Dros-Alterno op het 11teamsports International Youth Tournament 2023 SV Dynamo

Afgelopen week (27 t/m 29 december) hebben 4 jeugdteams van Dros Alterno meegedaan aan het Internationale volleybaltoernooi bij Dynamo. Namelijk de NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) teams van Meisjes B en C en Jongens C + een bijeengeraapt Jongens A team (talentvolle spelers tussen de 15-19 jaar). Je 3 dagen kunnen meten met in totaal 60 top teams uit België, Duitsland, Polen, USA en Nederland. Dat is nog eens een uitdaging! En dat bij onze rivalen om de hoek.

Voor de NOJK teams (ook wel OpenClub teams genoemd) een ideale voorbereiding voor het NOJK seizoen dat voor sommige teams al op 6 januari 2024 begint (voorrondes) en voor teams met een vrijstelling pas op 17 februari 2024 (1/2 finales). Je trekt 3 dagen (soms van 09.00 uur t/m 22.00 uur) intensief met elkaar op en speelt iedere dag 2, 3 of 4 wedstrijden. Zo kweek je een mooi groepsgevoel, want iedereen is belangrijk in het team. Je krijgt (zoveel mogelijk) de kans om jezelf in the picture te spelen, maar niet iedereen krijgt dezelfde speeltijd.

De coaches gebruiken dit toernooi om van alles uit te proberen. Dit om uiteindelijk  op het beste (basis) team uit te komen voor de NOJK. Hier wijken de OpenClub teams af van de reguliere competitieteams. Bij OpenClub teams staat de prestatie in beginsel voorop, bij de reguliere competitieteams meer de ontwikkeling van het individu in een team.

Terug naar het Dynamo Toernooi. Het was weer een feest om deel te nemen aan dit super georganiseerde evenement. Degenen die hebben meegedaan (of gecoacht) keken er al weken naar uit en de aanhang eigenlijk ook wel. Ook de ideale gelegenheid om de nieuwe NOJK inspeelshirts nu in wedstrijdverband te showen aan de toeschouwers.

We hebben weer veel Dros Alterno liefhebbers langs de kant gezien die zelf helemaal niet hoefden te spelen, maar gewoon even langskwamen om te genieten van de gezellige sfeer. En natuurlijk om goed volleybal te zien. Alle teams werden iedere wedstrijd weer hartstochtelijk aangemoedigd door de andere teams + aanhang incl. trommels, megafoons en toeters en bellen. Wat weten wij als Dros Alterno plezier en prestatie toch altijd weer goed te combineren.

Iedere namiddag/avond kon ieder team gezamenlijk in de Alternohal genieten van een warme maaltijd bereid door een aantal ouders. Woensdag Pasta dag, donderdag Stamppotten dag en vrijdag Pizza dag! Dat samenzijn heeft zeker bijgedragen aan de saamhorigheid die je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren. Andere ouders zorgden er voor dat de teams weer in frisse wedstrijdkledij aan de wedstrijden konden deelnemen. Tot in nachtelijke uren werd er naar hartenlust gewassen. Alles voor de jong zullen we maar zeggen.

Ok, nu de mooie prestaties.

Want wat hebben we goed gepresteerd. Ieder team ging met de dag beter spelen. Dat is precies wat je wilt zien, maar niet vanzelfsprekend. Super knap. Chapeau voor de coaches!

Jongens C en jongens A hebben de wedstrijd om de 5e/6e plek beiden overtuigend gewonnen. Helaas duurde hun competitief sterk toernooi te kort, want ze kwamen er steeds beter in.

Zowel de Meisjes B en C hadden hun ½ finale overtuigend gewonnen, maar moesten in de finale uiteindelijk beiden hun meerdere erkennen in de Meisjes van Dynamo. Meisjes B wist er net geen 3e set uit te slepen. De bloedstollende 2e set werd met 28-26 verloren. Helemaal geen schande omdat er bij Dynamo 3 a 4 meisjes mee doen die ook in Pre Jeugd Oranje spelen. Natuurlijk was er teleurstelling, maar beiden teams kunnen trots zijn op de 2e plaats. Kortom 2 dik verdiende zilveren medailles voor Meisjes B en C!

Moe en voldaan na 3 dagen met plezier bikkelen hebben alle spelers, coaches en een aantal ouders vrijdagavond (het was al ver na 20.00 uur) het toernooi afgesloten met een welverdiende pizza van New York Pizza in onze Alterno hal. Iedereen die betrokken is geweest bij deze onvergetelijke dagen bedankt.

Op naar de volgende uitdaging, de NOJK 2024!

Mede mogelijk gemaakt door de NOJK (shirt) Sponsoren;

Dros Schoonmaakdiensten, TTC Nederland, Handelsonderneming D. Verschoor, Kugel Licht & Geluid

De Weerd Verkeersopleidingen, CCS Climate Control Systems, WvL Design

Norbert v Aartrijk

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 31 december 2023 door Peter Bredenoort
Share Button