5e plaats voor dames 1 voor de winterstop

De afgelopen twee wedstrijden, thuis tegen Rivo en uit tegen de Krekkers, is ons niet zo goed af gegaan. Na een mooie 2-1 voorsprong tegen Rivo waar wij stabiel ons niveau haalden, dachten wij te makkelijk over de 4e set waarbij zij met vuur in de ogen en power aan de buitenkant over ons heen liepen en wij hier geen antwoord op hadden. Die twinkeling in de ogen en de wilskracht miste aan onze kant in de 4e set die te laat in de 5e set terugkwam. Hier hebben wij na punt 15 gevochten voor elk punt maar helaas verloren met 20-18.

Na afloop some food for thought meegekregen van Wilfried voor het weekend, waarna maandag bij de verdere bespreking bleek dat er over het algemeen wel verbetering zit in de aandachtspunten van de trainingen, maar ontbrak het aan overtuiging. Dus snel door naar de volgende wedstrijd waarvan wij toen nog niet wisten wat onze laatste wedstrijd voor de kerstvakantie zou zijn.

Die laatste wedstrijd op zaterdag 27 November hebben wij tegen de Krekkers gespeeld. Helaas kon dit keer niemand bij ons aansluiten en begonnen wij de wedstrijd met 10 vrouw sterk waardoor onze paser-lopers ook een paar keer voor de diagonaal werden ingezet voor een dubbele wissel. Na een flinke achterstand van 8-0 in de 1e set liepen wij telkens achter de feiten aan en hebben wij het gat niet kunnen dichten en met 25-20 verloren. De tweede set kregen wij de pass beter onder controle en kwamen wij dichterbij tot 25-22. Het is nooit fijn om een wedstrijd met 2-0 achterstand in sets te beginnen, maar geloof zat er zeker nog in. De derde set was ook erg spannend waarbij Britt Rösler de belangrijke laatste punten er toch maar even mooi in knalde en wij met 25-23 de 3e set binnen haalden. Maar helaas ging ook de 4e set naar de thuisploeg. It is what it is, maar flink balen na twee verloren wedstrijden kan je wel zeggen ja. Na afloop konden wij nog net een drankje in de kantine nuttigen die voor de laatste dag tot 20.00 open mocht en nog snel even langs de Mc drive voordat wij weer richting Apeldoorn reden.

Volgende week zaterdag staan/stonden er twee bekerwedstrijden op het programma waar wij naar uitkeken. Doordat de eredivisie wel mag spelen na 17.00 maar de topdivisie niet is het allemaal nog even afwachten hoe en wat nu verder, zoals ook voor velen andere een vraagteken is hoe de competitie nu verder gaat. Nu wij niet binnen kunnen trainen worden bij de fanatiekelingen en de diehards onder ons de hardloopschoenen, thermokleding, muts, sjaal, en oorwarmers weer uit te kast gehaald, bij de krachtpatsers komen de krachttraining schema’s weer tevoorschijn, en bij jut en jul wordt de stof van de bordspellen weer afgeblazen om zo de avonden zonder volleybal door te komen.