MB2 laat er geen gras over groeien

Afgelopen zaterdag stond Pauwervoll MB2 op de menukaart van de meiden. Ook hier lieten de meiden er geen groen alterno gras over groeien: de 5 punten namen we mee naar Apeldoorn. De setstanden waren 25-13, 25-9, 25-10 en 25-13.

Vorige week had onze libero nog een provisorisch shirt, nu stond ze er met een mooi shirt. Dat hadden we nog even snel geregeld. Voor de laatste drie wedstrijden staat dat wel net zo netjes. De meiden stonden ook nu weer lekker te volleyballen. Mooie harde aanvallen, afgewisseld met slimme, maar soms ook wat mindere aanvallen. Pauwervoll had geen antwoord hierop.
Ook verdedigend waren we lekker bezig. Er werd zelfs een bal tot ver achter de achterlijn uit het opberghok verdedigd. Voor elke bal werd gevochten, dat was weer goed te zien.

In de tweede set werd Vera nog even geblesserd. Lachend opstaan en dan hinkelen was toch genoeg reden om te wisselen. Volgende week weer de volle 100%? De derde set was Marin het opslag kanon. Ze begon de set te serveren tot 13-1! Dan heb je de set praktisch al in handen. Alleen de vierde set begon zeer zwak. De tegenstander wilde nog een puntje pakken. Van 5-1 voor naar 6-9 achter. Tijd voor een donder- of oppep-preek van Rutger. Vervolgens komt Ilse aan het serveren en ook zij maakt met haar serve 8 of 9 punten. Daarna begon het team weer te lopen zoals we gewend zijn en was het moraal van de tegenstander gebroken. 5 verdiende punten op zak!

Voor de laatste twee (belangrijke) wedstrijden zijn de prognoses tegen SDS en Libero resp. 3-1 en 3-2. Daar teken ik voor, maar de meiden zullen waarschijnlijk geen genoegen nemen met tegenpunten.

Volgende week zaterdag wordt het feest in de Alternohal. De dag begint met MC1 met een poging om kampioen te worden. Daarna Mc3 en om 12:30 MB1 en MB2 met beide goede kansen.

En nog even een vermelding waard: dat we serieus bezig zijn (ook als breedteteam) blijkt wel dat voor de wedstrijd tegen de nr2. volgende week Marin vanuit Zeeland op en neer rijdt om haar bijdrage te leveren aan het team. Nu al chapeau Marin en uiteraard ook de ouders.

Volgende week hopen we volle tribunes aan te treffen en als tegenprestatie proberen onze meiden de supporters spektakel te geven.