Jeugdkamp moorddadig goed

Jeugdkamp 2017, het was weer voorbij voordat je er erg in had. Afgelopen weekend waren we weer te vinden in Heino Summercamp waar er weer met veel plezier gebruik werd gemaakt van alle goede faciliteiten!
Bij aankomst werden de kinderen ontvangen door Geheime agenten Jansen en Janssen en moesten ze hun vingerafdruk afgeven. Waarom dit moest dat wist eigenlijk niemand, de geheime agenten waren ook zo weer verdwenen… Met dat de agenten verdwenen lieten ze een kaart achter met daarop allemaal punten. Ook wat dit betekende was een raadsel maar uiteindelijk hebben we de kids er maar op af gestuurd. Het bleek dus dat er op elk punt een vraag was en bij het juiste antwoord konden ze een letter verdienen waarmee een woord gevormd kon worden. Hieruit kwamen de gekste woorden naar voren zoals ‘’vulmap’’ en ‘’mupvla’’?? Het juiste antwoord bleek ‘’uv-lamp’’ te zijn en hiermee kon het volgende raadsel worden opgelost. Bij terugkomst van de zoektocht was het hele huisje namelijk overhoop gehaald. En in het midden van de puinhoop lag een brief met daarop niks te zien! Gelukkig waren onze aspirant detectives slim genoeg om er met een uv-lampje op te schijnen waardoor er een geheime boodschap tevoorschijn kwam. In de brief stond dat er 100.000 euro voor 22:00 in de ponytrail gelegd moest worden anders zou er iemand verdwijnen!! Nou nadat iedereen zijn zakken had geleegd kwamen we op een bedrag van 7,35 een elastiekje, 3 paperclips en een klein blauw pilletje uit de broekzak van Harold. Bij lange na niet genoeg dus… Helaas, dan moeten de geheime agenten het zelf maar oplossen, we gaan rond een uurtje of 10 wel even kijken.
Aangekomen bij de ponytrail stonden de 2 geheime agenten helemaal bezweet uit te hijgen voor de ingang. De twee heren waren te bang geworden om nog door te gaan met hun onderzoek en hadden het op een lopen gezet. Gelukkig konden de kids ze hier goed bij helpen!! Al waren sommige kids misschien wel banger dan de geheime agenten zelf..
Nadat de nodige stuipen weer op het lijf waren gejaagd had iedereen zo veel moeite met slapen dat er de eerste nacht niet of nauwelijks werd geslapen.

Goeiemorgen, dag 2 is aangebroken, omdat de kids nog steeds de moord niet hadden opgelost moesten ze maar wat training hebben.
En wat is de beste training om te oefenen om moorden op te lossen?… Precies, Cluedo!
Maar met een gewoon potje Cluedo was vast iedereen in slaap gevallen, een actief potje Cluedo dus!
Met verschillende onderdelen zoals twistervolleybal en een spinnenweb waar je doorheen moest kruipen met je team konden hints verdient worden.
De rest spreekt voor zich natuurlijk.

Nadat de training voorbij was kon het echte werk weer beginnen, op naar het Jakobsgat (soort Bussloo in het klein, het is niet echt Jakob’s gat)
Bij de dames mocht er een estafette gedaan worden, Jaap was kapitein van 2 zinkende schepen bij de bootjesrace en Harold was hoofd-conciërge met z’n emmers en sponzen bij de sponzenloop.
Het weer werd iets minder en vooral heel koud als je in je zwembroekie of badpakkie staat.
Gelukkig hadden de volgende activiteiten niets met water en zeep te maken… Of toch wel?!
Bij het levend sjoelen bleek de baan te lang. Helaas Pindakaas, niemand met punten, allemaal onvoldoende!
Maar wat een groot succes was het Glij-slagbal daarentegen, ik kan het niet eens beschrijven, zo grappig was het.
Wilt u weten hoe het was? Vraag het uw kind en vraag vooral naar zijn of haar blauwe plekken, en gelukkig hebben we de foto’s nog!

Ondertussen had elk team de moordenaar, het moordwapen en de locatie ontrafeld, en nee het was niet Freek Vonk!
Het was onze bloedeigen Harold, de ouwe boef!
Je moet wel het goede voorbeeld geven, Harold!

Helaas komt aan al het leuks een einde, zo ook aan het kamp, de laatste dag was aangebroken.
Dit keer tot genoegen van de leiding wel met wat nachtrust.
Ontbijt erin en zwemmen!
Beetje tactisch ingedeeld door de kampleiding want ik gok dat Heino Summercamps er niet blij mee was geweest als we al ons kleurenpoeder in het zwembad van Heino hadden gedumpt.
Dus maar na het zwemmen en de kamers opruimen even wat kleur aan de horizon brengen met wat poeder, dankjewel Willemien!

Nadat de kinderen er wel zo erg onder zaten hebben we ze maar naar huis gestuurd want als we ook nog eens die viezigheid hadden moeten opruimen had je ons zelf kunnen opvegen.
Sorry voor de vieze bekleding van de auto, oeps!

Ook wij als kampleiding hebben het enorm naar ons zin gehad op kamp mede dankzij jullie, ja zelfs door jullie Jongens A1!

We hebben nu al zin in volgend jaar, en hopelijk jullie ook, tot daar!

Groetjes,

Jordy, Jesse, Jaap, Harold, Sharon en Ruth

Voor meer foto’s klik je hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 september 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  • Super dat jullie: Jesse, Jody, Ruth, Sharon, Harold en Jaap, dit hebben georganiseerd!!

    Dank (ik denk mede namens velen)

  • Graag gedaan jongens! Volgens mij was het een bijzonder geslaagd kamp! Op naar volgend jaar!

  • Leuk stukje en foto’s !! Geeft goed weer hoe gezellig kamp weer was, nogmaals bedankt en tot volgend jaar (inclusief chinees)…..

  • Alleen maar lovende woorden voor de organisatie en de deelnemers. Wederom een geslaagd kamp waar aan nog jaren gedacht wordt. Mede dankzij de VVA (Vrienden van Alterno)kon dit allemaal gerealiseerd worden. Verwachtingsvol naar volgende jaar!