19e Kugel- de Weerd minikamp dag 2

Zaterdag 8 juni

De eerste nacht is voorbij. Het was best koud vannacht, althans dat vonden de begeleiders. De kinderen hebben heerlijk geslapen, niks te koud….

Tijd voor de ochtendgymnastiek, lekker wakker worden onder leiding van Lotte en Demi. We zijn klaar om de dag te beginnen.

Iedereen aan tafel, lekker een broodje eten. Snel omkleden, we gaan zo beginnen met de eerste activiteit.

In de ochtend hebben we een sportcircuit gedaan, in groepjes gingen we allemaal spelletjes doen. Estafette, mattensmash, king rugby, trefbal, volleybal en steen papier schaar kwamen allemaal aan bod.

Even vrij spelen en daarna tijd om lekker te lunchen. In de middag stonden er nog meer activiteiten op de planning.

In de middag hebben we weer een spelletjescicuit gedaan, in dezelfde groepjes als vanochtend. Van slagbal tot mega twister.

Daarna was het tijd voor een vossenjacht. Op zoek naar 9 vossen in het bos, bij die vossen kon je een letter verdienen. De 9 letters vormden een woord, “hamburger”. Een kleine hint naar het avondeten.

Iedereen gauw douchen en daarna lekker een broodje hamburger.

Schijnbaar zijn niet alle kinderen het ermee eens dat je na het douchen een schone onderbroek aan moet trekken, dat is toch nergens voor nodig?

Wat ook leuk is om te weten is dat de meeste kinderen 2/3 broodjes hamburger hebben gegeten. Daarna kan de begeleiding eten, maar ook Lars sloot hier nog even bij aan. Het record hamburgers eten is dit jaar dus ook door Lars gezet, namelijk wel 5 stuks.

’s Avonds was het weer tijd voor de welbekende bingo, onder leiding van Mike, Frans en DJ WC rol. De nodige liedjes zijn gezongen en de prijzen vlogen de tent uit.

Daarna ,op verzoek van de kinderen, hebben we nogmaals het koekiemonsterspel gedaan. Voor wie wil was er daarna nog een spel in het bos. Wie daar geen zin meer in had, kon lekker bij het kampvuur genieten van een marshmallow.

Nu was het echt wel tijd om naar bed te gaan, de zaterdag is voorbijgevlogen!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 9 juni 2024 door Peter Bredenoort
Share Button