Zitvolleybal 1 pakt 1e prijs in 2014

Verslag van het toernooi in Leersum door Anton Schäffer. Wat doe je als je eredivisie zit en ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft het ritme wil houden… tja wij doen al een paar jaar mee met het toernooi van Volleer in Leersum. Dit jaar in het teken van een nieuwe speelwijze omdat onze spelverdeelster Anne wegens zwangerschap de tweede helft niet kan spelen. Testen, schuiven en verschuiven was het devies, maar vooral inzet tonen en zorgen dat we zo soepel mogelijk zonder 1 van de twee spelverdelers kunnen blijven spelen.

De nieuwe tactiek voorziet in vereenvoudiging van het spel. Wellicht wat minder snel maar, zoals gebleken, zeer effectief. Ons grote wapen was toch wel de servicedruk gevolgd door technisch goed spel. Knallen waar je knallen kunt op de 0 waar dit niet mogelijk is. Laat de tegenstander maar de fouten maken. De eerste wedstrijd was tegen SDI Ljubljana uit Slovenië. Het was wel duidelijk dat het ritme verstoord was. De opening van het toernooi was niet de beste. Met weinig beweging en druk kon onze tegenstander te goed meekomen en zelfs een set pakken. Dit moest anders voor de rest van de dag, die erg lang zou worden. Vandaag nog 5 wedstrijden… Wedstrijd 2 was tegen roeiteam, een team van internationals. De service begon te lopen en we komen in ons spel. Rustig blijven bouwen en niet overhaast gaan spelen. dit gaat goed en de winst is binnen. Wedstrijd 3 tegen Holyoke uit Belfeld was er een ware volleybalshow met ons als leidend voorwerp. Het eerste verlies van de dag is een feit. Snel vergeten en door naar de volgende pot, ondertussen zijn we stevig aan het experimenteren met Esther en Elske op de spelverdeling, Danny dan op midden of wellicht tocht beter op buiten.  Wedstrijd 4 tegen Apollo pakt voor ons weer goed uit. De verdeling klopt weer en servedruk en concentratie is enorm. Er wordt goed gewerkt en we kunnen de verliespartij zo snel vergeten. Wedstrijd 5 tegen Allvo was letterlijk een formaliteit. Alles klopte in deze wedstrijd en het team uit Almere heeft geen schijn van kans. In de laatste wedstrijd van de dag spelen we tegen de huidige landskampioen. In de eerste set gaat het wat stroef (deze gaat verloren) maar in de tweede laten we onze tanden zien en bijten we ons stevig in de set. De laatste pot van deze dag spelen we gelijk. Intussen is het beoogde schema niet gehaald en vertrekken we, rond kwart over acht, naar Apeldoorn om met het team heerlijke spare-ribs te gaan eten. Na het eten lekker naar huis en naar bed, dag twee komt eraan…….

Zondagochtend 10:00 aanwezig in Leersum, om 11:00 uur spelen we de kruisfinale tegen Volleer…..  De finale lonkt maar we kunnen niet meekomen vanmorgen. Volleer wint en speelt straks de finale. Wij gaan strijden om de 3e plaats tegen Apollo uit Mill. De eerste set wordt een thriller, 23-16 achter.. maar dan een touché bal, sterke service, onpasseerbaar blok en tomeloze inzet brengt ons uiteindelijk op 29-27 winst. de tweede set lieten we het niet zover komen, 25-12.