overall winnaar
geworden. Haar prijs kon zij helaas niet in ontvangst nemen, maar wij hebben haar teamschotel verorberd. Het smaakte zoals altijd.
Dank nog aan de scorebord-bijhouders, Maureen, Esther, Marloes, .. en vele
anderen. Fijn dat iedereen ook zelf de bardienst oppakte. Zo trots op dat
wij dit als Alternoten zo kunnen!

Tot volgend jaar. Monique                              

Voor meer foto’s van het Mix Mix Mix toernooi: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

De Uitdaging

Volle bak vanavond tijdens de Uitdaging. Maar liefst 20 teams durven het aan elkaar uit te dagen. Veel jeugdteams en dat is gezellig. Vaak komen ouders even kijken (of zelfs meedoen). Jongens tegen de meisjes, waarbij verschil in techniek en kracht op de jeugdige leeftijd goed zichtbaar is. Heren 1 tegen JA1: tja, nog een hoop te leren, jongemannen. Maar wel een gave pot en leuk om te zien. De ervaring speelt dan toch echt een grote rol.

Ook recreantenteam Dames Top doet mee tegen de Dames Top in de Dop. En inderdaad, een team in de dop, want zij moesten aanvulling van elders zoeken. Geen probleem, want we hebben leuk en gezellig gebald.

En om 21.00 uur op groot scherm de fantastische wedstrijd van Ajax – Juventus. En wát een mooi resultaat. Het werd wat later dan gepland in ons clubhuis, want het was nog heel lang gezellig.

Groet, Monique

Voor de foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Stroopwafel actie

We gaan dit jaar met alle mini’s en eventueel andere leden van Dros Alterno een stroopwafel actie doen. We gaan massaal stroopwafels verkopen. Het doel van deze actie is natuurlijk geld inzamelen voor de vereniging. En wel speciaal voor de mini’s, we willen graag spullen voor nijntje beweegdiploma en spelmaterialen voor tijdens de trainingen aanschaffen.

Hoe werkt de actie? Jullie kunnen met de bestellijst op pad om bij papa, mama, opa’s, oma’s, buren of andere bekenden om stroopwafels te verkopen. Je vult de lijst in en laat de klant vooraf betalen (schrijf alles goed op!).

De kosten zijn als volgt: 2 pakjes stroopwafels € 5,-

Jullie kunnen de lijsten (als ze tussentijds vol zijn) en het geld weer inleveren op de dagen dat jullie trainen, dit kan bij de volgende personen:

 • Maandag: Hilda Knaapen
 • Dinsdag: Eric Meijer
 • Woensdag: Hilda Knaapen
 • Donderdag: Eric Meijer
 • Vrijdag (Alterno) Eric Meijer
 • Vrijdag(Zuidbroek): Hilda Knaapen

  Bij hen kun je ook nieuwe lijsten krijgen als je nog meer wilt gaan verkopen. Het inleveren van de lijsten kan t/m 24 mei op de trainingen.

  LET OP!
  – Afrekenen vooraf bij de deur.
  – Uiterlijke datum inleveren lijsten: Vrijdag 24 Mei (tijdens minitrainingen).
  – Ophaal datum stroopwafels zodat je daarna alles weer kunt gaan uitdelen wat je verkocht hebt:
      Maandag 17 juni: 16.00 t/m 18.00 uur in de Alternohal
      Dinsdag 18 juni: 15.30 t/m 19.00 uur in de Alternohal
  – Degene die de meeste stroopwafels verkoopt krijgt een te gekke SMASH kit om ook tijdens de zomer te kunnen blijven oefenen buiten op straat of in de zon op het strand!

  Uiteraard is het ook mogelijk om via onze WEBSHOP te bestellen: klik hier

  Bestelformulier dowloaden

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 april 2019 door van E
  Share Button
 • Jong en oud samen bij Generatietoernooi

  Jong belegen, belegen en oud belegen: samen volleyballen geeft enorm veel plezier. We kennen allemaal het liedje: Oma’s aan de top. Nou, met recht was het vandaag zo: de oma’s stonden aan de top. Veel plezier, hard werken, veel gelachen en vandaag misschien een beetje spierpijn. Maar hoe leuk is dat: samen in 1 veld: 2 oma’s met 2 kleindochters. Dat verdient een bijzondere prijs. Speciaal voor hen de unieke Alterno Sjaal met als opdracht wanneer zij naar hun kleinkinderen gaan kijken, deze goed zichtbaar te dragen. Dat gaat vast lukken. Oma’s, leuk dat jullie meededen. Volgend jaar weer???

  Drie poules dit jaar: E, D en F/G. Gezellig, al dat kleine grut dat aanwijzingen staat te geven aan papa of mama. ‘Pààààp, die bal is voor jou. Ga dan!’. Of ‘Je moet wel los roepen, anders botsen we”.  En wat werd er hard gewerkt. Zweetdruppels in het veld, rode hoofden. Hardlopers (met voldoende conditie) ervaren dat voor volleybal toch een heel ander soort conditie nodig is. Lange mannen die niet hoeven te springen om te blokkeren. Oh zo flauw voor die hardwerkende hoogspringende mini. Oef, een val, een duik, een hang in het net; de muur was toch wel heel dicht bij; oeps, tribune; ach, was jij er ook? En dan winnen. Veel gejuich, handen omhoog en toch ook dat koppie dat boos kijkt naar mama: door jou hebben we verloren lijkt dat te zeggen. Maar in het clubhuis is alles weer koek en ei, en bereiden de teams zich weer voor op de volgende ronde.

  Dan de eindstand:

  F/G:

  1. Lila
  2. Goud
  3. Zilver

  E:

  1. Zwart
  2. Bruin
  3. Wit
  4. Roze
  5. Blauw
  6. Paars

  D:

  1. Grijs
  2. Rood
  3. Oranje
  4. Groen
  5. Beige

  Alle kleuren van de regenboog. Een kleine link naar het thema van deze 21e week van Alterno: Green goes Black.

  Er zijn nog een aantal activiteiten te gaan:

  Dinsdag de uitdaging (met natuurlijk groot scherm voor AJAX)

  Woensdag: Mix-Mix-Mix toernooi

  Vrijdag: Slotfeest met als thema: Black Friday. Om 19.00 uur start de mini-disco waarna het feest over zal gaan voor de grotere en oudere Alternoten.

  Om de foto’s te bekijken klikt u hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  FSG biedt beachvolley aan

  Komende zomer is het mogelijk om deel te nemen aan een beachvolleybalprogramma dat wordt aangeboden door de FSG-academy. Hoofdtrainer Roy Wassen geeft hieronder alvast de eersteinformatie. Meer hierover,en ook het aanmeldformulier, staan onderaan dit bericht. (JM)

  Beste ouders, In de bijlage ontvangen jullie de opzet van het FSG beachvolleybalprogramma voor jullie zoon/dochter. Daarnaast vinden jullie ook een aanmeldingsformulier waarmee je kunt aanmelden voor de verschillende programma’s.
  Trainers De trainingen van programma A worden verzorgd door Monique van Loon en Jochem van Hintum. De trainingen van programma B en C geef ik zelf.
  Locatie Ik ben bezig om de trainingen op de beachvelden van WSV te laten plaatsvinden (naast Omnisport). Dit is op het moment van schrijven nog niet definitief. Lukt dit qua planning/financiën niet, dan wordt er uitgeweken naar de velden bij de Zwitsal hallen.
  Aanmelden We vragen jullie om jullie zoon/ dochter aan te melden voor vrijdag 26 april. Hierna ontvangen jullie een indeling van de groepen en de locatie waar getraind gaat worden. Melden zich onvoldoende sporters aan voor een programma, dan gaan we in overleg met jullie kijken naar alternatieven.
  Zijn er na het lezen van deze informatie nog vragen, mail gerust.
  Tot slot, wanneer er mede-spelers bij de club zijn die ook graag willen deelnemen aan het beachprogramma, stuur deze mail dan gerust door.

  Roy Wassen
  Hoofdcoach Volleybal

  Meer informatie: klik hier

  Aanmeldformulier: klik hier

  Aanvullende informatie

  Beste ouders,

  In navolging van de mail met de informatie over de beachprogramma’s heb ik een aantal vragen van ouders gekregen of de programma’s B en C ook zonder het fysieke programma gevolgd kunnen worden.

  Dat is voor dit seizoen het geval.

  De kosten zijn dan voor:

  – Programma B           € 125,-

  – Programma C           € 239,-

  Heeft dit jullie voorkeur?

  Geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier bij bijzonderheden.

  Heb je je al aangemeld, en wil je op basis van deze nieuwe informatie jouw keuze voor het programma nog wijzigen, dan kun je dit aangeven door een mail naar onderstaand adres.

  Tot slot nog een reminder, dat wanneer jullie zoon/ dochter wil deelnemen aan het beachprogramma, het aanmeldingsformulier uiterlijk 26 april te mailen naar r.wassen@fsgacademy.com.

  Met sportieve groet, Roy Wassen
  Hoofdcoach Volleybal

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 18 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Dames 1 neemt afscheid

  Op zaterdag 6 april speelde Dames 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In een wedstrijd om des keizers baard werd met 3-1 gewonnen van US. Het team sluit daarmee het seizoen af op een 11e plaats en zal ook volgend seizoen weer in de Eredivisie te zien zijn.

  Wie daar zeker niet bij zullen zijn, zijn een drietal speelsters die inmiddels onderdak hebben gevonden bij een andere club. Zo gaan Tess de Vries, Laura Overwater en Charlot Vellener (Eurosped) Alterno al weer verlaten. Na het laatste fluitsignaal, werden naast de vertrekkende speelsters ook staf en vrijwilligers bedankt middels een bloemetje en/of presentje. Onze fotograaf Rudy Biekart was er bij. (JM)

  Om de foto’s van Rudy te bekijken: klik hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Heren 1 is klaar

  Heren 1 ging dit seizoen onder de naam Heren 2 van start in de competitie. Na een aarzelende start is de ploeg, getraind door Lars Olav Massa, dit seizoen geëindigd op een mooie derde plek. Afgelopen vrijdag werd het seizoen op gepaste wijze afgesloten middels een 4-0 overwinning op O.M.S.

  Laatste wissel. Reinier lost Roy af.

  De laatste wedstrijd van de lange mannen stond in het teken van afscheid. Robert Steenwoerd, Reinald Mast en Remco Brouwer hangen de volleybalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Ook voor Roy Vleeming was het vrijdag het laatste potje. Zijn teamgenoten lieten het niet ongemerkt voorbij gaan en zetten Roy op gepaste wijze in het zonnetje.

  Volgend seizoen hopen we de overige mannen weer terug te zien bij ons vlaggenschip. Dan hopelijk gewoon onder de naam Dros-Alterno Heren 1. (JM)

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Mooie afsluiter

  Afgelopen zaterdag stond voor ons de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. We wilden deze wedstrijd tegen US Amsterdam dan ook maar al te graag met een overwinning afsluiten.

  We begonnen goed aan de wedstrijd en stonden door mooi gemaakte punten al vroeg in de eerste set voor. Door een aantal servefouten van ons kon US dichterbij komen en bleef het spannend. Uiteindelijk herpakten we ons en wisten we de set te winnen met 25-20.

  De tweede set was bij ons de organisatie goed op orde waardoor we op voorsprong kwamen. Het werd nog even spannend na wat eigen fouten maar uiteindelijk wonnen we ook deze set met 25-23.

  De derde set verliep voor ons wat moeilijker. Hier en daar werden wat onnodige fouten gemaakt waardoor US uit wist te lopen. Deze set verloren we met 20-25.

  Na de verloren derde set stonden we weer scherp aan het begin van een nieuwe set. Het bleef spannend, maar na een serveserie wisten we een ruime voorsprong te pakken. Een paar mooie publiekswissels en debuten vonden plaatst en we wisten de winst van de vierde set te pakken met 25-21.

  De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en dus een mooie afsluiter van dit mooie seizoen. Alle supporters heel erg bedankt jullie steun!

  Charlot Vellener

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  De laatste voor Dames 2

  Beste Alternoten, De voorbeschouwing op alweer de laatste wedstrijd van een bevlogen seizoen. Een zeer matige, zeg maar slechte start van het seizoen. We verloren aardig wat partijen achter elkaar en moesten elkaar nog vinden. In het middendeel van het seizoen kregen we het op de heupen. Deze lijn hebben we goed weten door te zetten en daarmee staan we nu op een 6e plek.

  In de laatste serie wedstrijden hebben we in ieder geval 1 fantastische winstpot gehad. Dat was de wedstrijd tegen toen de koploper Utrecht. Zij strijden nu nog steeds op het kampioenschap.

  Ook wonnen we de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Veracles uit Groningen. In deze wedstrijd heeft iedereen een bijdrage kunnen en mogen leveren in het veld. Een leuke avond en een mooie teamprestatie.

  Een tijd lang hebben we ook naar beneden op de ranglijst gekeken. Hebben we al genoeg punten??? In de wedstrijd tegen Dynamo in het Omnisport hebben we onze plek deels veiliggesteld. Hier moest er gewonnen worden. Hier spraken we niet over, maar iedereen wist dat het zo was. Gelukkig hebben wij hier ook een goede wedstrijd neer weten te zetten. De slag is geslagen en we kunnen omhoog kijken. Op dit moment, met nog twee wedstrijden voor de boeg, is er in onze competitie nog niet bekend wie er kampioen wordt, maar ook nog niet wie het tweede team is dat degraderen.

  Utrecht en Peelpush strijden om winst en Dynamo, WSV en Prima Donna Kaas Huizen spelen voor behoud. Een spannende competitie dus.

  Voor ons is het hoogst haalbare nog plek 4. Hangt natuurlijk ook af de andere teams, maar plek 4 na een matige start, klinkt toch best lekker! 

  We spelen vandaag tegen Huizen met onze welbekende Ali Moghadassian als coach. Zij zijn nog niet veilig en wij willen toch wel graag 4e eindigen. Leuke pot dus! Wij gaan met elkaar een goede wedstrijd neer zetten. Laten we hopen op weer een mooie teamprestatie. Helemaal omdat we al zeker weten dat we afscheid gaan nemen van twee bekende Alternoten. De eerste speelt al jaren in dames 2. Komt uit eigen jeugd en heeft er afgelopen jaar nog een bonus jaar aan vastgeknoopt. Nu heeft ze de knoop wel echt doorgehakt. We zullen haar humor en volleybalkwaliteiten erg gaan missen. Maar misschien is ze er na 2 zaterdagen op de tribune wel zat van en komt ze toch terug 😉 Imre we zullen je missen.

  De tweede al zekere speelster die stopt is er 1 die jaren geleden al bij ons heeft gespeeld en na een tijdje als coach bij o.a. Dynamo gefungeerd te hebben, besloot ze om toch nog een jaartje zelf te willen spelen. Helaas voor ons moeten we haar na 1 jaar (al)weer laten gaan. Hopelijk kunnen we haar nog terugzien in een andere rol bij de vereniging of krijgt ze net als Imre na twee vrije zaterdagen toch heimwee naar ons en de bal en kunnen we haar weer terughalen. El, El, Ellen, Ellen, El, jammer dat je gaat….we zullen je missen.

  Meiden wij willen jullie natuurlijk straks ook gewoon nog bedanken, maar ik kon het niet laten jullie toch alvast in het zonnetje te zetten. Dat hebben jullie verdiend!

  Dan dus voor alle supporters die ons vandaag komen aanmoedigen en steunen!

  AL-TER-NO.. klap klap klap  AL- TER- NO!!! Jullie kennen het wel! 😉

  Gegroet en tot volgend seizoen, mede namens mijn lieve teamgenoten!

  Anne-Britt

  Voor de foto’s van Rudy: klik hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Inschrijven minikamp 2019

  Voor de 16e keer organiseert Alterno het minikamp. Dit jaar op een onze vertrouwde locatie “de Wildwal” in Lunteren. Heb jij zin om mee te gaan, meld je dan aan voor het minikamp. Wees er snel bij want dit jaar hebben we een beperkt aantal slaapplaatsen.

  Wanneer? Kom op vrijdag 21 juni om 18.30 uur (na het eten) naar de kampaccommodatie. Op zondag 23  juni mogen jullie ouders je om 13.30 uur weer ophalen.

  Wie? Iedereen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en die in het seizoen 2019/2020 lid is van Alterno kan zich opgeven.

  Wat?Wat we precies gaan doen blijft natuurlijk een verrassing, maar dat het opnieuw een te gek kamp gaat worden.

  Kosten: De kosten voor het hele weekend zijn 60 euro per kind.

  Vervoer: We vragen u uw kind zelf te brengen naar en te halen van het kamp.

  Inschrijven: je kunt je direct inschrijven en je ontvangt direct een betaalbevestiging. Klik hiervoor op de link onderaan dit bericht. 

  Opgave is bindend. Nog vragen/opmerkingen, Mail ons!

  Geef je nu op: klik hier

  Indien je maar 1 dagje met ons mee kunt, maak dan gebruik van deze betalingslink

  Ca. een week voor vertrek ontvangt u een mail met laatste informatie en meeneemlijst.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 april 2019 door van E
  Share Button

  Eerste kampioenen bekend

  Meisjes D4, Jongens C2 en meisjes B2 zijn de eerste teams die we kunnen feliciteren met het kampioenschap. De jongens pakten afgelopen weekend de titel. Na hun eigen wedstrijd met 3-2 te hebben gewonnen, bleek op zondag dat het kampioenschap al een feit was. De mannen hebben weliswaar 1 punt minder dan de koploper Rohda JC1, maar dat team heeft teveel dispensatiespelers om aanspraak op de titel te kunnen maken. Mannen van harte proficiat!

  Bij de meiden is Meisjes B2 maandagavond kampioen geworden. Het team dat getraind wordt door Rutger Boerdam en Raymond van der Haas, bond in Heino de thuisploeg (HEVO) met 0-4 aan de zegekar en is daardoor niet meer te achterhalen voor vriend en vijand. Een mooie prestatie van dit team. Allemaal van harte gefeliciteerd! Jullie kunnen alvast de feestavond reserveren voor de huldiging.

  Kampioenspunt van meisjes B2 maandagavond in Heino

  Bij de mini’s is Meisjes D4 al zeker van het kampioenschap. Het is hiermee het eerste team bij de allerjongsten waar de vlag in top kan. Allemaal van harte gefeliciteerd. (JM)

  Om alle kampioenen te bekijken opent u HIER onze kampioenengallerij

  Meisjes D4
  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Laatste uitduel Dames 1

  Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Apollo op het programma. Na onze 3-1 overwinning van twee weken geleden en de overwinning van Apollo op US was er duidelijkheid: ons plekje in de eredivisie is veilig en US zal degraderen. Dit had wel gevolgen voor hoe wij de uitwedstrijd bij Apollo zouden gaan spelen aangezien deze wedstrijd op dezelfde dag viel als de NOJK finale. Omdat eredivisiebehoud zeker was, is er besloten dat de NOJK speelsters en staff zouden deelnemen aan het NOJK, wat betekende dat we met een klein clubje afreisde naar Borne.

  Zonder Daphne en Charlot aanwezig om te setten, werd Moniek op deze plek gezet (wat ze lekker deed met ook nog het hoogste scoringspercentage van het team (57%)). Met Tess afwezig en Mo als setter vervulde Gina de plek op de dia en Ina nam met hulp van Marlies de coaching op zich. Met Claudia erbij konden we allemaal fit aan de wedstrijd beginnen en met de wijze woorden van Ina: “We zullen onze huid duur verkopen”, verlieten we de kleedkamer en begonnen we de wedstrijd fit en gemotiveerd.

  De wedstrijd begon wat zoekende. De passing liep niet helemaal lekker en we lieten punten liggen op zaken die we anders wel op orde hebben. De set ging met 25-12 naar de thuisploeg. Begin tweede set liep de setter van Apollo een blessure op. Het spel kwam hierdoor even stil te liggen en Apollo had hier meer moeite mee dan wij hadden. We konden wat punten uitlopen en kregen onze zaken beter op orde. Apollo kwam nog wel even terug maar met een goede sfeer binnen het team wisten we de set te winnen met 18-25. Dit spel vervolgde in de derde set, maar Apollo had zich herpakt en wist bij een stand van 23-23 het spel naar zich toe te trekken. We gingen de vierde set in met een stand van 2-1 voor Apollo. Ons spel was in niveau gedaald en dit resulteerde in een 25-09 setverlies. Jammer, maar volgende week gaan we er weer volle bak tegen aan om het seizoen goed af te sluiten tegen US! Hopelijk zien we je daar!

  Groetjes,

  Kirsten

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Dubbel zilver op NOJK

  Tijdens de Nederlandse Open jeugdkampioenschappen hebben de zes finalisten die in actie zijn gekomen op de finaledag wisselende resultaten geboekt. Het hardst kon er worden gejuicht in de C-categorie. Zowel de jongens als de meisjes pakten er het zilver. Helaas gaat het winnen van zilver altijd gepaard met het verliezen van de finale zodat de stemming toch na afloop iets minder uitgelaten zal zijn geweest dan na het winnen van de kruisfinale, maar hopelijk maakt die teleurstelling de dag na de finales toch plaats voor gepaste trots.

  Jongens C in actie

  In de B-groep vielen beide teams buiten de prijzen en moesten zowel de jongens als de meisjes genoegen nemen met plek vijf. Een mooi resultaat als je bedenkt dat dat betekent dat er maar vier teams in Nederland beter waren dit jaar. Volgend jaar volgt de herkansing!

  Zilver voor meisjes C

  En dan waren er nog twee vierde plaatsen. Altijd zuur als je zowel de halve finale als ook de wedstrijd om het brons niet weet te winnen en zodoende het podium net mist. Maar een vierde plaats is zeker een mooi resultaat, waar meisjes A en meisjes CMV zeker trots op mogen zijn.

  Ook voor Jongens C de 2e plaats

  De jeugdcommissie geeft in een toelichting aan tevreden te zijn over de resultaten. Voorzitter Rob van den Dool: “Alle teams hebben naar verwachting gepresteerd. We waren lang in de race voor de Kasteeltrofee, die uiteindelijk is gewonnen door Sudosa Assen. We zullen binnenkort in de jeigdcommissie gaan evalueren wat er goed is gegaan en waar er ruimte voor verbetering is. Alle trainers van de deelnemende teams van harte bedankt voor al jullie inspanningen.”

  In de race om de Jaap van Kasteeltrofee is Alterno uiteindelijk als 2e geëindigd. (JM)

  Einduitslag:

  Meisjes A: 4e plaats

  Meisjes B: 5e plaats

  Jongens B: 5e plaats

  Meisjes C: 2e plaats

  Jongens C: 2e plaats

  Meisjes CMV: 4e plaats

  Jaap van Kasteeltrofee: gewonnen door Sudo. Alterno 2e plaats.

  Klik hier voor de uitslagen van 2019

  klik hier voor de uitslagen van de afgelopen jaren en de ranking van de Alternoteams

  Voor de foto’s van meisjes A (gemaakt door Ruud Montagne) klikt u HIER

  Om meer foto’s van het NOJK 2019 te bekijken, klik hier

  Voor de foto’s van meisjes B: klik hier

  Voor de foto’s van Jongens B: klik hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 april 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Trainingsschema week van …

  Vanwege de activiteiten in de “week van” is er een aangepast rooster in de week van 15 april. In de week van 22 april is er geen trainen op de maandag vanwege 2e paasdag en de rest van de week is volgens huidig rooster. In de week van 29 april zijn er geen trainingen vanwege de mei vakantie. De week erna zal er getraind worden volgens een nieuw rooster die z.s.m. kenbaar gemaakt zal worden via de site.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 april 2019 door van E
  Share Button

  Het clubhuis is bijna klaar

  Na een aantal zondagen en dinsdagavonden schilderen, boren, schuren, zagen, timmeren etc. kunnen we nu stellen dat het einde in zicht is. Dankzij vele handen zijn we zover gekomen.
  De aankleding behoeft her en der nog wat extra’s, maar dat komt de komende weken wel. Ook nog een paar puntjes op de i zetten. We zijn trots op het resultaat. Het ziet er weer fris en helder uit, een stuk lichter en ruimer. En dat was ons doel. Met een beperkte groep zijn we gestart na het signaal tijdens de ledenvergadering. Met een beperkt budget om er iets van te maken. Na een paar vergaderingen zijn we van start gegaan.
  En waar we begonnen met steigerhouten meubelen, een oud Hollands café, een bruin café, zijn we nu 2 maanden verder met een resultaat dat we vooraf niet zo hadden ingeschat. Gaandeweg ontstonden er ideeën, plannen, verbeteringen, aanpassingen. Een mooi proces hebben we doorlopen.
  Vorige week zijn ook de bankjes buiten geplaatst. Dus laat het mooie weer maar komen. Het buitenterras is open.


  Monique

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 maart 2019 door van E
  Share Button

  Klaver opvolger Eric Meijer

  PERSBERICHT: Het bestuur van DROS-Alterno presenteert vandaag de opvolger van Eric Meijer. De huidige trainer van DROS-Alterno Dames 1, die na dit seizoen zijn heil in het buitenland gaat zoeken, wordt opgevolgd door de 27-jarige William Klaver.

  Klaver, sinds drie jaar fulltime traineren de afgelopen twee jaar assistent-bondcoach bij Jeugd Oranje is momenteel trainer van VCN 2 dat uitkomt in de eerste divisie. Daarvoor trainde hij oa. Erasmus Volley en VC Nesselande en was hij vijf jaar trainer bij het RTC Rotterdam.

  Met de komst van Klaver zet DROS-Alterno het beleid voort dat was ingezet na het vertrek van Ali Moghaddasian in 2018.

  Voorzitter Henk Wijnsma: “ Ik ben blij dat we in korte tijd een jonge ambitieuze trainer hebben gevonden, die past bij het beleid van onze vereniging en die de ingezette lijn nu kan voortzetten.  DROS-Alterno vindt het opleiden van jeugdspelers tot één van de kerntaken behoren. Hier past een trainer die kan werken met een jong team, gebruik maakt van data en bovendien ervaringen heeft op Papendal, uitstekend bij. De combinatie van ambitie en een sterke persoonlijkheid die we aantreffen in William maakt dat hij naar de mening van het bestuur bij uitstek een rol kan spelen in de gehele dameslijn.  Daarom zal hij ook een deel van zijn tijd gaan besteden aan het opleiden van de mini-volleyballers van onze vereniging (4-12 jaar).”

  De kersverse oefenmeester licht zijn komst naar DROS-Alterno als volgt toe: “Het is mooi om onderdeel te worden van deze club en ik ben dan ook zeer gedreven Dros-Alterno een stap verder te helpen in de Eredivisie. Dames 1 is een team met veel mogelijkheden, een uitgebreid trainingsprogramma en uitstekende faciliteiten. Komend seizoen wil ik ambitieuze doelen stellen en daar vervolgens hard voor gaan werken. Dros- Alterno zie ik als een hechte vereniging met een hele mooie jeugdopleiding en inmiddels prachtige prestaties in de Eredivisie. Ik kijk er zeer naar uit de club te leren kennen en ook daaraan mijn bijdrage te leveren.”

  Dros-Alterno en William Klaver zijn een overeenkomst aangegaan voor in eerste instantie één seizoen met de mogelijkheid om dit bij wederzijdse tevredenheid te verlengen.

  Einde persbericht

  JM.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Dames 1 extra gemotiveerd

  Zondag 17 maart moesten we om 15:00 uur aantreden tegen Apollo. Voor de wedstrijd had onze scout, Rick, zich enorm ingezet om familie, vrienden en bekenden van speelsters, maar ook oud speelsters, sponsoren en bekende spelers/trainers gevraagd om videoboodschappen in te spreken.  Hierdoor begonnen we allemaal nog gemotiveerder aan de wedstrijd. Een deel van de video is te zien op onze facebook pagina: Dros Alterno dames 1.

  Videoboodschappen

  Vandaag op de juiste momenten gepiekt en 3-1 gewonnen van Apollo! Voor de wedstrijd hebben wij hele leuke videoboodschappen mogen ontvangen. Iedereen super bedankt voor de steun of je nou in de Alternohal was, in de video of op een andere manier ons steunt! Hier zijn een aantal videoboodschappen.

  Geplaatst door Dros Alterno Dames 1 op Zondag 17 maart 2019

  De zaal liep al snel vol, ook waren er trommelaars, dit gaf een goede sfeer te weeg.

  We begonnen de eerste set een beetje gespannen, maar nadat iedereen wat ballen had aangeraakt, ging het beter. We begonnen goed met de blokkering, wat zich de hele wedstrijd doorzette. Totaal hadden we 16 kills. We wonnen de set met 25-21.

  De tweede set begonnen we scherp, aan het eind van de set was het spannend. Apollo begon beter te spelen, ze maakten de set af met 24-26. Het stond dus 1-1.

  De derde set gingen we gelijk op en wonnen we met 25-20.

  De vierde set namen we ruim voorsprong, aan het eind kwam Apollo weer wat terug, maar we wisten de klus te klaren en sloten de set af met 25-19.

  Dit betekent 3-1 winst! Hierdoor staan we nu aan kop in de degradatiepoule. Als Apollo zaterdag een punt pakt tegen US dan zijn we veilig.

  We hopen dat jullie er de aankomende wedstrijden ook weer zijn!

  Froukje Hoenderboom

  Meer foto’s: klik hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  MA2 pakt toch de winst

  Vrijdagavond speelden we in Schalkhaar tegen Avior MA3. De 1e set verliep goed iedereen stond lekker en goed te spelen en we wonnen met 25-19. De 2e set gingen we een tijd gelijk op met avior, toen het 15-16 liepen we goed uit. Maar daarna lieten we ze toch dichterbij komen. Door wat peptalk van Wendy hebben we de set toch gewonnen (25-21). We dachten met z’n allen dit gaat een 4-0 worden, maar helaas de 3e set lieten we de tegenstander al heel snel uitlopen en speelden we heel slordig. Het gat van 6 punten wisten we niet te dichten en we verloren met 25-13, een set om gauw te vergeten.

  Op naar de 4e set konden we er dan een 3-1 van maken? We begonnen deze set helaas weer heel rommelig, waardoor de tegenstander kon uitlopen. Maar we wisten ons te herpakken en slaagden erin weer wat punten in te lopen. Het was alleen net niet genoeg om te winnen. We verloren met 25-20.

  De 5e set we waren gebrand om te winnen , we gaan toch niet deze wedstrijd verliezen? Deze set was spannend van begin tot eind. Erg mooie rally’s van beide kanten. Maar gelukkig wisten we deze spannende set te winnen met 15-13! En zo konden we drie punten mee nemen naar huis!!

  Bedankt Daphne van der Haas en Kirsten van Egdom voor het mee spelen en het helpen winnen van deze wedstrijd!

  Groetjes MA2 (Daniek)

  Meer foto’s: klik hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Extra Trainingen

  In februari zijn de extra trainingen van start gegaan voor de jeugdspelers die 1 keer in de week trainen. Er zijn 2 verschillende trainingsdagen ingepland, op dinsdag en vrijdag. Dit hebben we gedaan  zodat iedereen de mogelijkheid heeft om deze extra training te volgen.  Er staan geweldige trainers op deze extra trainingen. De speelsters van Dames 1 en Dames 5!!
  We hebben nu 4 trainingen erop zitten. In het begin waren er spelers bij die ietwat verlegen waren en vonden het een beetje spannend, maar zodra de warming up begon ging iedereen ervoor. De spelers zijn enthousiast en willen heel graag leren. Bij de training van vrijdag 8 maart was er een oneven aantal spelers bij het inspelen, waardoor Bryan Nijenhuis mocht inslaan met Kirsten  van Dames 1. In het begin ging het nog rustig, maar Bryan kreeg de smaak te pakken en ging de bal zo hard mogelijk smashen naar Kirsten.  Kirsten moest hard aan het werk om de bal goed terug te passen.😊 


  Er komen nu nog 4 extra trainingen en dan nadert het einde van dit seizoen. Omdat het zo’n succes is gaan wij onze uiterste best doen om voor het nieuwe seizoen een vervolg te geven aan deze extra trainingen.
  Wij willen alle trainers die zich inzetten voor deze trainingen bedanken en wensen alle spelers nog veel plezier bij de trainingen.
  Jeugdcommissie Alterno

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Persbericht: Vertrek Eric Meijer


  Persbericht: Het bestuur van volleybalvereniging Dros-Alterno moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste damesteam. De huidige hoofdcoach, Eric Meijer, heeft onlangs aangegeven dat hij voor het volgende seizoen een nieuwe uitdaging heeft gevonden in het buitenland. Zijn nieuwe club zal dit binnenkort bekendmaken.

  Eric Meijer staat sinds dit seizoen aan het roer bij het eerste team van Dros-Alterno en trainde daarvoor vier seizoenen de tweede selectie, uitkomend in de Topdivisie. Tevens was Meijer gedurende de afgelopen zes jaren als hoofdtrainer van de mini-afdeling aan Alterno verbonden.

  Voorzitter Henk Wijnsma geeft in een korte toelichting aan Eric Meijer met spijt te zien vertrekken: “Het is een mooie kans voor Eric die we hem niet willen onthouden en we wensen hem uiteraard veel plezier en succes hierbij. Tevens bedanken we hem voor alles wat hij de afgelopen jaren voor onze vereniging heeft betekend.“

  Ook de scheidende trainer wil iedereen bedanken die de vereniging een warm hart toedraagt en noemt met name speelsters, staf en vrijwilligers en hij wenst Dros Alterno veel succes het volgende seizoen.

  Daarnaast geeft Wijnsma aan momenteel in gesprek te zijn met een aantal kandidaten voor de vrijgekomen positie. Binnen niet al te lange tijd hoopt hij namens de vereniging een geschikte opvolger te kunnen presenteren. (JM)

  Einde persbericht

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Verslag US

  Na twee weken mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen! 2 maart begonnen we met de play-outs wedstrijden, als nummer 2 in de poule mochten we startten. Apollo staat boven aan met 2 punten, daarna komen wij met 1 punt en US zonder punten.

  Na 2 weken volle bak trainen was het eindelijk zo ver! We mochten aantreden tegen US in Amsterdam om 20.00. We begonnen de eerste set goed, we hadden alles netjes georganiseerd en serveerden goed. Dit zorgde dan ook voor een 12-25 winst in de 1e set. De 2e set hielden we dit vast en wonnen we met 19-25! Dit betekende een 0-2 voorsprong.

  Jammer genoeg konden we dit set 3 niet volhouden en verloren we deze set met 25-23… Ook set 4 ging verloren met 25-22. Op naar de 5e set! We liepen aan het begin van de set achter de feiten aan, 9-5 achter… na een mooie serve serie van Romy kwamen we terug tot 9-9. We hielden dit vast en haalden de set en dus de wedstrijd binnen met 12-25!

  Een 2-3 winst! Weer 2 punten binnen, op naar de volgende wedstrijd in de play-outs. We mogen zondag 17 maart thuis spelen tegen Apollo, we hopen jullie dus 17 maart te zien in de Alternhal! We kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken. Anne-Britt en Luna bedankt dat jullie mee waren!

  Groetjes dames 1! Daphne Broekhuis

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Kan Dames 2 stunten

  Aanstaande zaterdag spelen we tegen de dames uit Utrecht. Op dit moment bekleden deze dames de koppositie in de Topdivisie. En daar staan deze meiden niet voor niets natuurlijk. Met de ervaren coach Arjen Schimmel aan het roer heeft Utrecht daarbij ook de luxe van een sterk en uitgebalanceerd team. Met een perfecte mix van ervaring (we kennen allemaal Bianca Gommans waarschijnlijk nog wel 😊) en jonge en talentvolle speelsters. Tot nu toe heeft deze ploeg laten zien het beste en meest constante team in deze competitie te zijn.
  Onze eerste ontmoeting in de Galgenwaard eindigde in een relatief eenvoudige overwinning voor Utrecht: 3-0.

  Maar…zaterdag komen deze meiden dus naar de Alternohal en wij zijn natuurlijk niet van plan om de punten ‘zomaar’ mee te geven richting Utrecht. Zelf kunnen we natuurlijk nog altijd alle puntjes goed gebruiken. En één ding is zeker: wij zijn aanstaande zaterdag sowieso de ploeg die de ‘vrije kaart’ in handen heeft. Dit betekent vol lef en met volle energie erin vliegen. Risico’s mogen we nemen en wat nu als dit een verrassend positief effect heeft? Zouden we dan zomaar een hele mooie stunt neer kunnen gaan zetten?

  Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en we kijken er naar uit om voor jullie als trouwe supporters in ieder geval een mooie en enthousiaste wedstrijd neer te zetten.

  Zijn jullie erbij? Graag tot aanstaande zaterdag 9 maart in de Alternohal om 17.30 uur! 

  Groeten,

  Dames 2 Dros-Alterno

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Weer een stapje verder

  En deze druilige dag is weer ontzettend veel gedaan in het clubhuis van Alterno Vanmorgen om 09.00 uur waren we er weer. De diehards voor het opknappen van het clubhuis. Dit keer waren Bas, Katheleine, Karin, Peter, Jan V, Jan B, Laurens, Rosie, Petra, Patricia, Rene, Tonnie en Monique van de partij. En wat is er weer veel werk verzet.

  Alle muren in het clubhuis zijn geschilderd, de plinten zijn weer groen, de klapdeuren eveneens, het prikbord is grijs, de tafels zijn voorzien van een extra laklaag, de koof is af, het kastje is ingekort, het schap op het kinderkastje is gemaakt en gegrond, de rugleuningen van de banken zijn bevestigd, er zijn weer stoelen gegrijsd, het voorste halletje is gegrond, ….

  Nu is daadwerkelijk het einde inzicht. We gaan denk ik, nog 1 of 2 zondagmorgens klussen. Hulp is altijd welkom, dus heb je zin en tijd en wil je je steentje bijdragen? Kom gerust. Ook hebben we inmiddels nagedacht over een nieuwe indeling. We gaan het ervaren. Wat is handig, wat is gemakkelijk, …. Groet, Monique

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 3 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Onderhoud Alternohal

  Beste Alternoten, Zoals jullie allemaal hebben kunnen zien, wordt het clubhuis door een grote groep enthousiaste mensen onder handen genomen. Schuren, afplakken, schilden, boren, zagen, etc. Het resultaat mag er zijn en we gaan nog even door.

  Ook de buitenkant wordt niet vergeten. Dames 1 heeft door hun actie voor de Vriendenloterij twee kunststof banken verdiend en zijn inmiddels geplaatst. Hier komen binnenkort ook nog twee nieuwe picknick banken bij die de oude en versleten bank gaan vervangen. Hierdoor moet de indeling van de fietsenrekken gewijzigd worden.

  Behalve het clubhuis worden er nog meer klussen gedaan om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen 2019-2020. Veel gehoorde klacht is o.a. dat het digitaal tellen e.d. vaak niet goed gaat. Hiervoor wordt door het klusteam een geheel nieuw netwerk aangelegd in de hal en wordt onze WiFi verbeterd. Er worden in de zaal vaste aansluitingen gemaakt voor het digitaal tellen en de scout van dames 1. Samen met de “nieuwe” laptops die wij onlangs hebben ontvangen, moet het binnenkort zeker beter gaan.

  Daarnaast doet de klusclub het reguliere onderhoud, wat het hele jaar zicht- en onzichtbaar door gaat. Verzoek aan iedereen om verstandig om te gaan met gebruik van de materialen als netten en palen en na de training alles weer netjes terug te plaatsen waar het hoort en gestaan of gehangen heeft. Dan kan iedereen op een normale manier er gebruik blijven maken en worden we niet ineens geconfronteerd met defecte materialen.

  En dan de multifunctionele ruimte (nieuwbouw) die gemaakt is boven de bergingen. Veel leden zijn nieuwsgierig wat daar nu allemaal is aan de “overkant”.

  In deze opbouw bevind zich de volgende faciliteiten:

  • Een multifunctionele ruimte wat gebruikt wordt als krachthonk en ontvangstruimte voor de Businessclub Dros-Alterno,
  • Een ruimte van de Accomodatiecommissie wat gebruikt wordt als werkplaats en opslag materialen,
  • Ruimte voor fysiotherapie, welke nu veel gebruikt wordt door Isokin, Opslag materialen voor krachttrainingen,
  • En natuurlijk toiletten voor dames en heren.

  Eind van dit seizoen houden we een keer een “Open dag”, om iedereen de gelegenheid te geven om zelf eens hoe het er allemaal uit ziet. We houden jullie op de hoogte. René Steenman Bestuurslid Facilitaire zaken facilitair@alterno-apeldoorn.nl

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 maart 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Controller (Penningmeester) gezocht

  Dros Alterno is op zoek naar een nieuwe Controller (penningmeester). In het najaar van 2019 treedt Penningmeester André Tijhuis tijdens de ALV af en is niet herkiesbaar. Het bestuur is daarom op zoek naar een opvolger die zich prettig voelt bij getallen en zich als medebestuurder vanaf seizoen 2019-2020 voor de vereniging wil inzetten.

  Taken algemeen:

  • Draagt, samen met overige bestuursleden, zorg voor het opstellen en uitvoeren van het verenigingsbeleid
  • Bereid bestuursvergaderingen en Algemene Ledenvergaderingen voor (o.a. het afleggen van verantwoording voor de balans en begroting van de vereniging)
  • Vergadert gemiddeld 1x per 4 weken met het verenigingsbestuur

  Taken specifiek:

  • Stelt de begroting op
  • Stelt de jaarrekening op
  • Beheert de geldmiddelen
  • Onderhoudt contact met de ledenadministratie
  • Draagt zorg voor betalingen namens de vereniging
  • Periodiek overleg met de administrateur

  Taken die niet bij de controller liggen

  • de administratie/boekhouding. Dit gebeurd door een administrateur. De controller is wel eindverantwoordelijk.
  • het maken van verkoopfacturen. Dit wordt verzorgd door een andere vrijwilliger onder de verantwoordelijkheid van de controller
  • De ledenadministratie. De ledenadministratie valt onder de verantwoording van het bestuurslid Algemene zaken. De ledenadministratie zorgt voor het tijdig, juist en volledig aanleveren van de contributie-incasso aan de controller.

  Tijdsbesteding

  Dit varieert gedurende het jaar. In mei en juli/aug kost het meer tijd a.g.v. opstellen begroting en jaarrekening. In de overige maanden moet je uitgaan van gemiddeld 2 uur per week

  Voor deze rol is een goede financiële achtergrond nodig. Heb je belangstelling voor of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met:

  André Tijhuis (Penningmeester) penningmeester@alterno-apeldoorn.nl

  of Henk Wijnsma (voorzitter) voorzitter@alterno-apeldoorn.nl

  Email: Bestuur@alterno-apeldoorn.nl

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Nadert het einde?

  En weer een week voorbij. En weer een grote stap verder. Maar is het einde ook in zicht?  Nee, dat denken wij nog niet. Er is nog veel te doen. Maar met de opkomst van afgelopen zondag, gaat het wel lekker snel. Dit keer waren er 2 extra aanvullingen op de harde kern: Karin S en Martin kwamen ook de handen uit de mouwen steken. Geweldig.

  En zondag gaan we gewoon weer verder. En nogmaals doe ik een oproep. We kunnen allemaal een kwast hanteren, we kunnen allemaal iets schoonmaken, we kunnen allemaal afplakken, we kunnen allemaal, ….. maar waarom zien we eigenlijk zo weinig extra handjes? Ook ouders van onze jeugd/mini’s: ook voor jullie (toekomst) is het  fijn dat het clubhuis er weer fris en fruitig uit ziet. Dus kom ook eens een paar uurtjes helpen.

  Be there. Zondag tussen 9 en 12 zijn wij er ook.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  De halve finaledag van MA

  Het is zaterdagochtend uurtje of 7. Geen kip op straat, maar richting de Alternohal wordt het langzaamaan wat drukker. Om 7.15 staat immers het vertrek richting Capelle gepland, voor een hopelijk mooie maar ook lange dag. Vrijdagmiddag kwam nog het bericht van de Nevobo dat Spaarnestad zich had teruggetrokken, dus dat er ook nog wijzingen in het speelschema ter plekke doorgevoerd konden worden. We zouden het wel zien.

  Helaas moest Suzanne zich vrijdagavond ziek afmelden, dus met 11 meiden en 3 coaches gingen we deze dag aan. Mooi op tijd kwamen we aan in Capelle, deze keer was de hal gelukkig al open dus konden de meiden al snel naar de kleedkamers en de coaches konden samen met de ouders een kopje koffie, thee of iets anders nuttigen.
  De eerste wedstrijd tegen Taurus was een lekkere opwarmer, we kenden dan ook weinig problemen. Voor Charlot had Eric nog wel een verrassing in petto, zij mocht ook nog even haar talenten op de diagonaal laten zien (i.p.v spelverdeler). Voor degene die dit nog niet wisten, Eric doet dit wel vaker.

  Na een lange wachttijd van ruim 3 uur (door het wegvallen van Spaarnestad) begon dan nu de battle of the dia. We speelden tegen VCN, die een aardig goede linkshandige diagonaal speelsters hadden. Maar ja, die hebben wij ook. Eric voerde de druk dan ook nog even op bij Tess, door aan te geven dat ze wel even moest laten zien waarom zij eredivisie speelde en de diagonaal van VCN “maar” 1e divisie. Na veel vechtlust en mooie rally’s, werd deze wedstrijd dan ook door ons winnend afgesloten.

  Voor de volgende wedstrijd moesten we direct door spelen, tegen WSV uit Warnsveld. Hoe weten we niet, maar we liepen eigenlijk gelijk achter de feiten aan. 18-11, 23-17 het leek erop dat we dan toch tegen ons eerste set verlies aan zouden lopen. Maar niets was minder waar, de beleving kwam terug, ballen werden door Lois, Quinty en Iris als ware stofzuigers van de grond gehaald. Setjes van Daphne kwamen lekker aan en de aanvallers waaronder Puck scoorden de ballen,  een aantal service aces van Charlot hielpen ook zeker mee. Volgens de scheidsrechter een bijzonder einde, maar we wonnen de set met 25-23!! In de tweede set lieten ook Marit en Bowi even zien waarom ook zij de bij OC selectie zitten en ook deze 2-0 winst was een feit. De kruisfinale gehaald, dus na even rust zouden we aantreden tegen de nummer 2 uit de andere poule.

  Het is inmiddels 17.15 uur, de speaker roept netjes de wedstrijden om maar….. Wat blijkt, i.p.v. tegen sv Irene te spelen moeten we tegen PDK Huizen. Bij PDK hebben ze het rekenen nog niet helemaal onder de knie, waardoor ze als nummer 2 eindigen en niet als nummer 1 wat in hun ogen wel zo zou zijn. Voor ons maakt het niets uit, als we door willen naar de finaledag zullen we ook van Huizen moeten winnen. Met een goede midden (bijnaam laten we achterwege, maar sommige zullen het wel weten) en een goede passer loper, zullen we ook hier volle bak moeten spelen met vol enthousiasme. Afspraak voor deze wedstrijd: Eric houdt zich bezig met de scheidsrechters en de coach, de meiden halen de ballen van de grond en slaan ze er zelf hard in. Het wordt een mooie spannende pot, waarin iedereen zich aan zijn afspraken houdt. Manon blokt nog even 2x de grootte midspeelster af en met de laatste klap van Britt, slepen we er een mooie 2-0 overwinning uit en dus plaatsen we ons voor de finaledag op 30 maart!

  Als afsluiting rijden we nog even bij de plaatselijke M langs, het blijft daar nog enig tijd onrustig. Uiteindelijk vertrekt de hele stoet dan weer richting Apeldoorn, na een vermoeiende maar hele gezellige dag. Alle supporters die erbij waren en ons richting de overwinning hebben geschreeuwd, heel erg bedankt. We zien jullie graag op 30 maart weer.

  Marloes Zinnemers.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 24 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  En de finalisten zijn

  Tijdens de tussenronde van het NOJK, de Nederlandse Open jeugdkampioenschappen, hebben zes van de acht jeugdteams zich weten te plaatsen voor de finaleronde. Een prestatie waar wij als vereniging erg trots op zijn.

  Tijdens de halve finales, die zaterdag op diverse locaties in het land werden gehouden lukte het alleen Jongens A en Jongens D niet om een ronde verder te komen. Voor Jongens D waren de druiven extra zuur want zijn verloren de kruisfinale. Jongens A wist door de vierde plaats in de poule al snel dat een ronde verder komen er vandaag niet in zat.

  Van de overige twee jongensteams plaatste Jongens C zich rechtstreeks door bovenaan in de poule te eindigen en bracht Jongens B een spannende kruisfinale in de derde beslissende set met 15-13 tot een goed einde.

  De meisjesteams van onze vereniging waren eveneens erg goed op dreef. Alle teams wisten als eerste in de poule te eindigen en wonnen vervolgens ook de kruisfinale.

  Totale balans is dus dat Jongens A en Jongens D zijn uitgeschakeld en dat de volgende teams op 30 maart de finales gaan spelen en zich nu dus al verzekerd weten van een plaatsje bij de beste acht teams van Nederland: Jongens B en Jongens C, Meisjes A, Meisjes B, Meisjes C en Meisjes D (M-CMV).

  JM.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Bankje als bedankje

  Dames 1 bezorgt Alterno nog een extra presentje van de Vriendenloterij. De verrassing was groot toen ik een mailtje kreeg van de Vriendenloterij dat wij als Alterno in aanmerking kwamen voor twee buitenbankjes. Onze dames 1 hebben zo ontzettend goed gescoord met de telefonische wervingsactie, dat dit beloond moest worden. Natuurlijk zei ik ja. Met de kluscommissie zijn we op zoek gegaan naar een juiste plek. En inmiddels zijn de bankjes geplaatst. We hopen hier enorm veel plezier van te hebben en nu de dagen lengen, is het handig om meteen een mooie zitplek buiten te hebben. Wij zijn de Vriendenloterij enorm dankbaar voor dit mooie geschenk en Dames 1, nogmaals enorm dank voor jullie inzet.

  Binnenkort komen er ook nog 2 nieuwe picknicktafels bij. Zo creëren we een prachtige buitenplek.

  Groet, Monique

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Deelnemers NOJK op de foto

  Op 23 februari doet Dros-Alterno met 8 teams mee aan de tussenronde van de Nederlands Open Jeugdkampioenschappen. Daarmee zijn we dit jaar de enige club in Nederland die op alle niveaus de tussenronde heeft bereikt. Om dit te vieren hebben we sponsoren gevraagd of zij de deelnemers in nieuwe inspeelshirts willen steken. Ontzettend fijn dat zoveel sponsoren de jeugd een warm hart toedragen!

  We gaan zaterdag proberen met zoveel mogelijk teams door te gaan naar de finaleronde op 30 maart. Dat betekent dat we op alle niveaus gaan proberen om zo hoog mogelijk in de poule te eindigen. Een hoge positie in de poule geeft automatische plaatsing voor de finaleronde. De teams die lager eindigen, kunnen door het winnen van de kruisfinales alsnog een plek in de eindronde bemachtigen.

  We hopen op veel steun van het publiek. Moedig aan, juich, wees enthousiast voor mooie prestaties van onze eigen teams. Wees ook heel sportief richting de tegenstanders en het publiek van de tegenstanders. Accepteer beslissingen van de scheidsrechters. Die staan er voor onze kinderen.

  Dat geldt ook voor de coaches: accepteer als team en als ouders hun beslissingen. Ze nemen vast wel een keer een beslissing waar je het niet mee eens bent, maar zo gaat dat nu eenmaal in teamsport. De coaches zorgen zo goed mogelijk voor het belang van het gehele team.

  Nu, het wordt vast een heel mooie dag zaterdag. We gaan staan als vereniging, trots en sportief!

  Trouwens, als je zin hebt om te komen kijken: we zitten overal in het land: Van Sneek tot Dordrecht en van Capelle aan den IJssel tot Denekamp. De meeste teams starten om 11.00u met de poulewedstrijden. Rond 18.00u zullen de laatste poulewedstrijden zijn afgelopen en weten we welke teams door zijn naar de eindronde.

  Rob van den Dool, voorzitter Jeugdcommissie

  Sporthallen za. 23 febr.

    plaats   plaats
  MD Meerlo JD Denekamp
  MC Sneek JC Dordrecht
  MB Nieuwleusen JB Wijk bij D
  MA Capelle ad IJssel JA Harderwijk
  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  De mooie dingen onthouden

  Zaterdag stond er een ritje naar Capelle aan den Ijssel op het programma.
  Voor de kerstvakantie hadden we ook tegen Laudame Financials VCN gespeeld.
  Toen was het een vrij gemakkelijke 3-0 overwinning voor ons. We waren hier al totaal niet op voorbereid omdat we VCN hoog inschatten.

  Afgelopen zaterdag dus met frisse moed en zeker geen onderschatting richting Capelle gereden.

  In de eerste set hadden we totaal geen grip op hun aanvallers. Ons blokkerings- en verdedigingssysteem stond niet goed en we liepen de hele set achter de feiten aan en verloren we met 25-17. De tweede set begon anders. We hadden een aanpassing gemaakt en het pakte goed uit. De aanvalsters van VCN kregen meer moeite met scoren en wij kwamen meer in ons spel. We wonnen met 18-25.

  De derde set was spannend en eindigde uiteindelijk in een 25-23 verlies voor ons. Helaas waren er ook meerdere arbitraire missers op beslissende momenten, waardoor we de set net niet binnen konden slepen.

  Ook in de vierde set was het scheidsrechters niveau niet om over naar huis te schrijven. Dan doen we dus ook maar niet…

  We maakten zelf meer fouten, kwamen niet goed in ons spel. Gelukkig konden we dit nog net op tijd omzetten om de stand van 23-22 achter om te buigen naar een 23-25 overwinning. BAM! In ieder geval een punt!

  In de laatste set was het een beetje op. We probeerden de agressie van de vierde set nog terug te halen, maar helaas zat dat er niet meer in. Met een 15-12 op het scorebord, heeft VCN de wedstrijd met 3-2 gewonnen.
  De mooie dingen onthouden en de leerpunten omzetten in de juiste acties zal ons in onze volgende wedstrijd vast van pas komen.

  Nu gaan we eerst twee weken genieten van de vrije weekenden. Daarna mogen we aantreden tegen Utrecht. Die staan bovenaan en dingen mee voor het kampioenschap! We maken ons borst vast nat!

  Tot dan!

  Groetjes  Dames 2.  

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Goed bezig

  Wat zijn we goed bezig! Met een grote groep Alternoten waren we zondag weer druk aan het zagen, schuren, schilderen, boren, schrobben etc. Wat hebben we hard gewerkt. Vele handen maken licht werk, dat is duidelijk. En dat er gelukkig vele handen zijn, daar zijn we blij om. Dit keer waren Annet, Rosie, Vera, Jan, Jan, Tonnie, Peter, Rene, Laurens, John, Ruud, Joop en Monique er om ervoor te zorgen dat het clubhuis zo langzamerhand wordt omgetoverd tot een mooi Alterno Paleisje.

  Maar we zijn nog lang niet klaar. Het schilderwerk vergt erg veel tijd, de tafels moeten allemaal geschuurd, geverfd en gelakt worden, net als de stoelen, De bar is nog niet klaar. Nee, we zijn er nog niet en we weten dat we een lange adem moeten hebben. Dus daarom gaan we stug door: komende zondag wederom om 09.00 uur zijn we er. Ben jij er ook? Al is het maar voor een uurtje. En weet je, naast hard werken is er ook heel veel gezelligheid, koffie met iets lekkers en een heel goed gevoel nadien.

  Dus handen uit de mouwen en kom ons helpen.  Het is tenslotte ook jouw clubhuis.

  Tot zondag.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 18 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  High Tea van MB1 voor MB2

  Alterno MB2 speelde tegen Hevo MB1 en won met 3-1.

  De eerste set begon met een slechte achterstand, de explosiviteit was ver te zoeken. Na een preek van onze coach ging het heel eventjes iets beter, maar na 2 punten zakte het al weer in… toen werden er wat spelers gewisseld dat hielp ook maar voor even. Hevo profiteerde daar van en zo eindigde deze set met 25-11 voor Hevo.

  De 2e set begon al iets beter! We liepen gelijk op. de ballen werden aan onze kant slecht weggelegd en we maakte zelf veel fouten. Soms zaten er wel mooie ballen tussen. Ondanks dat hebben we deze set 25-14 gewonnen!

  De 3e set begon goed. We stonden snel voor. Later liep het gelijk op. we werden weer iets enthousiaster en de paas ging daardoor ook wat beter. Toen kwamen er ook weer wat mooie aanvallen en werden er ook een paar ballen op stijg gespeeld. Deze set eindigde 25-18

  De 4e set ging het wel lekker. De paas kwam beter, daardoor was het voor de spelverdeler ook makkelijker om mooie ballen te geven en zo kwamen er weer wat aanvallen in het spel. We hielpen elkaar beter en we gingen weer voor de ballen. Er waren een paar mooie servicereeksen en zo wonnen we de laatste set met 25-14!

  Na afloop hadden we als verassing een heerlijke high tea gekregen van Alterno MB1! Het was super lekker en we hebben er erg van genoten!!

  Gemaakt door Renske

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Ook Generatie toernooi voor C-jeugd

  Speel je in de C-jeugd en wil je toch nog een keer met je ouder in een team spelen? Dat kan. Dit jaar organiseren wij ook voor de C-jeugd het Generatie-toernooi. Dus geef je op met een van je ouders, opa/oma, oudere broer of zus, ….. We gaan wel spelen op het D-veld. Dat maakt het net iets intensiever en spannender.

  Meld je voor 6 april aan via: opgeven voor jeugd-generatie toernooi

  Wil je graag met een andere C-speler en ouder in 1 team? Dat kan, maar zet dit dan duidelijk bij de opmerkingen.

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Heren 1 blijft op twee

  Heren 1 heeft door de overwinning van tegen AETOS 2 momenteel de 2e plaats stevig in handen, al wordt de stand door het ongelijke aantal wedstrijden wel flink vertekend. De mannen van Lars Olav Massa traden zaterdagavond aan tegen de laagvlieger uit Arnhem. Naast captain Mathijs Mast, mochten Alex Pouw, Robert Steenwoerd, Frank Koekkoek, Jochem van Hintum, Rene Wesselink en Max van Baak het spits afbijten.

  Mathijs Mast verzilvert weer een punt voor Alterno

  De eerste twee sets had de ploeg onder aanvoering van Mast geen kind aan de huidige nummer negen in de derde divisie B, maar in de immer beruchte derde set kwamen de mannen toch in de problemen.

  Lars Olav Massa geeft zijn aanwijzingen

  Met Jordy Klessens op de spelverdeling en Marco van Zuidam in de ploeg kon een voorsprong van 20-15 niet worden omgezet in setwinst en uiteindelijk gingen de Arnhemmers er met 23-25 toch met een puntje vandoor.

  Frank Koekkoek en Alexander Pouw trachten tevergeefs te blokkeren

  In set vier werd echter snel orde op zaken gesteld. Nadat Massa op een 5-7 stand de ploeg in de time-out weer op scherp had gezet liep Alterno snel uit naar 16-10. Met de eindstand van 25-16 liet Heren 1 er geen twijfel over bestaan wie er vanavond in de Alternohal de betere ploeg was. (JM)

  Voor alle foto’s van de wedstrijd: klik hier

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button

  Minikamp 2019: inschrijven vanaf 1 april

  De organisatie is al druk achter de schermen bezig met de voorbereidingen van alweer de 16de Minikamp van Alterno.
  Het Minikamp van Alterno wordt gehouden van 21 t/m 23 juni in Lunteren.
  Maandag 1 april start de inschrijving. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.


  De organisatie Minikamp 2019

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 16 februari 2019 door van E
  Share Button

  Baanwielrenners sportploeg van het jaar

  Bij de Apeldoornse sportverkiezingen zijn de Dames van onze vereniging woensdagavond helaas niet in de prijzen gevallen. Dames 1 was genomineerd als Apeldoornse sportploeg van het jaar vanwege het bereiken van de laatste twee in de strijd om de landstitel 2017-2018 (final play-offs). De eer viel dit jaar te beurt aan de baanwielrenners (Sam Ligtlee, Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg) die afgelopen jaar de wereldtitel pakten in het Omnisport-centrum. Hoewel de damesploeg van vorig seizoen natuurlijk niet meer in die samenstelling bestaat, was er wel een flinke afvaardiging van het huidige team bij de uitreiking van de sportprijzen aanwezig, waar onder onze fotograaf Rudy Biekart. die legde onder andere vast hoe de genomineerde ploegen werden geinterviewd. (JM)

  Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 februari 2019 door Jos Mulder
  Share Button