Dames 11 net naast podium

Vrijdagavond 21 april stond de wedstrijd Alterno Dames 11 tegen Primavo dames 3 voor ons op het programma. Om 18.30 verzamelden wij al in de kantine van de Alternohal om ons voor te bereiden op onze laatste wedstrijd van dit seizoen. Eenmaal in de kleedkamer zat de sfeer er al goed in. Iedereen was op en top gemotiveerd om deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten.

Om 18.45 betraden wij de zaal om aan onze warming-up te beginnen. De coaches waren er ook helemaal klaar voor om er een mooie laatste wedstrijd van te maken. Na de warming-up, het in spelen en het inslaan mochten wij om 19.15 de wei in.

De eerste set kwamen wij wat moeizaam uit de startblokken. Na eerst een voorsprong gepakt te hebben lieten wij onze tegenstander iets meer in hun spel komen. Toch werd de eerste time-out aangevraagd door de coach van Primavo.
Dit gaf ons de gelegenheid om de puntjes op de spreekwoordelijke “I“ te zetten. Dit pakte gelukkig positief uit en wisten wij een voorsprong op te bouwen en deze ook niet meer uit handen te geven.
Dit resulteerde in een 25-20 set winst voor ons.

De tweede set begonnen we ongewijzigd. Daar waar de service druk en passing in de eerste set wat moeizaam verliepen pakte we dit in de tweede set vanaf het begin af aan een stuk beter op. Dit merkte je gedurende de tweede set dat we de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen zouden geven. Doordat er aan onze kant weinig fouten werden gemaakt en wij Primavo niet in hun spel lieten komen resulteerde dit in een 25-11 set winst voor ons.

Door de afwezigheid van Janneke, die voor 1,5 maand in Nieuw-Zeeland tussen de Maori’s doorbrengt en Sanne die op Curaçao geniet van een welverdiende vakantie hadden wij minder wisselmogelijkheden. Desondanks begonnen wij set drie met drie nieuwe verse krachten in de basis opstelling. Het niveau van set twee wist het team in de derde set door te trekken. Primavo had geen antwoord op de kanonskogels van Melissa, Janine, Joelle en Lisanne. De enkele ballen die Primavo wel kon tegenhouden konden wij aan onze kant netjes uit bouwen en direct scoren wat resulteerde in wederom 25-11 in het voordeel van Dames 11. Door deze setwinst was de overwinning een feit!

Aangezien wij de eerste wedstrijd van dit seizoen, uit in het Mheenpark , met 3-1 wisten te winnen tegen Primavo wilden wij deze uitslag verbeteren.

Ongewijzigd begonnen wij aan de laatste set van dit seizoen. Aangezien set twee en drie vrij voorspoedig waren verlopen hadden wij als positieve doelstelling: We houden ze onder de 10 !!!
Evenals in set twee mochten wij ook in set vier beginnen met serveren. Ons servicekanon Melissa mocht deze set aftrappen. Na weer een comfortabele voorsprong te hebben genomen was er de mogelijkheid om halverwege de set te wisselen van spelverdeling.
Ondanks deze wissel wisten wij ons goede niveau en concentratie vast te houden. Primavo zag ook in dat zij deze laatste wedstrijd van dit seizoen puntloos de Alternohal zouden gaan verlaten.
Doordat alles zo voorspoedig verliep sloop er bij ons zo af en toe ook wat onnauwkeurigheid in het spel.
Door een kleine communicatie storing dacht Nienke een bal op mid achter nog even te pakken, daar Jolanda deze bal voor haar neus weg pakte en Nienke haar duik al had ingezet zorgde deze verwarring voor de nodige lachende gezichten op de tribune en in het veld.
Geloof het of niet ook set vier wisten wij winnend af te sluiten met de verrassende set uitslag ………………. U raad het al 25-11.

Door deze overwinning zijn wij uiteindelijk op een vierde plaats geëindigd , helaas net naast het podium. Ondanks dat hebben wij een leuk, leerzaam en gezellig seizoen gehad.

Namens Dames 11 willen wij iedereen bedanken voor de suppoort en in het bijzonder alle ouders die onze thuiswedstrijden voor ons geteld hebben.

Als laatste wil ik namens het team onze trainers ( Stephan en Reinier ) bedanken voor een leuk en leerzaam seizoen.

Dames 11 wenst u allen alvast een hele fijne zomer toe en zien u volgend seizoen graag weer terug in de Alternohal!!!!