1e ronde NOJK openclub Meisjes A en Meisjes C

Verslag van Meisjes A

Afgelopen zaterdag 6 januari moest het team van OC MA afreizen naar Utrecht voor de 1ste ronde van het NOJK. 

7:30 vertrekken bij de hal was voor alle meiden, ouders en de coaches toch best wel aan de vroege kant, maar goed dat hoort erbij. 

Om 9:45 stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Voorsterslag VC Zwolle.  Deze wedstrijd hebben de meiden met overtuiging gewonnen met 2-0 (25-14, 25-12). Fijn inkomen zo en op naar de volgende wedstrijd. Omdat de meiden in een poule van 5 zaten moesten ze 4 poule wedstrijden spelen. De nummer 1 en 2 van de poule gaan gelijk door naar de 2e ronde. Nummer 3 speelt een kruiswedstrijd tegen de andere nummer 3 van de poule en de nummer 4 en 5 vallen meteen af. 

De meiden wisten dus wat ze moesten doen, nummer 1 of 2 in de poule worden. 

Om 12:00 stond wedstrijd 2 gepland tegen Madjoe. Een vereniging die ons niet bekend was maar na wat onderzoek zagen wij dat oud Nederlandsteam speelster Nicole Koolhaas daar in Dames 1 speelt. Ook deze wedstrijd hebben de meiden overtuigend gewonnen met 2-0 (25-7, 25-19). 

Na de 2e wedstrijd moesten we meteen door om de 3e wedstrijd van de dag tegen Dynamo Tubbergen te spelen. We starten goed en na een goede en lange serves serie staan we al mooi 5 punten voor. Na een dipje in ons spel komen ze toch wat dichterbij en maken we het weer even spannend. Gelukkig herpakken de meiden zichzelf en winnen we set 1 met 25-15. Nog 1 set te gaan en als we die winnen zijn we zeker van plek 1 of 2 in de poule. We starten set 2 wat slordig. We maken veel eigen fouten en komen niet echt tot scoren. In het midden van de set komen we weer een beetje terug maar dat is helaas niet genoeg, we verliezen set 2 met 19-25. 1-1 gespeeld tegen Dynamo Tubbergen die nu even veel punten heeft als dat wij hebben. 

Om 15:00 spelen we de laatste wedstrijd tegen Tornado Geesteren. Als we die wedstrijd met 2-0 winnen zijn we 1ste in de poule en gaan we door naar de 2e ronde! 

We starten goed met weer een mooie serves serie en lopen meteen wat punten uit. Daarna hebben we een dipje en komt Tornado Geesteren weer terug. De meiden komen aan de kant voor een time-out en er wordt tegen de meiden gezegd “Nog 1x een wedstrijd knallen, dan zijn we klaar en door. Volle bak gaan met ze alle, maak plezier en dan winnen we deze wedstrijd. Zet hem op!”

De meiden gaan opnieuw in het veld staan en gaan volle bak. Goeie verdedigingen, harde aanvallen en een goeie serves druk. Zo winnen we set 1 met 25-20. 

Nog 1 set te gaan, als we die winnen zijn we door. Dus nog 1 set volle bak! De meiden gaan weer in het veld staan en pakken meteen een voorsprong. Ze staan goed te spelen en houden Tornado Geesteren vanaf moment 1 op afstand. 

Het was echt knokken want alle meiden waren moe en op van deze dag en ze moesten nog even volhouden. Maar met een mooie 25-18 winst winnen we de wedstrijd met 2-0 en is MA door naar de 2e ronde!!

Na een welverdiende warme douche en een teamschotel omdat ze een setje over de 10 hebben gewonnen (belofte maakt schuld) sluiten we de dag in de hal af. Met een grootdeel van de meiden gaan we nog door naar de Mc Donalds want dat hoort natuurlijk bij een NOJK dag. 

Met een volle buik en zware ogen rijden we weer terug naar Apeldoorn. 

Op 17 februari mogen we weer in actie komen voor ronde 2! 

Verslag Meisjes C

Vandaag de voorronde NOJK voor de meisjes C in de Breehoek Scherpenzeel waar we hartelijk zijn onthaalt. Er waren veel supporters mee, ook de meiden van de B kwamen speciaal naar Scherpenzeel om ons aan te moedigen!

De eerste wedstrijd tegen Irene Bilthoven. Die hebben we overtuigend gewonnen met 2-0; 25-5, 25-7. Iedereen heeft speeltijd gekregen en als team een goede start van deze dag! 

Quote van de dag: “ik snap wel waar ik moet staan maar niet wanneer”

De tweede wedstrijd spelen we tegen Longa ‘59 Lichtenvoorde. Deze winnen we met 2-0. We moeten wel een tandje bijzetten maar mede dankzij een sterke servicebeurt en een paar mooie aanvallen weten we deze wedstrijd ook overtuigend te winnen. Die groene petjes bij onze coaches doen het ook goed als aanmoediging 💚 

De derde wedstrijd was direct hierna. Een makkelijke winst tegen Voorwaarts Twello met 2-0. 

Na deze wedstrijd was het tijd voor een feestje met Spakenburgse taart want Mila is jarig vandaag! Op de tafel in de kantine is ze toegezongen, zelfs de yell was voor deze gelegenheid; “hiep hiep hoera” 🎉 Door de luidsprekers in de zaal klonk bij de volgende wedstrijd “Mila, dit is je verjaardag…”

Het feest werd beklonken met een overtuigende winst van 2-0 op Avior Deventer. 

Hiermee zijn we eerste in de pool geworden en mogen we door naar de volgende ronde. Super gedaan meiden!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 januari 2024 door Peter Bredenoort
Share Button