4 Punten voor Alterno dames 1

Allereerst wil ik Judith Schaap verwelkomen die na het vertrek van Barbara Knap ons komt versterken. Judith heeft 4 seizoenen in Dames 2 van Alterno gespeeld waardoor het gelijk al weer klikte toen zij op donderdag haar 1e training (na anderhalf jaar uit de running) weer met ons mee speelde. Hierdoor kunnen wij weer met twee spelverdelers een goede voorbereiding hebben op de wedstrijden en besparen we Frans ook wat trainingsuurtjes : )

Waar wij normaal gesproken pas om 17.30 verzamelen voor een thuiswedstrijd stond er op 9 oktober een vertrek tijd van al 11.30 richting Zwolle op het schema. Vroeg het bed uit! Wij mochten het spits afbijten van de super saturday tegen Zwolle Dames 2 waarna de Heren en Dames 1 van Zwolle volgde. Voor coach Groothuis bekend terrein waar hij het 1e team van Zwolle gecoacht heeft en voor ons een bekend weerzien met oud teamgenootjes. Wij begonnen goed aan de 1e set waarbij we genoten hebben van het hoge dak en wisten hierdoor reddingen binnen te slepen. Ook mede door een goede serve druk hebben wij de 1e set met 25-14 gewonnen.

Waar wij in set 1 op gang kwamen leek het er even naar uit te zien dat wij met onze service druk  over Zwolle heen denderde om ze onder de 10 te behouden, met name dankzij een serie van Britt van der Weij. Maar niets bleek minder waar. De tellers waren het er blijkbaar niet mee eens dat Britt al zo lang aan serve was en bedacht zelf om een punt aan de tegenstander te geven, waardoor wij naar zegge uit rotatie zouden staan. Britt was echter nog steeds aan serve en er was dus niks aan de hand behalve een 10 minuten durend oponthoud om de puntentelling bij de teltafel weer op orde te krijgen. Waar wij gefocust ons eigen spel speelde voor de oponthoud, kwam er een soort gemakzucht over ons heen wat ons uit ons spel haalde en wij hen nog terug hebben laten komen tot 25-17. Ook de derde set was er een iets te makkelijke houding maar door een aantal wissels kregen we toch weer het vuur in de ogen en wisten wij ook deze set te winnen met 25-14. Al met al is een 3-0 overwinning altijd lekker, al helemaal doordat wij hierdoor de koppositie wisten te bemachtigen. Met de koppositie in de pocket maakte wij ons weer klaar voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen U.S. dames 2.

Met een voorbereiding met onder anderen een solo training van Rutger, geen compleet team, een enkeltje, knietje en ruggetje hier en daar waardoor zelfs coach Groothuis nog even zijn skills vertoonde op de training, maar met een stevige pasta salade begonnen wij met goede moed aan de wedstrijd tegen U.S. In de 1e set maakte zij het ons aardig lastig maar wisten wij de achterstand weg te werken en om te draaien naar 25-23 winst. De tweede set daarin tegen kwam U.S. niet aan hun spel en wisten wij ze onder de tien te houden mede weer door onze krachten van achter de service lijn. Met een 2-0 voorsprong op naar set nummer 3 die niet zo lekker liep als de vorige sets. Ook set 4 wisten wij de eindstreep van 25 niet te halen waardoor het op een beslissende 5e set aankwam. De strijdlust om ons thuisveld te verdedigen kwam weer terug, maar helaas was dit niet genoeg voor een winst en hebben wij maar 1 puntje gepakt. Wel heeft Mila een mooi debuut neergezet en kwam met volle overtuiging het veld in om de ballen erin te rossen. Helaas had er meer in gezeten, maar de teamschotel smaakte er niet minder om die wij nog te goed kregen na de winst op Zwolle. Snel het verlies verwerken en op naar de volgende wedstrijd. Zaterdag 23 oktober staat er namelijk weer een drukke dag op het programma met drie bekerwedstrijden. Nog een uitwedstrijd tegen WVC de 30e en daarna hebben wij jullie support weer hard nodig zaterdag 6 november om 20.00 tegen Sudosa!

Mvg,

Fleur Wesselink

Klik hier voor actie foto’s

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *