Dames 1 behoudt aansluiting

Afgelopen zondag werd een belangrijke wedstrijd gespeeld in de kampioenspoule: Eurosped stond in Vroomshoop tegenover de dames van Alterno. De winnaar houdt nog uitzicht op die felbegeerde tweede plek en de verliezer is praktisch uitgespeeld. Alterno dames 1 startte met Anna, Iris, Lisanne, Linda, Kirsten, Eline en libero Danielle aan de wedstrijd. Aan beide kanten werd fel gestart maar wel met de nodige (servicefouten), het ging de eerste helft van de set gelijk op. Daarna gaf Alterno meer gas en liep uit naar 12-16, maar Eurosped haakte aan (21-20). Bij de tweede demarrage was het echter gedaan voor Eurosped en won Alterno set 1 (23-25).
In de tweede set kwam Alterno een stuk sneller uit de startblokken door een goede service serie van Lisanne Baak (1-6). De tussenstanden erna spreken voor zich: via 3-8, 9-16 en 12-21 werd het 25-14. De derde set wisten de groenen die servicedruk vast te houden waardoor er blokkerend een hoop scores gemaakt konden worden (totaal 10 punten). Anna Mebus wist haar speelsters op tempo aan te spelen, waarbij met name Linda te Molder goed in stelling gebracht werd (7 aanvalspunten). Eurosped kwam er niet meer aan te pas en ook de derde set eindigde in 25-14 en dus een overtuigende 3-0 overwinning voor de Apeldoornsen.

Aanstaande zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd voor Alterno dames 1: zij zullen het om 20.00 uur opnemen tegen Set-up in Ootmarsum. Zij hopen u daar wederom te mogen verwelkomen.