De wedstrijd van 1 april

Je kunt niet zeggen dat deze zaterdag zonder grappen of gekke gebeurtenissen voorbij ging. De dag begon dan ook met een geniale 1 aprilgrap voor Eric (vonden wij). Een paar mensen van ons team hadden hard hun best gedaan om onze trainer in de maling te nemen met een verzonnen persbericht, maar jammer genoeg duurde het nog geen twee minuten tot hij de grap door had. Pech voor ons, maar de voorpret was het zeker waard 😉
Dat was het begin van de dag waarop wij een paar uur later naar Assen vertrokken voor de wedstrijd tegen Sudosa-Desto. Voor beide teams stond er niks meer op het spel. Sudosa is al verzekerd van degradatie en wij staan veilig in de topdivisie! Het beloofde dan een leuke wedstrijd te worden. Leuk was uiteindelijk niet echt het juiste woord, maar een bijzondere wedstrijd werd het wel.
De eerste set begonnen we goed, waarbij er veel gescoord werd over het midden. Aan het einde van de set ging het even wat minder goed. We hadden veel moeite in onze verdediging en blokkering door de lengte en hoogte van de tegenpartij. Aan het einde van de set mocht Kathy het veld in om te serveren. Geen probleem, want twee seconden later stond ze daar met het bordje omhoog. OEPS! “Ik heb het verkeerde bordje gepakt!!” Hahaha, foutje. Ondanks deze geniale actie lukte het ons helaas niet de set winnend af te sluiten.
De tweede set begonnen we wat minder. Al snel stonden we een aantal punten achter. Toch kregen we de tegenstanders onder druk en konden we de achterstand omzetten in een grote voorsprong. Het begon te lopen en het vertrouwen kwam stukje bij beetje terug. Met resultaat want deze set werd gewonnen met 25-20!
De set erna werd helaas verloren, maar in de vierde set was er nog niks verloren. Op een stand van 19-15 waren we dichtbij een vijfde set. Totdat de scheidsrechter aangaf dat de opstelling niet klopte. Alle punten moesten worden teruggedraaid die in de verkeerde opstelling waren gespeeld.. daar gingen onze punten. De stand ging terug naar 16-15. Dit kwamen we niet meer te boven en de wedstrijd eindigde in 1-3.