Dubbel zilver op NOJK

Tijdens de Nederlandse Open jeugdkampioenschappen hebben de zes finalisten die in actie zijn gekomen op de finaledag wisselende resultaten geboekt. Het hardst kon er worden gejuicht in de C-categorie. Zowel de jongens als de meisjes pakten er het zilver. Helaas gaat het winnen van zilver altijd gepaard met het verliezen van de finale zodat de stemming toch na afloop iets minder uitgelaten zal zijn geweest dan na het winnen van de kruisfinale, maar hopelijk maakt die teleurstelling de dag na de finales toch plaats voor gepaste trots.

Jongens C in actie

In de B-groep vielen beide teams buiten de prijzen en moesten zowel de jongens als de meisjes genoegen nemen met plek vijf. Een mooi resultaat als je bedenkt dat dat betekent dat er maar vier teams in Nederland beter waren dit jaar. Volgend jaar volgt de herkansing!

Zilver voor meisjes C

En dan waren er nog twee vierde plaatsen. Altijd zuur als je zowel de halve finale als ook de wedstrijd om het brons niet weet te winnen en zodoende het podium net mist. Maar een vierde plaats is zeker een mooi resultaat, waar meisjes A en meisjes CMV zeker trots op mogen zijn.

Ook voor Jongens C de 2e plaats

De jeugdcommissie geeft in een toelichting aan tevreden te zijn over de resultaten. Voorzitter Rob van den Dool: “Alle teams hebben naar verwachting gepresteerd. We waren lang in de race voor de Kasteeltrofee, die uiteindelijk is gewonnen door Sudosa Assen. We zullen binnenkort in de jeigdcommissie gaan evalueren wat er goed is gegaan en waar er ruimte voor verbetering is. Alle trainers van de deelnemende teams van harte bedankt voor al jullie inspanningen.”

In de race om de Jaap van Kasteeltrofee is Alterno uiteindelijk als 2e geëindigd. (JM)

Einduitslag:

Meisjes A: 4e plaats

Meisjes B: 5e plaats

Jongens B: 5e plaats

Meisjes C: 2e plaats

Jongens C: 2e plaats

Meisjes CMV: 4e plaats

Jaap van Kasteeltrofee: gewonnen door Sudo. Alterno 2e plaats.

Klik hier voor de uitslagen van 2019

klik hier voor de uitslagen van de afgelopen jaren en de ranking van de Alternoteams

Voor de foto’s van meisjes A (gemaakt door Ruud Montagne) klikt u HIER

Om meer foto’s van het NOJK 2019 te bekijken, klik hier

Voor de foto’s van meisjes B: klik hier

Voor de foto’s van Jongens B: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 april 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie