Focus Dames 1 op 2e helft

De oliebollen en appelflappen (uiteraard via Alterno besteld!) zijn allemaal op, goede wensen zijn uitgewisseld en de focus van Coolen Alterno dames 1 is volop gericht op de tweede seizoenhelft.
Het jaar 2016 is afgesloten op een 6e plaats. Deze plek geeft recht op deelname aan de kampioenspoule. De afstand tot plek nr 7 is inmiddels 6 punten. De plekken nr 5 en 4 zijn op 3 punten.

De eerste wedstrijd, zondag 15 januari uit tegen Flamingo’s, is meteen een zgn. 6 punten wedstrijd. Want winst met 3-0 of 3-1 betekent dat dames 1 plek 5 overneemt van Flamingo’s. Bij winst kan die dag zelfs plek 4 in zicht komen.
Om optimaal aan deze belangrijke fase in de competitie voorbereid te zijn gaat het team vanaf vandaag (ma. 2 jan.) weer volop in training.
Tijdens deze eerste week in het nieuwe jaar zal Eline Timmerman ontbreken. Zij is, zoals elders op onze website is te lezen, met Jong Oranje t/m 9 januari naar Roemenië om het WK-kwalificatietoernooi te spelen. Uiteraard wensen we Eline en Jong Oranje veel succes.
Na trainingen op maandag, dinsdag en woensdag staat aanstaande donderdag een oefenwedstrijd gepland. In Hardenberg zal dames 1 om 20.00 uur een oefenwedstrijd spelen tegen Regio Zwolle Volleybal.
Alterno heeft inmiddels een goede band met USC Munster (1e Bundesliga) uit Duitsland opgebouwd. In de voorbereiding is dames 1 in september op bezoek geweest in Munster. Op 7 januari komt USC Munster naar de Alternohal in Apeldoorn. Om 17.00 uur zal onder leiding van scheidsrechters Herman Beekman en Peter Groenewegen een volledige wedstrijd worden gespeeld. Publiek is hierbij van harte welkom.
Na deze wedstrijd is er vanaf 19.00 uur tijdens de nieuwjaarsreceptie gelegenheid met elkaar het glas te heffen. (JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 januari 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties