Belangrijke winst voor Dames 1

Een belangrijk duel stond op zaterdag 1 december op het programma. Alterno en Set-up, beiden 13 punten op de ranglijst, stonden tegenover elkaar in de Alternohal. Alterno ging van start met Anna, Linda, Romy, Iris, Kirsten, Eline en Giorga. De eerste side-out werd na een goede receptie direct afgemaakt door een diagonale harde aanval van Kirsten Wessels: de toon was gezet. Alterno stoomde door via 8-3, 16-13 en 21-16 naar de big points, ondanks de nodige servicefouten. Set-up bleek een taaie ploeg en kwam onder leiding van een serviceserie van Mclennan terug naar 21-18. Alterno was echter op tijd bij de les en won de eerste set (25-23).

De tweede set kende eenzelfde verloop, waarbij Bregje, na een aantal wedstrijden toegekeken te hebben door een hersenschudding, het spel weer mocht verdelen. Alterno kreeg meer grip op de Ootmarsemse aanvalsters, wat bleek uit de totaal 11 blokpunten die middens Eline en Romy zouden maken. De Apeldoornse dames maakten het seteinde dit keer minder spannend en pakten een wedstrijdpunt door de tweede set met 25-21 te winnen.

Set drie startten de dames niet scherp en keken al snel tegen een 6-1 achterstand aan. wederom door een hoge servicedruk door de buitenaanvalster Mclennan van Set-up (totaal 7 aces). Door een goede serviceserie van Eline en solide invalbeurten van Gina en Kristy vochten de dames zich terug van 12-16 naar 20-20. Toen haperde de puntenmachine echter en door een goed blok van Set-up ging de set via 20-23 verloren (21-25).

De vierde set kende eenzelfde beloop, waarbij de dames zich genoodzaakt zagen om zich terug te vechten van een 3-11 achterstand, waarbij Linda (totaal 17 punten gescoord) de dames terug in de wedstrijd serveerde (16-18). Het geloof kwam terug in het team en onder luide aanmoediging van het Apeldoorns publiek werd de spanning van de schouders geschud en de rug gerecht. Onder luid gejuich sloeg Iris de zoveelste bal, dit keer vanaf pipe, snoeihard binnen (totaal 12 scores uit 40 aanvallen). Na een aantal lange rallies met wonderbaarlijke reddingen van Danielle pakte Alterno de 3-1 winst met 25-21.

Een ware thriller met een zenuwslopend eind waarbij Alterno 3 belangrijke punten in Apeldoorn weet te houden en daardoor opklimt naar een gedeeld vierde plek (samen met Eurosped). Volgende week reizen de dames af naar Sliedrecht voor een strijd tegen de koploper. Weten zij punten mee te nemen? Komt dat zien in sporthal de Basis om 19.30 uur!

Voor de foto’s, deze keer gemaakt door Karel Docter klikt u: HIER

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *