Dames 8 opweg naar de top

Om half 2 verzamelen, onze verste wedstrijd van dit seizoen staat op het programma: Hevo, Heino.
Dit team staat één plaats onder ons, dus dat belooft een leuke pot te worden! We zijn wat aan de late kant, dus snel omkleden en het veld op in een ijskoude hal. Aan mij vandaag de taak om te coachen, leuk!
Ik hoor van de coach dat dit team vorig jaar is gepromoveerd en daar proberen wij gretig gebruik van te maken. We besluiten ons speeltempo omhoog te gooien. Vol goede moed stappen we het veld in. Er is één groot nadeel, dit veld bestaat uit 101 lijnen en dé lijn is groen… Dit kost de nodige aanpassingen, want automatisch wordt gefocust op de gele lijnen.
Wanneer we dat door hebben stomen we door. Hevo is verrassend snel en heeft veel. Ze snoepen nog een paar punten van onze voorsprong, maar mede door slim spel van Marrit en strakke ballen van Leonie halen we deze set binnen (23-25).
We hebben de smaak te pakken, dus hoppa de tweede set begint met veel plezier. Ellen veegt geregeld de vloer met haar mooie reddingen en Inge tB tikt de ballen slim weg. Door de mooie reddingen van Hevo moeten wij echt hard aan de bak. Maar gelukkig is daar Jamie! Die staat daar toch een partijtje strak te serveren. Zoef! Weer een punt! Hevo kan er niets mee (17-25).
De derde set, hier hebben wij altijd moeite mee. Echter, als je zo goed staat te spelen dan moet je deze gewoon pakken. Vanaf de eerste punt wordt er hard gewerkt. Inge B slaat mooie driemeters en Jiska staat met de blokkering klaar. Hevo geeft niet zomaar op en loopt op ons in, tijd voor een time-out. Even de strenge coach uithangen (sorry meiden ;)). Het lijkt erop dat iedereen weer wakker is, dus vol goede moed het veld in. Voor elke bal en voor elkaar wordt gestreden. Hoppa! (21-25).
De laatste set, we gaan voor het bonuspuntje! Er moet hard worden gewerkt, want de energie raakt een beetje op. Kim tikt slim tweede balletjes door en daar is Hevo niet op berekend. Er wordt nog steeds hard voor elkaar gewerkt, maar het gaat iets moeizamer. Hevo heeft een flinke voorsprong, dan maar snel even wat drinken en de rust terug vinden. We halen langzaamaan weer wat punten binnen. Maar het is op (25-16).

Wat heeft iedereen goed gespeeld en zo hard gewerkt voor elkaar. We zitten echt in een flow! Een goede wedstrijd met een heerlijk resultaat. Na de wedstrijd nog even een taartje eten van de twee jarigen en toen was het tijd voor de rit naar huis.

Inge Rietberg
Dames 8

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 december 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Veertig nieuwe vrienden

Oh, wat waren de meiden gespannen. De een wat meer dan de ander. Eng om via de telefoon tegen mensen te praten?? Ik weet niet waar die gedachte vandaan komt, maar schijnbaar heerste dit virus bij Dames 1. Uiteindelijk dan toch. Na een stimulerend praatje van Nick, de begeleider van de Vriendenloterij, begonnen de dames te bellen. Hun eigen familie en vrienden, de leden van Alterno. Het resultaat waar voor gestreden werd, is 40 verkochte loten. En…. Dat hebben we gehaald. Dank aan alle Alternoten die een bijdrage hebben geleverd en zodoende nu structureel de club ondersteunen. Heel erg fijn.
Dames 1, dank voor jullie idee en initiatief. Het was spannend, maar ook met een goed resultaat. En laten de prijzen nu maar vallen op de loten van de Alternoten.

Monique Nijhof, Activiteitencommissie.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Toptoernooi alleen voor D-teams

Op 30 december vindt het jaarlijkse Jeugdtoptoernooi bij Alterno plaats. Dé voorbereiding voor teams die gaan deelnemen aan het NOJK 2018-2019. In tegenstelling tot andere jaren wordt het toernooi deze keer uitsluitend voor D-teams georganiseerd. Indien u met uw team wilt meedoen, neem dan eerst contact op met de organisatie, en ga pas naar de betaalpagina als de deelname van uw team is bevestigd.

Uw teambijdrage kunt u voldoen door naar de betaalpagina te gaan en daar de betaalinstructies op te volgen.

Ik wijs u er graag op dat de aanmelding voor uw team(s) definitief is op het moment dat de betaling bij ons is ontvangen. Indien uw betaling succesvol is verlopen, ontvangt u automatisch een bevestigingsmail op het door u opgegeven email-adres. Geen mail ontvangen? Check uw spambox en neem indien nodig contact op met bestellen@alterno-apeldoorn.nl.

U kunt uw team inschrijven t/m 15 december. Wacht echter met betalen totdat uw inschrijving door de organisatie is bevestigd.

Aanmelden team: jeugdtoptoernooi@alterno-apeldoorn.nl

Om naar de betaalpagina te gaan klikt u hier.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Er zijn weer oliebollen

Oliebollen: ook dit jaar weer van Bakkerij Toet. Inmiddels zijn er afspraken gemaakt met Bakker Toet. Wist u dat hij wederom in de prijzen is gevallen? 2e geworden van Nederland met de Banketstaaf? Al jaren dingt Jan Toet mee naar de grote prijzen in de bakwereld en zeer regelmatig met succes. Zal hij dit jaar weer hoog eindigen met zijn oliebollen en appelbeignets? Helaas weten we dat pas op bijna de laatste dag van het jaar. En natuurlijk hebt u dan allang de oudjaarsavond lekkernij besteld.
Ga naar onze website en bestel de oliebollen of appelbeignets. De kosten zijn 9,- per zak a 10 stuks (met of zonder krenten); de appelbeignets kosten 8,- per zak van 5 stuks. Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar Alterno.
De bestelling kan zondag 30 december tussen 12 en 13 uur opgehaald worden bij Alterno. Let op, bestel tijdig (uiterste besteldatum 27 december).

Om naar de bestel pagina te gaan klikt u HIER……..

en klik hier om het bestelformulier te downloaden

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Verslag bekerwedstrijd

Afgelopen zaterdag, 1 december, speelden wij een bekerwedstrijd tegen Regio Zwolle. De wedstrijd begon om 20:00 uur in Landstede sportcentrum. We begonnen de eerste set goed. We speelden vrij uit en met lef. Ook werden de punten gevierd. De afspraken die we van tevoren hadden werden goed opgevolgd. Het blok stond goed en hierdoor pakten we in de verdediging veel ballen. De serve opdrachten werden juist uitgevoerd. De eerste set ging met 20-25 naar Alterno.
De tweede set ging zo door en deze wonnen we met 18-25.

Vanaf set 3 werd het spel wat minder. De afspraken werden minder goed nageleefd, hierdoor kwam Zwolle beter in het spel. We verloren de set met 25-21.
Toen kwam de vierde set, dit was een beetje hetzelfde als de vorige set. Deze set verloren we met 25-20.

We begonnen de vijfde set erg scherp en vol enthousiasme. Er werd een flinke voorsprong genomen. Deze voorsprong hebben we vast weten te houden en we wonnen de set met 10-15. Een 3-2 winst op Regio Zwolle, wat we samen hadden gedaan met goed spel!

Dit betekent dat we door zijn naar de kwartfinale van de beker. We spelen deze wedstrijd tegen Eurosped. Datum, tijd en locatie is nog niet bekend.

Aankomend weekend spelen we tegen Apollo, uit Borne. De wedstrijd begint om 20:00 uur in de Alternohal. We hopen dat jullie ons weer komen aanmoedigen, zodat we dit spel kunnen voortzetten!

Groetjes Froukje Hoenderboom

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

OFO-project op stoom

Door Rob van den Dool, met bijdragen van Sevrin van Dijk en Kim Nijhof. Dros-Alterno doet mee aan het OFO-project. Daarmee willen we onze jeugdopleiding verder verbeteren. We leiden 15 trainers op, vernieuwen het technisch beleid en gaan de trainers begeleiden. Vooraf en na afloop meten we de tevredenheid. Inmiddels zijn alle deelprojecten gestart. Over een jaar ronden we het project af. We praten je graag bij.

Tevredenheidsonderzoek

Eén van de werkgroepen binnen het OFO project is de werkgroep die het tevredenheidsonderzoek uitvoert. Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen waar leden (en hun ouders) tevreden over zijn en waar Alterno nog aan kan werken. Om de tevredenheid te meten zijn er enquêtes uitgezet bij trainers, jeugdleden, mini’s en hun ouders. De enquête staat op dit moment nog steeds open, maar zal binnenkort sluiten en dan worden de resultaten bekeken en beoordeeld. De respons is nu al heel hoog. Het is natuurlijk fijn om te merken dat mensen zich betrokken genoeg voelen bij de vereniging om de enquête in te vullen. De werkgroep die het tevredenheidsonderzoek uitzet heeft de eerste resultaten bekeken en gedeeld met de andere werkgroepen, de jeugdcommissie en het bestuur. Een tipje van de sluier: we zijn met z’n allen vooral erg tevreden over Alterno en er heerst een grote mate van betrokkenheid. Zodra de enquête sluit en de resultaten geanalyseerd zijn zullen wij deze naar buiten brengen. Op basis van de resultaten wordt natuurlijk ook bekeken waar we mee aan de slag kunnen om de tevredenheid over Alterno nog groter te maken en te behouden. Aan het einde van het seizoen zal weer een enquête worden uitgezet om het effect te kunnen zien van de punten waar we aan werken.

Technisch beleidslijn

Deze werkgroep bestaat voornamelijk uit trainers. Aan de hand van NeVoBo-materiaal worden kaarten ingevuld. Het gaat op die kaarten om de technische ontwikkeling die in de loop van het jaar zou moeten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld het aanleren van een serve met als doel de pass bij de tegenstander te ontregelen. Verder gaat het om onder andere de motorische, tactische en mentale ontwikkeling. Er komen zes kaarten: drie voor de meisjeslijn (A, B en C) en drie voor de jongens. Trainers gaan deze kaarten gebruiken als basis voor hun jaarplan. Voordat de kaarten definitief worden vastgesteld worden ze voorgelegd aan de mini-coördinatoren en aan enkele trainers van senioren-jeugdteams. Zo dragen we bij aan een doorgaande ontwikkellijn van 6 tot 18 jaar.

Trainersbegeleiders

Binnen het OFO-project is ook een rol weggelegd voor de begeleiding van trainers binnen Alterno, de zogenaamde trainersbegeleiders. Inmiddels hebben zich vijf enthousiastelingen aangemeld om komend voorjaar invulling aan deze rol te geven. We gaan binnenkort met mekaar om tafel om na te denken over de wijze van trainersbegeleiding. Vragen die we zullen proberen te beantwoorden zijn:

Wat is het meest passend voor de trainers? Op welke wijze denken wij dat de begeleiding uitgevoerd zou moeten worden? Wat is passend binnen de Alterno-cultuur, maar ook passend voor nu en voor de toekomst? We streven naar een plan waar we mee kunnen gaan bouwen, en waar alleen af en toe wat aan bijgeschaafd moet worden.

Binnenkort gaan we kennis maken met de trainers die gekoppeld zijn aan het OFO-project, zodat ze weten wie we zijn als we hun trainingen in het voorjaar gaan bezoeken, en mogelijk kunnen we ze dan al enigszins informeren over een plan van aanpak.

Opleiding trainers

In het laatste weekend van november, op vrijdagavond en zondagmiddag, volgen de 15 deelnemende jeugdtrainers hun opleiding bij Roy Wassen. De basis zijn de technische kaarten, die de werkgroep Technische beleidslijn tegen die tijd klaar heeft. Na deze opleiding weten de trainers meer over de opbouw van het jaar en van de trainingen.

Als de opleiding achter de rug is, gaan de trainersbegeleiders aan het werk. Op basis van de ontwikkelvragen die de trainers / coaches hebben, gaan zij de trainers begeleiden. Hoe die begeleiding er gaat uitzien, zal afhangen van de vraag maar ook van de afspraken die de begeleiders gaan maken.

Als dit alles gedaan is, gaan we een jaar op de nieuwe wijze werken, dus steeds op basis van de beleidskaarten en ondersteund door begeleiders. Daarna zullen we de tevredenheid bij spelers, ouders en trainers opnieuw bevragen en hebben we een goede basis om het project met elkaar te evalueren. Overigens wachten we niet een heel jaar om alvast verbeteringen door te voeren. Wat we nu al doen, kun je lezen in de column van de jeugdcommissie in de Groene Flits van 24 november.

Wat is OFO ook alweer?

Op 12 juni is Alterno gestart met het Project Ontwikkelfase gericht opleiden, kort gezegd het OFO-project. Met dit project willen we de kwaliteit van onze jeugdopleiding verbeteren. Het is echt een project over de volle breedte: de focus ligt op alle jeugd, ook op de jeugd in seniorenteams. Dat doen we met hulp van buitenaf: Roy Wassen ondersteunt ons vanuit de NeVoBo en Topsport Gelderland.

Het project bestaat uit vier deelprojecten: een tevredenheidsonderzoek, het ontwikkelen van een technische beleidslijn, het opleiden van trainersbegeleiders en het opleiden van trainers. Projectleiders zijn Richard Pol en Rob van den Dool. In de deelprojecten zijn telkens vier tot acht ouders, trainers en anderen betrokken. De groep trainers die wordt opgeleid bestaat uit vijftien jeugdtrainers.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Bekeropsteker

Een mooie opsteker zaterdagavond voor het team van Eric Meijer. In Zwolle zag hij zijn ploeg met 2-3 winnen van het thuisspelende Regio Zwolle. Daarmee plaatst Dames 1 zich voor de volgende ronde, waarin het tegen de winnaar van het duel tussen Eurosped en US (zondag 13.00 u.) zal uitkomen. Dames 1 pakte in Zwolle brutaal een 2-0 voorsprong, maar zag de thuisploeg in de twee daaropvolgende sets de stand gelijktrekken. In de beslissende vijfde bleek Dames 1 over de betere zenuwen te beschikken.

Eric Meijer lichtte na afloop de overwinning aldus toe:”Het zat er wel een beetje aan te komen. In het eerste duel tegen Zwolle, dat we hier met 3-0 verloren, was het allemaal al aardig close. De afgelopen weken zijn we beter gaan spelen , wat we tegen Sliedrecht en tegen Sneek helaas nog niet in resultaat wisten om te zetten. Vanavond speelden de meiden met veel passie en plezier en kwamen ze de afspraken die we vooraf hadden gemaakt prima na.”

De zege in het bekertoernooi is een mooie opsteker voor de ploeg die het in de reguliere competitie lastig heeft en momenteel met vijf punten op de een na onderste plaats bivakkeert.  JM.

Nationale Beker

Dros Alterno Dames 1 – Regio Zwolle Dames 1: 2-3 (20-25, 18-25, 25-21, 25-20, 10-15)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Sinterklaas bij de mini’s

Heerlijk avondje is gekomen! Ook dit jaar komt de Sint en zijn pieten een kijkje nemen bij Alterno. En dit gaan we zoals elk jaar weer goed vieren. Maar voordat de Sint komt, hebben we eerst wat spelletjes te spelen. Eerst we gaan pietenspelletjes doen. Want ja, de Sint kan altijd wel wat goede hulppieten gebruiken natuurlijk. Er worden cadeautjes gevangen en daken beklommen; alles om maar een goede hulppiet te kunnen worden. Daarna gaan de mini’s met hun team het cadeau spel doen. Altijd weer spannend wie, welk cadeautje krijgt. De jongere mini’s krijgen wat lekkers te eten. Broodjes met frikandellen, dat gaat er altijd wel in. Nu is het wachten op de Sint. Terwijl de jongsten in spanning wachten, is er voor de oudere mini’s een volleybaltoernooi georganiseerd. Want Alterno zonder volleybal kan natuurlijk niet!

De stembanden worden alvast los gemaakt en we zingen allemaal mee op de sinterklaasliedjes. Zou de goede Sint wel komen???? En ja hoor, de Sint heeft onze liedjes gehoord want ineens komt de Sint binnen en hij heeft wel 9 pieten meegenomen! Overal horen we kinderstemmetjes heel hard zingen en de pepernoten vliegen de lucht in.
Wat een warm welkom voor de Sint en zijn pieten. De Sint neemt alle tijd en de pieten halen rare fratsen uit en gaan zelfs volleyballen.

De Sint heeft ook een leuke mededeling voor één van onze teams.
De Meisjes D3 heeft de Bag2school actie gewonnen!!!! Van harte gefeliciteerd!!!

Daarna is het tijd om helemaal los te gaan op de disco. Zelfs de Sint en zijn pieten komen nog even meedansen.
Het was weer een geweldige avond bij Alterno en we hopen dat de Sint elk jaar wil langskomen bij ons.

Dit Sinterklaas feest werd medemogelijk gemaakt door de vrienden van Alterno en de Dekamarkt (Apeldoorn Imkersplaats).

De minicommissie.

Voor alle foto’s klik je HIER

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Nieuws van de jeugdcommissie

Met een klein beetje geluk kunnen we vandaag de eerste winterkampioen huldigen: JA1. Er moet dan wel eerst nog met 3-1 gewonnen worden van Scylla. Als de jongens om een uur of 5, 6 de hal binnen komen zullen we aan hun gezichten kunnen zien of het gelukt is.
Rond de herfstvakantie zijn de uitnodigingen voor de Nationale Open Club Kampioenschappen verstuurd. Gefeliciteerd voor iedereen die geselecteerd is voor dit toernooi! We hebben de trainers van onze vlaggenschepen bereid gevonden om de open clubteams van MA, MB en JA te gaan trainen en coachen. Daarnaast zien we weer veel vertrouwde gezichten bij de andere teams. De trainingen starten in december. De meeste teams doen in de kerstvakantie mee aan het driedaagse Dynamo jeugdtoernooi. Succes allemaal! Helaas heeft de NeVoBo besloten de halve finale te plannen in de voorjaarsvakantie. Wij hopen maar dat er veel creatieve oplossingen bedacht worden voor eventuele skivakanties, want het zou toch jammer zijn als we met die ronde met incomplete teams moeten spelen.
Twee weken geleden was de eerste extra training voor jongens en meisjes in de breedteteams. Lex Wassenberg en Monique van Loon hebben deze training samen verzorgd. Bedankt! De geluiden die we terug hoorden waren positief. Volgende week is de tweede training. Je kunt je nog opgeven! Mail de jeugdcommissie. De eerste twee trainingen zijn gratis. Daarna gaan we peilen hoeveel animo er is om hier mee door te gaan en kunnen we de kosten per deelnemer berekenen. Voor de oudere jongens in breedteteams start er binnenkort ook een extra training. Ook daarvoor kun je je nog steeds aanmelden.
Tot slot: we hopen vanaf 1 december een wekelijkse talenttraining te kunnen aanbieden voor jongens. Dit wordt dan een combinatietraining van jong talent uit H1(2), H3 en JA1. De training wordt verzorgd door Lars-Olav Massa (H1/2).

Rob van den Dool
Voorzitter Jeugdcommissie

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

MB2 wil knallen

Zaterdag 24 november, onze laatste thuiswestrijd van het jaar moesten we tegen VVH MB1. De eerste set wonnen we gemakkelijk. Esmée had een mooie servesserie en stonden we 7-1 voor. VVH kwam met een paar punten terug maar toch bleven we de leiding houden. Er waren veel mooie rally’s en de pass en de serve was mooi. Deze set wonnen we met 11-26.
De tweede set gingen we vol goede moed in. We begonnen weer met een voorsprong. Maar in de loop van de set ging de pass achteruit. We liepen gelijk op. Uiteindelijk stond VVH 20-23 voor. Beide teams waren fanatiek. Ondanks dat we heel erg ons best hadden gedaan aan het eind van de set, verloren we de set met 24-26. De derde set.We liepen gelijk op maar VVH begon uit te lopen. Onze pass was nog steeds niet onder controle, slechte communicatie en ballen die in het net of uit werden geslagen. De set verloren we jammer genoeg met 20-25. We kwamen in de laatste set. Als we deze zouden winnen zouden we een vijfsetter krijgen. We deden ons best maar we kwamen weer op achterstand. De set leek op de derde set. Het stond 16-24 en wij hadden serve. Jammer genoeg ging de bal uit en VVH had met 3-1 gewonnen. We hebben er maar 1 puntje bij maar we blijven 1e staan. Knallen dus in de volgende wedstrijd tegen Salvora!

Dora Mollema, MB2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Weer een stapje beter

Afgelopen zaterdag mochten wij spelen tegen Sneek dames 1, met als doel: weer een stapje beter worden. Na de voorbespreking was iedereen fel en gingen we er vol tegen aan. De eerste set speelden we netjes, we hielden ons aan het wedstrijd plan en we liepen de hele set voor op Sneek. Eenmaal boven de 20 gingen we wat rommeliger spelen en hebben we de set verloren met 24-26. Op naar de tweede set! Ook de tweede set speelden we netjes en hadden we alles goed georganiseerd. We wonnen deze set dan ook met 25-22.

Set 3 en 4 zette Sneek een stapje bij en wij konden het niveau van de eerste en tweede set niet meer opbrengen. Deze sets gingen dan ook verloren met 13-25 en 11-25. Kortom, weer een wedstrijd om van te leren. Deze week gaan we weer volle bak trainen, om ons voor te bereiden op de bekerwedstrijd tegen Zwolle dames 1 zaterdag.
We hopen u zaterdag 1 december om 20.00 uur te zien in het Landstede Sportcentrum in Zwolle!

Groetjes Daphne

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Duo partner gezocht

Sinds dit jaar zorg ik er in mijn eentje zo goed mogelijk voor dat er op elk niveau scheidsrechters geregeld worden. Maar door de situatie van dit jaar, merk ik dat het te veel wordt om in mijn eentje te regelen.
Daarom ben ik dringend op zoek naar iemand die er, samen met mij, voor wilt zorgen dat er ook in de aankomende wedstrijden een passende scheidsrechter op de bok staat.

Ik hoor graag van iemand.

Groeten Esther
wedstrijdsecretariaat@alterno-apeldoorn.nl

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 26 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Jongens A1 winterkampioen

Jongens A1 is op 24 november in Wageningen kampioen geworden in de topklasse. Het team had genoeg aan 3 punten, maar pakte de volledige 5 punten. Alle wedstrijden zijn tot nu toe gewonnen.
Na de wedstrijd kreeg het team een teamschotel aangeboden namens de jeugdcommissie. Tijdens de wedstrijd van dames 2 is het team gehuldigd door Henk Wijnsma.
Jongens A1 gaat zich nu voorbereiden voor de tweede helft. Het kampioenschap wordt het belangrijkste doel, want we willen strijden voor het Nederlands kampioenschappen.

Gerbrand van Hierden, trainer/coach

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

D8 maakt kennis met MAANDAG

Vandaag was het eindelijk zo ver! Na een passessie een paar weken geleden, kregen we vandaag onze nieuwe trainingsjasjes. Maandag, een detacheringsbureau binnen de overheid, het onderwijs en de zorg is onze sponsor. Nieuwe jackjes, betekend dat het tijd was voor een teamfoto! Voor de wedstrijd kwam Rudy (stemmen jullie ook nog even op hem? 😊) foto’s maken en toen was het tijd om warm te lopen. Salvora, 1 punt achter ons in het klassement, was vandaag onze tegenstander.

De wedstrijd begon heel voortvarend, door een goede serversserie en mooie aanvallen stonden we al snel ver voor. Helaas werd Salvora al snel wakker en begonnen zij met een prachtige serversreeks. Ze trokken de voorsprong door (18-25).

De tweede set begonnen wij wederom sterk. Er werd hard geknokt voor elke bal en dit was te zien. Hoe meer lawaai en punten wij maakten, hoe stiller Salvora werd. De rollen werden omgedraaid (25-18).

De derde set werd onze foutenlast hoger, maar ook bij Salvora ging er meer fout. Het stuivertje wisselen werd wederom ingezet. Gelukkig hadden wij een zeer sterke servesreeks, oftewel het geluk was aan onze zijde (25-17).

Dit smaakte naar meer, we wilden die 4 punten! Maar… dan is het wel handig als je zelf blijft scoren. De foutenlast groeide en Salvora had één hele goede aanvalster die alle ballen erin knalde. Ja, dan wordt het heel lastig. De beleving zakte wat weg en we kwamen net te kort (16-25).

De voor ons altijd moeilijke vijfde set. Dan begint de psyche behoorlijk mee te spelen. Vanaf de kant werd het team harder dan ooit aangemoedigd, maar het was op. Er werd gestreden en we kwamen steeds dichterbij Salvora. Het werd nog spannend! Maar toen was hij daar, de bal net over het net.. Salvora haalde keihard uit en het spel was klaar (13-15).

Aan de jackjes heeft het niet gelegen, maar wij kwamen net te kort tegen dit team. Niet getreurd hoor, Salvora is een team dat nog heel veel kan gaan groeien. Dus deze twee punten zijn mooi meegenomen.

Wij maken ons op om met onze mooie Maandag-jacks tijdens de volgende wedstrijd te gaan knallen! Deze wedstrijd is vrijdag 30 november om 21.15 uur in de Alternohal.

Tot Maandag! Uhh vrijdag 😉

Inge Rietberg, Dames 8

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Wedstrijd om van te leren

Afgelopen woensdag speelde wij tegen Sliedrecht sport dames 1. Vooraf gaand aan de wedstrijd mocht Eric zijn praatje houden in het bij zijn van alle sponsoren. Na zijn praatje was het om 20:00 uur toch echt tijd om te gaan strijden.

In set een begonnen we een beetje stroef. Een beetje afwachtend/voorzichtig. Toch wisten we de stand op gelijke hoogte te houden. Halverwege de eerste set kregen we een service serie tegen. We wisten hem passend niet meteen te kantelen waardoor we tegen een achterstand aanliepen van 5 punten. we hebben met zijn alle knop nog om gezet om alles er uit te halen maar we trokken aan het kortste eind. De set ging met 25- 18 naar Sliedrecht sport.

In set 2 wisten we dat we nog meer moesten gaan strijden. Meer energie en nog feller! Ook deze set wisten we ons aan het begin van de set weer op te trekken aan onze tegenstander. We scoorde mooie ballen, gaven meer service druk maar toch bleven we het zelf moeilijk houden en konden we het niet in winst omzetten. De set ging met 25-20 naar Sliedrecht.

Met een aantal wisselingen in de basis was het tijd om set 3 echt te gaan strijden. Wat hebben we nodig: veel energie en hard slaan. In de loop van de set 3e set kregen we het geloof er weer in. Iedereen ging strijden en we bouwde een voorsprong op. Er werd veel verdedigd, passend was het op orde en er werden harde ballen geslagen. Dit was ook te zien aan de uitslag van de set. 18- 25 voor Dros Alterno.

In set 4 kwamen we passend erg onder druk te staan we kwamen ver achter te staan en liepen erg achter de feiten aan. We verloren de set met 25-7. Dat betekend: 3-1 voor Sliedrecht.

Voor ons een wedstrijd waar wij veel van hebben geleerd. Komende zaterdag 24 november spelen wij alweer de volgende wedstrijd. Om 20:00 uur zal het fluitsignaal klinken en zullen wij spelen tegen VC Sneek.

We kunnen jullie hulp goed gebruiken! Dus tot dan!

Groetjes Caya van Cooten, Dros – Alterno D1

Meer wedstrijdfoto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Bruisende sponsorbijeenkomst

Voorafgaand aan de wedstrijd van Dames 1 tegen Sliedrecht Sport vond woensdagavond een bijeenkomst plaats, georganiseerd door de kersverse sponsorcommissie.
In de fraaie ruimte van de businessclub, met prachtig uitzicht op het zich warm spelende team van Eric Meijer werden in totaal zo’n zeventig gasten welkom geheten. Onder de vertrouwde en nieuwe sponsoren, bevonden zich ook een groot aantal gasten van hoofdsponsor Ronald Dros. Zij werden allemaal ontvangen door voorzitter Henk Wijnsma en toegesproken door Onno van Andel, die de honneurs namens de Business Club van Dros-Alterno waarnam.
Om een kijkje in de keuken te krijgen, deelde Eric Meijer voorafgaand aan de wedstrijd zijn visie op het volleybal en op zijn team en ging hij bovendien uitgebreid in op de wedstrijd van de avond tegen Sliedrecht Sport.
Daarna was het tijd voor het serieuzere werk, want er werden ook een tweetal sponsorcontracten bekrachtigd. Onder het oog van voorzitter Wijnsma zetten Roel Brinkman namens DAKA sport en Joost Wilkens namens Erima hun handtekening onder de overeenkomst waarmee ze zich voor de komende jaren aan de vereniging en aan het eerste damesteam verbinden.
De bijeenkomst werd smakelijk afgesloten door onder het genot van de door Fresh Catering verzorgde maaltijd de onderlinge banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen, waarna het gehele gezelschap op het speciaal voor hen gereserveerde tribunedeel naar de wedstrijd kon gaan kijken.(JM)

Meer foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Rudy Biekart genomineerd

Onze held van de club Rudy Biekart is genomineerd bij de verkiezing Clubhelden van de Amateursport, een initiatief van De Stentor. Er kan op Rudy Biekart worden gestemd via https://destentor.clubheldvanhetjaar.nl/rudy-biekart.

Wist je dat Rudy Biekart 10.000 euro voor vv Alterno kan winnen? Bekijk hier de tussenstand om te zie hoe Rudy Biekart er nu voor staat. Stemmen kan nog tot en met 30 november, dus er is nog niets beslist.

Stem HIER

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Dames 1 komt net te kort

Afgelopen zaterdag was de uitwedstrijd tegen FAST aan de beurt. Om 20:00 in Gennep ging de strijd van start. In de 1e set begonnen we een beetje stroef, waardoor FAST een paar punten voor kwam te staan. In de loop van de wedstrijd begonnen we steeds meer te vechten en kwamen terug van een achterstand. In de eindfase van de 1e set is heeft Tess helaas het veld moeten verlaten door een enkelblessure. Ondanks deze tegenslag bleven we vechten en wisten we deze set te winnen met 26-24.
De eerste punten van de 2e set gingen gelijk op, maar na een mooie serviceserie van Laura wisten we een voorsprong te pakken. Door te vechten voor elke bal bleef de voorsprong behouden en stonden op 22-17. Uiteindelijk hebben we deze set gewonnen met 25-18.
Ook in de 3e set gingen we gelijk op en er werden lange rallys gespeeld. Na een serviceserie van Kirsten en een aantal killblocks wisten we een paar punten los te staan van FAST. In de eindfase van de set stonden we met 20-12 voor, maar na een sterke serviceserie van FAST kwamen ze terug tot 20-20. Helaas wisten we deze set net te verliezen met 24-26.
Set 4 begon FAST erg scherp en kwamen 2 punten los te staan. Door te blijven vechten voor de punten wisten we weer bij te komen en liep het verder gelijk op. Op 20-23 voor FAST viel er een speelster uit door een knieblessure. Door een goede service van FAST konden we deze set niet meer pakken en verloren deze met 20-25.
In de 5e set is het alles of niets en beide teams begonnen erg fel waardoor het tot 5-5 gelijk op ging. Na een mooie ace van Froukje wisten we op 7-5 voor te komen. Na dit punt bleven we de voorsprong uitbreiden en wisten een gat te slaan van 12-7. In de eindfase kwam FAST erg goed terug en stond het gelijk met 15-15. Voor elk punt werd hard gestreden maar helaas konden kwamen we net 1 puntje te kort en FAST won de set met 15-17. Door 2 sets te pakken konden we met 1 punt naar huis.

Lisa Nobel

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

DS8 – Verwacht ‘m terug

Het was een koude herfstavond in Bathmen. Met enige verwachting vertrokken we, want een wedstrijd tegen A.B.S. betekent normaliter een vijfsetter.
Om 21.15 uur zou de wedstrijd beginnen, maar omdat de scheidsrechter net een wedstrijd had gespeeld en nog moest douchen werd het 21.30 uur.
Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn, het was vrij saai. A.B.S. haalde absoluut het niveau van andere jaren niet en wij speelden vrij stabiel en werkten goed voor en met elkaar. Bij een time-out van A.B.S. had Melissa de gouden tip: “Verwacht ‘m terug”. En die verwachting kwam uit. We hebben 5 punten binnen.

Volgende week zaterdag wacht ons een spannendere wedstrijd om 12.30 uur thuis.

Inge Rietberg
Dames 8

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Alterno MB 2 – Salvora MB 1

Zaterdag 3 november, het was een belangrijke wedstrijd.
Salvora stond aan kop in de poule dus we wisten dat we er wel wat voor moesten doen.
De eerst set gingen we goed van start, we hadden een goede serve maar Salvora vocht terug waardoor we op achterstand kwamen.
Salvora had een sterke opslag en daardoor kwamen we 19-16 achter, het gaat gelijk op en uiteindelijk wordt het 23-23 maar we winnen dan toch de set met 25-23.
De tweede set gaan we goed we hebben een sterke opslag en er zijn veel rally’s en we winnen de set met 25-11.
De derde set beginnen we met een achterstand, van onze kant zijn er veel serve fouten waardoor Salvora met 19-15 voor komt staan, we vechten terug tot 22-22 en gelukkig winnen we de set met 25-22.
Nou hopen dat we de vierde set ook nog kunnen winnen zodat we eerste in de poule kunnen worden.
We beginnen gelijk op maar de fut is er wel een beetje uit Salvora loopt uit tot 17-10, we proberen nog terug te komen maar uiteindelijk wint Salvora toch de set met 25-20.
Het was een leuke en spannende wedstrijd met veel rally’s , en we gaan weer voor de volgende wedstijd.
Toch hebben we er weer 4 punten erbij!

Tessa Bagerman.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Dames 1 trekt aan kortste eind

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen US Amsterdam op het programma. Om 20:00 begon de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Op papier had US Amsterdam niks te verliezen, dus was de verwachting dat ze voluit zouden gaan. We wilden laten zien dat wij na een week van keihard trainen weer een stapje beter zijn geworden. De eerste set ging van start. We begonnen te voorzichtig aan de wedstrijd, waardoor we al snel op een achterstand kwamen. Er werden in makkelijke situaties te veel fouten gemaakt. Maar de set is nog niet verloren. We herpakten ons en lieten veel nette dingen zien. Hierin kwam een fase waarin we echt gevochten hebben en ons zelf terug in de wedstrijd hebben geknokt. We haalden de achterstand in en wonnen de eerste set met 25-23. Hierna begonnen aan de tweede set. Deze was een kopie van de start van de eerste set. Weer te voorzichtig en er werden te veel fouten gemaakt. Hier kwamen we weer op een achterstand te staan. We vochten ons weer terug maar het was dit keer niet genoeg. De set ging met 22-25 naar US. De derde set startten we meteen fel. Vanaf het eerste moment had Alterno het voor het zeggen en deze voorsprong werd de hele set vastgehouden. We konden vrijuit spelen en we hebben hele mooi dingen laten zien. De set werd gewonnen met 25-18. In de vierde set ging het gelijk op. Passend zijn we goed overeind gebleven, maar in de rally’s waren we wat slordig. Er werden weer wat foutjes gemaakt waardoor we de set verloren met 21-25. De vijfde set ging van start. Hier had een wissel plaats gevonden met onze libero’s door een blessure. We begonnen fel en met volle enthousiasme en kwamen op een 4-2 voorsprong. Omdat de wissel van onze libero niet goed was door gegeven, moesten wij onze punten afgeven. Dit betekende dat we op een 2-0 achterstand kwamen. Dit gaf een enorme klap en onderbrak onze goede flow waar we in zaten. Hier heeft US gebruik van gemaakt en nam een 1-7 voorsprong. Deze kloof wist Alterno niet meer te dichten. We hebben tot het einde gevochten maar het was niet genoeg, de set ging met 9-15 naar US.
Er zit nog veel meer in dan we nu al hebben laten zien. Deze week gaat er weer keihard getraind worden om weer een stapje beter te worden. Komende zaterdag reizen we naar Limburg om FAST onze strijdlust te laten zien.

Groet, Laura Overwater

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Heeten sportief MB1- Alterno MB2

De eerste set begonnen we met een achterstand. Na een time-out gingen we weer met nieuwe energie het veld op. We waren niet helemaal in vorm, we hadden soms goede momenten en hadden mooie reddingen en acties! Helaas viel dat soms ook weer weg. We hebben ons een tijdje weten te redden en stonden toen weer voor. Toen rond de 20 liepen de punten gelijk op. het was even spannend, maar helaas zat het niet mee en hadden we 25-23 verloren.
Maar goed, ook al hadden we de eerste set verloren, we hadden weer een nieuwe set met nieuwe kansen! We begonnen weer met een achterstand, daarna vervolgde hetzelfde als in de 1e set. Ook al was er weinig energie in het veld, er was al meer energie dan in de 1e set. Soms pakte we het weer op en stonden we voor. Soms ging het weer iets minder goed. Een aantal spelers vonden het lastig om de concentratie vast te houden. Dat heeft ons veel punten gekost. Het was een doordeweekse avond dus dat betekend dat we overdags naar school waren geweest en direct er achter aan deze wedstrijd. Voor ons een leerpunt om in dit soort gevallen ons goed op te peppen, zodat we toch voldoende energie in het veld kunnen brengen. Aan het einde van de set was het weer spannend, het liep gelijk op! we stonden op een gegeven moment best wat punten achter, maar ondertussen hadden de tegenstanders al bijna de 25 bereikt… we gaven niet op en haalden zo wat punten binnen. Helaas hebben we het net niet gehaald en verloren we deze set met 25-21.
De 3e set begonnen we met voorsprong door een paar harde opslagen. Daardoor kregen we een boost en ging het heel goed. Een paar spelers moesten op andere posities spelen dan normaal. Het energie level was nog steeds niet heel hoog, maar de coach hielp ons daarmee door een time-out te nemen en even een hartig woordje te spreken. we hadden weer wat meer energie, wat harde aanvallen en scoorden mooie punten! Hierdoor hadden we de set met 25-15 gewonnen!!!
We gingen natuurlijk voor de winst met de 5e set dus we moesten de 4e set winnen! We gingen er klaar voor staan en begonnen de wedstrijd. We begonnen met een kleine achterstand, daarna pakte we het weer op! het ging ongeveer hetzelfde als de 1e en de 2e set, maar dan wel met meer energie! Helaas hadden we deze set met 21-25 verloren. En dit was dus de eerste wedstrijd van het seizoen die we verloren hadden. Maar we zijn niet getreurd en gaan de volgende wedstrijd gewoon weer knallen!

Geschreven door: Renske

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Dubbel weekend Dames 1

Afgelopen weekend hebben wij een dubbel weekend gespeeld. Zaterdag speelde wij een uit wedstrijd tegen Regio Zwolle. Na weer een harde trainingsweek gingen we er weer met strijdlust tegen aan. Zwolle is dan een goede tegenstander om tegen te spelen. Ze hebben een ervaren team staan.
De wedstrijd was begonnen. We gingen aardig gelijk op. We hadden een goede start en het liep aardig gelijk op. Af & toe was er een pass fout, maar dit pakte we weer snel en goed op. Afspraken waren duidelijk en dit voerde wij dan ook goed uit. Het was alleen net niet genoeg & verloren de set met 25-21.
Op naar set 2. Een tandje erbij en gaan met die banaan. De 2e set ging van start & we kwamen wat meer in de wedstrijd. Deze wedstrijden hadden wij vooral onze blokafspraken goed op orde. We hebben ballen echt hard gekillt. Helaas verloren we ook de 2e set met 25-22.
set 3 ALLES OF NIETS. Deze set moesten we winnen wilde we nog punten pakken tegen Zwolle. In deze set stond onze blokkering weer als een huis, maar was het verdedigend wat minder. We lieten af & toe ballen gaan die we best hadden kunnen hebben. Het was een beetje een chaos. Ondanks het harde werken verloren we deze set helaas met 25-20. We konden niet te lang in dit verlies blijven hangen aangezien we een dubbel weekend speelde en de volgende dag er weer een nieuwe wedstrijd op ons stond te wachten.
Zondag waren we weer op tijd in de hal om Set-up ’65 te analyseren. Om 15:30 speelde we in onze eigen thuishal. De wedstrijd ging van start. Set-up ’65 staat bekend als een goed serverend team. Ze hebben een goeie jump service in huis. De eerste set ging van start, we hadden vanaf het begin heel veel moeite met de harde en goede service van Set-up ’65. We kwamen erg onder druk te staan en verloren deze set helaas met een best groot verschil 25-7. We keken elkaar aan en zeiden ‘’vergeet deze set & koppen op en er weer volle bak voor gaan’’. De 2 set begon, en we vochten vanaf het begin tot het einde. We lieten een goed spel zien en hadden de service van Set-up ’65 veel beter onder controle dan de eerste set. Helaas was het net niet genoeg en verloren we ook de 2e set met 25-20. Weer op naar de derde set. Het was net als tegen Regio Zwolle ALLES OF NIETS. We gaven weer alles wat we in huis hebben, maar kregen al gelijk een goede service serie tegen… Dit bracht ons al op een achterstand, maar we bleven vechten. Deze set hadden wij helaas weer meer moeite met de service dan in de 2e set. Ook moesten we de punten eerder en met meer lef afmaken. De 3e set verloren we met 25-17.
We moeten dit weekend helaas afsluiten met 0 punten… Deze week gaan we weer een harde trainingsweek te gemoed en spelen we zaterdag tegen US Amsterdam om 20:00 in de Alternohal. Komt u ons naar de overwinning juichen? We zien u graag op de tribune!
Tot dan!

Alterno Dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Opgeven Minitoernooi weer mogelijk

Op woensdag 2 en donderdag 3 januari 2019 organiseert de activiteitenafdeling van de mini-commissie het jaarlijkse Mini-toernooi van volleybalvereniging Dros-Alterno. Op 2 en 3 januari 2019 zullen de wedstrijden starten om 10.00 uur en duren tot aan het eind van de middag. Het definitieve programma sturen we voor de kerst naar de contactpersonen en komt ook op onze website te staan. Mocht het zo zijn dat we te weinig aanmeldingen hebben voor beide dagen, dan zal het toernooi op donderdag 3 januari 2019 gespeeld worden.

Betaling:
De inschrijfkosten per team zijn 10 euro. Deze kun je hier voldoen door op de bestelbutton hieronder te klikken.

Inschrijving:
Vergeet niet je inschrijving ook te mailen aan: minicie@alterno-apeldoorn.nl
Gebruik hiervoor dit inschrijfformulier.

Vriendelijke groeten,
Mathilde Pool en Miranda van Essen
Minicommissie Dros-Alterno, activiteiten

Om naar de betaalpagina te gaan klikt u op de button hieronder.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Sponsorcommissie met nieuw elan

Even voorstellen ……..hier is de vernieuwde Sponsorcommissie van Dros Alterno. Sponsoring is voor Dros Alterno erg belangrijk. Sportverenigingen in het algemeen kunnen helaas niet alleen bestaan van de ledencontributie en de kantine inkomsten. Zonder de inkomsten uit sponsoring komt het sportieve voortbestaan onder druk te staan.

Wat doet de sponsorcommissie binnen Dros Alterno?
De sponsorcommissie houdt zich bezig met werven, onderhouden en verder uitbreiden van de sponsoren voor Dros Alterno. We gaan ons niet alleen actief bezighouden met het financieel draagkrachtig houden van onze vereniging maar willen ook graag een bijdrage leveren aan het verstevigen van een zakelijk netwerk van bedrijven die Dros Alterno een warm hart toedragen. Daarbij is het van essentieel belang dat het contact met onze sponsoren goed worden onderhouden en waar mogelijk verder worden uitgebouwd met nieuwe sponsoren.
Wij zijn dus het primaire aanspreekpunt met betrekking tot sponsoring van teams binnen Dros Alterno. Dus elk team dat een sponsor heeft, zoekt of wil aandragen kan altijd bij ons terecht.

Uit welke personen bestaat de sponsorcommissie?

Vlnr: Daniel van Bruggen, Harald Veeneman, Richard van Rijn en Rosie Merfol

Hoe kunnen Dros Alterno leden in contact komen met de sponsorcommissie?
Natuurlijk kun je ons aanspreken in de kantine of in de hal. Je kunt ons ook altijd bereiken via sponsorcie@alterno-apeldoorn.nl.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Midwintertoernooi recreanten

Alterno Wenz Midwinter Recreanten Volleybal Toernooi 2019: zondag 6 januari: Meld je NU aan met je team, vriendengroep of familie. Ja, inderdaad, een mond vol. Maar het is wat het is. Een prachtig, gezellig toernooi met een meer dan prima sponsor. WENZ staat garant voor iets lekkers al voor dat er een bal is gespeeld. Daar hopen we stiekem ook dit jaar weer op, ondanks dat we net de oliebollen weggewerkt hebben. Het is altijd gezellig om zo kort na de start van het nieuwe jaar even bij te praten onder het genot van een kop koffie en overheerlijke vlaai (en de keuze is reuze!). Dit aanbod wordt dan ook erg gewaardeerd.

Ook deze (mid) winter weer een recreantentoernooi. Voor bestaande recreantenteams, maar zeker ook voor familie- of vriendenteams van enig recreatief niveau. Let wel, er moeten altijd 3 dames in het veld staan). Doe gezellig mee, want wij gaan voor de Olympische gedachte. Meedoen is belangrijker dan winnen (maar oh, wat is het leuk om te winnen!). Trommel je volleybal vrienden bijeen en schrijf je in. Nog nooit heb je gevolleybald met zoveel gezelligheid.

Ga naar de inschrijfpagina om je aan te melden. Inschrijven Doe dit voor 20 december

En bekijk ook eens de site van onze sponsor: WENZ Uitvaart

Alle toernooi-informatie vindt u HIER

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Bekeravontuur DS2 al weer voorbij

Afgelopen zaterdag mochten we met dames 2 afreizen naar Wierden. Geen gewone game day maar 1 met twee wedstrijden voor de nationale beker.
We speelden tegen de thuisclub WVC Volley en tegen Sudosa- Desto uit Assen. Arno, Ellen en Barbara waren er om verschillende redenen niet bij, maar we hadden in Anton Schäffer een goede coach gevonden. Daarnaast zijn Sanne Konijnenberg en Britt Rösler uit dames 4 met ons meegeweest.

De eerste wedstrijd begonnen we tegen Sudosa. We hadden het moeilijk in de passing en daarbij waren we niet gretig en energiek genoeg in de acties.
Helaas ging deze wedstrijd dan ook met 3-1 verloren. Omdat Sudosa ook al van WVC Volley gewonnen had, zijn zij door naar de volgende ronde.
Wij mochten nog aantreden tegen WVC. Er viel niks meer te halen maar we wilden de dag wel positief afsluiten.
Dat is ook goed gelukt. We wonnen de wedstrijd met 3-0. Er was meer rust in het veld. De jonge meiden uit dames 4 hebben goed gespeeld en mede daardoor hebben we de overwinning binnengesleept.
Dag goed afgesloten! Top. Helaas geen vervolg in de beker, dus we gaan ons weer focussen op beter worden in de competitie.

Anton, Britt en Sanne, bedankt voor jullie bijdrage! Graag maken we nog een keer gebruik van jullie inzet!

Groetjes Dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

BAG2SCHOOL

Niet alleen de mini’s kunnen meedoen doen aan deze actie, u als lid van Dros Alterno ook. Helpt u ook een team van de mini’s mee? Het winnende team krijgt een speciale training van Dames 1? Lever hiervoor zoveel mogelijk zakken van Bag2school in. De kledinginzamelingsactie wordt gehouden van maandag 5 november ’18 tot en met dinsdag 13 november ‘18.
“Bag2School” is een organisatie welke kleding (dames- heren- en kinderkleding) opkoopt. Daarnaast kopen ze ook schoenen, riemen, ceinturen, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes op. Voor iedere ingezamelde kilo krijgen wij Dros Alterno €0,30.
Uw kind krijgt na de herfstvakantie een blauwe plastic “Bag2School” zak mee naar huis. Deze zak mag gevuld worden met alle bovengenoemde artikelen welke u niet meer gebruikt. De zakken worden op woensdag 14 november opgehaald door een vrachtwagen van Bag2School. De zakken mogen tijdens trainingstijden in bovenstaande periode worden ingeleverd.
Uiteraard mogen er ook meerdere zakken gevuld worden. Hiervoor kunt u gewone vuilniszakken gebruiken. De ingeleverde goederen zullen in totaliteit op een weegbrug worden gewogen.
Wij roepen daarom iedereen op om de kledingkasten nog eens goed na te kijken op overtollige spullen. Misschien zijn er ook opa’s, oma’s, ooms en tantes die mee willen helpen inzamelen. De zak hoeft echt niet per se gevuld te zijn met 10 kg. Alle beetjes helpen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van deze actie.
Alvast hartelijk bedankt voor uw moeite en inzet! Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van deze actie.

Namens Dros Alterno Mini Commissie

Vragen?: Alterno.miniactiviteiten@gmail.com

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Het Nijntje beweegdiploma

Volgende week gaan we starten met de lessen voor de allerkleinste mini’s, het Nijntje beweegdiploma, voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar en de sportspeeltuin, voor alle kinderen van 4 en 5 jaar.
De sportspeeltuin wordt gegeven op maandag van 16.30 tot 17.30 uur en Nijntje op woensdag van 16.30 tot 17.30 uur. Beide lessen worden gegeven in de gymzaal aan de Waleweingaarde.
Bij Nijntje gaan we, samen met ouders of opa of oma werken aan de motorische vaardigheden van het kind. Door middel van toestellen en kleine materialen leren de kinderen springen, klimmen, klauteren, rollen, schommelen, glijden, vangen, gooien etc. Bij de sportspeeltuin gaan we naast de lichaamsscholing bezig met balvaardigheid, als opstapje voor het CMV-volleybal.
Heb je interesse, stuur dan een mail naar bij de minicommissie (minicie@alterno-apeldoorn) of kom maandag (sportspeeltuin) of woensdag (Nijntje) naar de gymzaal.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Eerste driepunter Dames 1

De uitwedstrijd tegen Talentteam Papendal was afgelopen weekend aan de beurt. Dit was dan ook een hele belangrijke. Het Talentteam had al 3 punten weten te behalen, maar wij helaas nog niet. Het was dus wel eens tijd om wat punten binnen te slepen. Ook omdat er natuurlijk veel bekenden aan de andere kant van het net stonden, zowel voor een paar meiden als voor Eric.

De wedstrijd was begonnen. In de eerste set was onze serve steeds net niet helemaal zoals hij moest zijn. Hij moest strakker en harder, met meer risico. Voor de rest liep het allemaal ook een beetje stroefjes. Hierdoor ging set 1 naar het Talentteam (25-21). Nadat Eric ons ook had ingelicht over de serve en de defense posities wat beiden werd aangepast, ging het wel een stukje beter in de 2e set. Ondanks dat er meer servicedruk werk geleverd bleven de meiden van het Talentteam overeind en maakten we het spannend. Toch wonnen we set 2 met 23-25. Set 3 en 4 gingen op dezelfde voet verder. Ook in deze sets was het spel van beide kanten wat rommelig. Ons doel was gewoon om deze 3 belangrijke punten mee naar huis te nemen. Dit is ons uiteindelijk gelukt. Set 3 en 4 gingen namelijm met een stand van 22-25 naar Alterno. Met misschien niet de beste wedstrijd, maar wel 3 punten op zak, vertrokken we weer naar Apeldoorn.

Volgend weekend hebben we een dubbel weekend. Zaterdag 3 november spelen we uit tegen Regio Zwolle om 20:00u, en zondag 4 november mogen we thuis tegen Springendal Set-Up om 15:30u. U bent van harte welkom en kom ons dan vooral aanmoedigen. We hebben alle hulp nodig!

Alterno dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Mininacht van Alterno

Zaterdag 20 oktober was het dan zover. De mininacht van Alterno kan beginnen. Na jaren weer eens een mininacht. 36 mini’s hadden zich hiervoor aangemeld. Wat een mooie opkomst en wat een leuke activiteiten op de planning met nog een leuke verrassing….
We zijn begonnen met leuke spelletjes in de zaal. Ook was het mogelijk om bij de wedstrijd van Dames 2 te kijken die op dat moment moesten spelen. Hoe leuk is het om onze dames aan te moedigen en lekker op de trommels te kunnen slaan.
Na alle activiteiten en de wedstrijd was het tijd voor een broodje hamburger met salade en wat drinken. Alle mini’s waren wel nieuwsgierig wat toch de verrassing was. En uiteindelijk was het dan zover.
Een clinic van Dames 1! Daphne en Kirsten kwamen de clinic geven. En het was een pittige clinic met veel volleybal oefeningen waar onze mini’s heel fanatiek mee bezig waren. Aan het eind van de clinic kreeg iedereen een kleinigheidje met de handtekeningen van Daphne en Kirsten erop.
De vermoeidheid sloeg al een beetje toe bij sommige mini’s. Maar de avond was nog niet klaar. Op naar onze volgende activiteit; de disco!
Lekker los dansen op de leukste muziek tot laat.
Om daarna moe maar voldaan te kunnen gaan slapen. Het was ook vrij snel heel stil in de Alternohal.
Een geslaagde mininacht voor zowel de organisatie als voor de mini’s!
Speciale dank voor de Dekamarkt voor het verzorgen van het eten voor deze mininacht.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Zoals de stand al deed vermoeden

Wedstrijdverslag Dros Alterno D2 – SV Dynamo D1: Zoals de stand al deed vermoeden… Afgelopen zaterdag hebben wij de stadsderby gespeeld tegen de dames van SV Dynamo. Net als wij, was ook Dynamo nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.
Er zou die avond dus in ieder geval één Apeldoornse club de eerste winst van het seizoen kunnen noteren. Maar werd het geel….of groen?

Gelukkig werd het groen! 😊
Maar dat beide teams zichzelf heel graag wilden belonen met een eerste overwinning, dat was wel duidelijk. Het was een zwaarbevochten strijd die uiteindelijk met 3-2 in ons voordeel viel.
De setstanden geven deze strijd dan ook goed weer!

Aan onze kant begonnen we eigenlijk een beetje te voorzichtig aan de wedstrijd. Daarentegen begon Dynamo gretig en sterk serverend en blokkerend. Hier hadden wij veel moeite mee. Hiermee kwam Dynamo via 17-25 op een 0-1 voorsprong.

In de tweede set konden we onze woorden en motivatie al een stuk beter omzetten in de juiste acties. Dit gaf veel vertrouwen. En ook met meer servicedruk, waardoor Dynamo minder goed hun aanvalsspel tot uiting kon laten komen en wij meer ballen van de grond konden rapen. Het bleef wel tot het einde van de set spannend: 25-23

De derde set was misschien wel het breekpunt van de wedstrijd. Eigenlijk liepen we de hele set een paar puntjes voor en telkens wist Dynamo zich weer goed terug te knokken. Het dubbeltje neigde goed te vallen voor ons want met 23-20 op de borden dacht iedereen dat wij de voorsprong in de wedstrijd zouden overpakken. Niets was minder waar. Dynamo knokte zich met een goede service serie wederom goed terug en d.m.v. een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter won Dynamo deze set alsnog met 23-25. Blijkbaar kan een bal via de netrand en de antenne ineens 2 meter naar links verplaatsen… (los van het feit dat je deze set natuurlijk niet verliest op deze ene beslissing, maar toch!)

Ok… 1-2 achter. Vierde set. Nog napratend over de verloren derde set en met name de manier waarop moesten we ons weer opladen voor de vierde set. En precies op dit moment lag onze mentale winst in deze wedstrijd. We konden het moment van de in onze ogen zeer onterechte beslissing van de scheidsrechter, op de juiste manier omzetten in het veld. Namelijk met meer felheid, meer passie, energie en emotie. En dit is precies wat wij als team nodig hebben.
Onze pass en aanval kwamen vanaf dit moment stukken beter uit de verf dan eerdere sets en met een heerlijke service serie van Marloes wisten we deze set relatief gemakkelijk te winnen met 25-16.
Bam! Weer gelijk: 2-2

En dus een allesbeslissende vijfde set moest deze avond in Apeldoorn de winnaar gaan bepalen van de stadsderby. In deze set was de strijd en emotie aan beide kanten goed te zien. Maar ook de spanning speelde aan beide kanten een cruciale rol. Want hoewel deze laatste set maar tot 15 punten gaat, zijn er aan beide kanten minimaal 4 service fouten genoteerd. We hebben deze set eigenlijk bijna de hele set met 2, soms 3 puntjes voorsprong gespeeld. En weer wist Dynamo richting het einde van deze beslissende set heel dichtbij een gelijke stand te komen. Via een heel fijn en welkom blokje en een lekkere aanval aan onze kant, was daar uiteindelijk ons eerste matchpoint van dit seizoen: 14-13. En ook hier weer een heel belangrijk mentaal momentje: want veel tijd om dit matchpoint te verzilveren was er niet, het moest direct gebeuren anders zou Dynamo de stand in de set weer gelijk maken tot 14-14. Dynamo kwam in de rally, nam alle risico’s en ging vol voor het punt, maar gelukkig viel de bal net buiten de lijnen: 15-13 voor Dros Alterno D2!

Onze eerste overwinning is een feit, voelt erg goed en smaakt naar heel veel meer!
Bedankt voor jullie support en aanmoedigingen!
Dros Alterno Dames 2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Open Jeugdkampioenschappen 2019

We zijn vanuit de jeugdcie en minicie al weer druk in de weer voor de komende Open Club Kampioenschappen. De Open Club Kampioenschappen 2018/2019 zijn op de volgende dagen:
5 januari 1e ronde
23 februari halve finale
30 maart finale

Er zijn 8 teams ingeschreven voor dit kampioenschap. De volgende teams zijn ingeschreven; MA, MB, MC, CMV-meisjes, JA, JB, JC en CMV-jongens. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de selectie voor deze teams. De MA, MB, MC, CMV-meisjes en CMV -jongens, die in aanmerking komen voor de Open Club-Selectietrainingen, hebben deze week daarvoor een uitnodiging ontvangen. In december zijn er 3 trainingen ter voorbereiding op dit kampioenschap.(9, 16 en 23 december)
Het zit in de planning dat de A tot en met C teams ook zullen deelnemen aan het Internationale Jeugdtoernooi bij SV Dynamo. Dit toernooi is op 27, 28 en 29 december in het Omnisport. Voor de CMV- meisjes en CMV-jongens is er bij onze eigen vereniging ook een toernooi. Dit toernooi vindt plaats op zondag 30 december. We hopen dat iedereen onze Alterno CMV meisjes en jongens komt aanmoedigen.

We wensen al onze teams heel veel succes!

Minicommissie en Jeugdcommissie

Alle informatie over het NOJK 2019 is HIER te vinden

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Een nieuwe week voor Dames 1

Afgelopen zaterdag speelde wij onze tweede competitiewedstrijd. Dit keer een uitwedstrijd en vertrokken we richting Borne om het op te nemen tegen Apollo 8 Ds1.
We startte de wedstrijd met volle enthousiasme en vechtlucht. Goede surfseries, harde aanvallen, nette pass en verdediging en een spelverdeler die het Apollo lastig maakte. Het ging ons goed af en pakte dan ook met 12-25 de eerste set. In set 2 liep het allemaal wat stroever en minder gemakkelijk, we bleven strijden maar het eindigde wel in het verlies van de set. (25- 21) Eigenlijk was hetzelfde het geval in set 3 en 4. (25-22 en 25-13) In een wedstijd waar we zo goed begonnen is het jammer dat we dat niet hebben kunnen afmaken en verliezen we de wedstrijd met 1-3.

Maar een nieuwe week brak aan, met een nieuwe competitiewedstrijd in het vooruitzicht. Een nieuwe kans om te laten zien wat we kunnen. We begonnen de week wat anders dan normaal, Maandag stond er in plaats van training een testjes dag op het programma. Alles uit je halen wat erin zit, zo hoog mogelijk springen, zo snel mogelijk rennen enz.

Ook voor deze Vrijdag staat er geen training op het programma maar een oefenwedstrijd tegen het Duitse Ladies in Black uit Aachen. Om 15:30 gaat deze wedstrijd starten in de Alternohal. Natuurlijk is iedereen welkom om te komen kijken en ons aan te moedigen.

Zaterdag een dag rust zodat iedereen goed uitgerust is voor zondag, klaar voor de wedstrijd tegen TT Papendal om 15:30. Deze wordt gespeeld in Arnhem. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden want 3 meiden uit ons team speelde afgelopen seizoen nog bij de concurrentie. Zij en de rest van het team natuurlijk ook willen laten zien wat we kunnen. Kom daarom ons ook vanaf de tribunes aanmoedigen! We zijn van plan u een mooie wedstrijd te laten zien.

Alterno Dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 december 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Dames 2 na 3 wedstijden…

We zijn dit seizoen nog niet zo lekker begonnen. Misschien daarom ook al wel wat minder verhaaltjes van onze kant. Daar moet maar eens even verandering in gaan komen.
Dus bij deze…. blik op vooruit en door….

 

 

 

Dames 2 van Alterno
Even een pasje op de plaats

Andere mindset maar vooral plezier gaan maken
Afspraken maken om stappen te zetten
Nooit opgeven moet het motto worden
Hard werken tot je erbij neervalt
Onder de knie krijgen van systemen en afspraken
Uiten van ideeën en gevoelens.
Dat moeten we als team gaan aanpakken
En met het team zit het wel goed!
Reken daar maar op!

Want samen willen we de berg weer op
In stijgende lijn vooruit
Naar een hogere positie op de ranglijst maar met veel plezier
T zou top zijn als we deze stappen samen kunnen zetten.

Groetjes dames 2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Onnodig verlies MA2

Op zaterdag 12 oktober moesten we tegen WIK Steenderen MA2, zij stonden 11e en wij 4e. Wendy was er niet om te coachen, dus stond Marjolein er alleen voor. WIK Steenderen begon met de serve, we hadden moeite om deze op te vangen. Er werden aan onze kant tijdens deze set veel servesfouten gemaakt, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig was. Er werd een time-out aangevraagd door Marjolein, we moesten meer plezier gaan maken en ons eigen spel gaan spelen. Helaas, hebben we onze achterstand niet meer weten in te halen en wint WIK Steenderen deze set met 15-25.
Op naar set 2, nieuwe speelsters het veld in dus ook nieuwe energie. We gingen nek aan nek. Er werd meer enthousiasme en plezier getoond dan in de eerste set. De pass kwam goed, dus ook werden er mooie aanvallen gemaakt. De serve ging alweer stukken beter dan in de 1e set. We hadden erg last van de warmte in de zaal, we moesten maar onthouden dat de tegenstanders ook vast wel last zou hebben van de warmte. Maar ook deze set ging naar de tegenstander (23-25).
Iedereen wou minstens 1 set pakken, dus we moesten deze set echt gaan knallen. Vanaf het begin van deze set, waren we scherp. Iedereen ging voor elke bal. WIK Steenderen leek helemaal in te zakken. Wij scoorden punt naar punt. Dus we hebben deze set met veel overtuiging gewonnen (25-13).
Het stond 2-1 in sets voor WIK Steenderen. Als we deze set zouden winnen, was er nog kans op winst. We begonnen met dezelfde opstelling als in de vorige set. We begonnen goed. Maar toen kwam WIK Steenderen weer beter in het spel. We konden de pass niet meer zo goed opvangen, dus het roer werd omgegooid. We moesten heel veel energie geven door de warmte, dus 3 wissels. Nieuwe energie het veld in, hopen dat het beter zou gaan. We stonden 15-23 achter. Daniek was aan de serve en scoorde de ene na de andere bal. Toen stond het 22-24, WIK Steenderen had nog 1 punt nodig om te winnen, het was een lange rally. Veerle deed alles wat ze kon en dook om de bal te redden, ze had hem, maar verdraaide door de duik haar knie. WIK Steenderen won deze set dus met 22-25. Een vervelend einde van de wedstrijd.

Namens het hele team wensen wij Veerle heel veel beterschap!

Joëlle

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

MB2 lekker op dreef

Zaterdag 13 oktober hadden we onze derde wedstrijd van het seizoen. We moesten spelen tegen Avior MB1. We begonnen de eerste set goed met een paar punten en daarna een mooie serviceserie van Melanie. We kwamen op een voorsprong van 7-1. Meteen daarna ging het iets minder goed. Avior ging beter spelen en wij konden onze pass niet onder controle houden. Avior kwam terug tot 11-12. De rest van de set ging het gelijk op maar we konden de set niet pakken. Avior won met 22-25.

We begonnen de tweede set met goede moed. We hadden net zoals in de eerste set een mooi begin en kwamen voor op 6-2. Hetzelfde gebeurde als in de eerste set: Avior kwam terug en liep uit tot 13-18. Wij gingen opeens veel beter spelen, we hadden een betere pass en de aanviel liep goed. We kwamen terug tot 17-19 en Renske serveerde de set uit tot 25-19.

Toen kwam de derde set. We begonnen matig en we liepen dus gelijk op met Avior. Het bleef de hele tijd gelijk, Avior had net zoals wij goede services en ook een goede pass. We bleven gelijk op tot 20-19. Alieke kwam toen aan serve en serveerde de set uit. Het werd 25-19.

We hadden allemaal geen zin in een 5-setter dus we moesten echt de vierde set winnen. We begonnen weer met heel veel energie. Alieke begon weer met serveren en wij kregen een mooie voorsprong van 6-0. Avior zakte een beetje in en wij stonden sterk te spelen. We wonnen de set dus ook met 25-14.

We hebben weer mooi 4 punten te pakken en staan nog steeds bovenaan in onze poule.

Alieke Kunst

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Sponsoren steken MB1 in ‘t nieuw

Wij als team zouden graag onze sponsoren willen bedanken dat ze ons in een nieuw jasje hebben gestoken. Deze sponsoren zijn:
Garage Luuk Bosma, Konink Kleinbouw en Keukenland designe. Op de foto’s zie je de mooie pakken en inspeelshirts van de meisje van B1

Monique Masselink.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 14 oktober 2018 door Jos Mulder
Share Button

Alterno start afdeling in ZUIDBROEK

PERSBERICHT: Na lang overleggen, plannen maken en uitwerken is het dan eindelijk zover. Volleybalvereniging DROS-Alterno start na de herfstvakantie met instroom trainingen in de wijk Zuidbroek. Op de vrijdagmiddag zullen er dan vrije inloop trainingen plaatsvinden voor kinderen die kennis willen maken met volleybal.

Deze trainingen zullen worden verzorgd door Hilda Knaapen. Een ervaren trainster die bovendien veel ervaring heeft in het lesgeven aan jonge kinderen.

De trainingen gaan plaatsvinden vinden in sporthal Het Kristal aan de Citroenvlinder 87 te Apeldoorn.

De trainingen worden aangeboden in twee tijdsblokken.
Kinderen tussen de 6 en 9 jaar van 16.00 tot 17.00 uur en kinderen tussen de 9 en 12 jaar van 17.00 tot 18.00 uur.

We nodige alle kinderen die interesse hebben samen met hun ouders graag uit om eens langs te komen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Winst en verlies voor MA2

wedstrijd van 29 September. We begonnen de eerste set sterk. We maakten de eerste punt en de opslag ging al meteen goed. Het lukte om Salvora onder de 15 punten te houden. De tweede set begon Salvora met de opslag. Deze vingen we goed op en hadden zo al snel weer de opslag aan onze kant. De pass ging over het algemeen lekker, dus we konden ook goed aanvallen, waar we veel punten mee maakten.

De derde set begon, het ging iets minder goed dan de eerste twee, we lieten Salvora zelfs boven de twintig punten komen! gelukkig hadden we het voordeel dat onze opslag goed ging en wonnen we de set alsnog met 25-21.

De laatste set, we hadden de wedstrijd al gewonnen, maar wilde toch nog wel graag de bonuspunten. We waren vanaf de derde set duidelijk wat ingezakt, maar de vierde ging toch beter dan de derde (wel een punt).  We rondden de wedstrijd af en winnen zo met 4-0!!

Anouck Spijkerbosch

Wedstrijd van 6 oktober: Afgelopen zaterdag moesten wij tegen Dynamo MA2 in het Omnisport. We begonnen pas om half 5 dus hebben we eerst gezellig samen wat gegeten in de kantine van Dynamo. Helaas was Myrthe niet aanwezig en kon Anne K niet meedoen omdat ze door haar enkel gegaan was.
We begonnen goed en het liep aardig gelijk op helaas verloren we de eerste set met 25-20. De tweede set begonnen we weer goed deze verloren we helaas ook met 25-22. De derde set ging het weer gelijk op maar deze keer wonnen we met 25-20! Nu proberen om er een vijfde set uit te slepen maar helaas dit lukte niet we verloren met 25-17. Het was een leuke gelijkwaardige wedstrijd, we speelden goed en gaan vooruit.
Op naar de volgende wedstrijd!

Groetjes, Benthe

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Nacht van Alterno

Na een paar jaar weggeweest te zijn is het dan eindelijk weer zover. De altijd leuke mininacht. Vind je het leuk om eens te slapen in de hal? Om samen met je teamgenoten leuke activiteiten te doen? Samen te kijken naar de wedstrijd van Alterno Dames 2? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar minicie@alterno-apeldoorn.nl. Opgeven kan tot woensdag 17 oktober. Betalen op de avond zelf.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

De tweede wedstrijd van MB2

Zaterdag 6 oktober hebben wij onze tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Rood-Wit ’75 MB1.
We gingen met veel zin om te spelen het veld op en begonnen vol goede moed aan de eerste set, we kwamen haalden punten maar gaven ze ook weg, gelukkig hadden we ook mooie surf series. Uiteindelijk hebben we de eerste set gewonnen met 25-19.
De tweede set ging al beter dan de eerste we hadden een goede pass en er waren mooie aanvallen uit. We maakten veel punten en gingen er echt voor en probeerden zoveel mogelijk ballen te pakken, we hebben de tweede set gewonnen met weer 25-19.
Maar niet te vroeg juichen want we moesten nog 2 sets en vooral hebben we vaak moeite met de derde set maar tot onze verbazing ging deze misschien nog wel beter dan de eerste en tweede set, er was weer een goede pass, mooie surfes en mooie aanvallen die gelijk punten opleverde. We hebben deze set met 25-11 gewonnen, en zo door naar de vierde en laatste set.
de vierde set ging vrijwel ook zonder gevaar, we zijn goed voor de ballen gegaan de pass ging goed en de punten kwamen binnen, in het midden van de set zakte de aanval iets in maar we kwamen weer terug en wonnen de vierde set met 25-17. Zo hebben wij weer onze 5 punten te pakken en staan we ruim eerste in onze poule met 2 wedstrijden gespeeld en 9 punten.

Daphne van der Haas

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

De eerste van het seizoen MB2

Zaterdag 29 September hebben wij onze eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Heeten sportief. We wisten dat zij van VVH hadden gewonnen dus we dachten ze zijn vast niet slecht.
Dus nadat we hadden ingespeeld gingen we vol goede moed de eerste set in. Dat ging ook erg goed we hadden een goede voorsprong en we kwamen al snel richting het eind van de set. Toen ging het eventjes wat minder en kwam de tegenstander weer terug tot een stand van 23-21. Na een spannend eind hebben wij de set met 25-23 gewonnen. Op naar de volgende set.
Nieuwe opstelling, nieuwe kansen om ook deze set te pakken. Ons begin was wat minder, we kwamen al snel op een achterstand maar wisten die door wat goede services weer terug te brengen tot een kleine voorsprong. Onze pass ging niet zo goed, maar door af en toe een goede service reeks neer te zetten hebben we het voor elkaar gekregen deze set ook te winnen. Dit keer met 25-22.
We wisten dat we de derde set een beter begin moesten neerzetten want anders was er een grote kans dat we deze set niet zouden winnen. Dus daar gingen we met weer een nieuwe opstelling en dus ook weer nieuwe kansen. Ons begin ging weer niet goed we hadden een aardige achterstand maar wisten die weer tot gelijkstand te brengen door een service reeks van Tessa. Toen we richting het eind van de set kwamen werd het aardig spannend want onze pass hadden we nog steeds niet op orde en hierdoor pakten we alleen punten met services of door fouten van de tegenstander. Helaas heeft onze pass ervoor gezorgd dat we deze set hebben verloren met 25-23.
Toen de laatste set aanbrak wilden we niets anders dan winnen, want we hadden geen zin in een vijfsetter. Ons begin was weer bagger maar ook nu wisten we dit weer goed te maken en dat zorgde ervoor dat we een redelijke voorsprong hadden, de passes kwamen nu al wat beter aan en daardoor konden we wat meer ons eigen spelletje gaan spelen. Er zaten dus ook wat mooie rally’s in. Uiteindelijk heeft ons wat betere spel ervoor gezorgd dat we de set en dus ook de wedstrijd hebben gewonnen. De puntentelling van de laatste set was 25-17.

Door: Fleur van Dijk

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Riccardo van Ernst
Share Button

Eerste wedstrijd MA2

De eerste wedstrijd van het seizoen is weer geweest en we hebben helaas 4-0 verloren. Vaak liepen we gelijk op, maar lieten we het halverwege een beetje liggen. Het enthousiasme was er wel en iedereen wilde erg graag winnen, maar het zat er helaas niet in. We hadden sterke en zwakke punten. Een van onze sterke punten was dat veel energie hadden en dat we bijna alleen maar strakke serves hadden. Ons zwakke punt lag vooral bij de pass, hierdoor konden we heel weinig aanvallen en hebben we daarom weinig punten gescoord. Ook moeten we beter met elkaar communiceren, omdat de ballen soms blijven liggen. Over het algemeen vond ik het een goede wedstrijd, maar het had zeker wel beter gekund.

Setstanden: 25-11,25-22,25-12,25-18

Gemaakt door Michelle

Voor de foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Dames 2 gaat sleutelen

Zaterdag 22 september. Eindelijk…eindelijk mogen we weer…eindelijk mogen we starten met een mooi, nieuw seizoen. Paar nieuwe, bekende oudjes, paar nieuwe, onbekende jonkies. Gelukkig onze vertrouwde hal, supporters en vrijwilligers. Nieuwe sponsoren, nieuwe kleding, nieuwe trainer…. en door!

Wat niet nieuw is, is onze tegenstander van vandaag. Vorig jaar ook in onze competitie en geeindigd op een verdienstelijke tweede plek. Donitas is een team dat bijna geen wisselingen kent.
Dat wordt dus aanpoten.

Met de basis van Barbara (sv), Ellen en Silke (pl), Kimberly en Imre (mid), Anne-Britt (dia) en Danisha (libero) startten we wat nerveus. Beetje chaotisch en we moesten onze slag nog vinden. We konden Donitas niet onder druk zetten. De eerste set verloren we dan ook.
In de tweede set ging het steeds beter lopen. Met een paar goede serve series konden we Donitas onder druk zetten. De mooiste ballen werden geslagen en verdedigd. Bam, tweede set binnengesleept.
Helaas konden we dat niet doorzetten in de derde en vierde set. Donitas was echt voor vandaag nog een maatje te groot. We hebben wel met veel plezier in het veld gestaan. Volop enthousiasme, blijheid en proberen positief te blijven waar we even minder gingen, zijn winstpunten die we gezien hebben vandaag. Ook goed om deze zaken mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Want als team zullen we strijden, vechten en plezier maken… en dat kunnen wij!!

Zaterdag uit in het altijd mooie Warnsveld. Op naar de tweede wedstrijd. Maar eerst nog lekker een trainingsweekje pakken en sleutelen aan ons fantastische team!

Groetjes dames 2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Dames 2 gaat knallen

Allereerst natuurlijk alvast een heel hartelijk welkom aan iedereen die zaterdag bij onze eerste wedstrijd van het nieuwe Topdivisie Volleybal seizoen komt kijken. Laten we eerst even iets voorop stellen: wanneer jullie er zaterdag net zoveel zin in hebben als wij, dan wordt het een hele mooie avond!

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er een aantal wijzigingen geweest binnen de spelersgroep. En niet te vergeten hebben we ook een nieuwe coach. Arno Lippmann gaat dit seizoen ‘proberen’ ons enigszins in het gareel te houden en hij gaat natuurlijk ook volleybal technisch en tactisch hard met ons aan de slag. Met als belangrijke drijfveer hierbij het plezier in het spelletje. Plezier met elkaar, plezier als team, dan komt het resultaat vanzelf!

Graag stellen wij natuurlijk ook even kort onze nieuwe meiden aan jullie voor. En voor jullie alvast leuk om te melden: wil je meer weten van onze nieuwe meiden? Volg ons (alterno_d2) op Instagram, want hier stellen alle dames zich in de komende weken netjes voor!

Allereerst de nieuwe broekies van het team: Sanne Verweij (Diagonaal), Danisha Willems (Libero) en Heleen van der Heijden (Midden) Wat zij in ieder geval gemeen hebben is hun leeftijd (19) en hun passie voor volleybal. En het zijn stuk voor stuk leergierige meiden die komend jaar heel graag aan jullie laten zien wat ze in huis hebben ?.

Naast de nieuwe broekies zijn er ook nog 2 meiden toegevoegd aan de selectie met ‘iets’ meer ervaring. En het kan zo maar zijn dat jullie ze beide al kennen, omdat ze eerder voor Alterno gespeeld hebben: Barbara Knap en Ellen Luttikhuis hebben beide de overstap gemaakt van Dynamo naar Alterno. Beide dames konden het gewoon niet laten om nog een jaar actief met het mooie spelletje volleybal bezig te zijn.
Samen met Silke, Imre, Kimberly, Judith, Marloes en Anne-Britt, die allemaal ook afgelopen seizoen (en seizoenen!) actief waren, is het team hiermee compleet! En hebben we een hele mooie mix van jong talent en ervaring te pakken!

EN… zaterdag mogen we dan eindelijk knallen..!

En wel tegen OBEG Donitas D1. Afgelopen zaterdag waren we nog in Groningen voor een oefenpotje. Dit weekend in Apeldoorn de ‘return’, alleen dan voor de echte punten!
Ook dit jaar heeft Donitas weer een sterk team staan. Met weinig wijzigingen in de spelersgroep ten opzichte van afgelopen seizoen zijn zij al heel goed op elkaar ingespeeld en staan zij bekend als een krachtig team. Het wordt voor ons, met vijf nieuwe speelsters, dan ook geen gemakkelijke taak om ervoor te zorgen dat de drie punten in Apeldoorn blijven. Maar ondanks het feit dat wij als team nog in de fase zitten om meer en meer op elkaar ingespeeld te raken, gaan we natuurlijk wel onze uiterste best doen voor deze punten! Met behulp van veel enthousiasme en veel lef, een goed plan en hard werken, gaan we natuurlijk gewoon voor de volle winst!

Uiteraard kunnen we dit alles niet zonder jullie als onze trouwe supporters. Dus we vinden het natuurlijk super dat jullie weer komen. Met jullie steun en enthousiasme kan het bijna niet meer mis gaan…

Groeten,

Dros Alterno Dames 2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Verdien geld voor je eigen teamuitje

Grote Club Actie: Voor Alterno heel belangrijk! Al jaren doen we mee met de Grote Club Actie. Waarom eigenlijk? Omdat dit een belangrijke inkomstenbron is voor Alterno, waardoor we nét dat beetje extra kunnen doen waar anders geen geld voor is. Ook dit jaar doen we natuurlijk weer mee en we hopen op een hogere opbrengst dan vorig seizoen.
Waarvoor gebruiken we de opbrengst?
Onze picknicktafel is aan vervanging toe. We willen er graag 2 nieuwe voor in de plaats. Nu de hele Alterno-omgeving rookvrij is, kan iedereen hier met een gerust hart plaatsnemen.
De best-verkopende teams mogen een deel van de opbrengst zelf besteden
Dit jaar gaan we het anders aanpakken. Teams maken kans om een deel van de opbrengst, 50 cent per lot, zelf te mogen besteden aan een teamactiviteit. Dus verkoop jij als team veel loten, dan kun je veel geld verdienen voor je teamuitje, MITS je wel tot het best-verkopende team behoort. Er is zowel een ‘uitkering’ voor een mini-team als een jeugd-team. Dus stel jij verkoopt als MC4 de meeste loten van alle jeugdteams en dat zijn er bv 150, dan ontvang je maar liefst € 75 voor een teamuitje. Hiervan kun je lekker met je team gaan bowlen, lasergamen, … Dus doe je best, samen, en ga voor het ultieme uitje met je team.
En…..
De Grote Clubactie organiseert een Kids-verkoopwedstrijd (tot 13 jaar). Dit is een landelijke verkoopwedstrijd waarin de beste lotenverkopers worden beloond door middel van diverse prijzen. De beste lotenverkoper wordt beloond met een iPad. Kijk voor meer info: https://clubactie.nl/
Ook online kun je loten kopen
Gemakkelijker kan het niet. Vanuit je luie stoel direct loten kopen van Alterno. Ga naar deze link en vul de gegevens in. Koop nu een lot voor Alterno en klik op ‘Steun ons’.

Om online loten te kopen: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Remco is supporter van Schoon

Ik ben Supporter van Schoon!! Al 3 jaar lang ruim ik als vrijwilliger #zwerfafval #blikjes op in het kader van #Apeldoornrein ! Dit doe ik altijd tijdens het uitlaten van onze hond ! Vandaag de opbrengst van de afgelopen 8 maanden ingeleverd! Let wel 1197 stuks ??! (In 2016 / 769 stuks in 2017 / 969 stuks ) Opbrengst gaat overigens naar Volleybal Vereniging #Alterno. Daar volleybalt mijn dochter Luna

Remco Strikwerda.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Vrijwilligersbokaal voor Margriet en Henriette

Een van de inmiddels vele tradities bij Alterno is dat tijdens de jaarlijkse vrijwilligers barbecue ook de vrijwilligersbokaal wordt uitgereikt. Deze wisselbeker wordt gegeven aan leden die zich het afgelopen seizoen verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en staat eigenlijk symbool voor iedereen die zich belangeloos voor Dros-Alterno inzet of heeft ingezet. Wegens omstandigheden vond de barbecue deze keer niet aan het einde van het oude maar aan het begin van het nieuwe seizoen plaats. Terwijl de dames seniorenteams in de hal een driekampje afwerkten, prikten de kaderleden op hetzelfde moment in het clubhuis een vorkje. Alvorens zich te kunnen storten op de edele kunst van het vleesroosteren, richtte voorzitter Henk Wijnsma zich eerst tot alle aanwezigen met een dankwoord, waarna hij overging tot het beschrijven van de, voor deze keer, twee leden die het volgens het bestuur hadden verdiend om eens extra in het zonnetje te worden gezet. Met een bloemetje en een bonnetje werd het dankjewel vervolgens nog eens extra benadrukt.

De eer van Vrijwilliger van het jaar viel deze keer te beurt aan Henriette Kunst en Margriet uit den Bogaard. De eerste vanwege haar inzet als secretaris van de jeugdcommissie.”Als stille kracht zorgde Henriette dat of het nu om de contacten met de Nevobo, de teamindelingen of de Open Club zaken ging, alles altijd op en top was geregeld”, aldus de voorzitter.

Ook voor Margriet waren er lovende woorden. “Nog altijd actief bij de recreanten op de dinsdagavond, kon er altijd een beroep op Margriet worden gedaan. Niet alleen als het ging om bardienst, maar ook om het schoonmaken van de keuken, het wassen van theedoeken….Margriet deed het allemaal”, Nadat ook zij de bloemen en felicitaties van secretaris Marga Tijssen in ontvangst had genomen, overhandigde  Henk Wijnsma de wisselbeker, die beide dames komend jaar overigens wel moeten delen, alvorens de barbecue definitief voor geopend te verklaren.

JM

Meer foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Massa nieuwe trainer vlaggenschip

Lars Olav Massa is komend seizoen de nieuwe trainer van het eerste herenteam, oftewel het Vlaggenschap van onze vereniging. Dat gaat vanaf september als Dros-Alterno Heren 2 in de derde divisie aan de competitie deelnemen. Volgt u het nog? De exacte reden waarom de teamnummering niet door de Nevobo is aangepast, en er dit seizoen dus geen Dros-Alterno Heren 1 is, ontgaat ondergetekende. Wellicht is het bij de bond te ingewikkeld om een twee in een één te veranderen, vindt men het gewoon te veel werk of is er een andere plausibele verklaring voor, maar ik ken deze niet.

Lars Olav dus. Na het vertrek van Paul ten Broeke, ik hoop dat het geen definitief vertrek is en dat we Paul komende jaren weer als trainer mogen verwelkomen, is lang gezocht naar een goede opvolger. Het bestuur is dan ook erg blij deze gevonden te hebben in de persoon van Lars Olav. De kersverse hoofdcoach van Alterno stelt zich hieronder kort aan u voor:

“Ik ben Lars Olav Massa en ga dit jaar de heren van Alterno 2 training geven. We heten Alterno 2 maar zijn het eerste herenteam. Raar maar waar.
Ik ben 51 jaar en heb mijn hele leven gevolleybald, de laatste jaren bij SSS Barneveld. Daar veel met jeugdige talenten gewerkt en gespeeld maar ook met mannen en vrouwen die al lang met het mooie spelletje bezig waren.
Ik ben samen met mijn vrouw anderhalf jaar geleden in Apeldoorn komen wonen, mijn twee kinderen (19 en 21) studeren en zijn de deur uit. In het dagelijks leven ben ik docent bewegingsonderwijs op het Christelijk Lyceum. Ook coördineer ik de eerste drie jaar van het atheneum.
Ik heb erg veel zin om bij Alterno aan de slag te gaan met een groot aantal goede volleyballers. We gaan proberen attractief volleybal te spelen waarnaar het leuk kijken is. Ik zie jullie allemaal graag op de tribune.”

Jos Mulder.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button