JA3 op drempel kampioenschap

Zaterdag 15 april heeft JA3 een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap in de 1e klasse C, door van achtervolger Gemini JA1 te winnen.

Al sinds januari is het ongekend spannend in deze klasse, met de nrs 1, 2 en 3 binnen 3 punten afstand van elkaar. Hoewel Alterno al die tijd bovenaan heeft gestaan voelden ze continu de hete adem van Boemerang Komeet JA2 en Gemini JA1 in hun nek. Drie weken geleden werd met 3-1 verloren van Boemerang, een week later werd dat met 3-2 in ons voordeel enigszins recht gezet. Vandaag moesten we tegen de nummer drie van de lijst, Gemini, waarvan eerder in het seizoen met met 3-1 verloren was.

Omdat alles zo dicht bij elkaar stond moesten wij winnen vandaag om de kansen in eigen hand te houden. Zouden we verliezen van Gemini dan zou Boemerang waarschijnlijk de lachende derde worden die er met de titel vandoor zou gaan, aangezien zij enkel nog tegen de twee onderste teams hoefden te spelen en daaruit dus waarschijnlijk de maximale score zouden halen.

Eenmaal aangekomen in de sporthal zagen wij al gauw dat de tegenstanders dit keer maar 6 spelers tot hun beschikking hadden. Geen wissels dus, wat al een klein voordeeltje voor ons was. Toch wisten we van tevoren dat we flink aan de bak zouden moeten, want in de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander hadden zij het ons flink moeilijk gemaakt. De eerste set begon echter niet goed. Voordat we het wisten stonden we met 6-2 achter en moest er door de coach worden ingegrepen met een timeout. Daarna ging het beter en kropen we langzaam steeds dichterbij. Op 16-16 kwamen we langszij, en in het restant van de set bouwden we een kleine voorsprong op, waardoor we de set uiteindelijk met 25-21 konden pakken.

De tweede set ging eigenijk precies hetzelfde. Eerst lieten we hun een punt of 5 uitlopen voordat we zelf goed gingen ballen, maar met hard werken haalden we ook deze set met 25-21 binnen.

De derde set waren we wel meteen bij de les en lieten we hun niet uitlopen. Het ging lang gelijk op, maar op het eind trokken wij een klein sprintje en daarmee haalden we deze set met 25-20 binnen. De winst was dus binnen, maar om onszelf nog een klein stukje veiliger te spelen voor de laatste wedstrijd van het seizoen, wilden we ook de laatste set pakken. Dat leek in eerste instantie makkelijk te gaan worden, want we liepen vanaf het begin meteen uit naar een 10-5 voorsprong. Toen kwam even de klad er in en scoorden te tegenstanders 8 punten op een rij waardoor we ineens weer een achterstand moesten wegwerken. Met keihard werken lukte dat uiteindelijk ook, en op 24-21 kregen we het eerste matchpoint. Helaas konden we dat niet verzilveren, en ook het daaropvolgende punt werd het niet, waardoor het met 24-23 toch nog weer akelig spannend werd. Gelukkig werd het derde matchpoint wel benut, Sander frommelde de bal met een blok via het lichaam van een tegenstander op de grond, en het beslissende punt was binnen. Niet echt een mooi punt, maar hij telde wel!

Door deze overwinning hebben we alles nog in eigen hand, en is op zaterdag 23 april in onze laatste thuiswedstrijd een overwinning met willekeurige cijfers voldoende om de titel in de wacht te slepen. Aangezien de tegenstanders in die wedstrijd, Excelsior JA1, helemaal onderaan staan, zou dat geen probleem mogen zijn. En wat is er nou mooier dan in de laatste wedstrijd van het seizoen voor eigen publiek kampioen worden?