Dames 11 vol vertrouwen

Op zaterdag 4 Februari ging dames 11 weer vol vertrouwen op weg naar SV Dynamo DS 12. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd immers ook gewonnen. En dat laatste 2 gespeelde wedstrijden ook resulteerden in een positief resultaat voor Dames 11 droeg alleen maar bij aan dat vertrouwen. 4-0 winst was nodig om nek aan nek te kunnen gaan met koploper Voorwaarts DS7. Dat was dan ook het streven.

De eerste set begon moeizaam en mede door veel fouten aan onze kant van het net, wat voornamelijk opslagfouten waren, werd de set niet overtuigend maar toch zeker geruststellend met 23-25 gewonnen.
Set nummer 2 is zeker overtuigender te noemen, de opslag ging beter en de verdediging begon (letterlijk) te lopen. Ballen werden van de grond gehaald, er werd gecommuniceerd en de teamspirit nam de set op sleeptouw. Deze set werd dan ook overtuigend met 12-25 gewonnen. Een setje om over naar huis te schrijven (wat dan ook bij deze het geval is).
Tijdens set nummer 3 sloeg de wedstrijd om. Er werd niet overtuigend verdedigd en de kwaliteit van de opslag was “at an all time low”. Hoe deze set zo terug heeft kunnen vallen is een raadsel, maar terugvallen deden we. En de set verliezen helaas ook. Met 25-21 wel te verstaan.
Een setje dat was alles wat we ze zouden geven. De vechtlust was terug en en het gevaar op verlies leek hiermee te zijn geweken. De verdediging liep goed en de opslag was constant. De wedstrijd werd afgesloten met een goede set die eindigde in een stand van 15-25.

Op naar de volgende wedstrijd en met het oog op de eerste plaats is er nog werk aan de winkel, maar hij is in zicht. Met de volgende wedstrijd op 18 Februari tegen Wesepe DS 1 zullen we het Voorwaarts wat heter onder de voeten gaan maken en het einddoel hopelijk dichter binnen ons bereik brengen. Nu plaats 3, met 1 wedstrijd achterstand op de nummer 1 en 2 wedstrijden op de, nu nog, nummer 2, hebben we zeker de kans om de volgende wedstrijd in ieder geval op de 2e plaats te eindigen. Op naar de volgende overwinning!