19e Week van Alterno is gestart

Het was wat later dan gepland gisterenavond om de velden op te bouwen en alles klaar te zetten voor de aftrap van de week: de 19e week van Alterno met als thema: Let it glow. Maar vanmorgen stond het allemaal goed klaar. We kunnen beginnen met het 14e generatie toernooi.

15 teams speelden met en tegen elkaar , van G-tjes tm C-tjes. Ervaren volleybalouders tot niet –sportende ouders. We zagen het allemaal voorbij komen. Groot en klein, fanatiek en ietjes minder fanatiek. Maar wat was het gezellig.

Na een gezamenlijke warming-up (waar sommige ouders meenden nog kind te zijn) en een ‘heel veel succes- wens’ naar de andere Mini-teams die ergens in het land de Regiokampioenschappen spelen, kunnen we eindelijk van start. Nog even wat discussie in de poule F/G over de spelregels, maar daar kwamen de teams snel uit. De ballen rolden door en over het veld, in en onder het net, maar er werden ook prachtige reddingen verricht en slimme balletjes over het net gespeeld. Er werd sportief gespeeld. Highfive’s uitgedeeld, complimenten, handen geschud vóór en ná de wedstrijd. Voor elkaar  geteld, keurig de briefjes ingevuld, kortom, iedereen hielp mee waar kon.

De bardienst stond paraat (dank Karin en Patricia), de fotograaf deed zijn ronde (dank je, Peter); de bestelde T-shirts uitgedeeld (Karin, dank), de voetbaltafel gerepareerd (dank, Peter). De opbouwers van gisteren, Peter, Tonnie, Karin, Bert en Rob, ook enorm bedankt, vooral voor jullie technisch inzicht om het geluid weer goed te krijgen.

En dan is het zomaar tijd voor de finale rondes. Wat is het spannend. Ik krijg diverse keren de vraag: op welke plaats staan wij?; staan wij in de finale?; krijgen wij ook een beker? Ook dat zijn spannende dingen voor de kinderen. En dan de ontknoping.

Eerst in de C-poule.

 1. Glowgolfers
 2. Glow Runners
 3. Neon’s
 4. Fiber Head’s

De A/B poule:

 1. Light’s
 2. Multicolor
 3. Glow in the dark
 4. Te Brights
 5. Let it glow
 6. The Briljants
 7. UV’s
 8. Darky’s
 9. Glowsticks
 10. Flashing Led’s

Iedereen mag een prijs ophalen; en ieder team gaat op de foto. De winnaars (n1 poule C en nr. 1 en 2 poule A/B) krijgen een toegangskaart voor Glowgolf in de Maten. Dat past weer mooi in het thema van deze week.

Klik hier voor alle foto’s

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 7 mei 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *