Opnieuw winst voor Dames 1

Zaterdag: de mooiste dag van de week. Tijd voor volleybal! Na een heerlijke maaltijd, bereid door Peter, en na een goed voorbeeld van dames 2 was het tijd om tegen Set-Up’65 te spelen. Motivatie was er genoeg: punten pakken voor de play-offs, de overwinningsreeks voortzetten, de vierde plek behouden, revanche nemen op de uitwedstrijd, van de kersverse/tijdelijke koploper winnen, laten zien dat we iedereen kunnen verslaan… redenen genoeg dus om te winnen! Helaas moesten we het deze wedstrijd stellen zonder Carlijn die vanwege (een verleden met) een knie blessure, ook deels uit voorzorg,  aan de kant bleef. Ali begon de wedstrijd met Silke, Joëlle, Linda, Bregje, Juliet, Heleen en Rosita. Brahim, de coach van Set-up, zette daar Kiki, Loes, Daphne, Ilse, Carmen, Christi en Jorinda tegenover. Kirsten oude Luttikhuis moest net als Carlijn vanaf de kant toekijken vanwege een rugblessure.

De eerste set ging onder toeziend oog van een groot publiek lang gelijk op. Door een paar goede serves, degelijke blokkering, weinig fouten en het goed oppakken van tikballen ging deze set uiteindelijk met enig gemak naar ons met 25-18. In de tweede set kwamen we niet onder het serve geweld van Set-Up uit. Met name de series van Ilse oude Luttikhuis en Kiki von Pikartz brachten ons in moeilijkheden. We hadden geen antwoord en oplossend vermogen in deze set en zo verloren we deze met 13-25. In de derde set wist Set-Up halverwege een gaatje te slaan waardoor zij met 21-24 over setpoint beschikten. Na een aanvallende score van onze kant kwam de ingekomen Kathy Bonsen aan serve. Na een ace en een scorende bal stond het met 24-24 weer gelijk. Om en om werden er punten gescoord en setpoints weggewerkt. Het publiek liet inmiddels flink van zich horen, wat ons enorm hielp. Heren 1 was luidruchtig aan het trommelen en er werd zelfs een soeppan en -lepel uit de kantine getoverd voor nog meer lawaai. Bij 31-29 was de vreugde groot toen Eline een omloopbal hard binnen de lijnen sloeg waarmee de set voor ons was. Helaas gaf Set-Up zich niet zomaar gewonnen na deze mentale klap. Ze wisten wederom goed te serveren, maar met name door veel fouten en onduidelijkheden aan eigen kant ging deze set met 16-25 naar de gasten. In de vijfde set was het over en uit voor de koploper die we daarmee van hun troon stootten. We gaven flink gas en door een goede serve serie van te Molder en snoeiharde ballen van Vilé werd de vijfde set dik gewonnen met 15-5.

Inmiddels de achtste overwinning op rij, dus we kunnen gerust zeggen: we gaan lekker! Publiek enorm bedankt voor jullie enthousiasme en lawaai. Het helpt ons enorm en door jullie steun kunnen we sets zoals de derde weten om te keren en te winnen waardoor we dus ook de wedstrijd winnen. Enorm bedankt! Volgende week staat Sliedrecht tegenover ons in de Alternohal. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie en de enige tegenstander waar we nog niet van hebben gewonnen dit seizoen. Tijd om daar verandering in te brengen, zodat we met een goed gevoel de play-offs in kunnen gaan en wie weet nog vierde kunnen worden voor net dat extra puntje. We zien jullie graag weer in de hal a.s. zaterdag, hopelijk weer: de mooiste dag van de week!