50 jaar Alterno. Een gesprek met echte Alterno iconen ( Kees Siep )

Aftellen naar 27 juni 2023

Alterno bestaat dit seizoen 50 jaar. Daarom halen we herinneringen op met bepaalde (oud) Alternoten. Soms zijn het iconen van het eerste uur, soms Alternoten die zich hebben ingezet om de vereniging te maken tot wat het nu is. Ken jij ook zo iemand? Laat het weten aan activiteiten@alterno-apeldoorn.nl. In deze aflevering: Gesprek met Kees Siep

Speciaal voor dit interview met Kees Siep zijn oud-Alterno speelsters Andrea Schutte en Kim Nijhof naar Noorwegen afgereisd waar Kees Siep, hun voormalig trainer, inmiddels 10 jaar woont. 

Kees heeft 8 jaar training gegeven bij Alterno aan teams zoals MB1, dames 3, 4 en 5. In Noorwegen houdt hij zich inmiddels niet meer bezig met volleybal; Noorwegen is een te mooi land om een in hal te gaan sporten en de afstanden naar wedstrijden zijn héééél groot.’ 

Toch heeft Kees altijd de verbinding gehouden met volleybal. Niet voor niets dat oud-speelsters na zo’n lange tijd nog contact hebben. In Kees zijn huis, midden in de Noorse natuur, onder het genot van een zelf gebrouwen biertje (‘je moet wat als alcohol zo duur is’) vragen Andrea en Kim hem het hemd van het lijf. 

Het drietal haalde vooral veel herinneringen op. Andrea en Kim hoopten dat Kees zijn mooiste herinnering ‘het sprookje van Schiedam’ zou zijn, waarbij ze met MB1 de gesloten club kampioenschappen wonnen. Maar Kees zijn mooiste herinnering was toch echt het voorbereidingstoernooi in Emlichheim; ‘De reis er naartoe is mooier dan de prestatie op zich’. Aan de voorbereiding vond hij vooral mooi vanwege de saamhorigheid, de spanning voor een nieuw seizoen en samen doelstellingen bepalen. 

Dit typeert hem ook als trainer: hij hecht waarde aan inzet, plezier en humor en ziet prijzen als het resultaat van teambuilding. A&K beaamden dit en herinnerden zich vooral de vele creatieve teambuildingsactiviteiten die Kees organiseerde. Bijvoorbeeld Wie is de Mol, survival bij de scouting, opdrachtenspellen en bbq’s. Daar voegden ze nog aan toe dat Kees iemand is die vertrouwen geeft aan zijn speelsters en persoonlijk is (volgens Kees vergelijkbaar met Louis van Gaal). 

Kees herinnert zich Alterno vooral als een warme vereniging waar mensen voor elkaar klaarstaan. Hij hoopt dat ‘Alterno oog blijft houden voor volleybal van elk niveau en waarde blijft hechten aan alle eigen leden’. 

Helaas kan Kees niet bij de reünie aanwezig zijn maar had dit graag gewild. ‘Veel plezier allemaal!’

Eerdere afleveringen van Alterno-iconen:

Wim Aldershoff, Niels , Jos Mulder, Erwin van Amersfoort, Marga Tijssen, Ronald Dros, Rien Scholten, Patricia Leerkes, Bert Beernink, Rob en Melanie van den Dool, Gert Weterkamp, Inge Visser, Marloes Zinnemers, Mieke en Theo Roelofs

Andrea Schutte en Kim Nijhof

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 maart 2024 door Peter Bredenoort
Share Button