Knallende jaarafsluiting

Er stond een lange reis op de agenda op 23 december voor Alterno dames 1, er werd namelijk afgereisd naar het Limburgse land. Lopend zouden de dames er 13 uur en 15 minuten over gedaan hebben naar Gennep, maar gelukkig beschikken zij over een luxe touringcar inclusief topchauffeur Wim die ze door het hele land naar de wedstrijden brengt. Extra belangrijk wanneer je goed uitgerust aan de start moet verschijnen in deze fase van de competitie waar elk wedstrijdpunt de play-offs een stap dichterbij brengt.

In de altijd sfeervolle hal bij de Flamingo’s startten de dames met Bregje, Linda, Iris, Gio, Eline, Romy en libero Danielle de eerste set. Flamingo’s kwam sneller uit de startblokken dan de Apeldoornse ploeg en de dames keken vrijwel de gehele set tegen een achterstand aan. Op tijd werd er echter een tandje bijgeschakeld en na een spannend seteinde werd het tweede setpoint verzilverd (24-26).

De tweede set kende eenzelfde verloop alleen was Flamingo’s dit keer het team wat in de laatste punten net wat scherper was en hiermee de stand precies gelijk trok (26-24). De schouders warmgedraaid en de knieën warm gesprongen begon het te lopen bij Alterno. Lange rallies werden gewonnen, Iris Scholten was goed op dreef op de buitenkant en de omloop van Eline zorgde voor de nodige punten. Met een 22-25 eindstand was de voorsprong en het eerste wedstrijdpunt een feit.

In set 4 werd het goede niveau doorgezet waarbij spelverdelers Bregje en Anna elkaar afwisselden om de lijnen in het veld uit te zetten. De dames stoomden door richting setwinst maar daar dacht Flynth FAST anders over op 18-22. Hoge servedruk zorgde voor voorspelbaar spel aan de groene zijde en daardoor de nodige blocks van de roze vogels. Alterno kon vervolgens het matchpoint niet verzilveren en daar maakte Flynth gretig gebruik van: 26-24 en een vijfde set.

De laatste restjes energie werden bij elkaar geschraapt om 2017 knallend af te sluiten. En daar liet Alterno duidelijk merken waar haar kwaliteiten liggen. Killblock op killblock werd gepakt en FAST kwam nog nauwelijks langs het net met haar aanvallen. Met hoge servicedruk na de kantwissel stoomden de dames door en zonder verdere omwegen eindigde set 5 in 7-15.

De dames sluiten het jaar 2017 af met weer een mooie winstpartij en wensen alle Alternoten een fijne kerst en een heel goed 2018! Op 6 januari spelen zij in eigen hal een oefenwedstrijd tegen Sneek DS 1 (14.30 uur) waarna op 13 januari de competitie hervat wordt tegen het Talentteam in de Alternohal (17.30 uur). Tot dan!